2022-12-03
係瓊華中心有間涮涮鍋都非常抵食,今次見到經社交平台訂座有半價優惠之餘,更可升級至4小時。 叫左個C4 餐,係日本A4黑毛和牛餐,仲有基本都有既日本黑豚肉,另外仲額外有海鮮拼盤,比其他餐多咗鮑魚,Asahi,仲要Haagen Dazs任食。我最鍾意佢啲和牛,好嫩滑。只要用QR code 就可以點其他食物,包括刺身,劍魚腩、吞拿魚、赤貝一流,最特別有珍寶帶子,勁大粒。另外仲有炸物,最吸引我既炸物緊係炸饅頭,點埋練奶簡直係絕配。串燒、燒物、海鮮等等,我就鍾意啲串燒好惹味。出面都係有自助bar可拎菜類、丸頪,我自己就拎左好多羽衣甘藍,superfood 緊係要食番夠,仲有碗仔翅、中華沙律、辣蜆、墨魚仔等等,唔夠飽仲有麵類(有出前一丁添啊!) ,壽司就可以去雪櫃自助拎。自助飲品雪櫃有好多選擇,比較特別有黑啤同Apple cider。甜品方面有雪糕同韓國雪條之外,仲有奶凍、Mochi等等。就咁數都咁多選擇,一定大把野岩食。