同朋友食飯大家都想飲下酒食串燒就岩晒 一邊串燒加啤酒 一邊傾下計第一時間就諗起之前食過呢間人生有限杯大部份串燒每串其實都只係$18 $28 好抵食仲有最平$10 真心任你點叫食到飽飽都得 //蒜蓉燒生蠔(兩隻)//生蠔大隻入口鮮甜爆多蒜蓉加上蔥花同辣椒 味道一流 //牛油果卷//牛油果既新鮮甜配上豬肉既鹹香上面仲鋪咗蛋沙律同紫菜 口感好豐富 //牛小排//牛小排夠香油脂豐富 //牛舌//牛舌牛味濃郁 肉質彈牙 //咖哩牛舌手抓餅//呢個好特別 可配油炸鬼或手抓餅我地選擇左手抓餅 配手抓餅真係一流手抓餅入口外脆內軟咖哩香濃微辣 食得過癮牛舌味濃郁 口感軟淋 //鹽燒雞中翼//雞翼火喉控制得剛剛好燒至外皮金黃脆口但仍然Keep到雞肉嫩滑鎖住肉汁 //鹽燒雞皮//雞皮燒得非常香脆 //鹽燒赤雞頸肉//鹽燒雞頸肉有咬口 //免治雞肉棒//雞肉及雞軟骨的比例恰到好處保留爽脆的雞軟骨口感沾滿月見汁更惹味 //五花腩//五花腩層次分明 性價比高//豬肋肉//濃厚肉香 味道非常濃郁 一點都唔膩 //荔枝卷//荔枝同豚肉好夾荔枝味道清甜 中和左豚肉既油膩感//鰻魚飯團//鰻魚大件 飯焦好香有咬口 //
同朋友食飯大家都想飲下酒

//蜜糖燒菠蘿//
燒菠蘿鮮甜多汁
加上蜜糖燒過可謂甜上加甜
可以中和了食左甘多肉之後既飽膩感

//Sapporo Premium Draft生啤買一送一//
買一送一呢件事真係會令人忘記價錢 愈飲愈多
  • 雞頸肉
  • 免治雞肉棒
2025-06-12 1918 浏览
🆕 尖沙咀新分店📌 新的餐單推出了各款嶄新、獨特的風味菜式且價錢亦為親民化。 串燒最平$10有交易🤝🏻啤酒做緊買一送一🍻岩晒放工同friend子鬆一鬆!(注意‼️$10-$20 每款要兩串起)🍢樟樹小青椒 $10/串 - ok 辣,嗜辣者必試!🍢免治雞肉棒 $28/串橙紅嘅日本蛋黃加埋醬油味道,富香蛋,又令免治雞肉棒肉更滑溜~🍢鹽燒牛舌 $28/串 - 薄身但燒完唔韌🍢牛小排 $48/串 - 多肉汁,有嚼感🍢鹽燒西班牙五花腩 $10/串 - 爽口唔乾~🍢豚肉荔枝卷 $15/串 - juicy又香甜~🍢麻糬豚肉卷 $20/串 - 煙煙韌韌嘅口感~🍢黑松露燒雞肝 $15/串- 好香糯~🍢豚肉牛油果卷 $28/串 - 有少少滑溜口感🍢味醂魚干 $38/份 - 乾身但唔硬,燒得香甜入味,配沙律醬~🍢芝士年糕 $38/份 - 係燒唔係炸~I like it~🦪蒜蓉燒蠔(兩隻)$48 - 蠔肉好嫩~🍘鰻魚飯團 $38/份 - 成件鰻魚放喺頂好吸引! 飯焦幾香有咬口,鰻魚大件特別滋味~ 🍜明太子忌廉烏冬 $58/份 - 忌廉好香濃,加埋隻日本蛋撈勻食更香滑!🍺SAPPORO 啤酒 $48 🍻買一送一
串燒最平$10有交易🤝🏻啤酒做緊買一送一🍻
岩晒放工同friend子鬆一鬆!

(注意‼️$10-$20 每款要兩串起)

🍢樟樹小青椒 $10/串 - ok 辣,嗜辣者必試!

