😋元朗燒賣皇后 掃街必食👍🏻早幾日難得入到元朗 (真係好遠阿😂)就去咗搵啲人氣好嘢食掃街 🍡皇后冬菇豬肉燒賣$12/5粒真係超大粒又足料😍應該比平時魚肉燒賣大1.5倍😂冬菇味好濃好香口 食到一粒粒唔會切碎哂豬肉溝埋魚肉夠厚實唔會梅 唔會食口粉食得岀新鮮整😋加埋個辣油勁惹味 (溫馨提示:都幾辣下)下次有機會去試埋燒嘅燒賣🤤-📍元朗燒賣皇后妙舒 (元朗)元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖
😋元朗燒賣皇后 掃街必食👍🏻
早幾日難得入到元朗 (真係好遠阿😂)
就去咗搵啲人氣好嘢食掃街

🍡皇后冬菇豬肉燒賣$12/5粒
真係超大粒又足料😍
應該比平時魚肉燒賣大1.5倍😂
冬菇味好濃好香口 食到一粒粒唔會切碎哂
豬肉溝埋魚肉夠厚實唔會梅 唔會食口粉
食得岀新鮮整😋

加埋個辣油勁惹味 (溫馨提示:都幾辣下)
下次有機會去試埋燒嘅燒賣🤤

📍元朗燒賣皇后妙舒 (元朗)
元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖
2019-06-29
2019-06-26 359 浏览
最近多咗入元朗搵好嘢食,好想知道點解呢間燒賣有咁多人推薦,決定趁人少少得3個人排隊既時候去試下先。$12/5粒香菇豬肉燒賣,店員會問你要唔要辣。第1次黎食,叫左少辣試下,燒賣好大粒熱辣辣,好香既香菇味,食左1粒先記得影相添佢係有少少似健康工房嗰隻燒賣,不過論餡料同口感,呢間元朗燒賣比健康工房出色好多。唔會係因為蒸得耐而變到好林好梅,每一粒嘅餡料好充足,以$12/5粒既價錢,CP值係高的。個人唔係食燒賣嘅專家,但自問都經常係好趕既時候以燒賣黎填肚,哈哈所以,以街頭小食黎計,呢間絕對係好食。
所以,以街頭小食黎計,呢間絕對係好食。
2019-06-26
  • 皇后冬菇豬肉燒賣
2019-06-25 258 浏览
一年都去不到元朗幾次,難得今次入元朗不再是為公事,而係周圍逛吓,當然要去掃下街啦!成日聽同事講元朗有間燒賣店好好食,讚到天上有地下無咁,搞到我呢個燒賣控心郁郁!叫得燒賣皇后果實名不虛傳!冬菇豬肉燒賣,$12/5粒 (當然價錢都係皇后級haha) 。原來有得要燒烤或者蒸,總是覺得蒸燒賣先食得出原汁原味,當然二話不說就要一串啦!未入口已經聞到好香的冬菇味,豬肉入面夾住粒粒分明的冬菇,真材實料!用豬肉做燒賣已經好少見,仲要做得好高質,食落口唔會好似外面有些鋪頭的一般質素燒賣咁唔彈口!燒賣皇后的甜豉油都好香,絕配!下次有機會要試埋燒烤燒賣先=P*提提大家,排"烤物"隊同排"蒸物係分開的!印象係左烤右蒸,記住人多時唔好排錯喇

叫得燒賣皇后果實名不虛傳!

