2025-03-24 253 浏览
見到女人街新開咗一間「全日雞實驗所」🐔!雖然排隊人龍好長,但入座速度好快,唔使等好耐!職員態度友善,上菜速度也很快。呢間餐廳嘅招牌係溫泉雞,雞肉鮮嫩多汁,絕對係雞肉愛好者嘅天堂!⭐溫泉雞脾套餐⭐雞脾肉質鮮嫩多汁,搭配香飯和無味精靚湯,健康又美味。三色醬汁(黑醬油、辣醬及薑蓉)為雞肉增添層次感,特別是薑蓉的香氣,令人回味無窮。加配了一件桑拿瑤柱肉餅也非常出色,口感扎實,瑤柱的鮮味十足。 ⭐溫泉雞下庄餐⭐雞下庄份量更多,雞肉肉質滑嫩,搭配葱油干撈麵,香氣撲鼻。醬油糖心蛋蛋黃流心,口感濃郁。無味精靚湯清甜暖胃,整體搭配非常平衡。 餐廳最新推出的熱飲「柚子蜜」絕對是必試之選!柚子香氣清新,甜度適中,喝起來非常舒服,特別適合吃完雞肉後消膩暖胃!📍全日雞實驗所 (旺角)旺角通菜街80號地舖

⭐溫泉雞脾套餐⭐

⭐溫泉雞下庄餐⭐

📍全日雞實驗所 (旺角)
旺角通菜街80號地舖
2025-03-22 273 浏览
見到全日雞🐔實驗室🏫門口排滿等位🧑‍🤝‍🧑👫嘅人, 好好奇🤔點解咁?! 原來佢啲食物性價比高,仲有唔同配搭優惠, 今日又經過呢間店, 剛巧時間尙早人龍唔太長, 所以就等下位。 今日好好彩,等咗10幾分鐘就可以入去食, 响排隊時聽到人講,原來北角都有全日雞, 嗰間係分店。🍭溫泉🐔雞下庄餐; 温泉鷄脾套餐雞件外型秀美💘, 外皮滿滿光澤🌟,皮下脂肪唔多, 肥瘦適中🕴️,皮光肉滑到似時常有做皮膚保養咁樣, 肉質嫩到唔洗大力𡁻🥳, 雞件嘅數量仲唔會因為係套餐而減少🤫, 而且跟餐有青瓜, 食飲料同雞湯, 湯好清甜, 味道順喉仲帶椰子🥥味, 原來係用椰子水煲, 好滋潤添。🍭咖央🧈多士,桑拿瑤柱肉餅另加咗少少錢多配桑拿🐽瑤柱肉餅同咖央牛油🍞多士。 多士烤得酥脆, 微甜嘅咖央混鮮牛油🧈塊令卜卜脆嘅面包多士更惹味。

🍭溫泉🐔雞下庄餐; 温泉鷄脾套餐

🍭咖央🧈多士,桑拿瑤柱肉餅
2025-03-18
  • 咖央多士
  • 溫泉雞套餐
  • 香飯
  • 溫泉雞髀套餐
2025-03-20 176 浏览
間店冇網上講得咁好食,份量好少,一個後生仔叫一個set係唔會飽的。野就唔貴65左右。想試下可以食 or 想食雞都可以 都算嫩 但係雞飯真唔得。如果要排隊食的話就建議唔好了 唔值得排隊不過不失嘅餐廳
2025-03-19 220 浏览
見好評如潮🐓所以一直都好想試下全日雞實驗所去咗旺角分店6點半已經有十幾人排隊真係好誇張🫡原來佢哋仲有間分店喺北角住港島嘅朋友都可以去試吓呀✧ 溫泉雞下庄套餐($80)貴過普通雞set $17但排咗咁耐就想試到頂級( ง⁼̴̀ω⁼̴́)ง⁼³₌₃ 想講一拎到埋嚟已經好香空氣中充滿雞油嘅油香真係每塊雞肉都好滑!而且平時唔想食嘅透明啫喱今次都因為又熱又香都好易入口份量比正常多雞肉更滑性價比最高配咗香噴噴油飯🍚無味精靚湯醬油小黃瓜三種醬油:黑醬油、辣醬、薑蓉每種都係自家製好有誠意本豬就比較鍾意黑醬油帶少少甜味跟餐有免費嘅汽水同烏龍茶揀✧ 咖央多士($25)呢個好驚喜麵包外脆內軟又帶有微焦香 入面夾咗厚厚兩片牛油 仲有濃郁咖央醬一齊食簡直係完美✧ 桑拿瑤柱肉餅($13)仲加咗個桑拿瑤柱肉餅試下本身冇認真睇以為普通肉餅但嚟到聞到好香瑤柱味勁真材實料咬落去肉嫩鮮味超濃郁仲有絲絲咸鮮味送飯一流
見好評如潮🐓
所以一直都好想試下全日雞實驗所
去咗旺角分店
6點半已經有十幾人排隊
真係好誇張🫡
原來佢哋仲有間分店喺北角
住港島嘅朋友都可以去試吓呀