🍢免治雞肉棒 $28/串

🍢鹽燒牛舌 $28/串 - 薄身但燒完唔韌
🍢牛小排 $48/串 - 多肉汁,有嚼感
🍢鹽燒西班牙五花腩 $10/串 - 爽口唔乾~
🍢豚肉荔枝卷 $15/串 - juicy又香甜~
🍢麻糬豚肉卷 $20/串 - 煙煙韌韌嘅口感~
🍢黑松露燒雞肝 $15/串- 好香糯~

🍢豚肉牛油果卷 $28/串 - 有少少滑溜口感

🦪蒜蓉燒蠔(兩隻)$48 - 蠔肉好嫩~
🍘鰻魚飯團 $38/份 - 成件鰻魚放喺頂好吸引!
飯焦幾香有咬口,鰻魚大件特別滋味~

🍺SAPPORO 啤酒 $48 🍻買一送一 ‼️‼️
🍹桔仔薄荷鴨屎茶 $28/杯 都好fresh呀!

2025-06-09
2025-06-11 1178 浏览
上次同朋友係中環分店食完,已經想再食😆知道尖沙咀開左新店,實在太好喇🤣新店有吧枱,可以一邊食野傾計,一邊望住廚師係火爐燒肉🔥🥩餐廳又播住大家都熟悉既歌🎶成個vibe都好正啊!價錢一樣咁親民,最平有$10起既串燒!餐廳職員都好友善,即叫即燒,上菜速度都算快🌟🥢鹽燒雞腿肉我本身都鍾意食雞腿肉,果然無失望😻雞皮燒得好金黃香脆又啖啖肉多汁,記得要order🫰🏻🥢鹽燒牛舌芯牛舌芯燒得岩岩好,厚薄適中夠彈牙,肉質又唔韌😁🥢鹽燒和牛牛小排係濃厚牛味🐮再簡單加少量鹽燒就已經好好味🥢紫菜鵪鶉蛋卷鵪鶉蛋一串3粒,加埋紫菜同埋沙律醬好香好滋味❤️🥢焦糖菠蘿鵝肝多士圓固碌既菠蘿好甜,中和左鵝肝嘅膩感🙂‍↕️//唔係煎既鵝肝,鵝肝入口好幼滑,多士又好脆,一份兩件好抵食😍🥢墨魚滑紫菜大蝦呢個新品擺盤好精緻🌟第一次食墨魚滑係用香脆既紫菜包住,裡面仲有蝦肉,好特別😆沾上明太子醬,更加美味~//醬有少少辣,但我呢啲bb辣都食唔到既都可以接受🥢汁燒雞隔膜呢個真係想食夠10串😂無誇張!第一次食雞隔膜真係好好味!入口同朋友一齊哇一聲,好有嚼勁油脂又夠香😆燒汁好好味!我第一啖係覺得好似係日本食串燒果種味道👅真係要趁熱食!🥢豚肉荔枝

