今個聖誕好懶,就係想做一個廢人上IG睇下有無啲高質外賣便當見到幾個都介紹呢間雖然單價唔係好低但個樣真係幾吸引幾高檔咁就食下值唔值得喇__________________________🔹邪惡海膽醬燒和牛便當🍱 $208👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ❌便當可以提前WhatsApp 預訂上到去直接拎唔洗等好貼心咁用錫紙袋包好返到屋企打開仲係微熱架,感動!.好似日式便當咁一盒分成一格格有沙律,漬物,飯,甜品,飲品同主食炙燒過既A5澳洲和牛,咬落帶點油脂唔會太薄又唔靭,味道唔錯鋪底有啲炒椰菜同炒菇,索晒燒和牛既油香😍海膽醬少少杰身,唔係好濃既海膽味,不過係幾鮮味,好下飯珍珠飯加左黑白芝麻,份量配餸岩岩好.唔岩食飯可以加$25轉沙律或者加$30轉椰菜花飯.漬物叫左醃蘿蔔夠酸夠脆身好開胃.🔹豚菜豚肉煮 $108👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ❌泡菜微酸,係我中意食既口味豚肉片係一層肥一層瘦,帶肥既豬真係無得輸中間仲有隻溫泉蛋,吉開撈埋蛋汁食,正!.要介紹埋個漬物,自家掣梅醃蕃茄同平時居酒屋🏮食到一樣甜甜既梅味入晒多汁既蕃茄仔一口一粒勁快
今個聖誕好懶,就係想做一個廢人
上IG睇下有無啲高質外賣便當

Keto friendly: ❌
便當可以提前WhatsApp 預訂
上到去直接拎唔洗等
好貼心咁用錫紙袋包好
返到屋企打開仲係微熱架,感動!

好似日式便當咁一盒分成一格格
有沙律,漬物,飯,甜品,飲品同主食

炙燒過既A5澳洲和牛,咬落帶點油脂
唔會太薄又唔靭,味道唔錯
鋪底有啲炒椰菜同炒菇,索晒燒和牛既油香😍

海膽醬少少杰身,
唔係好濃既海膽味,不過係幾鮮味,好下飯
珍珠飯加左黑白芝麻,份量配餸岩岩好

唔岩食飯可以加$25轉沙律
或者加$30轉椰菜花飯
漬物叫左醃蘿蔔
夠酸夠脆身好開胃

🔹豚菜豚肉煮 $108

👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ❌
泡菜微酸,係我中意食既口味
豚肉片係一層肥一層瘦,
帶肥既豬真係無得輸
中間仲有隻溫泉蛋,吉開撈埋蛋汁食,正!
要介紹埋個漬物,自家掣梅醃蕃茄
同平時居酒屋🏮食到一樣
甜甜既梅味入晒多汁既蕃茄仔
一口一粒勁快啪完

配既甜品係自家製蘋果接骨木啫喱
酸酸甜甜小清新
2022-12-16 11 浏览
今日食便當 @Freshlane今日介紹一間位於西營盤既日式料理,以外賣形式為主,採用高質素嘅食材,炮製精美、豪華、特色的外賣便當,便當包含主菜、沙律、前菜、甜品同飲品。邪惡海膽醬燒和牛便當 $208由澳洲直送嘅M5和牛片,炙燒後油香四溢,配上自家製嘅特色海膽醬,鮮味再提升,估唔到日式便當都食到和牛,前菜就選左日本枝豆。生薑豚肉燒便當 $108另一款就揀咗豚肉,惹味既生薑燒配上份量多既豚肉,啖啖肉,配上日本珍珠米,伴飯一流,前菜就選左牛油南瓜粟米,飲品就日式蘋果汁。
今日食便當 @Freshlane