✧ 溫泉雞下庄套餐($80)
貴過普通雞set $17
但排咗咁耐就想試到頂級( ง⁼̴̀ω⁼̴́)ง⁼³₌₃
想講一拎到埋嚟已經好香
空氣中充滿雞油嘅油香
真係每塊雞肉都好滑!
而且平時唔想食嘅透明啫喱
今次都因為又熱又香都好易入口
份量比正常多雞肉更滑性價比最高
配咗香噴噴油飯🍚
無味精靚湯
醬油小黃瓜
三種醬油:黑醬油、辣醬、薑蓉
每種都係自家製好有誠意
本豬就比較鍾意黑醬油帶少少甜味
跟餐有免費嘅汽水同烏龍茶揀

✧ 咖央多士($25)
呢個好驚喜
麵包外脆內軟又帶有微焦香
入面夾咗厚厚兩片牛油
仲有濃郁咖央醬一齊食簡直係完美

✧ 桑拿瑤柱肉餅($13)
仲加咗個桑拿瑤柱肉餅試下
本身冇認真睇以為普通肉餅
但嚟到聞到好香瑤柱味勁真材實料
咬落去肉嫩鮮味超濃郁
仲有絲絲咸鮮味送飯一流
2025-03-16 268 浏览
前嗰排喺社交媒體網站見到開咗呢間新嘢,吹去到好特別好多人排隊好多人試咁樣,咁就諗住過咗熱潮得閒就試吓咁啦。今次就唔係咁啱經過旺角嘅,都特登喺佐敦去旺角睇吓佢嘅招牌溫泉雞咩料,諗住過咗熱潮同埋都過咗飯點,其實都夜晚八點㗎啦,諗住都唔會有好長嘅人龍啦,點知去到都有成10組人等緊,仲要等咗成10分鐘條龍都係冇郁過咁就嗌外賣攞返屋企試吓啦,點知味道好一般,寧願喺樓下買兩餸飯食仲開心完全食唔出有啲咩咁特別,講到話整咗全日,又溫泉雞咁樣,海南雞飯嘅靈魂「油飯」,都係一般其實係唔好食添!食過蘇山雞飯嘅海南雞,呢間嘢真係一半水準都冇😓 總括而言,下次經過旺角係唔會食呢間,就算係嗌外賣都唔會嗌!
總括而言,下次經過旺角係唔會食呢間,就算係嗌外賣都唔會嗌!
外卖自取
2025-03-07 324 浏览
🍽️全日雞實驗所嚟到旺角同🐯覓食,經過通菜街見到一間爆多人排隊的餐廳,秉承住香港人的排隊精神,緊係都要排一排睇下佢咩料👀溫泉雞胸柳套餐 💰63雞肉好嫩滑 一啲都唔柴 配上三色醬 蒜蓉 辣醬 豉油更加惹味🔥跟餐附有:醬油小黃瓜🥒小伴菜黃瓜調味唔會太重 食到一半飽飽地食啲小黃瓜可以解解膩 繼續作戰🤺蔥油乾撈麵🍜望落去勁吸引 味道唔會太濃剛剛好 撈麵好彈牙 有啲似烏冬質地重點係啲蔥油勁香 每條麵都掛到汁無味精老火湯🍲老火湯味道清得來唔會太淡飲到煲湯食材嘅味道👅調味啱啱好唔會太鹹最欣賞佢冇乜油 飲落去感覺好健康柚子蜜🍯有些餐廳柚子蜜熱飲會好酸 呢個完全唔會🩷而且柚子味勁香 好新鮮 消膩又暖胃加購:桑拿瑤柱肉餅🧖🏻肉餅好結實 唔係剁到爛囇嗰啲而且好夠味 勁香瑤柱味🤩咖央多士🥪好驚喜😍咖央味重得嚟唔會太搶 配上比熱辣辣多士溶化嘅牛油 勁邪惡 👿好香口 大推👍🏻❣️咬落去一口爆漿 勁好味門口亦都見到唔少健身人士排隊食呢間餐廳👍🏻充滿蛋白質 減肥健身人士都可嘗美食😍🩷問咗老闆點解會叫温泉雞咁可愛🐣原來溫泉雞名稱的來源是由於餐廳會以浸溫泉咁嘅形式將雞一步一步咁浸泡煮熟 令到雞肉的肉質更嫩滑 更美味😋 味道
🍽️全日雞實驗所