🥢鹽燒雞腿肉

🥢鹽燒牛舌芯
牛舌芯燒得岩岩好,厚薄適中夠彈牙,肉質又唔韌😁

🥢鹽燒和牛牛小排
係濃厚牛味🐮再簡單加少量鹽燒就已經好好味

🥢紫菜鵪鶉蛋卷
鵪鶉蛋一串3粒,加埋紫菜同埋沙律醬好香好滋味❤️

🥢焦糖菠蘿鵝肝多士

🥢墨魚滑紫菜大蝦

🥢汁燒雞隔膜

🥢豚肉荔枝卷
薄薄嫩滑既豚肉片卷住鮮甜既荔枝,呢個配搭好特別🙂‍↔️

🥢芝士年糕
最近再次愛上左食芝士年糕,入口好煙韌,仲有d炭燒香味🥰

🥢鹽燒西班牙五花腩
以為五花腩係好油好肥,但竟然一啲都唔油😳

🥢蒜蓉燒蠔
建議趁熱食,蠔都算大隻🦪蒜蓉既量都算多,如果係蒜蓉迷應該會幾鍾意

🥢焦糖雪糕三文治
簡單用焦糖多士夾住厚厚既雪糕,食完串燒再食呢個甜品係完美既ending

📍人生有限杯.串燒店
尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓

#人生有限杯 #串燒 #高質 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港美食 #foodiehk
2025-05-28
  • 港式蜜糖多士夾雪糕
  • 汁燒雞隔膜
  • 墨魚滑紫菜大蝦
  • 鹽燒雞腿肉
  • 焦糖菠蘿鵝肝多士
今晚同班姊妹終於搵到一間串燒店可以瘋狂飲酒🍻兼食到舔舔脷!呢間尖沙咀赫德道新開嘅「人生有限杯.串燒店」嗌咗勁多嘢圍返都係每人三舊水左右😎真係好味又抵食😋.店內裝修走日式工業風🤩燈光暗暗地幾有feel😜中間吧枱可以睇住師傅即燒👍上菜速度都幾快❗️.🍢 必點推介1️⃣ 明太子忌廉烏冬($58) 將蛋黃吉穿+忌廉+濃郁明太子混合😍鮮味到爆炸😍烏冬吸晒醬汁好好食😋2️⃣ 牛舌 $28/串厚切牛舌燒到剛剛加少許檸檬汁好彈牙又多汁😍3️⃣荔枝豚肉卷 $15/串油脂香濃豚肉包住清甜荔枝肉食落一啲都唔膩😋4️⃣燒生蠔🦪陣陣蒜香☺️蠔身夠厚帶子位好鮮甜 $48/2隻5️⃣鰻魚飯糰🍙飯糰燒到表面帶焦香😍鰻魚塗上甜甜地鰻魚醬再用另上既紫菜包住食😋 $38/個6️⃣焦糖雪糕多士 $48外脆內軟嘅多士夾住冰凍雪糕🤩焦糖甜香實屬飯後甜品必嗌👍除咗以上特別推介仲😂五花腩、雞腳筋 、雞肝 雞心、墨魚鬚蒜蓉豆皮 雞泡魚干免治雞肉棒 翠玉瓜同淮山都燒得好鬼正😍當中不乏10蚊雞串燒🤪超抵食❗️飲品點左荔枝檸檬梳打 $28荔枝甜香加檸檬🍋酸爽清新解膩👍飲完即刻想encore😂

🍢 必點推介
1️⃣ 明太子忌廉烏冬($58)

2️⃣ 牛舌 $28/串
厚切牛舌燒到剛剛加少許檸檬汁好彈牙又多汁😍
3️⃣荔枝豚肉卷 $15/串
油脂香濃豚肉包住清甜荔枝肉食落一啲都唔膩😋

6️⃣焦糖雪糕多士 $48
外脆內軟嘅多士夾住冰凍雪糕🤩焦糖甜香實屬飯後甜品必嗌👍

除咗以上特別推介仲😂五花腩、雞腳筋 、雞肝
雞心、墨魚鬚

• 蒜蓉豆皮
  • 雞肝
  • 明太子忌廉烏冬
2025-06-30 0 浏览
🔥【人生有限杯串燒店】尖沙咀新店強勢開業!🔥📍地址:尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓當日都食左好多唔同種類嘅串燒!以下係個人推介嘅覺得最好食!🍢必食人氣串燒:▪️日式燒雞髀肉(嫩滑爆汁)▪️香辣豬肉串(嗜辣必試)▪️厚切牛舌芯(爽口彈牙)▪️韓風牛仔骨(醬香濃郁)▪️蒜蓉燒蟶子(鮮味爆棚)🍻特色飲品:▪️檸檬荔枝威士忌(本人最愛)▪️百香果檸茶(清新解膩)💡溫馨提示:新店座位有限,建議提早預約!

🔥【人生有限杯串燒店】尖沙咀新店強勢開業!🔥
📍地址:尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓
當日都食左好多唔同種類嘅串燒!以下係個人推介嘅覺得最好食!
🍢必食人氣串燒:
▪️日式燒雞髀肉(嫩滑爆汁)
▪️香辣豬肉串(嗜辣必試)
▪️厚切牛舌芯(爽口彈牙)
▪️韓風牛仔骨(醬香濃郁)
▪️蒜蓉燒蟶子(鮮味爆棚)
🍻特色飲品:
▪️檸檬荔枝威士忌(本人最愛)
▪️百香果檸茶(清新解膩)
💡溫馨提示:新店座位有限,建議提早預約!
2025-06-28 0 浏览
呢間串燒店都幾熱門!大家都話出面市道唔好既時候,佢係尖沙咀開新舖!入到去真係全院滿座 😮 好彩一早book左呢度最吸引係 生啤買1送1! (點會唔飲) 🥳另外,坐係吧枱,望住自己啲串燒 新鮮滾熱辣咁出黎,真係正!而且即叫即燒架 😍 同fd黎飲酒吹水真心好chill 特別推介:蟹粉日式豆腐 炸豆腐配上蟹粉醬!仲有啲櫻花蝦 🤤 好香口!蟹粉味又好出!正呀串燒真係超級唔錯! 最平$10/串咋!超值🤓🤓🤓鹽燒西班牙五花腩,豚肉荔枝卷 呢啲豬類都做到唔太肥膩,而且鎖住晒肉汁! (唔好豬既我,都食咗好幾串!)而雞翼呢啲更加無得輸啦! 🤣 99.9%既香港人都應該鍾意食燒海鮮類都好正!唔會燒到老! 欣賞!燒蠔 大大隻!勁juicy 🤤🤤🤤燒蟶子 超惹味!呢度仲有好多款飲品!飲飽食醉 絕對唔難 😆
呢間串燒店都幾熱門!
大家都話出面市道唔好既時候,佢係尖沙咀開新舖!
入到去真係全院滿座 😮 好彩一早book左

