2025-06-23 459 浏览
作為海南雞控的我,已經好一陣子沒有走訪各大知名海南雞的食肆了!適逢又到每個周五上韓文班在油尖旺一帶覓食的時間,決定來到早已名氣十足的海南雞專門店的旺角店,一嚐這裡被譽為「全港最好吃」的海南雞  溫泉雞脾套餐 $63(包無味精靚湯、醬油小黃瓜及冷泡烏龍茶)咖央多士 +$25場內幾乎超過8成的客人都在吃店家的溫泉雞套餐,可以按照喜好揀選不同部位,想健康點可以選雞胸及雞柳的組合,豐富點又可以選上庄/ 下庄來吃;自己就選了雞脾肉來吃,價錢都只是$63至$80元,完全是豐儉由人!雞脾肉皮爽脆肉嫩滑,而且早已起骨,每一口都是啖啖肉極滋味!套餐配備的是三色醬料:黑醬油、辣椒醬及薑蓉,個人最喜愛當然是濃稠香甜的黑醬油啦,不過店家的薑蓉處理得很好很幼滑很推薦的;香油飯方面店家是採用了金鳳米來製作,吃起來飯粒分明蠻香口的,跟溫泉雞是很搭~ 進餐方面,其實店家有建議食法:先喝一口雞湯熱身,湯頭用上鮮雞跟椰子熬製而且沒有添加味精,清爽無油膩感有清甜味道!接着就是吃醬油小黃瓜了,爽脆清甜醬油不會過鹹很開胃!第三步當然就是吃雞和米飯啦;最後會建議來一杯冷泡烏龍茶,茶香醇厚,跟著這四步曲來吃真的不錯想豐富點,套餐是

溫泉雞脾套餐 $63
(包無味精靚湯、醬油小黃瓜及冷泡烏龍茶)
咖央多士 +$25

想豐富點,套餐是容量客人追加小食,聽說這裡的咖央多士不錯就二話不說來一份,價錢不貴只需多付$25就吃到!賣相非常吸引,四小件多士每件都塗上滿滿的咖央醬,而且還有厚厚的牛油啊!牛油呈半溶狀態加上甜甜的咖央和烘得脆口的多士,答案就是十級美味~ 雖說這個真的超邪惡的食品,不過完全難以抗拒⋯

店家由最早期的西九龍中心轉陣到北角開店,最後更在旺角開設二號店,好口碑早已聞說過不知多少遍~ 冒起多時一直未有到訪過,這次來到旺角店用餐,店面小小的座位不算少有點擁擠,幸好到訪時間尚早不用等太耐就能安排入座,不然就需要在門外排隊等候咯!而且還貼心的安排疊物架方便放外賣之餘也讓客人放置隨身的大型物品,這樣就可以安心用還啦
2025-05-30
2025-05-18 1513 浏览
這天跟車爸爸去吃他最喜歡的雞!選了一間我想品嚐已久的小店,近來終於由北角開到旺角當然要去朝聖啦。這間就是口碑非常不俗的全日雞實驗所!晚上七時到來已有8人在排隊!可幸大家也快吃快走等了約10分鐘已經可以入座。我跟車爸爸也同樣選吃雞套餐只是選擇不同部位!套餐包括有醬油小青瓜、無味精靚湯、香飯及飲品!已經去皮的小青瓜口感非常爽脆配淡淡的豉油味道清爽可口。無味精靚湯內雖然沒有湯料但喝下卻富香濃的椰子及雞香味好清甜。這份是溫泉雞下庄套餐$80!溫泉雞確實做到皮爽肉滑口感絕對合格,而且雞件全部去骨吃得超暢快,但我倆也略嫌沒多雞香的味道,不過以這價錢來說份量非常足是飽肚之選。另一份是溫泉雞套餐$63!內裏包括有雞翼、雞胸及上髀三個部位,雞翼及雞上髀同樣皮香肉嫩,但估不到連雞胸亦弄得嫩口不嚡,如果不是追求雞有雞味的話確實是抵吃的選擇。每個套餐都會跟上三色醬!黑醬油帶鹹如果甜一些我會更喜歡,顏色艷麗的辣椒醬味道酸酸辣辣挺開胃,而薑蓉打得好Smooth口感好舒服淘飯吃一絕。香飯挺有咬口喜歡吃軟飯的朋友就不合口味了!至於香氣就未能征服我跟車爸爸的味蕾,但要讚的是飯粒沒有過油夠爽口而且份量好多。點選套餐更可以