味道 : 🤎🤎🤎🤎🤍
環境 : 🤎🤎🤎🤎🤍
服務 : 🤎🤎🤎🤎🤍
CP值: 🤎🤎🤎🤎🤎

發現原來除咗旺角,北角都仲有一間分店架❣️
咁好食嘅雞仲唔快啲過嚟試試佢🐣🐣🐣

🍽️ 全日雞實驗所(旺角)
📍 旺角通菜街80號地舖

🍽️ 全日雞實驗所 (北角)
📍北角和富道21-53號和富地庫B50-51號舖和富美食廣場C1及C2號舖

2025-03-03 320 浏览
全日雞實驗所 (通菜街) 二訪試試好多人嗌既撈麵 蔥油乾撈麵 跟餐+$5 結果好有驚喜!!! 麵條係較粗身既上海麵 有d似上海粗炒果隻麵 質煙韌有咬口 加埋蔥油同乾蒜 好惹味好好食! 但係雞就不過不失啦!
全日雞實驗所 (通菜街)

2025-03-03 256 浏览
全日雞實驗所 (通菜街) 海南雞關注組成員大推既海南雞飯 呢間小店更被譽為全港最好味海南雞 試左後覺得勇記海南雞好食D喎!!今次揀左雞胸同雞柳既 呢兩個部位好容易就會變乾柴 雞胸還好 但雞柳真係太瘦有D乾身 略嫌口感差d 但油飯有蒜粒好惹味!
全日雞實驗所 (通菜街)

2025-02-27 482 浏览
今日去依間餐廳食咗1號餐同3號餐再加碟娃娃菜,咁個餐都好快到齊,冇錯漏。之後對面嗰台食完離開,店員擺低張qr code喺對面。之後另一個店員收走咗對面同我地張qr code,隔咗一陣先還返張QR code俾我哋。本身以為冇事,但去埋單嗰陣收銀個店員淨係講$154,冇俾張單我哋對。咁我照俾錢之後有問佢攞張單睇。發現張單都唔係我哋叫嘅嘢食之後再計返我哋嗰餐都係$146!又返去問佢攞返錢,佢都有俾。但係依間餐廳相當唔老實!一個客收錯$6,一日幾百台客就收錯幾千蚊!極度唔推薦去食,就算食都好要睇清楚張單,小心俾人收錯錢!
2025-02-26
2025-02-25 320 浏览
其實我認識呢一間舖頭,並唔係喺IG或者任何關注組嗰度見到我係睇YouTube見到有YouTuber介紹馬來西亞吉隆坡有一間香港人開嘅雞飯,後尾發現呢一間係嗰間雞飯嘅分店一直book mark咗,但係未有機會去試。今日終於同朋友去咗試我食雞胸雞柳肉,冇平時啲雞胸咁韌。我覺得好嫩滑醬汁都調得好好,而且呢個價錢又有湯又有小食又有嘢飲,真係搵唔到性價比咁高嘅店。雖然門口要排隊,但係都好快入得去下次會再返嚟試佢嘅假多士同埋撈麵
其實我認識呢一間舖頭,並唔係喺IG或者任何關注組嗰度見到

雖然門口要排隊,但係都好快入得去
下次會再返嚟試佢嘅假多士同埋撈麵

2025-02-24
$80 (宵夜)
  • 溫泉雞脾套餐
2025-02-22 483 浏览
7點45左右去到,要等大約3-4枱客👀15分鐘左右都算幾快!鋪頭位置比較窄加上又多人,所以坐得唔係幾舒服🤣但都接受到嘅。叫左兩個海南雞飯同加左個肉餅。雞肉幾嫩👍但未去到好驚豔😂可以係網上食評太誇張太大expectation。雞,飯同醬只可以用average去形容👀不過配菜幾有surprise🔥桑拿瑤柱肉餅肥瘦比例剛好,食到好香嘅油脂味⭐️而且肉餅口感唔會腍啤啤,真係食到一舊舊豬肉,個人幾喜歡呢一種口感嘅肉餅。肉餅蒸到出油,配埋豉油,送飯真係一流😋不過價錢比較貴,性價比唔太高。 總結而言,雞同肉餅味道不錯👍但性價比不高,試過一次就夠了。

總結而言,雞同肉餅味道不錯👍但性價比不高,試過一次就夠了。
2025-02-15
2025-02-06 720 浏览
溫泉雞髀飯($73)呢個係想試左好耐既一間餐廳每次經過都大排長龍 今次終於試到佢喇🤣夜晚去都排左大半個鐘先有位野食符合預期中既味道 雞髀都幾嫩滑件數都唔少 但就唔會好驚艷既感覺味道偏向似普通鹽焗雞飯方面可以揀白飯/香飯 份量都有少飯同正常揀都係一個貼心既選擇最值得一提應該係跟餐既湯 味道似椰子雞湯入口清甜 唔會有雞湯既油膩感
溫泉雞髀飯

