又係6點後冇堂食系列🤪,本身👦🏻👧🏻諗住去旺中掃街再搵地方食,但👧🏻突然醒起旺角有間外賣店好想試!之前見到佢地嘅咖哩系列真係覺得好吸引,不過👧🏻呢排戒口唯有試下其他食物啦!🌟路邊慢煮大胸雞丼(+$10 轉手打烏冬)平時大家食雞胸都驚太Dry雞肉質感又鞋口,估唔到呢到嘅雞胸係連薄薄雞皮!雞胸唔算太厚身,經過慢煮之後口感非常彈牙🤣。除咗雞胸,配料仲有炒雜菌!至於烏冬,煮嘅時間控制得非常好,超級彈牙煙靭,再撈埋另上嘅照燒汁,成個餐又健康又好味😊。🌟滑蛋吉列豬丼滑蛋豬扒呢啲咁考師傅技巧嘅食物,就緊係要試啦😉!隔咗10幾分鐘食,豬扒仍然保持香脆,又醃得好味😍。滑蛋嫩滑極高質😉,呢個飯要比9分!

🌟路邊慢煮大胸雞丼(+$10 轉手打烏冬)

🌟滑蛋吉列豬丼
2022-02-26 520 浏览
㗎仔飯🍙💛壽喜牛燒汁白玉丼+冷泡茶(外賣自取減10蚊後 $59) 8.5/10牛味好重好香好濃郁,配埋甜甜地嘅燒汁食真係一流👍🏻 值得一讚係佢嘅配菜全部都好出色,包括菇菇🍄、洋蔥🧅、醃蘿蔔、同埋小蕃茄🍅,菇菇好特別,係小小甜用黎送飯食啱哂,而洋蔥都炒到好甜而且唔油膩。再加埋醃蘿蔔同小蕃茄,直頭fresh哂✨白玉係指隻蛋🥚,店主特登分開搵個盒子裝住隻蛋,佢本身應該係流心蛋黎,但係因為我哋外賣路程有啲遠,翻到屋企打開已經變咗溏心蛋,好彩蛋白軟滑同蛋黃好濃稠,好高質💛爭啲唔記得講,佢啲珍珠米飯煮得好好🍚,就算外賣都keep到粒粒分明同好軟糯。Extra comment: •小店門面唔大,只有幾個座位,但環境幾日系簡約,而且處處都有彩蛋🐣•佢哋最出名應該係炸物丼,可惜外賣所以唔敢叫炸物,下次堂食再試❣️•全部食物都即叫即整,所以要留大約10至15分鐘先拎得🕰
㗎仔飯🍙💛

壽喜牛燒汁白玉丼+冷泡茶
(外賣自取減10蚊後 $59) 8.5/10

牛味好重好香好濃郁,配埋甜甜地嘅燒汁食真係一流👍🏻

Extra comment:
•全部食物都即叫即整,所以要留大約10至15分鐘先拎得🕰
壽喜牛燒汁白玉丼
2022-02-26
10 分钟 (外卖自取)
壽喜牛燒汁白玉丼
2022-02-26 329 浏览
#fafafoodblog旺 #fafafoodblog日本菜🍴高速便當 漢堡扒咖喱飯 56 蚊🐂漢堡扒幾濃牛肉味 幾彈牙 咖喱係日本咖喱帶 d甜 有軟林蘿蔔同薯仔 🥔🥕飯上面加隻溏心蛋 用 d蛋汁撈飯都好正🍴醬汁炒雞雞一人食48 蚊🔥🐥雞肉彈牙夠滑 個汁好夠洋葱香味 🧄 最啱要黎撈飯#咖喱 #薯仔 #蘿蔔 #雞肉 #牛肉 #便當 #漢堡扒Score 平均分< 7.5/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#㗎仔飯旺角西洋菜南街182 號捷利大廈地下2 號鋪~~~~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog旺角=====================🙂温馨提示🙂Fb like左 page都睇唔到<通知> 若果大家想睇到多d唔同既美食 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻除左like 請做多一個步驟 左 👉🏻<追蹤中/Follo
🍴高速便當 漢堡扒咖喱飯 56 蚊🐂