邪惡海膽醬燒和牛便當 $208

生薑豚肉燒便當 $108

2022-12-15 22 浏览
上環Freshlane 有小小似外賣既大排檔, 店仔小小, 適合需要食外賣人士😝, 今次試下日式野, 唔知味道如何尼😁 (5⭐️最高)因為天氣凍, 店主好窩心用錫紙袋包著食物❤️, 返到公司仲係暖暖哋😘。 💕我地食既次序: 菜/前菜-肉類-飯-飲品🤤主食:邪惡海膽醬燒和牛;前菜:鮮牛油南瓜粟米配日本無糖烏龍茶(5⭐️)前菜: 牛油粟米一向都係最佳拍檔🤗, 加入南瓜粒, 感覺上無甘油😋主食:由椰菜做底, 配有菇類😌;和牛食幼滑唔油膩, 加上海膽醬, 好yummy 🥰😍主食:香蔥鰻魚黃金蛋炒飯;前菜:大葉醋漬蘿蔔配無糖麥茶(5⭐️)前菜: 大葉醋漬蘿蔔 ; 慢慢醋酸, 打開食慾, 而且份都唔少👍🏻主食: 鰻魚剪得幼細, 加入蛋及日本米😜。 而且炒得干身又唔多油😍😍, 有足兩碗飯既份量, 正😝

💕我地食既次序: 菜/前菜-肉類-飯-飲品

• 鰻魚黃金蛋炒飯
2022-12-07 9 浏览
有時買外賣來來去去都係燒味、飯盒,見到都無乜食慾🤣今次就發掘到進駐Freshlane嘅外賣店今日食便當,佢哋嘅便當份量十足又吸引🤩可以自由選擇主食、小食,仲有甜品同飲品,齋睇都食慾大增😍配搭同味道都好豐富。除咗自取之外仲可以order團購/到會添,買滿一定價錢就可以免運費。邪惡海膽醬燒和牛便當主食份量豐富,望落都幾吸引,係澳州嘅M5和牛😻炙燒過之後肉肉味濃郁又腍滑😋底下有唔少炒椰菜中和返自家製海膽醬嘅鹹香,配埋白飯就剛好😗😗香蔥鰻魚黃金蛋炒飯兩大兜炒飯份量十足🤪飯炒得乾爽粒粒分明而且幾香口,調味剛好,有唔少鰻魚粒。鮮牛油南瓜粟米、日本枝豆每個便當都可以揀一款小食,粟米牛油味香濃,仲有唔少新鮮沙律同芥末魷魚,好豐富。甜品甜品係柚子果凍,味道清甜,做飯後甜品解膩一流😚😚日本無糖麥茶、日本蘋果汁人均消費:$160推介指數(10分為滿分):7.5分

邪惡海膽醬燒和牛便當

香蔥鰻魚黃金蛋炒飯

鮮牛油南瓜粟米、日本枝豆

甜品
甜品係柚子果凍,味道清甜,做飯後甜品解膩一流😚😚

日本無糖麥茶、日本蘋果汁

人均消費:$160
推介指數(10分為滿分):7.5分
2022-12-06
2022-12-06 13 浏览
有細分兩大系列:1️⃣ 招牌2️⃣ 經典✅ 配日本珍珠米飯✅ 沙律 前菜✅ 甜品 飲品1️⃣招牌:Set A 邪惡海膽醬燒和牛炙燒澳洲直送嫩滑M5和牛片配自家製特式海膽醬第一次食便當都有和牛食 而且翻熱完都幾高質平時唔多食海膽 呢到自家製海膽醬都幾creamy有啲🧀嘅感覺 同時食到酒香夾埋炙燒過嘅和牛片 感覺良好成為招牌都不無道理😂😂底部有啲椰菜一齊炒 好爽口前菜 大葉醋漬蘿蔔 鐘意食酸野嘅我 呢個啱我口味夠開胃 但唔會太刺激飲品🍎蘋果汁 2️⃣經典:Set H 楓糖醬油照燒雞扒原本諗住佢可能都係熟悉嘅日式照燒雞扒味😂😂但佢嘅雞皮又整得幾香口如果再較得甜啲就好但都幾厚肉 係大隻🐓有青紅椒絲 洋蔥絲配埋 夠惹味鮮牛油南瓜粟米 唔會太油膩 幾清新飲枝裝麥茶 每個便當都有沙律 同魷魚仔營養豐富 甜品係啫喱 🗣 留意唔好搭lift 上樓有個指示入口
有細分兩大系列:

營養豐富 甜品係啫喱

🗣 留意唔好搭lift 上樓
有個指示入口
2022-12-06 419 浏览
Freshlane 有唔少🥡外賣餐廳🍴同菜式可供選擇,呢間今日食便當🍱就主比打高質日式🏯便當,套餐配🇯🇵日本珍珠米飯🍚、沙律🥗、前菜🧆、甜品🍮同埋飲品🧃,幾豐富。而且唔鐘意食飯🍚嘅仲可以加錢💰轉做沙律🥗或者椰菜花🥦飯添!😈邪惡海膽醬🔥燒和牛🐮係佢哋嘅招牌便當🍱,賣相靚仔又大份👍。沙律🥗新鮮清爽又開胃🤤,而且份量足😊。炙燒🔥澳洲🇦🇺直送嫩滑M5🏯和牛片配上佢哋餐廳👨‍🍳自家製特式海膽醬😋,配搭十分之邪惡😈。M5🏯和牛片燒🔥得啱啱好👍,入口嫩滑配埋濃郁嘅海膽醬☺️,風味十足🥰。自家制💪梅漬蕃茄🍅幾有驚喜🤩,酸甜入味又有梅香,層次感好豐富😍!🇰🇷韓式香辣🌶️牛肉🐂便當🍱亦都唔遜色。🐂牛肉香辣🌶️惹味🤤配菜豐富🤩。配上🇰🇷韓式醬料,少少🤏辣🌶️好開胃。鮮🧈牛油🎃南瓜粟米🌽十分之香甜😋,又充滿牛油🧈香。🧃飲品有多款選擇🤩,我哋揀咗日本🗾果汁,出面比較少見,都幾好飲🤤,配埋日式便當🍱風味滿滿!最後仲有啫喱做甜品🍮,原來而家食外賣便當🍱都可以咁高質!

沙律🥗新鮮清爽又開胃🤤,而且份量足😊。

🇰🇷韓式香辣🌶️牛肉🐂便當🍱亦都唔遜色。

🐂牛肉香辣🌶️惹味🤤配菜豐富🤩。

配上🇰🇷韓式醬料,少少🤏辣🌶️好開胃。

鮮🧈牛油🎃南瓜粟米🌽十分之香甜😋,又充滿牛油🧈香。

最後仲有啫喱做甜品🍮,原來而家食外賣便當🍱都可以咁高質!
外卖自取
買過幾次Flashlane嘅外賣都覺得質素好高。最近發現2樓開咗一間新嘅日式便當外賣店,連和牛都有提供,一共有12款便當,跟附沙律、前菜、甜品及飲品,選擇繁多,任君選擇。<鮮熬大頭蝦味增湯烏冬> $188本來打算選擇和牛便當,不過屋企人唔食牛肉就作罷。最後揀咗呢個大頭蝦味增湯烏冬,食落有驚喜。睇餐單介紹湯底喺6小時大頭蝦味噌湯底,濃郁海鮮味,食得出係真材實料。烏冬附有四隻炙燒鮮甜虎蝦,啖啖肉好滿足。<香蔥鰻魚黃金蛋炒飯> $108鰻魚分量唔少,蛋炒飯粒粒分明,採用日本珍珠米,難怪有米香之餘亦好煙韌。<大葉醋漬蘿蔔/鮮牛油南瓜粟米>前菜質素亦相當不錯,尤其喜歡漬蘿蔔,食落清爽解膩,酸酸甜甜很開胃。<柚子啫喱>自家製甜品誠意十足,啫喱晶瑩剔透,入口具彈性。估唔到嗌外賣返屋企食都可以咁高質,有機會會再試試其他款式,下次會識得用WhatsApp或者外送平台落單,咁就更加方便。
買過幾次Flashlane嘅外賣都覺得質素好高。
沙律
<鮮熬大頭蝦味增湯烏冬> $188
本來打算選擇和牛便當,不過屋企人唔食牛肉就作罷。
最後揀咗呢個大頭蝦味增湯烏冬,食落有驚喜。
烏冬附有四隻炙燒鮮甜虎蝦,啖啖肉好滿足。
鮮熬大頭蝦味增湯烏冬
鮮熬大頭蝦味增湯烏冬
<香蔥鰻魚黃金蛋炒飯> $108
<大葉醋漬蘿蔔/鮮牛油南瓜粟米>
大葉醋漬蘿蔔
鮮牛油南瓜粟米
<柚子啫喱>
自家製甜品誠意十足,啫喱晶瑩剔透,入口具彈性。
柚子啫喱
2022-12-02 42 浏览
返工有時真係食到唔知食咩好,叫外賣都叫到悶,睇吓外賣平台原來都有不小選擇,今次就試呢間便當🍱,住定定等食,非常方便😎邪惡海膽醬燒和牛便當 $208海膽醬冇得輸😍,非常濃厚海膽味,和牛亦好滑,唔會咬極都咬唔開,係真和牛哦🤤前菜揀咗自家製梅漬蕃茄,香甜清新,仲有沙律🥗,好滿足哦😋韓式香辣牛肉 $118少少辣好開胃,份量都唔細,好多肉肉,前菜係大葉醋漬蘿蔔,醋甜適中,非常欣賞👍🏻每個便當套餐都有日本珍珠米飯+沙律+前菜+甜品、飲品呢個價錢唔算話好貴,CP值高💮