溫泉雞髀飯($73)

呢個係想試左好耐既一間餐廳
最值得一提應該係跟餐既湯 味道似椰子雞湯
入口清甜 唔會有雞湯既油膩感
2025-02-04
溫泉雞髀飯
聽講係由深水埗發市,開到黎旺角女人街,幾大都黎試下有幾好食。心海南雞飯,雞肉滑,油飯都算香,餐配青瓜仔,幾解食完唔覺濟,不過雞肉無乜肉味,海南雞3色醬同其他舖頭差唔多,我覺得名過其實,但食物質素對得住個價錢。另外叫左蔥油撈面,香蔥油味夠香,醬油亦夠味,粗面有咬口,成個面食落都幾惹味,唔錯。咖央多士就好好食,亦好邪惡。面包烘到外脆內軟,夾住個塊牛油係入口即溶,配埋咖央醬,呢個組合好夾好食!食物,餐廳環境同服務 overall 都唔錯,經過又鐘意食雞可以試下

海南雞飯
咖央多士
咖央多士
2025-01-22 809 浏览
呢日去咗旺角一間細細間既全日雞,試咗幾款平民美食,真係有啲驚喜! 首先係**咖央多**,啲多士烘得香脆,冇嗰啲燶咗嘅味,咖央醬塗得啱啱好,夠甜但又唔膩,仲有少少椰香味,入口即溶,唔會有啲假假嘅感覺,絕對係小店嘅靈魂小食! 至於**溫泉雞飯**,雞肉滑得嚟好嫩,啲豉油調味啱啱好,唔會太鹹,飯底係出色既雞油飯,嗰陣香味一陣陣飄上嚟,食落好滿足。個湯我仲飲到有小小椰子味最後講下**蒸肉餅飯**,呢個真係最有媽媽味嗰碟嘢。肉餅我估係手打嘅,夠晒彈牙,即刻食出一種家嘅感覺。肉餅底下嗰層汁更加好食。 整體嚟講,呢幾樣嘢都係簡單但暖胃嘅選擇,又平又好味,絕對值得推介俾鐘意食啖啖肉既朋友

• 咖央多士
  • 溫泉雞套餐
  • 桑拿瑤柱肉餅
4/1/2025📍全日雞實驗所呢間海南雞專門店近期都幾出名 星期六中午去到要排十幾分鐘隊 舖頭細細 座位都有啲逼 張枱都偏細⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨温泉雞胸柳套餐($63)配蔥油乾撈麵(+$5)標榜冇味精嘅湯的確幾好飲 係椰子雞湯 幾清甜 唔會好油前菜有醬油青瓜 調味適中 口感爽脆雞胸雞柳都好嫩 唔鞋口 去晒骨 啖啖肉😍蔥油撈麵食落有少少似印尼撈麵 因為佢撈咗好多炸蒜 醬油非常夠味 麵質粗身有咬口 好好食😋✨温泉雞下庄套餐配香飯($80)加桑拿瑤柱肉餅(+$13) 加蒜香娃娃菜 (+$12)有三色醬汁 甜醬油唔會太重味 薑蓉磨到超細滑 辣醬都頗辣香飯即係雞油飯 唔會好油 可以接受 但唔明點解轉白飯要加錢😅肉餅好特別 好似食緊肉丸 好彈牙 瑤柱味好出👍但都唔平 細細嚿 兩啖就食完無論食咩都好 最鍾意加啲菜🤣呢度嘅娃娃菜用咗大量蒜頭去煮 所以好香⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯最後埋單~$170(冇加一)全部野食都無可挑剔 份量夠飽 性價比幾高 推薦指數🌟:5/5📍旺角通菜街80號地舖
4/1/2025
📍全日雞實驗所
呢間海南雞專門店近期都幾出名
星期六中午去到要排十幾分鐘隊
舖頭細細 座位都有啲逼 張枱都偏細
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
✨温泉雞胸柳套餐($63)配蔥油乾撈麵(+$5)
標榜冇味精嘅湯的確幾好飲 係椰子雞湯 幾清甜 唔會好油
前菜有醬油青瓜 調味適中 口感爽脆
雞胸雞柳都好嫩 唔鞋口 去晒骨 啖啖肉😍

有三色醬汁 甜醬油唔會太重味 薑蓉磨到超細滑 辣醬都頗辣
肉餅好特別 好似食緊肉丸 好彈牙
瑤柱味好出👍但都唔平 細細嚿 兩啖就食完

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
最後埋單~$170(冇加一)
全部野食都無可挑剔 份量夠飽 性價比幾高

推薦指數🌟:5/5