2021-12-02 1081 浏览
經過旺角本身都無諗住食飯,但眼尾見到有間日式便當既吉列豬扒好似好正,再仔細睇下個餐牌,有我去親日本必食的可樂餅,無理由路過唔幫襯既。下午6點前落單仲有9折, 我剛好5:55PM 落單。落左單之後都等左一陣先整好比我,睇尼個可樂餅係現炸既,咁我當然樂意等。終於有飯食啦,咖哩汁會分開上而可樂餅淋滿左沙律醬。可樂餅炸到脆卜卜好好味,沙律醬略嫌多左,下次我係醒目走醬。鍾意食飯撈汁既我尼講,啲咖哩汁係剛好夠撈飯,仲有紅蘿蔔及薯仔各一舊,煮到好稔好好味。跟飯既熱茶都係比較細杯,但我慣左自己帶水出街,咁咪飲返自己啲水囉。餐廳主要做外賣,堂食位置約6個。餐廳內有好多可愛的公仔,可以一邊食飯一邊欣賞下。聽到店員話門口玻璃門既畫係經常會轉既,有興趣可以留意下。

下午6點前落單仲有9折, 我剛好5:55PM 落單。

2021-11-20