2016-11-10 1111 浏览
同同事食個好啲嘅午餐所以揀咗備長,依度一向都有質素嘅保證唯獨是上餐比較慢,可能因為即叫即做嘅關係。個茄子串好入味又唔會林啤啤,反而豬頸肉少鹹荔枝豬肉卷是必食的條鰻魚好厚 只係有少少骨未清走👍🏻
同同事食個好啲嘅午餐
所以揀咗備長,依度一向都有質素嘅保證
唯獨是上餐比較慢,可能因為即叫即做嘅關係。
個茄子串好入味又唔會林啤啤,反而豬頸肉少鹹
荔枝豬肉卷是必食的
條鰻魚好厚 只係有少少骨未清走👍🏻
2016-11-09
2016-10-21 2195 浏览
銀鱈魚西京燒($168)胖BOY有時候會好有衝勁去找一家餐廳訂好位然後帶我去午餐,今次也不例外,心情帶著少許興奮跟他來這家日本餐廳午餐。餐廳就在希慎廣場對面,位置頗方便。備長出名的是串燒,午市套餐可以先選和食再自選三款串燒,然後還有前菜、沙律、白飯及麵豉湯還有飲品,套餐價位大約$98-$168,可以接受。自己還在牛舌飯跟銀鱈魚兩款定食之中一直拿不定主意,胖BOY於是選了香煎牛舌飯($128),我就選了銀鱈魚西京燒($168),好讓我兩款都吃得到,所以串燒方面就由胖BOY選。而幾款串燒款烤的時間比較長,所以店員都先把定食送上。牛舌飯的送上時帶來的香氣絕對是種邪惡誘惑,未吃都已經令人垂涎三尺,牛舌厚切而且量多,足足有六至七厚片,牛舌煎得不過火,將表面煎得金黃有些微焦,滲出少少油份,入口肉質嫩而多肉汁配上飽滿白飯,好滿足。而胖BOY選的串燒六款有雞翼鹽燒、汁燒豆腐、日本茄子、荔枝豬肉卷、明丸子雞翼和多春魚﹔雞翼有兩隻,將雞皮燒得金黃帶脆,只加鹽去吊味,但雞翼不會太咸入口亦不乾身﹔而汁燒豆腐,豆腐是選用硬豆腐,豆腐表面本身是比較硬的那一種,在烘烤過之後,豆腐表面更脆再加上醬汁燒,入口惹味。另外

香煎牛舌飯($128)

另外幾款等待時間長就沒有拍照了,不過,荔枝豬肉卷實在值得一讚,荔枝肉飽滿跟豬肉一同進食,大大減輕豬肉的油膩感而且感覺突出荔枝肉的鮮甜,要試!
而我點的銀鱈魚西京燒($168)定食,銀鱈魚比我想像中的份量還要大,畢竟銀鱈魚都是成本較高的食材。銀鱈魚蘸上醬油燒得金黃色,隨上時候,還會聞到一陣陣燒出魚油的魚香﹔再翻開魚肉,魚肉鮮嫩雪白帶著肉汁,夾起魚肉再呷一口白米飯,滋味在味蕾。
銀鱈魚西京燒($168)
一頓令人享受的午餐,除了要先訂位位免除等位時間之外,食物質素及環境亦很重要。雖然跟胖BOY都是坐吧檯位置,不過吧檯位較矮,沒有受到太大串燒的油煙影響。再到食物質素,兩個定食都頗有驚喜,而且定食除了一般常有的沙律、前菜和湯之外,還有優質串燒,性價比高夠抵食。會再來的。
2016-07-11
香煎牛舌飯($128)
銀鱈魚西京燒($168)
今日同啲朋友仔去呢度食晚飯,之前黎過幾次,每次約食飯都想介紹佢地黎呢度食因為佢俾到一種日本菜當中的特別小食感覺俾我,但我對啲食物個啲名有小小忘記入到去,一定要叫荔枝肉丸(個名好似係咁), 佢有塊豬肉片包住粒荔枝,咬落去啲荔枝汁係飆出嚟嘅,勁正仲有個 墨汁烏冬, 啲烏冬好彈牙,好有口感炸番茄,個番茄皮炸到好脆,我自己好鐘意牛串:非常好味,但貴左小小