呢度最吸引係 生啤買1送1! (點會唔飲) 🥳
另外,坐係吧枱,望住自己啲串燒 新鮮滾熱辣咁出黎,真係正!
而且即叫即燒架 😍
同fd黎飲酒吹水真心好chill

特別推介:
蟹粉日式豆腐

串燒真係超級唔錯! 最平$10/串咋!超值🤓🤓🤓

燒海鮮類都好正!唔會燒到老! 欣賞!
燒蠔 大大隻!勁juicy 🤤🤤🤤
燒蟶子 超惹味!

呢度仲有好多款飲品!飲飽食醉 絕對唔難 😆

2025-06-28 0 浏览
早幾日去左位於尖沙咀的人生有限杯串燒店🍡 第一次黎,呢度環境好chill,我地帶住仔仔都坐得好舒服👍🏻Menu多款式,而且價錢好親民😳 最平竟然$10串有交易😳 我地都試左好多款推介串燒同菜式,好多款都堅高質wor😮✨️免治雞肉棒(配日本蛋)$28✨️老公自己食哂成條冇留俾我😂 所以佢再reorder多兩串,一串俾我,一串就佢自己再食多串🙈✨️汁燒雞隔膜$10✨️唔好睇少佢$10串,勁好口感,個汁又好食!好欣賞❣️✨️墨魚滑紫菜大蝦$68✨️呢款菜式好特別,我地都係第一次食墨魚滑係用香脆紫菜包住,入面仲有蝦肉👍🏻仔仔自己一個人都食左半碟🙈 所以呢款我地都有再reorder黎食😂仔仔食完話下次要再黎wor😆 老公就話下次想約埋朋友黎,因為Sapporo啤酒仲買一送一,同朋友飲住啤酒食咁高質的串燒,確係唔錯呀😊

✨️免治雞肉棒(配日本蛋)$28✨️

✨️汁燒雞隔膜$10✨️
唔好睇少佢$10串,勁好口感,個汁又好食!好欣賞❣️

✨️墨魚滑紫菜大蝦$68✨️

2025-06-21
  • 墨魚滑紫菜大蝦
  • 免治雞肉棒(配日本蛋)
今日同朋友去咗呢間餐廳,真係好驚喜!價錢合理之餘,食物質素仲要好高,絕對係性價比之王! 首先,必讚嘅係**雞中翼**,外皮炸到脆卜卜,入面肉質嫩滑,仲要好入味,一啖咬落去juicy到爆,真係忍唔住encore多份! **白鱔**都好出色,燒得啱啱好,魚皮香脆,魚肉鮮甜,一啲都唔腥,好好食!**墨魚滑大蝦**真係驚喜!墨魚滑彈牙得嚟又鮮味,大蝦爽口,配埋一齊食,口感豐富到不得了,絕對係必點之選! **明太子忌廉烏冬**creamy得嚟唔會膩,明太子嘅鹹香同忌廉好夾,烏冬煮得啱啱好,掛汁力強,每一啖都超滿足! **咖哩牛舌手抓餅**都好正,牛舌煮得淋身,咖哩香濃但唔會太辣,手抓餅脆脆哋,夾埋一齊食,口感同味道都好有層次! 小食方面,**翠玉瓜**同**蜜糖菠蘿**都好清新,燒得香甜,解膩一流。**兔治雞肉棒**同**味醂魚干**都值得試,尤其魚干,甜甜哋好惹味,送酒一流! 飲品叫咗**菠蘿可以必思**同**SAPPORO**,清新又解渴,仲有免費SAPPORO送,真係抵到爛!

