真係無諗過外賣都可以做得甘精緻!呢間位於西營盤~今日食便當 主打外賣日式便當。有招牌同經典便當套餐,全部套餐配 日本珍珠米飯🍚 + 沙律🥗 + 前菜 + 甜品 + 飲品。而且主食、前菜同飲品都有多款選揀!今次我叫左2個套餐,分別係邪惡海膽醬燒和牛 & 柚子照燒雞扒。套餐一主食:邪惡海膽醬燒和牛($208)前菜:鮮牛油南瓜粟米飲品:日本蘋果汁甜品:啫喱ヅ 用左炙燒澳洲直送嫩滑M5和牛片,肉質夠腍同好香牛味,再配上自家製海膽醬,個醬汁好特別,出奇地同和牛味道好搭配😋 套餐二主食:柚子照燒雞扒 ($98)前菜:自家製梅漬蕃茄飲品:日本無糖麥茶甜品:啫喱ヅ 雞扒好大塊,肉質鮮嫩多汁再配上清新嘅柚子醬汁,減去雞肉嘅油膩感,好match好好味!私心推介,自家製梅漬蕃茄,一入口有啲甜甜地嘅梅酒味道,然後咬多幾啖就有蕃茄嘅酸甜味,食完好開胃。2個套餐都非常高質,而且超豐富,係一個好完美嘅外賣便當。同埋下單都好方便,可以透過whatsapp、網上外賣平台下單。
真係無諗過外賣都可以做得甘精緻!
呢間位於西營盤~今日食便當 主打外賣日式便當。

套餐一
主食:邪惡海膽醬燒和牛($208)
前菜:鮮牛油南瓜粟米
飲品:日本蘋果汁
甜品:啫喱

套餐二
主食:柚子照燒雞扒 ($98)
前菜:自家製梅漬蕃茄
飲品:日本無糖麥茶