仲有個 墨汁烏冬, 啲烏冬好彈牙,好有口感
炸番茄,個番茄皮炸到好脆,我自己好鐘意
牛串:非常好味,但貴左小小
2016-08-01 1835 浏览
我對這間餐廳的串燒本身有一定的期望, 但吃後真的感覺一般.到達後餐廳叫了兩杯啤酒, 可惜遲遲沒有來, 原來放在一旁了. 啤酒係要夠凍, 杯子已不是先冰了, 怎可還放在一旁不理會呢?  兩杯啤酒容量也不一, 有杯多d, 有杯少d, 真係好唔專業! 隨後我們開始點菜了, 侍應話串燒每種款式要order最少兩串, 試問點解唔可以叫各款一串, 好食再encore呢? 食物方面, 叫燒銀杏無銀杏; 叫燒豆腐無豆腐. 比較出色的有荔枝豚肉串, 味道清甜也很配. 舞茸菇豚肉串也OK, 沒有燒得太乾. 說到他們的推介腐皮雞肉卷, 那味道比較淡, 免治雞肉沒有味道, 不好吃! 他們的免治雞肉棒也只有燒汁, 沒有蛋汁配上, 同方間大部份餐廳都不同. 隨此之外, 燒冬菇也是一般.說到我同朋友最不太喜歡的就是燒雞亦, 清楚知道日本串燒雞亦本身是不用醃,味道係靠燒烤時加上味之素, 但吃這時發覺鹽加得不夠, 不夠咸也不能原全蓋過雪藏味.  另外燒雞皮也太燶太乾, 完全唔得! 我們還點了豚肉車里茄串, 可是點解在表面要塗上芝士去燒呢? 那柚子墨魚串也燒得不夠香口, 未能帶出爐煓燒的香味. 整體上係很港式的串燒!
我對這間餐廳的串燒本身有一定的期望, 但吃後真的感覺一般.

题外话/补充资料: 串燒每種款式要order最少兩串
2016-07-31
2016-05-19 2951 浏览
同事生日... 一行五人去備長食生日LUNCH...同事A話理度LUNCH好抵食... 有鵝肝飯仲要配串燒...所以趁今次有人生日就嚟理度一試...睇睇個餐牌... 真係好抵食咁喎...一個主菜.. 加3串串燒.. 仲有飲沙律, 湯, 同飲品一早就TRAGET咗食鵝肝飯...但係串燒食咩好呢.. 樣樣都好似幾好咁...最後.. 我就揀咗明太子雞翼, 牛肋骨同埋荔枝豬肉卷..LUNCH實在太多人... 所以都要等咗一段時間先有得食...首先我嚟咗3串串燒... 明太子雞翼 - 雞翼釀滿晒啲明太子做餡料... 外皮燒到脆脆哋.. 好惹味...牛肋骨 - 唔靭... 有牛味... 荔枝豬肉卷 - 外邊既豬就唔係好突出... 少少乾... 但係包住既荔枝就甜甜哋仲好有水份...到我既主菜鵝肝飯... 睇見都好想食呀...三塊厚厚既鵝肝放咗喺啲飯上面...仲有啲菇, 菜同埋蔥喺面... 賣面精美...味道方面都絕不遜色...鵝肝燒得岩岩好.. 唔會太生.. 都唔會熟得滯...不過個醬汁就好似甜咗少少喇...一定要鵝肝加飯加汁一齊食... 如果唔係就會好溜喇...
同事生日... 一行五人去備長食生日LUNCH...
所以趁今次有人生日就嚟理度一試...
睇睇個餐牌... 真係好抵食咁喎...
一個主菜.. 加3串串燒.. 仲有飲沙律, 湯, 同飲品
一早就TRAGET咗食鵝肝飯...
但係串燒食咩好呢.. 樣樣都好似幾好咁...
最後.. 我就揀咗明太子雞翼, 牛肋骨同埋荔枝豬肉卷..
首先我嚟咗3串串燒...
牛肋骨 - 唔靭... 有牛味...
到我既主菜鵝肝飯... 睇見都好想食呀...
三塊厚厚既鵝肝放咗喺啲飯上面...
仲有啲菇, 菜同埋蔥喺面... 賣面精美...
味道方面都絕不遜色...
鵝肝燒得岩岩好.. 唔會太生.. 都唔會熟得滯...
不過個醬汁就好似甜咗少少喇...
一定要鵝肝加飯加汁一齊食... 如果唔係就會好溜喇...
题外话/补充资料: 早早就BOOK咗位.. 不過去到要5個人坐4人枱... 逼都算喇... 仲要頭頂盞燈壞咗... 全餐飯就好似去左DISCO咁... 眼都花埋...
2016-04-29
2016-04-30 1151 浏览
有位被尊敬嘅同事生日一定要find a good place to celebrate印象中呢度lunch set 好抵食所以早一星期book 咗位我們五位 去到竟然得四人枱 一邊要坐三個人 其實已經早咗一星期book 位 無辦法 唯有三位女士坐一邊 Lunch set 選擇多 set 包括前菜,salad , miso soup,白飯 ,一款和食,三串自選串燒同飲料小妺pick 咗 和食-銀雪魚西京燒串燒-明太子雞翼 ,荔枝豬肉卷同免治雞肉棒荔枝豬肉卷 荔枝夠甜 但唔會蓋咗豬肉嘅香味 兩者平衡得好好明太子雞翼 呢個超正 中間釀滿咗明太子同雞肉 好好味至於免治雞肉棒 就充滿了特式醬汁同埋有雞軟骨 咬落好有口感和食嘅銀雪魚 嘩 好大portion 如果外面單點相信無二三百都settle 唔到 呢度one set Hkd 168 超值啦魚塗滿甜甜醬油 魚油味濃烈 魚夠鮮 加理啲白飯一齊放入囗 不得鳥下次會再去
有位被尊敬嘅同事生日

