2004-07-26 19 浏览
尋日11:20去到,見有卡位,所以排隊食。諗著排第二實有得坐哪,點知全部人都只可以坐回轉木台的位。真是很不開心,特別是我的小朋友呢。講回食物,望落真是差了些。因為三文魚壽司和手卷內的三文魚,明顯地是薄了。另重要是叫或等第二轉放落運輸帶的才新鮮呢。另叫了其它壽司食。兩個人食了六碟就不食了,走時裡面已經坐滿了人。連卡位都坐滿呢,見到佢\地食得咁開心,坐得咁舒服就覺得早知十二點先至來食哪。
2004-07-06 16 浏览
好心改善下啦
好心改善下啦
2004-06-25 4 浏览
朋友係元氣會員, 上個月佢生日剩低左一張八折coupon, 唔好浪費一於用左佢, 成9點幾先去到一直食到十點幾都仲見客人要等位, 似乎佢地d生意真係唔錯.一共食左九碟壽司, 壽司比起元綠細件, 不過花款好似多d, 其中海膽壽司同蟹子膽壽d顏色有d怪怪地, 好鮮色, 不過食落都ok, 另外醋黃魚膽壽幾甜, 埋單扣晒所有野約莫$120, 都算幾平下~
2004-06-13 3 浏览
現在平平地想食迴轉壽司, 唔係元氣就係峰壽司架喇, 好耐冇去元祿了, 元氣愈來愈多人食, 成日都出現人潮, 要早半小時去排隊.昨晚試左時代呢間元氣, 感覺d壽司飯比其他店好, 墨魚壽司, 牡丹蝦壽司都唔錯, 反而赤貝, 帶子, 同海膽就唔夠鮮味. 炸蝦卷好似唔夠其他店好味, 不過2個人10碟壽司$140埋單都算不錯的了.
2004-05-28 12 浏览
尋晚睇完戲先去食,都成九點半啦,仲有三五人係度排隊.不過唔洗點等,一兩分鐘就即刻有位.以咁o既價錢,D壽司質素算係咁啦!食左炸蝦,波士頓卷,手卷,同其他普通壽司等等.兩個人埋單$110,好平呀!不過唔明佢個$10 promote係乜.而最想講係D人明知仲有人等位,食完就好走啦!隔離個兩位由我入座開始已經食完,直至我走,前後半個鐘,都仲係度傾計,plan緊自己野.但當時係不斷有人等位架!比少少品出黎,要傾去老茶又好,coffee shop 或隔離大家樂都好丫!我走佢地都未走架!唔知佢地係咪當左係迴轉coffee shop 呢!
2004-04-19 7 浏览
星期日三點去到,諗住食少少野就去搭巴士過海,落到去見到有人龍,諗住轉地方,點知order 檯無人坐,D人大部份都係等回轉位.食左3個軟殼蟹手卷,炸蝦卷,日式炖蛋,依D必食既,再加埋一D其他野,個軟殼蟹手卷一直係我最愛,至少食2個以上,水準一D都無變,keep 得好好,兩個人食左$139.1.又係一個用"毫子"既機會.無乜食市會收"毫子"!可能人手唔夠,D人有人排,D檯有檯'吉',第時行過想食,真係要望真D有無!!
2004-04-11 3 浏览
星期五晏畫4點幾有d口痕,朋友話想食壽司,於是去左元氣食。叫左牛油果軟殼蟹壽司~我之前未食過,朋友推介,果然好好味bor,值得一試炸蝦卷~黎元氣就係必食item啦,好味蟹子沙律壽司~維持到正常水準面鼓湯~原來好大碗架bor,不過係朋友飲,我唔知好唔好味用左9折卡,埋單$46,當食tea,每人$23都好抵!
炸蝦卷~黎元氣就係必食item啦,好味
蟹子沙律壽司~維持到正常水準
面鼓湯~原來好大碗架bor,不過係朋友飲,我唔知好唔好味
用左9折卡,埋單$46,當食tea,每人$23都好抵!
2004-02-15 6 浏览
我經常去元氣食壽司,經驗上星期五晚上最好吃,可能是因為貨源問題啦。我的心水食譜係劍魚壽司和剌身(因流良快,新鮮,好食過好多日本料理),另外,元氣卷、鹽燒三文魚壽司、日式燉蛋都好好食。
as subject
as subject
2003-08-13 10 浏览
但好細舊(比以前),價錢平,都算新鮮,
但好細舊(比以前),價錢平,都算新鮮,
2003-07-07 5 浏览
今晚同男友到元氣試下佢地新主題.-煙鴨胸壽司-件鴨胸幾甘,不過做壽司料就怪怪地.-溫泉蛋.冰涼又滑.加上醋味酸酸地幾醒胃~-另外有個唔記叫名喇.醋青魚+紫蘇葉+白蘿蔔薄片的壽司.味道比較淡.不過幾得意.
今晚同男友到元氣試下佢地新主題.
-煙鴨胸壽司-件鴨胸幾甘,不過做壽司料就怪怪地.
-溫泉蛋.冰涼又滑.加上醋味酸酸地幾醒胃~

2003-06-12 6 浏览
元氣淨係得壽司食得幾款小食,選擇比壽司亭少,壽司亭仲有其他食物供應,選擇多好多。味道兩間其實都差唔多啦...兩間o既壽司亦都好過元綠...如果要排隊,我選擇上棲上city super挾幾件算數
2003-05-31 8 浏览
排隊真係要排好耐.............但又唔特別好食........不過都好過其他既
2002-11-09 2 浏览
每次經過門口都排晒長龍,一心以為好好味,點知排成個幾鐘頭先入到去的食物竟然不太吸引.<br>首先係d 三文魚唔夠新鮮,d 款又少.我們坐bar ,但來來去去都係幾款,坐極都無新野出,我們便落單order,點知個waitress 又錯晒,仲要錯兩次,真令人失望!!!
2002-03-12 6 浏览
食物質素高, 款多, 口味新奇, 大多數魚生刺身都算新鮮, 服務亦不錯, 但缺點係冇論幾點都要排隊, lunch time and dinner 更要成一個鐘, 所以奉勸各位要提早至少半個鐘去排隊!