點選套餐更可以額外追加其他食品!我們選了加$12半份的蒜香娃娃菜!娃娃菜本身菜味香甜配上蒜香味濃的調味是好吃的。
套餐包配飲品可選罐裝飲品或我這杯冷泡烏龍茶,當初還以為是樽裝冷泡茶原來是杯上的,帶有幽幽茶香是不嗜甜飲的好選擇。
這間全日雞實驗所出品我覺得正常但沒驚喜!我就特別喜歡店內職員的服務態度不溫不火剛剛好,雖然室內坐得比較親密但令我們吃得舒服自在。
2025-05-14
2025-03-03 3496 浏览
//<全日雞實驗所>平日夜晚接近八點都仲要排15至20分鐘🙈🙈店內位置比較逼夾~坐低之後自己QR code落單📲📲——————————溫泉雞套餐配白飯 $63套餐包括雞上髀、雞胸、雞翼🐓🐓 鍾意健康嘅可以叫佢地雞胸柳套餐,好貼心💖💖 食得出啲肉係啱啱好熟,所以好滑✨✨ 雞胸都唔會話好嚡🤪🤪 不過雞味唔夠濃~ 醬汁嚟講小編最鍾意醬油,鹹甜適中🥰🥰 略嫌薑蓉磨得太細,唔夠口感🧐🧐小編鍾意食白飯,白飯粒粒分明🍚🍚 雞湯清清地唔錯🥣🥣 青瓜純粹用醬油漬,好清爽😚😚 仲有杯冷泡茶,成個套餐好抵食🤩🤩 ——————————咖央多士 +$25呢個多士真係好邪惡好邪惡好邪惡😈😈 中間層牛油再加咖央半溶嘅狀態好好食🧈🧈 塊多士唔知係咪影相影得耐唔夠香脆🤣🤣——————————評分:7/10地址:旺角通菜街80號地舖營業時間:星期一至日 11:30~22:00#全日雞實驗所 #旺角 #旺角美食 #旺角新加坡菜 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷
<全日雞實驗所>
平日夜晚接近八點都仲要排15至20分鐘🙈🙈
店內位置比較逼夾~
坐低之後自己QR code落單📲📲

溫泉雞套餐配白飯 $63

咖央多士 +$25

評分:7/10
地址:旺角通菜街80號地舖
營業時間:星期一至日 11:30~22:00

#全日雞實驗所 #旺角 #旺角美食 #旺角新加坡菜 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤旺角 #🐷🐤新加坡菜
2025-03-03 3369 浏览
旺角通菜街aka女人街近先達對面有間人氣餐廳主打溫泉海南雞,幾次路過見到好多人在店外排隊等位,排埋一份,其實翻枱都算快。① 溫泉雞胸柳套餐 $63雞胸柳|香飯|無味精靚湯| 醬油小黃瓜|三色醬汁(黑醬油、辣醬及薑蓉) |熱柚子蜜② 溫泉雞下庄餐 $80雞下庄| 葱油干撈麵+$5 |無味精靚湯|醬油小黃瓜|三色醬汁(黑醬油、辣醬及薑蓉)|冷泡烏龍茶餐廳最平及最貴的雞餐,兩款都係無骨雞,肉質真的有分別,雞胸比較健康,有比平常吃到的不覺得柴;下庄是非常嫩滑,但不會覺得肥膩,很棒!!油飯跟干撈麵挺香,兩樣都好食。餐飲除左一般汽水,就有冷泡茶及熱柚子蜜,不需另加錢。③ 咖央多士 $25見到好多枱都有加份咖央多,厚牛油!好邪惡!好食!④ 桑拿瑤柱肉餅 $36幾特別既瑤柱肉餅,口感實實地,同一般蒸肉餅唔同,可能有瑤柱關係,食落有少少鮮甜。⑤ 醬油糖心蛋 $10餐廳地方不大,有少少擠擁,不過店家好貼心在門口旁有個架,除左放外賣,仲可以比食客放袋。見到北角仲有分店,近我公司總部!下次去開會可以去食~正!
下庄
雞胸及雞柳