印象中呢度lunch set 好抵食
所以早一星期book 咗位

我們五位 去到竟然得四人枱 一邊要坐三個人
其實已經早咗一星期book 位

無辦法 唯有三位女士坐一邊

小妺pick 咗 和食-銀雪魚西京燒
串燒-明太子雞翼 ,荔枝豬肉卷同免治雞肉棒
荔枝豬肉卷 荔枝夠甜 但唔會蓋咗豬肉嘅香味 兩者平衡得好好

庆祝纪念
生日
  • 串燒
2016-04-20 1979 浏览
有位朋友是備長的多年忠實粉絲,由於燒物非常出色,友人跟我說一定要試一試。芒果大蝦沙律的菜不但非常新鮮,而且加上芒果的甜酸味及大蝦的爽口,口感及味道都非常好。海膽海鮮炒飯的海膽分量非常多,而且炒飯不會太油,粒粒分明,一大羹炒飯配濃郁軟綿綿的海膽,非常出色。牛肋骨比想象中嫩,沒有加太多調味料腌製,可以食出牛肉本身的味道,不錯。清酒煮大蜆用濃濃的清酒入饌,而且大蜆先天美味,每隻都好多肉。强力推介荔枝豬肉卷!外面的豬肉燒至金黃香脆,而裏面的荔枝保持香甜多汁,口感特別之餘味道咸咸甜甜亦意外地非常夾。法國鵝肝多士上面鋪滿厚厚的鵝肝,再加上香脆多士,口感層次豐富之餘還有濃郁的鵝肝味,不會太油膩。鹽燒大虎蝦大大隻,非常新鮮 牛舌厚切肉質爽口,外層燒之微焦,脆脆的表面增添口感。鹽燒鷄翼切半才穿上竹簽,食時比較方便,而且不會烤得太乾身,不錯。最後這款牛肉tataki是off menu item,微微煎香的表面加上半生熟的牛肉,肉質嫩滑,再配上香葱中和牛肉油膩的味道,非常好味。