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#㗎仔飯
旺角西洋菜南街182 號捷利大廈地下2 號鋪
~~~~~~~~~~~~
=====================

🙂温馨提示🙂
Fb like左 page都睇唔到<通知>
若果大家想睇到多d唔同既美食
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
除左like 請做多一個步驟
[like] 左 👉🏻<追蹤中/Following> 👉🏻<搶先看/See First>
多謝大家支持!🤓🤓

歡迎喺唔同平台觀賞fafafoodblog
Fb📒: fafafoodblog
Ig🖍: fafafoodblog
Openrice 🍚: 花太郎

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2022-02-26
2022-01-31 429 浏览
上次第一次食覺得好好味😋,今次回頭再試另一款菜式。今晚真係有啲多人,店內店外都有人等緊,最後睇完餐牌,見到佢哋嘅醬燒漢堡扒白玉丼都好似幾吸引😋都係 $62,而家佢哋晚市做緊優惠,外賣自取減$10,個餐已經包左杯凍茶同一粒溫泉蛋🥚👍🏻 漢堡扒都好好食😋,仲配埋啲蘑菇比您,值得一讚嘅係醬汁係另外上俾你,咁就唔怕返到屋企乾晒啦👍🏻另外,突然間好想食炸嘢,見到有一口炸芝士,所以就叫咗嚟試吓,都係$26有3嚿,雖然有少少貴,但食落真係好香芝士味同脆口🤤
上次第一次食覺得好好味😋,今次回頭再試另一款菜式。

2022-01-21
10 分钟 (外卖自取)
2022-01-29 157 浏览
每次放工都會經過呢間餐廳,店內店外永遠都係好多人等外賣,今日難得見到冇乜人等緊,終於的起心肝,睇吓究竟有咩咁好食😋個餐牌好特別,有塊木板托,好多手繪插圖,比起其他一啲字嘅Menu,睇得出店主好有heart❤️ 一啲都唔馬虎👍🏻 值得一讚最後我叫咗佢哋嘅壽喜牛燒汁白玉丼 $79,另外我加咗個掘金掘到雞軟骨 $32,聽個名都覺得好搞笑😆 拎到返屋企食都覺得好好味😋以後外賣又多一個好選擇跟餐佢跟咗個凍茶唔需要額外加錢

以後外賣又多一個好選擇

跟餐佢跟咗個凍茶唔需要額外加錢

2021-01-11
15 分钟 (外卖自取)
  • 壽喜牛燒汁白玉丼
2022-01-28 321 浏览
㗎仔飯主打外賣生意,旺角及太子區有專人送餐服務提供,自取更可享$5優惠,20盒以上更可享8折優惠。 店內裝修充滿和風,環境簡約又衛生,有小許堂食的位置提供。連藝人杜汶澤節目「YellopenRice」也訪問過。 外賣盒的家庭式便當設計,好有溫馨感覺。 厚切吉列豬生製咖哩飯 - $69 店家的生製咖哩是採用日式的咖哩磚,有別於印度式的,特別著重咖哩粉和香料混合後的溫和感,再加入茄醬、蒜蓉、甘荀、薯仔等特調,更加香甜可口,質感稠身。而且咖哩汁另上,可自行控制份量之餘,又不會浸軟其他食材。金黃酥脆的吉列豬扒橫切面相當有厚度,炸皮薄而不油膩,入口軟滑。 下午茶時段(2:30 – 6:00)更減$8。

外賣盒的家庭式便當設計,好有溫馨感覺。

厚切吉列豬生製咖哩飯 - $69
下午茶時段(2:30 – 6:00)更減$8。
2022-01-28
外卖自取
下午茶
2022-01-26 212 浏览