① 溫泉雞胸柳套餐 $63
② 溫泉雞下庄餐 $80
香飯
蔥油干撈麵

③ 咖央多士 $25
見到好多枱都有加份咖央多,厚牛油!好邪惡!好食!
醬油糖心蛋

④ 桑拿瑤柱肉餅 $36
⑤ 醬油糖心蛋 $10

見到北角仲有分店,近我公司總部!下次去開會可以去食~正!
下庄
雞胸及雞柳
香飯
蔥油干撈麵
醬油糖心蛋
2025-02-08 1940 浏览
餐廳只賣溫泉雞都吸引到咁多人排隊一定唔簡單晚餐時段排到隔2間鋪咁遠真係好誇張原來有最佳食法次序:雞湯>青瓜>雞>飯>飲品🍚雞湯完全唔油膩 清香雞味🍚溫泉雞套餐有齊雞胸雞翼上脾肉質好滑好嫩雞味香濃🍚溫泉雞胸肉套餐啖啖肉適合唔鍾意噒骨🍚三色醬黑醬油 辣醬及薑蓉每款醬各有特色薑蓉好細滑 好有心均勻係雞表面唔會遮蓋雞香味跟餐仲有醬油小黃瓜 香飯 一杯飲品非常 豐富選擇🍚熱柚子蜜及熱烏龍茶柚子蜜 柚子香味十足 好新鮮消膩暖胃餐廳仲有小食🍚咖央多士 好大份 香脆咖央味濃牛油唔算厚不過剛剛好好抵食🍚蒜香娃娃菜蒜香汁味好濃🍚桑拿瑤柱肉餅 肉質口感非常豐富又滑又彈牙咸咸地又香一啖肉餅一啖飯配合埋好好食隔離有幾枱會叫嗌全隻/半隻拎走真係好食到 又食又拎🙂排隊排咁耐 一切都值得另一間分店 唔知係咪都咁多人呢🍽北角和富道21-53號和富地庫B50-51號舖和富美食廣場C1及C2號舖
餐廳只賣溫泉雞

和富美食廣場C1及C2號舖
  • 咖央多士
  • 桑拿瑤柱肉餅
  • 溫泉雞髀套餐
之前成日聽朋友力推呢間全日雞實驗所 今日終於搵到時間嚟旺角食啦 差唔多7點嚟到門口已經好多人排隊 唔知北角分店會唔會少人d呢桑拿瑤柱肉餅套餐瑤柱嘅鮮甜滲入咗肉餅入面 仲食到粒粒瑤柱 揀咗香飯有少少油香同肉餅好夾溫泉雞下庄套餐雞肉超滑 下庄位啖啖肉 加錢轉咗蔥油干撈麵 麵質彈牙 蔥油亦好香 附送嘅三色醬汁有黑醬油 辣醬同薑蓉 三款醬各有特色 自己就比較鍾意蘸濃郁嘅黑醬油 食落較惹味兩個套餐都包咗無味精靚湯同醬油小黃瓜 飲落應該係椰子雞湯 湯底清甜 飲完完全無口渴感 小黃瓜就爽脆開胃 醬油醃得入味但唔會太鹹蒜香娃娃菜 娃娃菜本身清甜多汁 面頭再鋪上炸蒜 可以揀少油版本食落更健康

桑拿瑤柱肉餅套餐

溫泉雞下庄套餐

蒜香娃娃菜
2025-07-02 0 浏览
呢間餐廳真係超級受歡迎,KEEP住滿座,要齊人先可以入座!食物質素唔錯,雞肉特別滑,味道好正👍。唯一美中不足係地方細,第一次同朋友食飯食得咁快。溫泉雞脾套餐 $73咖央多士 $25

溫泉雞脾套餐 $73

咖央多士 $25
2025-07-01 0 浏览
網上好多人大推嘅海南雞飯,今日一試究竟。叫咗佢最推介嘅海南雞飯雞肉係嫩滑嘅,不過其實整體味道都係普通,又返,湯,甚至醬汁都係普普通通嘅一個海南雞飯,個人嚟講覺得冇乜特別。不過價錢唔貴,如果喺旺角想食海南雞飯,可以考慮呢度,支持小店
網上好多人大推嘅海南雞飯,今日一試究竟。
叫咗佢最推介嘅海南雞飯

2025-03-01
來了幾次全日雞實驗所,不想排隊等太耐的話,我會6時半來到。入座點餐後,食物一會兒就上檯,好豐富。飲品今次點新出的熱柚子蜜,清新,甜度剛好,消膩暖胃。溫泉雞脾套餐套餐有清新爽口的醬油小黃瓜、無味精的清甜椰子雞湯、雞、白飯或香飯或米粉或撈麵。雞脾份量適中,肉質嫩滑,配上點三色醬汁(黑醬油、辣醬及薑蓉)更為美味,薑蓉是打成蓉好軟滑又特別。溫泉雞套餐有雞翼、雞胸、上脾,可以品嚐到不同部位。雞皮夠黃脆口,少肥膏。醬油糖心蛋,帶微甜的醬油香味。葱油干撈麵 撈麵彈牙可口,有乾蔥、炸蒜、蔥油等好惹味,令人吃個不停。桑拿瑤柱肉餅充滿瑤柱、土魷的鮮味,肉餅軟腍鬆化。咖央多士多士烘的金黃色,賣相吸引,咖央再配上厚薄適中的鮮牛油,甜中帶鹹好美味。用餐後出來人龍更加長,全日雞實驗所也有另一間分店在北角,更有煲仔飯選擇。
來了幾次全日雞實驗所,不想排隊等太耐的話,我會6時半來到。
入座點餐後,食物一會兒就上檯,好豐富。