下次有機會要試埋燒烤燒賣先=P

冬菇豬肉燒賣(蒸)
2019-06-24
外卖自取
冬菇豬肉燒賣(蒸)
2019-05-28 316 浏览
元朗燒賣皇后7.5分 香菇豬肉魚肉燒賣 $12相信住元朗的人都應該吃過(?)香菇味非常重,口感亦不錯,但$12/5粒實在有點貴,而且排隊的人頗多,我也不是燒賣愛好者,應該不會再試了😂/
元朗燒賣皇后
7.5分 香菇豬肉魚肉燒賣 $12
2019-05-24 359 浏览
🤰🏻脂肪小食 👸🏻皇后冬菇豬肉燒賣 $12/5粒特登🚊🚃遠赴元朗,破戒食燒賣。🙊(明明因為怕肥,戒咗3年)🙈一句講晒:值得嘅!🤩🤩🤩👸🏻皇后燒賣呢個名,名副其實!👍🏻·🧐彎嘅籤,重重嘅燒賣,有份量!🤩👍🏻🍄冬菇粒多,有咬口,夠晒香!😋豬肉唔算好肥,唔會咬落成口油!🤗必落嘅🌶️辣椒油,🐉畫龍點睛👀!·💁🏻‍♀️比起健康X房$20/5粒抵啲,性價比高好多!唯一缺點係遠啲,同竹籤可以粗啲驚斷。😅😜·#HungryMeizi #餓妹子
🤰🏻脂肪小食 👸🏻皇后冬菇豬肉燒賣 $12/5粒
皇后冬菇豬肉燒賣

🧐彎嘅籤,重重嘅燒賣,有份量!🤩👍🏻
🍄冬菇粒多,有咬口,夠晒香!😋
豬肉唔算好肥,唔會咬落成口油!🤗
必落嘅🌶️辣椒油,🐉畫龍點睛👀!
💁🏻‍♀️比起健康X房$20/5粒抵啲,性價比高好多!
唯一缺點係遠啲,同竹籤可以粗啲驚斷。😅😜
#HungryMeizi #餓妹子
2019-03-03
下午茶
皇后冬菇豬肉燒賣
元朗又新街名物‼️🤩豬元朗嘅朋友一定試過 又新街係掃街嘅首選妙舒元朗燒賣出晒名.#冬菇豬肉燒賣 $12/5粒呢粒唔係普通既燒賣😳燒賣嘅餡係豬肉冬菇 好香豬肉冬菇味 堅係真材實料‼️口感鬆軟 又有咬口 唔似得酒樓嗰啲死實實加辣油好惹味 超正啊😍😍如果唔食辣既 都好好食 原汁原味一定要試下啊👍🏻😼.不過掃街就唔好預環境係好嘅因為周圍都有人食煙 大家可以行遠啲先食粒燒賣另外 有朋友同我講其實之前係好食好多嘅不過因為我第一次食 所以都覺得幾好食啦 希望keep到水準啦#元朗燒賣皇后妙舒元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖
元朗又新街名物‼️🤩

#元朗燒賣皇后妙舒
元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖
  • 皇后冬菇豬肉燒賣
2019-04-06 311 浏览
已經是第N次食這間的燒賣,前幾個月經電視報道後更多人買這間燒賣,連旅客也多了不少,所以如果你們不想排那麼長時間,最好就星期一至五先買。新年前與新年後的價格又上調了,不過這價格還是在可接受的範圍內。 如果要排隊最好就買多些一齊食,一半辣一半唔辣,又方便食。個人覺得蒸是比烤的更好吃。不過如果你想買烤燒賣的話是差不多不用排隊。 除了燒賣,陳皮魚蛋也很好吃,雖然這間的魚蛋是很細粒的,但魚蛋很彈牙,所以這價格是可接受的。如果你們不想只吃燒賣的話,也可以考慮買魚蛋。

9 分钟 (外卖自取)
2019-03-31 359 浏览
元朗其中一個著名小食就係燒賣皇后嘅燒賣$12,每次都大排長龍,區外人黎開元朗都會專登買黎食,睇到大部人都係買燒賣同串燒,串燒我就未試過,但燒賣每次經過都忍唔住買黎食,因為好足料,好好味。每粒燒賣都有豬肉同蝦,好多料,比起魚肉燒賣更有口感,唔會淨係得啲粉,對比起其他豬肉燒賣,因為佢比較多人幫襯,又係自家製,感覺上較為新鮮,唔會有陣雪藏味,價錢比之前都加左價,但咁足料黎講,還可以接受啦!衛生情況就一般般,始終小食店都係比較亂同污糟,經開元朗大家不妨買黎試下啦!✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜愛我寫既食評📝,麻煩幫幫手比個愛的鼓勵❤️,我會寫更多豐富既食評比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