2025-06-28 0 浏览
呢間串燒店最平只需$10就有交易!放工同朋友聚會一流🥳墨魚滑大蝦墨魚滑同蝦肉夠曬彈牙,用紫菜包住炸,搭配明太子醬汁,食物推介鹽燒牛舌芯厚切牛舌芯外層微焦,咬落軟嫩多汁,帶有濃郁牛香🫶味噌松阪豬表面燒到微脆,味噌醬甜鹹平衡得恰到好處,夠惹味!焦糖菠蘿鵝肝醬多士鵝肝醬幼滑豐腴,搭配清甜解膩嘅焦糖菠蘿,口感層次豐富✨ 鹽燒和牛牛小排和牛油花均勻,入口即化,食落充滿油脂香~溏心蛋薯仔沙律流心蛋黃撈勻綿密薯蓉,絕對係Comfort food!芝士年糕 內餡芝士有流心效果,芝味濃郁,記得趁熱食 蒜蓉欖角燒蟶子蟶子肥大肉厚,蒜蓉欖角鹹香惹味,底下粉絲吸盡精華!蒜蓉燒蠔生蠔飽滿多汁,蒜蓉炸至金黃提鮮
呢間串燒店最平只需$10就有交易!放工同朋友聚會一流🥳

墨魚滑大蝦

鹽燒牛舌芯
厚切牛舌芯外層微焦,咬落軟嫩多汁,帶有濃郁牛香🫶

味噌松阪豬
表面燒到微脆,味噌醬甜鹹平衡得恰到好處,夠惹味!

焦糖菠蘿鵝肝醬多士
鵝肝醬幼滑豐腴,搭配清甜解膩嘅焦糖菠蘿,口感層次豐富✨

鹽燒和牛牛小排
和牛油花均勻,入口即化,食落充滿油脂香~

溏心蛋薯仔沙律
流心蛋黃撈勻綿密薯蓉,絕對係Comfort food!

芝士年糕
內餡芝士有流心效果,芝味濃郁,記得趁熱食

蒜蓉欖角燒蟶子
蟶子肥大肉厚,蒜蓉欖角鹹香惹味,底下粉絲吸盡精華!

蒜蓉燒蠔
生蠔飽滿多汁,蒜蓉炸至金黃提鮮
用餐优惠
試食活動
1K
2025-06-28 0 浏览
📍 「人生有限杯尖沙咀」依間$10串燒終於開到嚟尖沙咀啦🤭喺尖沙咀可以食宵夜!多一個同朋友嘅聚腳地😙之前喺旺角同埋上環都有食開!估唔到而家喺公司附近都可以食到🤩收幾夜都唔驚冇嘢食😍✨蜜糖牛油粟米粒粒分明,牛油滲透落每一粒粟米🌽✨香燒翠玉瓜仍然保持翠綠,爽脆口感😀✨鹽燒西班牙五花腩食完都唔會太油膩,唔會成口豬油,半肥瘦五花腩無得頂~✨鹽燒雞中翼燒到唔會乾,鎖住肉汁🐔✨ 豚肉秋薬巻豚肉包住粒秋葵,一啖咬落去好爽脆,中和咗豚肉油香🐷✨ 流心蛋薯仔沙律薯仔沙律山上面有隻流心溏心蛋,一切開就流晒啲蛋汁出尼,撈埋一齊食,係幾開胃嘅前菜😍✨ 蒜蓉葉脯燒元貝✨ 蒜蓉焼壕燒蠔、元貝新鮮大大隻,啖啖肉,滿滿嘅蒜蓉鋪係面,一夾起就已經即刻離殼,元貝上面仲有粉絲索曬元貝嘅精華~✨ 蒜蓉菜脯燒茄子呢個必食!充滿蒜蓉香味,茄子夠綿🍆✨ 韓風燒牛肋肉燒牛肋肉牛味香濃,師傅燒至五分熟,裡面仲係充滿肉汁🐮✨ 喱厘牛舌手抓餅吃落很有厚度,軟嫩Q彈,肉汁完美鎖在裡裏,配埋微辣嘅咖喱,配埋外層煎到金黃酥脆米,但係口感非常鬆軟,一咬就撕開,完美組合😍✨ 鰻魚飯團每次嚟到都要必定嗌,鰻魚鋪喺飯面已經好吸睛🤩✨ 明太子忌廉烏冬每次