飲品今次點新出的熱柚子蜜,清新,甜度剛好,消膩暖胃。

溫泉雞脾套餐

溫泉雞套餐
有雞翼、雞胸、上脾,可以品嚐到不同部位。

雞皮夠黃脆口,少肥膏。

醬油糖心蛋,帶微甜的醬油香味。

葱油干撈麵
撈麵彈牙可口,有乾蔥、炸蒜、蔥油等好惹味,令人吃個不停。

桑拿瑤柱肉餅
充滿瑤柱、土魷的鮮味,肉餅軟腍鬆化。

2025-06-27 0 浏览
性價比高的海南雞飯,這裡絕對值得一試!他們的溫泉雞胸柳套餐只需$63,裡面有:- 雞胸柳香飯- 無味精的靚湯- 醬油小黃瓜- 三色醬汁(黑醬油、辣醬和薑蓉)包飲品另外,推薦他們的瑤柱肉餅(3件),裡面有不少瑤柱,香氣撲鼻,口感軟綿,吃起來特別juicy,肉粒不會剁得太碎,吃起來很有口感!🥢還有咖央多士,兩面烘到金黃色,裡面夾著甜甜的咖央醬和大塊融化的牛油,真的好好味!雖然是卡路里極高,但吃完讓人回味無窮,絕對值得!🍞💖這些美味,讓你吃得開心又不心痛,快來試試吧!
性價比高的海南雞飯,這裡絕對值得一試!
他們的溫泉雞胸柳套餐只需$63,裡面有:
- 雞胸柳香飯
- 無味精的靚湯
- 醬油小黃瓜
- 三色醬汁(黑醬油、辣醬和薑蓉)
包飲品

這些美味,讓你吃得開心又不心痛,快來試試吧!
不論係好鐘意食雞嘅你定係需要補充大量蛋白質嘅運動人士 都唔可以錯過嘅一間舖頭餐牌入邊只有雞 雞 同雞揀😛🐓温泉雞下庄套餐下庄即係雞嘅下半身 份量會比雞脾餐多 所以男仔或者運動人士可以揀呢個餐🤓 肉量同蛋白質更多 温泉雞脾套餐雞全脾份量 都唔少😛 同樣雞非常嫩滑 套餐包括主食(可以揀白飯/油飯 仲可以免費多飯!) 或者可以加錢轉米粉或者拌麵🍜 另外仲有碗無味精湯水 涼拌蔬菜一碟 額外加咗桑拿瑤柱肉餅三件肉餅口感非常彈牙 亦都非常足料 好入味 送飯一流閑日夜晚7:00嚟到餐廳已經超級多人排隊😯 每張枱嘅流動量都好快 如果大家想試建議喺人流高峰朝之前到餐廳 如果唔係就要預要排一陣隊~

餐牌入邊只有雞 雞 同雞揀😛

🐓温泉雞下庄套餐

温泉雞脾套餐

額外加咗桑拿瑤柱肉餅三件
肉餅口感非常彈牙 亦都非常足料 好入味 送飯一流

2025-06-21 187 浏览
早兩日去咗旺角全日雞實驗所食溫泉雞。都排咗差唔多半個鐘先有得食。今次叫咗一個溫泉雞上庄餐同下庄兩個餐,另外加左錢轉左蔥油干撈麵,同埋加左一塊桑拿瑤柱肉餅。下庄雞肉嫩滑好多,而且生熟到啱啱好,而上庄係雞胸雞翼,肉質相對冇咁嫩滑,但係味道都唔錯。跟餐嘅三色醬,三隻都好好食,我最鍾意係黑醬油。另外餐湯,應該係椰子雞湯,味道好清甜,雖然睇落去淡茂茂,但係真係好正一碗真係唔夠飲。至於加錢換咗嘅撈麵,非常惹味好食,好值得加錢去換一份試下,我認為比佢嘅油飯要做得出色。最後我仲加咗一份肉餅,肉餅我就覺得一般般,食落比較實淨,都係雞好食啲。
早兩日去咗旺角全日雞實驗所食溫泉雞。
都排咗差唔多半個鐘先有得食。