鹽燒大虎蝦大大隻,非常新鮮
牛舌厚切肉質爽口,外層燒之微焦,脆脆的表面增添口感。
We arrived at 7:30pm in a rainy day.There were only 2 tables are ocuppied.The glasses are cute.The cheese matches perfectly with the bacon.The cheese is also perfectly cooked in a right timing. But must eat it while it's still hot.The Cherry tomatoes are very juicy.The chicken wings are a little bit over-cooked.It should be even better with some honey or speical taste on the surface of chicken wings.The oysters are fresh and juicy.They also get a good choice of cheese.The bean curd is very smoot
The glasses are cute.
芝士年糕煙肉卷
車厘茄煙肉卷
明太子雞翼
味噌燒岩蠔
胡麻豆腐沙律
The bean curd is very smooth.
2016-03-21
芝士年糕煙肉卷
車厘茄煙肉卷
明太子雞翼
味噌燒岩蠔
胡麻豆腐沙律
2016-03-16 1258 浏览
響度食過lunch覺得唔錯,所以今晚再嚟幫襯,咁當然夜晚價錢係晏晝嘅兩倍以啦!不過佢哋都有happy hour set,飲酒嘅朋友就啱啦。 食咗好多唔同種類嘅燒物,明太子雞翼皮香亦唔會太咸 牛脷夠厚又唔韌 燒蠔大隻又多汁 秋葵豚肉卷,豚肉燒到乾身有d脆口配合秋葵"汁"剛剛好夾 燒雞皮脆卜卜 燒牛小腸,竟然令我覺得似食緊牛雜咁,唔錯唔錯 燒飯團(明太子及三文魚)令我有點兒失望,可能燒得過咗火,表面太乾太硬,𡁻到咀嚼肌都大埋同埋裡面嘅餡實在少得太離譜啦⋯⋯ 燒墨魚軟骨,應該都係用鰻魚汁燒,未算突出。 燒肉丸,肉質唔得實,食落覺得粉粉哋咁,朋友天覺得帶點騷味 另外仲有鴨舌,雞翼,銀杏,茄子,日本小蕃薯,八爪魚,小青椒,樣樣都燒得幾好,至於其他食物有炒雜菜,雞泡魚乾,無咩特別,不過不失。炒墨魚烏冬就麻麻哋,食唔到墨魚汁果種味道。蜆湯有3隻蜆肉,肥美鮮甜,如果能夠大碗d更好!

食咗好多唔同種類嘅燒物,明太子雞翼皮香亦唔會太咸

牛脷夠厚又唔韌
燒蠔大隻又多汁

秋葵豚肉卷,豚肉燒到乾身有d脆口配合秋葵"汁"剛剛好夾

燒雞皮脆卜卜

燒牛小腸,竟然令我覺得似食緊牛雜咁,唔錯唔錯

同埋裡面嘅餡實在少得太離譜啦⋯⋯

燒墨魚軟骨,應該都係用鰻魚汁燒,未算突出。

燒肉丸,肉質唔得實,食落覺得粉粉哋咁,朋友天覺得帶點騷味

蜆湯有3隻蜆肉,肥美鮮甜,如果能夠大碗d更好!
2016-03-16
2016-01-26 1090 浏览
前幾天與朋友到銅鑼灣Happy hour後,轉戰位於sogo旁邊的備長。這裡主打爐端燒,是以人手製作的炭火串燒,店員親切有禮,感覺十分對徑。 我們從菜單中點了多款串燒,質素與味道不錯,火喉亦到位。席間我們又再次舉起酒杯,喝過不亦樂乎!可能我們吃的不多,帳單來到,每人才三百多元,在銅鑼灣算是不錯的價位。 茄子、牛肋骨、鵪鶉蛋 - 燒得出色,充滿濃郁炭香味 鵝肝釀冬菇天婦羅 – 少有的配搭,味道出奇地和諧,夾雜著多重口感,食得非常暢快! 免治雞肉串、豬頸肉、明太子雞翼 - 免治雞肉串不算特別,豬頸肉鬆化多汁,明太子雞翼則很出色,燒得外脆內嫩。 酒逢知己千杯少,大家又飲飽食醉,儘興而返。
茄子、牛肋骨、鵪鶉蛋 - 燒得出色,充滿濃郁炭香味

酒逢知己千杯少,大家又飲飽食醉,儘興而返。
2016-01-20
2016-01-26 920 浏览
平時Happy Hour通常都會去酒吧,今次去了位於銅鑼灣澳門逸園大廈的備長日式串燒店Happy Hour,這裡Happy Hour set $98有麒麟啤酒和三串串燒,可算十分超值。 兩個人叫了六款不同的串燒,其中一份點了雞翼鹽燒、明太子雞翼和免治雞肉棒,另外一份點了蒜香翠玉瓜、燒日本茄子和在點了一客免治雞肉棒。 明太子雞翼燒得外皮香口,內裏明太子和雞肉十分嫩滑野味。 雞翼鹽燒也是皮脆肉嫩,加上一大口冰凍啤酒,太過癮了! 免治雞肉棒也是一樣非常出色的佐酒小食, 免治雞肉混和了雞軟骨,口感非常好。 吃了太多肉也應該有點蔬菜來中和一下,翠玉瓜非常爽甜,至於日本茄子配上木魚也很美味。 吃吃喝喝很快又要叫第二set,因為實在太抵玩!