邪惡海膽醬燒和牛便當 $208
前菜揀咗自家製梅漬蕃茄,香甜清新,仲有沙律🥗,好滿足哦😋

韓式香辣牛肉 $118

每個便當套餐都有日本珍珠米飯+沙律+前菜+甜品、飲品
呢個價錢唔算話好貴,CP值高💮
  • 邪惡海膽醬燒和牛
2022-11-30 11 浏览
買過幾次Freshlane 的外賣,每次拿回公司都還熱,口感味道都沒受太大影響,所以看見他們出了新的便當,就幫襯買了兩款提早下單,到取時已經準備好,相當有效率食品套餐A :海膽醬燒和牛 和牛入口半溶帶油香,但牛肉香味也沒遜色,海膽醬香氣十足,完全無腥味,意外地好吃又新鮮的外賣便當🍱海膽醬,真的有海膽!前菜:漬番茄 這個絕對是必試之作,甜而多汁,有日式温泉番茄的既食感飲品:無糖麥茶 簡單的麥茶帶濃濃的蕎麥香,我的最愛套餐G :柚子照燒雞扒 雞扒厚度適中不鞋不韌,柚子醬加甜洋蒽令雞扒很好入口,正!前菜:漬蘿蔔 酸酸甜甜的漬蘿蔔很是開胃!飲品:無糖烏龍茶 同樣是濃濃的茶香,是我很愛的茶款,非常醒神最後原來還送甜品!有個輕芒果布甸入口酸酸甜甜,很是好吃,也不會膩

提早下單,到取時已經準備好,相當有效率

食品

飲品:無糖麥茶 簡單的麥茶帶濃濃的蕎麥香,我的最愛

前菜:漬蘿蔔 酸酸甜甜的漬蘿蔔很是開胃!

2022-11-30 13 浏览
長洲之旅…. 八天的假期眨吓眼就完結,坐船返香港,見到仲早,就係呢度附近周圍行吓,不知不覺間行到呢度,睇睇今個晩上食乜好,望吓望吓見到呢個大廈好多嘢食,都好禾「今日食便當」🤔,咁就一於今日食便當🍱😂—————————-🍱邪惡海膽醬燒和牛套餐:1⃣️邪惡海膽醬燒和牛配珍珠米➕沙律➕前菜➕甜品➕飲品:咁勁,外賣都有和牛食,相信要做到和牛外賣一定唔會差,翹口有摻手的我,一於就食呢個😬😬果然無叫錯,外賣可以做到又軟熟又有肉汁,配上邪惡的海膽醬更是吃得津津有味道的😋2⃣️自家製梅漬蕃茄:好香好入味的梅子,酸甜的味道令人吃得又醒神又醒胃😊3⃣️日本炭燒牛奶咖啡:濃郁炭燒的香,牛奶味和咖啡味的均勻😋4⃣️柚子啫喱:柚子香更有柚子水果的配合足料😊——————————-🍱生薑豚肉燒套餐:1⃣️生薑豚肉燒配珍珠米➕沙律➕前菜➕甜品➕飲品:真係做得到的好出色外賣,一分錢一分貨真係無講錯,足料好味道,上乘靚材料的豚肉生薑燒💯2⃣️大葉醋漬蘿蔔:😋3⃣️日本無糖麥茶:🥰4⃣️柚子啫喱:💕———————————上乘材料食便當🍱一分錢就一分貨👍其實開心🥳簡…單就在你身邊..食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下