呢間良心💛小店喺旺角未必好起眼,但幾有家鄉家庭式嘅味道幾值得一試💁🏻‍♀️🌝醬燒漢堡扒白玉澆丼配熱/凍煎茶$62佢個醬汁係牛油蒜蓉味黎,鹹鹹哋重口味人士就岩哂,而且啲雜菜唔係好似吉x家咁白灼hea你,係同埋醬汁一齊炒過嚟入哂味👍🏽而隻白玉就稍微熟咗啲,唔太流心撈唔到飯有啲失望👎🏽但漢堡扒唔乾唔會過鹹👍🏽😋撈埋啲飯一齊食就岩岩好🤤

呢間良心💛小店喺旺角未必好起眼,
但幾有家鄉家庭式嘅味道
幾值得一試💁🏻‍♀️

🌝醬燒漢堡扒白玉澆丼配熱/凍煎茶$62
佢個醬汁係牛油蒜蓉味黎,
鹹鹹哋重口味人士就岩哂,
而且啲雜菜唔係好似吉x家咁白灼hea你,
係同埋醬汁一齊炒過嚟入哂味👍🏽
而隻白玉就稍微熟咗啲,
唔太流心撈唔到飯有啲失望👎🏽
但漢堡扒唔乾唔會過鹹👍🏽😋
撈埋啲飯一齊食就岩岩好🤤
2022-01-09 339 浏览
專賣日式Curry和其他日式炸物飯的外賣小店。點了一飯二菌三雜菜,有滿滿一大盒菜,配日式料汁,帶點甜味。飯上臥了一個溏心蛋。抹茶牛奶+20蚊配,走甜之後依然很香醇。
2022-01-07
外卖自取
2021-12-28 356 浏览
無論舖頭擺設啊服務員態度啊同埋佢哋食物嘅擺盤,同埋佢哋外賣盒嘅設計,我都覺得係好有心機。佢哋舖頭就細嘅可以坐個位俾何少應該係專做外賣比較多但係其實就都要等一段時間,我叫完之後等咗10分鐘左右,嘢食都包得幾好而且咖喱汁係分開放,因為我其實拎返屋企都一段路程,咁返到去啲嘢食都係仲係幾好冇嘢漏出嚟我特別鍾意佢哋個咖喱汁同埋溫泉蛋佢哋個餐係可以跟一杯茶嘅友誼又凍另外係個飯可以係揀要烏冬啊定係冷烏冬但係要加錢

我特別鍾意佢哋個咖喱汁同埋溫泉蛋
2021-12-02 1080 浏览
經過旺角本身都無諗住食飯,但眼尾見到有間日式便當既吉列豬扒好似好正,再仔細睇下個餐牌,有我去親日本必食的可樂餅,無理由路過唔幫襯既。下午6點前落單仲有9折, 我剛好5:55PM 落單。落左單之後都等左一陣先整好比我,睇尼個可樂餅係現炸既,咁我當然樂意等。終於有飯食啦,咖哩汁會分開上而可樂餅淋滿左沙律醬。可樂餅炸到脆卜卜好好味,沙律醬略嫌多左,下次我係醒目走醬。鍾意食飯撈汁既我尼講,啲咖哩汁係剛好夠撈飯,仲有紅蘿蔔及薯仔各一舊,煮到好稔好好味。跟飯既熱茶都係比較細杯,但我慣左自己帶水出街,咁咪飲返自己啲水囉。餐廳主要做外賣,堂食位置約6個。餐廳內有好多可愛的公仔,可以一邊食飯一邊欣賞下。聽到店員話門口玻璃門既畫係經常會轉既,有興趣可以留意下。

下午6點前落單仲有9折, 我剛好5:55PM 落單。

2021-11-20
2021-11-29 514 浏览
店內位唔多 最多坐到5個主要外賣 食物唔錯但有啲貴 個人認為做外賣可以平少少比客如果想食健康既 可以食個雞胸飯 都足料同唔hea不過佢細節位做得幾好 例如餐紙上 簡約得尼又幾好睇
店內位唔多 最多坐到5個
主要外賣 食物唔錯
但有啲貴 個人認為做外賣可以平少少比客
如果想食健康既 可以食個雞胸飯 都足料同唔hea
不過佢細節位做得幾好 例如餐紙上 簡約得尼又幾好睇
2021-11-26 457 浏览
食物質素良好 店員熱情 女店員十分可愛!叫咗豚肉生薑燒丼因為即叫即整嘅關係等候時間稍長但可接受店舖位置雖小但空間感不錯店員很努力打招呼以及確保客人感覺良好非常有朝氣
食物質素良好 店員熱情 女店員十分可愛!