跟餐嘅三色醬,三隻都好好食,我最鍾意係黑醬油。

2025-06-19 161 浏览
#fatchubelly旺角📍全日雞實驗所(旺角)💥溫泉雞(下莊)套餐套餐包了無味精靚湯,小黃瓜,三色醬料同飲品個湯幾清甜下莊份量都幾多有雞胸又有雞腿位置食落好嫩滑又無骨啖啖肉 個油飯必叫好香香茅味又唔會好油膩!💥桑拿瑤柱肉餅好香冬菇瑤柱味食落好juicy 肉粒唔會剁到好碎一定要叫黎試下💥蒜香娃娃菜 上面淋左炸蒜好香蒜味~全日雞實驗所(旺角)旺角通菜街80號地舖分店:北角和富道21-53號和富地庫B50-51號舖和富美食廣場C1及C2號舖
#fatchubelly旺角

📍全日雞實驗所(旺角)

💥溫泉雞(下莊)套餐

套餐包了無味精靚湯,小黃瓜,三色醬料同飲品
個湯幾清甜
下莊份量都幾多
有雞胸又有雞腿位置
食落好嫩滑又無骨
啖啖肉
個油飯必叫
好香香茅味又唔會好油膩!

💥桑拿瑤柱肉餅
好香冬菇瑤柱味
食落好juicy
肉粒唔會剁到好碎
一定要叫黎試下

💥蒜香娃娃菜
上面淋左炸蒜
好香蒜味~

全日雞實驗所(旺角)
旺角通菜街80號地舖

2025-06-18 252 浏览
在全日雞實驗所(通菜街)相當愉快,茶餐廳的環境簡潔舒適,讓人感到放鬆。我們點了溫泉雞脾套餐和溫泉雞套餐各一,整體食物質素相當有水準,食材也是真材實料。特別推薦溫泉雞套餐,雞肉嫩滑,鮮美多汁,令人驚喜。搭配的椰子雞湯雖然清爽,但味道較淡,椰子香氣不夠明顯,讓人稍感遺憾。咖央多士則是另一道亮點,外脆內軟,香甜可口,雖然有些邪惡,但卻令人欲罷不能。整體而言,這次的用餐體驗讓我感受到全日雞實驗所對食材的用心,食物的質素和味道都不錯,特別是溫泉雞套餐非常值得一試。如果你喜歡嫩滑的雞肉和道地的茶餐廳風味,這裡絕對是一個不錯的選擇!

• 溫泉雞套餐
✨ 旺角通菜街長期有條人龍排隊⁉️✨ 原來係排緊呢間全日雞實驗所‼️✨ 北角有另一間分店~————————————————————🌟 咖央多士 ---套餐可以加小食!真心好抵🙌🏻先講下呢個咖央多士,超級邪惡呀😈大大塊牛油配糖漿,多士又烘得夠香脆————————————————————🌟 溫泉雞下庄餐---呢間餐廳嘅主角就一定係🐔雞下庄口感好嫩滑,份量好足料👍🏻可以加配葱油干撈麵、蒜香娃娃菜————————————————————🌟 桑拿瑤柱肉餅套餐---估唔到除左雞之外,連肉餅都咁高質🙈肉餅口感好彈牙有驚喜!加上瑤柱香😋再加配左醬油糖心蛋,配惹味嘅香飯~————————————————————💫 套餐仲包括無味精靚湯、多款飲品💫 罐裝飲品、冷泡茶、新出嘅熱柚子蜜————————————————————
✨ 旺角通菜街長期有條人龍排隊⁉️
✨ 原來係排緊呢間全日雞實驗所‼️
✨ 北角有另一間分店~
🌟 咖央多士
套餐可以加小食!真心好抵🙌🏻
先講下呢個咖央多士,超級邪惡呀😈
大大塊牛油配糖漿,多士又烘得夠香脆
🌟 溫泉雞下庄餐
呢間餐廳嘅主角就一定係🐔
雞下庄口感好嫩滑,份量好足料👍🏻
可以加配葱油干撈麵、蒜香娃娃菜
🌟 桑拿瑤柱肉餅套餐
---
估唔到除左雞之外,連肉餅都咁高質🙈
肉餅口感好彈牙有驚喜!加上瑤柱香😋
再加配左醬油糖心蛋,配惹味嘅香飯~
————————————————————
💫 套餐仲包括無味精靚湯、多款飲品
💫 罐裝飲品、冷泡茶、新出嘅熱柚子蜜
2025-06-11
  • 咖央多士