2024-11-02
收工最啱就係約埋一班朋友去居酒屋食吓嘢飲下酒😎 尖沙咀區嘅話我會介紹呢一間令和鍋物酒場🫶🏻 環境舒適有獨立卡位,裝修非常日系,好似去咗日本嘅居酒屋咁,氣氛非常好😍 餐廳不定時咁推出好多優惠,呢排做緊全日支裝清酒半價😌😌 7PM前埋單離座/10:00PM後入座,正價食品8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價😍😍 有興趣過嚟嘅朋友,記得留意吓呢啲優惠啦,真係好抵😉🌟堂煮壽喜燒 $428呢個真係必食推介😎 有250g A4和牛肩胛肉配日本蛋,最後仲有蔬菜同豆腐🥰 職員會先幫手煎和牛,係關西風嘅壽喜燒,燒汁味道濃郁,好啱我口味😌 有成七大片咁多😍 每天都唱過一隻手板,最後沾上蛋汁食,牛味相當香濃,油花勁靚,勁高質🫶🏻🫶🏻🫶🏻 食完牛肉之後,職員會幫手加入湯同埋蔬菜豆腐,變成火鍋嘅概念,大滿足🫶🏻🌟霜降和牛洋蔥沙律 $88呢個價錢好抵食喎,有好多片高質嘅霜降和牛,表皮輕輕炙燒過,好香🫶🏻 我最鍾意用和牛包住洋蔥沙律一齊食,可以降低油膩感,沙律菜亦都非常新鮮,日式嘅沙律醬汁,清新美味😋🌟北海道花魚一夜干 $88非常大條🥰 魚肉絲絲分明,帶點鹹香味,少少焦脆,食到停唔到口😌 🌟燒鱈魚乾 $48每次
餐廳不定時咁推出好多優惠,呢排做緊全日支裝清酒半價😌😌
🌟堂煮壽喜燒 $428
🌟霜降和牛洋蔥沙律 $88
🌟北海道花魚一夜干 $88
🌟燒鱈魚乾 $48
每次去居酒屋我都會必食嘅送酒小食,呢度都做得好唔錯,脆卜卜點埋沙律醬一齊食好正👍
🌟牛蒡唐揚 $38
第一次食炸嘅牛蒡,好有驚喜喎😆 表皮酥脆,但保留左牛蒡嘅纖維同埋甜味,有趙口,又係好啱送啤酒🍻
🌟萬能蔥豚肉串 $38
串燒就一定唔少得啦,呢個蔥豚肉串非常香,蔥嘅份量好多,而且又香又嫩🫶🏻
🌟鹽燒雞翼 $28
雞翼表皮乾脆,肉質Juicy, 簡單嘅鹽燒已經好好食🤤
🌟汁燒秋葵 $16
點都要食返少少菜健康啲嘅😆 呢個秋葵夠晒嫩🫶🏻
🌟神泡白啤 300ml $48
一定要飲番杯啤酒先至爽,神泡白啤夠晒新鮮😎
呢間真係尖沙咀區唔可以錯過嘅居酒屋,收工時間真係爆曬,記得要book位啊😘