叫咗豚肉生薑燒丼
因為即叫即整嘅關係
等候時間稍長但可接受
店舖位置雖小
但空間感不錯
店員很努力打招呼以及確保客人感覺良好
非常有朝氣
2021-11-17 478 浏览
㗎仔飯個鋪頭設計同菜色都好吸引,如果想食就要外賣,因為鋪頭的座位好少,我今次去食咁啱有位坐,yeah😄醬油烤雞白玉丼 配冷泡茶 $65份量好多,雞粒好滑無骨,流心蛋好正,有好多醬汁同蘑菇,撈飯都唔會乾,好味😁*免加一服務費,如外賣仲有得減最少$5
2021-11-16
  • 醬油烤雞白玉丼
2021-11-09 471 浏览
💛🍻 啤酒🐷食評 🍖💛 ‖ 㗎仔飯 ‖ 豬生今日帶左豬小編黎左旺角呢間平時放lunch成日都會食既日式餐廳,日日都同小編講好好食,今日終於都食到喇🤭餐廳好細間,座位得6個,基本上係專做外賣,多數呢到既客人都係外賣居多,細心一睇,餐牌同裝飾都幾有趣架🙈仲有個好中肯既掛字,而食物都唔錯,有興趣就快啲Save低呢個post喇✨—#🍻🍖 質素:🍱呢到每款主食都可以揀配飯/烏冬架!跟餐仲有凍/熱茶可以送。🐮壽喜牛燒汁白玉丼 配珍珠米|$68就咁望落好似冇乜醬汁咁,但原來個壽喜燒牛幾入味,牛肉都冧身😋蛋黃撈珍珠米食落好有蛋香味,雖然望落細細兜,男仔食完都幾飽架✨評分:8.5 / 10 分🍛脆爆可樂餅 配咖喱烏冬|$75可樂餅係南瓜蓉做餡料,咬落都好鬆脆但感覺唔油膩,而咖喱汁亦係另上既,唔怕會比啲汁浸都冧曬👍🏻咖喱汁係熱辣辣一兜咁上,味道都幾香濃,係日式個種咖喱,甜甜地但帶有微微辛辣感,烏冬咬落都幾彈牙,撈埋啲咖喱汁食一流😋不過價錢就可能貴左少少🤏🏻✨評分:7.5 / 10 分🐥掘金掘到雞軟骨|$32小編同豬生都好中意呢款雞軟骨🤤每粒雞軟骨外皮都脆卜卜,軟骨都好有咬口,而份量都幾多滿曬成個兜,都幾
💛🍻 啤酒🐷食評 🍖💛 ‖ 㗎仔飯 ‖

#🍻🍖 質素:

🍱呢到每款主食都可以揀配飯/烏冬架!
跟餐仲有凍/熱茶可以送。

🐮壽喜牛燒汁白玉丼 配珍珠米|$68
✨評分:8.5 / 10 分

🍛脆爆可樂餅 配咖喱烏冬|$75
✨評分:7.5 / 10 分

🐥掘金掘到雞軟骨|$32
小編同豬生都好中意呢款雞軟骨🤤每粒雞軟骨外皮都脆卜卜,軟骨都好有咬口,而份量都幾多滿曬成個兜,都幾抵食👍🏻點左原味先知佢地有個期間限定既酸辣雞軟骨🥲失策
Btw之前食過其他口味既雞軟骨都好正🤭希望佢地可以係menu出多幾款口味比客人揀!
✨評分:9 / 10 分

壽喜牛燒汁白玉丼 配珍珠米
掘金掘到雞軟骨
  • 壽喜牛燒汁白玉丼
2021-11-05 247 浏览
#㗎仔飯 #gajirice 㗎仔飯 (旺角)📍旺角西洋菜南街182號捷利大廈地下2號舖📢星期二小編要黎旺角上堂,放左工之後大約只得一個鐘頭食晚餐,今日又攰攰地所以決定系上堂附近食,經過餐廳見到系小店黎,於是決定支持一下🤍餐廳內既位置並不大,最多只可容納三枱客人。我見到佢地大多數都系做外賣為主。咁餐廳內都會有一部大電視掛左系牆上,主要俾職員自己睇電視😂😂佢地大多數都系播放翻日本既卡通片。咁店舖既裝飾都好別緻,枱上面會放上不同的模型,令到整個店舖的風格也提升了。順帶一提,叫野食個陣要同時付款👉🏻大西洋炸蝦轉冷伴手打烏冬$69大西洋炸蝦總共會有三件,炸蝦上亦都添加了蛋黃醬,而且炸得都好脆口選擇轉鳥冬既話就可可自選醬汁,包括麻醬,火辣麻醬同油子汁。今次小編就選擇咗柚子汁,原因係麻醬到處都有機會食到,相反油子汁就比較少見咁柚子汁係會比較稀身,所以感家可以當系沾麵咁樣食。咁個油子汁系由餐廳自己調較既,個汁吾會話好有好強烈既油子味,但配上烏冬之後更能帶出柚子汁好fresh既味道所有主食都會奉上冷泡茶或熱檸茶,如叫其他嘢飲的話就需要另外加付$20
#㗎仔飯 #gajirice
㗎仔飯 (旺角)
📍旺角西洋菜南街182號捷利大廈地下2號舖
📢星期二小編要黎旺角上堂,放左工之後大約

👉🏻大西洋炸蝦轉冷伴手打烏冬$69

所有主食都會奉上冷泡茶或