吃吃喝喝很快又要叫第二set,因為實在太抵玩!
2016-01-21
2016-01-14 1056 浏览
銅鑼灣區串燒店很多,傋長算是其中一間家很出色的老店,一直保持很高的水準,今次再來還是一樣出色。先來了一客胡麻豆腐沙律,胡麻醬混和了豆腐沙律感覺很清新開胃,是串燒前的一道非常好的前菜。牛魔皇的我叫了A4和牛薄燒,和牛燒得剛好五成熟,肉汁和油份都完全保全,加上葱花的香味,恨不得一口把全部吃光。點了一客串燒以外的出色小菜海胆天婦羅,鮮甜美味海胆再加上紫蘇葉混和薄薄一層的炸漿,一口咬下時,外脆而內裏慢慢流出香甜的海胆,太美味了。最後再來一客西京銀鱈魚,魚皮燒得香脆而肉質還是相當嫩滑,火喉非常到位,配上日本沙律醬,非常野味。可以一直保持高水準的串燒真是很不容易, 期待下次再來!

可以一直保持高水準的串燒真是很不容易, 期待下次再來!
2016-01-05
2016-01-11 876 浏览
來到2016年第一個工作天,當然就要 happy hour啦!大家首選備長,一來地點方便,二來串燒又好食,一於再返嚟。同事們一坐低就叫了幾杯生啤,酒精其實我一向都唔太好,反而最掛住呢度嘅串燒!佢地嘅厚燒牛舌燒得特別好食,牛舌夠厚身,燒出來外脆內軟,又夠juicy。虎蝦質素高,大隻又新鮮,肉質超級爽口彈牙!燒廣島蠔都唔錯,火候剛好,唔會燒啲肉縮哂水,配搭醬汁更能突出生蠔本身鮮味。豚之大腸係外面比較少吃到的串燒,大腸切成條狀燒至香脆,味道濃郁有咬口,比起係街邊食到嘅炸大腸少了一份油膩感,但增添了一份香口感。我對內臟有著莫名嘅興趣,尤其喜歡吃雞肝,雞肝燒得好一點都不易,一過火就會太乾起沙好難入口, 這裡的雞肝做得出色,時間拿捏得剛剛好,裡面剛熟而且肉質嫩滑。開開心心又一天,2016年愉快新開始。
厚切牛舌
虎蝦質素高,大隻又新鮮,肉質超級爽口彈牙!
鹽燒大虎蝦
廣島燒蠔
豚之大腸
雞肝
開開心心又一天,2016年愉快新開始。

2016-01-05
鹽燒大虎蝦
廣島燒蠔
豚之大腸
雞肝
  • 厚燒牛舌
2015-12-29 826 浏览
今天約左好朋友去銅鑼灣食晏,他介紹了備長,他說這裏開了多年,食物很有水準,一於試試。 午市定食由$98至$168,與同區算日本餐廳價錢相約。每個定食都配沙律、前菜、白飯、麵豉湯及自選串燒三款,都算抵食。 鰻魚飯定食,配荔枝豬肉卷、日本茄子、雞翼鹽燒,鰻魚夠大件而且燒得非常入味,串燒亦做得非常出色,雞翼同荔枝豬肉卷外脆內軟,非常香口,串燒均灑上木魚絲,提升層次感。 朋友則點了銀雪魚西京燒定食,配荔枝豬肉卷、日本小甜薯和香蒜翠玉瓜,兩大塊銀雪魚份量不少,燒得很香滑juicy,油而不膩,荔枝豬肉卷是清新之選,日本小甜薯非常軟熟,帶天然甜味,翠玉瓜亦燒得不俗。 這裏午餐的整體水準很高,很期待下次再來吃晚餐,聽說樓上27樓的Whisky Bar Banker與備長屬同一集團,放工去Banker happy hour亦可order備長的食物,以後又多個地方飲野食飯了。