—————————-
🍱邪惡海膽醬燒和牛套餐:
1⃣️邪惡海膽醬燒和牛配珍珠米➕沙律➕前菜➕甜品➕飲品:

2⃣️自家製梅漬蕃茄:
好香好入味的梅子,酸甜的味道令人吃得又醒神又醒胃😊

3⃣️日本炭燒牛奶咖啡:
濃郁炭燒的香,牛奶味和咖啡味的均勻😋
4⃣️柚子啫喱:

3⃣️日本無糖麥茶:🥰
4⃣️柚子啫喱:💕

———————————
上乘材料食便當🍱一分錢就一分貨👍
其實開心🥳簡…單就在你身邊..
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美食的回憶😝
—————————-
2022-11-29 14 浏览
最近工作特別忙,因此放工之後哪裡都不想去,只想馬上點一個外賣回到家快速地吃一下,解決晚餐,而今天在上環迴家的時候,恰巧發現了這一間餐廳,於是進去打包了兩份食物帶給我的朋友,一起共享美味晚餐。我點的這兩份便當,邪惡海膽醬燒和牛套餐和泡菜豚肉煮套餐,搭配自家製梅漬番茄,蘋果汁和橘子汁。兩份套餐米飯顆顆精靈剔透,非常好吃,食材也選擇的是上等的肉類,因此非常入味,讓人吃了一口之後還想再吃下一口。而且從食材的搭配上來說也是獨具匠心,和其他的便當都完全不同,因此吃上去口感非常滿足,沁人心脾。而且這間餐廳的便當包裝得非常精美,帶到家裡之後還是非常熱,吃上去非常暖胃。而且便當的營養也非常好,看得出來是經過精心地選擇和搭配。燉煮得也非常入味,讓我吃了之後,久久難以忘懷,晚上都非常開心。總的來說,這真的是一間極具性價比的餐廳,我已經準備明天晚上再從這裡點外賣,回到家享受晚上的美好時光。

真係無諗過外賣都可以做得甘精緻!呢間位於西營盤~今日食便當 主打外賣日式便當。有招牌同經典便當套餐,全部套餐配 日本珍珠米飯🍚 + 沙律🥗 + 前菜 + 甜品 + 飲品。而且主食、前菜同飲品都有多款選揀!今次我叫左2個套餐,分別係邪惡海膽醬燒和牛 & 柚子照燒雞扒。套餐一主食:邪惡海膽醬燒和牛($208)前菜:鮮牛油南瓜粟米飲品:日本蘋果汁甜品:啫喱ヅ 用左炙燒澳洲直送嫩滑M5和牛片,肉質夠腍同好香牛味,再配上自家製海膽醬,個醬汁好特別,出奇地同和牛味道好搭配😋 套餐二主食:柚子照燒雞扒 ($98)前菜:自家製梅漬蕃茄飲品:日本無糖麥茶甜品:啫喱ヅ 雞扒好大塊,肉質鮮嫩多汁再配上清新嘅柚子醬汁,減去雞肉嘅油膩感,好match好好味!私心推介,自家製梅漬蕃茄,一入口有啲甜甜地嘅梅酒味道,然後咬多幾啖就有蕃茄嘅酸甜味,食完好開胃。2個套餐都非常高質,而且超豐富,係一個好完美嘅外賣便當。同埋下單都好方便,可以透過whatsapp、網上外賣平台下單。
真係無諗過外賣都可以做得甘精緻!
呢間位於西營盤~今日食便當 主打外賣日式便當。