燒賣

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
燒賣
2019-03-27 200 浏览
食燒賣一定吃大顆餡溢出來,這樣才滿足感嘛!燒賣皇后店舖非常顯眼,來到街看很多人在排隊就沒錯了。燒麥魚蛋雙拼、碗仔翅、咖喱雞串說實話,味道並不驚人,燒麥三料(豬、蝦仁、還一個忘了),不到巨無霸大顆但吃進嘴裡感飽滿,辣度可以跟服務員說微辣,咖喱港式style,這麼說還蠻特別。魚蛋很小顆,口感中庸,感紮實。#為VIP年會加油#碗仔翅稠sticky,好吃!紅色醋,酸酸感甚開胃。還吃了一串咖喱雞,說不到很嫩,不濃稠港式咖喱味還很醉人。2人食,這樣像50找,還行吧。

燒麥魚蛋雙拼、碗仔翅、咖喱雞串

碗仔翅稠sticky,好吃!紅色醋,酸酸感甚開胃。

還吃了一串咖喱雞,說不到很嫩,不濃稠港式咖喱味還很醉人。

2人食,這樣像50找,還行吧。
2019-03-17 158 浏览
去元朗一定要食!話到明係專賣燒賣, 甘就一定有佢個原因所在!果日晚上六點, 已經勁多人排隊! 好誇張!排我前面可能有二十個人。幾乎個個都係食燒賣架!12蚊5粒! 好好味! 佢係大粒既豬肉加冬菇既燒賣, 吾係魚肉燒賣。大大粒, 又好真材實料, 啖啖肉, 而且真係有吾錯既冬菇味。最最最值得講既係個汁!真係好惹味! 佢係甜鼓油加少少辣, 好惹味!我又叫左個咖哩吾知幾多寶, 呢個就真係好麻麻地。咖哩係辣, 但無咩味。下次都係淨食燒賣穩陣D。
去元朗一定要食!

話到明係專賣燒賣, 甘就一定有佢個原因所在!

果日晚上六點, 已經勁多人排隊! 好誇張!
排我前面可能有二十個人。幾乎個個都係食燒賣架!

12蚊5粒!
好好味! 佢係大粒既豬肉加冬菇既燒賣, 吾係魚肉燒賣。

最最最值得講既係個汁!
真係好惹味! 佢係甜鼓油加少少辣, 好惹味!

我又叫左個咖哩吾知幾多寶, 呢個就真係好麻麻地。
咖哩係辣, 但無咩味。

下次都係淨食燒賣穩陣D。
2019-03-17 249 浏览
皇后冬菇豬肉燒賣 $12/5粒~ 聽聞佢係元朗名物😁~ 去到又新街,的確好多人排隊喎~ 立即買返串 🤤~其實飢詩想攞起來拍照,可惜燒賣穿到歪歪斜斜, 勁驚佢跌落地, 都係影地板算啦~燒賣的甜豉油好甜😆~ 咬開入面有大大粒冬菇 都幾香,肉質係幾滑~  主要都係食豉油味😆~ 不過自家製的 係抵食既~ 可以再食 🤩飢 point : 6 / 10 #hungermarch #飢詩 #非飢詩
皇后冬菇豬肉燒賣 $12/5粒~