鰻魚飯定食
銀雪魚西京燒定食

2015-12-23
鰻魚飯定食
銀雪魚西京燒定食
2015-11-18 1186 浏览
星期五又食串燒, 今晚試下間「備長」。這間串燒店從店外到店內都以黑色為主調. 雖然店內燈光比較暗看不清楚店內的佈置, 但是格調型格, 氣氛不錯.當晚在沒有訂位下, 都能安排坐於吧枱, 一路食一路欣賞師傳燒串燒, 感覺不錯. 意想不到是這串燒店竟然有提供BB CHAIR, 十分抵讚! 這裏不是用炭燒的, 估計用上電爐, 因此感受不到油煙味, 當然串燒同樣少了份獨特的炭燒香味.環境佈置用上型格的黑色, 但餐牌卻用上清鈍的白色, 對比度很大. 這裡的串燒食物選擇多, 而且款式新派特別. 價錢由三十多元起, 價格尚算合理, 但每款串燒至少要點兩串, 靈活性不大. 特別對只有2位的我們, 若每款要點兩串的話, 份量多因而不能多試其它食物. 另外, 我們口味總有不同, 因此每款串燒都點兩串的話, 要遷就大家的口味比較麻煩.每次點菜總會先點碗烏冬或麵條喂飽我的小女, 這次也不例外. 這個牛肉稲庭烏冬($82) 竟然是全晚最貴的, 但是份量不太多. 單看味道小妹沒有能力去分別它是否稲庭來的烏冬, 只覺得烏冬幼身入口順滑, 可是口感較淋身, 沒有期待的彈牙. 牛肉薄身有適量的肥脂, 因此不太嚡口, 味道
每次點菜總會先點碗烏冬或麵條喂飽我的小女, 這次也不例外. 這個牛肉稲庭烏冬($82) 竟然是全晚最貴的, 但是份量不太多. 單看味道小妹沒有能力去分別它是否稲庭來的烏冬, 只覺得烏冬幼身入口順滑, 可是口感較淋身, 沒有期待的彈牙. 牛肉薄身有適量的肥脂, 因此不太嚡口, 味道及質素都對辨. 湯頭比較淡味而且油膩, 十分一般. 以$82的價錢來說, 價錢不太合理.
牛肉稲庭烏冬
只有「是日精選」的串燒放能只點1串, 於是點了這個日本提子豬肉卷($34/串). 日本青提子大大粒, 連豬肉都不能覆蓋這粒提子. 經過燒烤後, 提子外皮已經溶掉, 剩下的提子肉燒熱後甜度提升不少. 跟外皮燒得香脆的豬肉, 味道相互融合, 果肉同時減去不少豬肉的油膩感, 口感清新.
日本提子豬肉卷
厚切牛舌($48/串) 燒得恰到好處, 油剛好的迫出來中, 令牛舌的表面油潤, 賣相吸引. 小妹喜歡厚身的牛舌, 因為喜歡它那份咬感. 這個牛舌口感十足, 而且牛味濃厚, 因此不用加任何調味已十分惹味.
厚切牛舌
這個好多層次的日式串燒豬腸($26/串), 驚喜度十足. 師傳把豬腸來回的串上做成這麼有層次感, 因此燒起來豬腸的每個位置都能平均燒熱到. 另外, 豬腸的油脂及穌味同時能夠除去. 豬腸表面的油真肥味, 單看這賣相已經口水流咬下去, 豬腸的脂香已經充滿我的口腔, 正! 豬腸外皮微脆, 口感柔軟. 全晚最平的串燒, 但卻是另人最回味的串燒.
串燒豬腸
愛吃蠔的我, 在餐牌看到煙肉蠔卷($38)眼已發光。以燒烤收水後的蠔來說, 這蠔都稱得上大隻。咬下去首先感受到煙肉的咸香, 口感煙靱。再咬下去感受到蠔肉的柔軟, 而且蠔肉依然有肉汁。層次感十足。略嫌煙肉的咸香蓋過急凍蠔淡淡的鮮味。
煙肉蠔卷
腐皮雞肉卷($30)腐皮燒烤後表面焦黑, 真的分不清這是否腐皮。雞肉比較實, 幸好咬下去好像有些爽口的軟骨。
腐皮雞肉卷
黑白胡椒炸多春魚($50) 多春魚外面舖滿黑白芝麻粒, 還未放進口內已經感受到芝麻的香味。咬下去十分脆口, 而且芝麻粒完全沒有掉下來, 還是緊緊地痴扣多春魚。這個小食賣相不錯, 是一道絶佳用來送酒的小食。
黑白胡椒炸多春魚
第一次幫襯, 環境及服務都不錯. 串燒種類有創意, 味道都不錯.
2015-10-30
日本提子豬肉卷