套餐一
主食:邪惡海膽醬燒和牛($208)
前菜:鮮牛油南瓜粟米
飲品:日本蘋果汁
甜品:啫喱

套餐二
主食:柚子照燒雞扒 ($98)
前菜:自家製梅漬蕃茄
飲品:日本無糖麥茶
甜品:啫喱

位於上環德輔道西freshlane嘅”今日食便當”外賣小店 廚房乾淨企理 主打日式套餐 有唔少款色 啱晒中上環返工嘅朋友-前菜:🌽鮮牛油南瓜粟米🍅自家製梅漬蕃茄幾粒梅漬小蕃茄配合沙律酸酸甜甜幾開胃👍🏼-主食: 😙邪惡海膽醬燒和牛 $208自家製特色海膽醬 配合厚燒和牛 底下啲蔬菜味道都唔錯 不過和牛可以軟身d 海膽味可以再濃-😋香蔥鰻魚黃金蛋炒飯 $108色香味俱全 分量十足-👉🏼仲有小啫喱做甜品添🍎跟餐飲品選擇都唔少小編就揀咗日本蘋果汁

前菜:

👉🏼仲有小啫喱做甜品
🍎跟餐飲品選擇都唔少
小編就揀咗日本蘋果汁

2022-11-21 11 浏览
有冇諗過食便當都可以唔頹?今日食便當 @🍱經典便當套餐一但餐有齊主菜,日本珍珠米飯,沙律,前菜,甜品,飲品價錢經濟,真材實料認真製作,味道勁優質💥邪惡海膽醬燒和牛炙燒澳洲直送嫩滑M5和牛片配自家製特色海膽醬牛肉味超香,口感極佳完全冇諗過外賣會食到既質素海膽醬勁濃海膽味味道甘甜令人難忙🐟香蔥鰻魚黃金蛋炒飯見佢淡啡色就知佢連飯都吸滿鰻魚汁每一啖都食到鰻魚飯粒濕度適中,帶淡淡蛋香🍅自家製梅漬蕃茄微酸既開胃之選🥬鮮牛油粟米沙律粟米又脆又甜 勁正呀🍎日本蘋果汁,🍊日本橘子汁日本罐裝飲品有真果汁㗎,有誠意🍮啫喱最後仲有甜品食埋冇諗過外賣都可以咁高質開心🥰
有冇諗過食便當都可以唔頹?
今日食便當 @

🍱經典便當套餐
一但餐有齊主菜,日本珍珠米飯,沙律,前菜,甜品,飲品
價錢經濟,真材實料
認真製作,味道勁優質

💥邪惡海膽醬燒和牛
炙燒澳洲直送嫩滑M5和牛片
配自家製特色海膽醬

牛肉味超香,口感極佳
完全冇諗過外賣會食到既質素
海膽醬勁濃海膽味
味道甘甜令人難忙

🐟香蔥鰻魚黃金蛋炒飯
見佢淡啡色就知佢連飯都吸滿鰻魚汁
每一啖都食到鰻魚
飯粒濕度適中,帶淡淡蛋香

🍅自家製梅漬蕃茄
微酸既開胃之選

🥬鮮牛油粟米沙律
粟米又脆又甜
勁正呀

🍎日本蘋果汁,🍊日本橘子汁
日本罐裝飲品
有真果汁㗎,有誠意

🍮啫喱
最後仲有甜品食埋
冇諗過外賣都可以咁高質
開心🥰
今次又試吓新開嘅外賣店😋 主打日式便當菜式仲有和牛食好似好吸引呀🥩 每個便當同包沙律小菜甜品同嘢飲🧃 感覺好豐富CP值好高💰 附近住或者返工都值得一試🧡估唔到外賣都咁高質⭐️ 邪惡海膽醬燒和牛 🐮和牛同海膽醬份量超豐富完全值回票價🤤 和牛好淋有入口即溶嘅效果👍🏻 加上海膽醬滿滿鮮味💛 前菜有自家製嘅梅漬蕃茄🍅 酸酸甜甜梅漬味好突出好開胃🍓⭐️ 生薑豚肉燒 🥓豚肉唔會太肥而且煮得好入味😚 生薑味嘅濃同洋蔥嘅甜味好和諧🧅 配菜有鮮牛油南瓜粟米🌽 好有秋天既感覺🍁PS甜品仲有自家製啫喱🍮同埋日本嚟嘅果汁🧃飯後甜一甜十分不錯

⭐️ 邪惡海膽醬燒和牛 🐮
生薑豚肉燒