聽聞佢係元朗名物😁~

去到又新街,的確好多人排隊喎~ 立即買返串 🤤~

燒賣的甜豉油好甜😆~

飢 point : 6 / 10
#hungermarch #飢詩 #非飢詩
2019-03-07 198 浏览
山長水遠嚟到元朗,一定要會一會呢間好多人排隊嘅小食店,試試佢地嘅名物✨✨✨冬菇豬肉燒賣 (HKD12/5粒)冬菇 🍄🍄豬肉 🐽🐽🐽燒賣 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻由於燒賣係手作,size比平時嘅魚肉燒賣大粒‼️咬開仍可見到豬肉粒🐷食落唔會成口粉,非常有咬口肉汁充足,加少少豉油已經好夠味,略嫌冬菇比例太少,菇味唔突出🍄食得辣嘅朋友仲可以加燒賣皇后自家調味嘅辣油,令味道層次UP⏫⏫⏫

冬菇豬肉燒賣 (HKD12/5粒)

冬菇 🍄🍄
豬肉 🐽🐽🐽
燒賣 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

由於燒賣係手作,size比平時嘅魚肉燒賣大粒‼️
咬開仍可見到豬肉粒🐷食落唔會成口粉,非常有咬口
肉汁充足,加少少豉油已經好夠味,
略嫌冬菇比例太少,菇味唔突出🍄

• 冬菇豬肉燒賣
2019-03-05 203 浏览
遲咗收放工,返到元朗後去咗又新街,排及等咗10分鐘左右,買咗魚肉生菜同燒賣返屋企食。返到屋企,見到門口地下一滴滴水,起初都無為意到關袋外賣時,點知道打開膠袋先發現裝住咗成袋湯,蓋完好合實,原來滾湯熱溶咗發泡膠外賣碗,同時,枝竹籤拮穿咗個袋少少。嗰時真係好真係好愕然。最後只係食左最上面既幾舊魚肉。燒賣嗰碗就無問題,正正常常,水準同平時差不多,都保持水準。 (我平時係企街拮住串燒賣食,不過嗰日太攰先買外賣拎走。)所以各位要注意,個碗頂唔到太高溫度,食嗰時要留意!要速戰速決,唔好放太耐。最後,希望「皇后」可以跟進及改善餐具器皿問題。返咗成日工想喺屋企慢慢食個飯,但睇得唔食得嗰種感覺真係好失落。

最後只係食左最上面既幾舊魚肉。

2019-03-04
2019-03-05 128 浏览
黎得元朗掃街。點可以5去呢間出晒名既燒賣皇後。以前放學成日去食。依家仲係keep到人氣。皆因自家制。用人手ㄧ粒粒甘包。皮夠薄。肉夠多汁。最正配埋自家制辣醬。ㄧ試醒神。ㄧ串真係5夠喉。每次叫2串。
  • 冬菇豬肉燒賣
  • 燒燒賣
2019-02-16 281 浏览
那那那,一般呢我吃完豆腐花之後總會不奇然甘走過隔離又開始排隊既,沒錯啦,就係吃呢間另外既元朗人氣王,巨就係元朗燒賣皇后啦,又係覺得巨咩時候都係甘多人去吃既,都係要排隊。其實我真係覺得巨地自己做既呢只燒賣真係好好吃,而且又唔貴,再加上同平時吃既燒賣來講就係有的唔一樣咯,所以一般我不論飽或者唔飽都會整一串咯。很多來過沒來過的朋友都會推薦他們家的燒賣而且要加辣醬一起吃那個辣醬簡直了真的好辣對於不太會吃辣的人來說確實有點辣能吃辣的朋友略過這段話燒賣個頭大料很足15元5個30元一碗10個反正你路過一定要來試試咖哩魷魚也很不錯 不過也是辣的 吃就對了 哈哈哈

[呲牙]其實我真係覺得巨地自己做既呢只燒賣真係好好吃,而且又唔貴,再加上同平時吃既燒賣來講就係有的唔一樣咯,所以一般我不論飽或者唔飽都會整一串咯。

咖哩魷魚也很不錯 不過也是辣的 吃就對了 哈哈哈
2019-01-31