📍 「人生有限杯尖沙咀」

依間$10串燒終於開到嚟尖沙咀啦🤭
喺尖沙咀可以食宵夜!多一個同朋友嘅聚腳地😙
之前喺旺角同埋上環都有食開!
估唔到而家喺公司附近都可以食到🤩
收幾夜都唔驚冇嘢食😍

✨蜜糖牛油粟米
粒粒分明,牛油滲透落每一粒粟米🌽

✨香燒翠玉瓜
仍然保持翠綠,爽脆口感😀

✨鹽燒西班牙五花腩
食完都唔會太油膩,唔會成口豬油,半肥瘦五花腩無得頂~

✨鹽燒雞中翼
燒到唔會乾,鎖住肉汁🐔

✨ 豚肉秋薬巻
豚肉包住粒秋葵,一啖咬落去好爽脆,中和咗豚肉油香🐷

✨ 流心蛋薯仔沙律

✨ 蒜蓉葉脯燒元貝
✨ 蒜蓉焼壕

✨ 蒜蓉菜脯燒茄子
呢個必食!充滿蒜蓉香味,茄子夠綿🍆

✨ 韓風燒牛肋肉
燒牛肋肉牛味香濃,師傅燒至五分熟,裡面仲係充滿肉汁🐮

✨ 喱厘牛舌手抓餅

✨ 鰻魚飯團
每次嚟到都要必定嗌,鰻魚鋪喺飯面已經好吸睛🤩

✨ 明太子忌廉烏冬
每次嚟到都好想食呢個烏冬,今次就鼓起勇氣,因為價錢都唔係太平,但係一食完就冇後悔,下次一定會再嗌,忌廉味濃郁,溝埋明太子,夠晒鹹香味,食完反而覺得唔夠喉~

✨ 百香果檸檬茶
✨ 手打檸檬茶
豐富嘅檸檬味,清爽解渴,甜度剛好,就算加入百香果都唔會太甜,反而有少少百香果味,層次感更分明,粒粒嘅檸檬肉,好爽口,食串燒必備!

🔥尖沙咀「人生有限杯」串燒屋進駐赫德道!💰親民價嘆高質串燒+創意料理👍🏻一出𨋢就大大幅字畫寫住《人生有限杯》🍻地方好闊落,同朋友傾偈飲下酒都唔錯✅ 鵝肝醬多士邪惡度爆燈!鵝肝醬好creamy,多士脆到「咔嚓」聲🤣 ✅ 鹽燒和牛牛小排牛味濃油脂十足!師傅火候控制一流,外微焦內粉嫩🥩 ✅️燒雞頸肉全港少見!口感爽脆又唔韌,灑少點七味粉更惹味🌶️ ✅️鹽燒白鱔魚皮燒到脆卜卜!鱔肉肥美到滴油,記得擠少少青檸汁超提鮮🍋 價錢都好親民,真心可以一試!
🔥尖沙咀「人生有限杯」串燒屋進駐赫德道!
💰親民價嘆高質串燒+創意料理👍🏻

一出𨋢就大大幅字畫寫住《人生有限杯》🍻
地方好闊落,同朋友傾偈飲下酒都唔錯

✅ 鵝肝醬多士
邪惡度爆燈!鵝肝醬好creamy,多士脆到「咔嚓」聲🤣
✅ 鹽燒和牛牛小排
牛味濃油脂十足!師傅火候控制一流,外微焦內粉嫩🥩
✅️燒雞頸肉
全港少見!口感爽脆又唔韌,灑少點七味粉更惹味🌶️
✅️鹽燒白鱔
魚皮燒到脆卜卜!鱔肉肥美到滴油,記得擠少少青檸汁超提鮮🍋

價錢都好親民,真心可以一試!

星期六嚟到好多人 大家週末記得要訂位🫣而且新分店佢哋推出咗好多嶄新獨特既菜式,價錢亦超級親民最平$10就有一串串燒!!推薦-大推海鮮類價值超抵!!好新鮮大隻都唔會霉!元貝同埋蒜蓉燒蠔都係🈹$48/2隻!平時喺出邊呢個價錢一隻都未必食到!而元貝上仲有粉絲,吸晒啲蒜蓉汁一啖入口超級大滿足!-蟶子嘅CP值都好高!$38/1隻Size亦都唔細!粉絲吸滿湯汁,海鮮滑嫩帶有鮮味,肉質彈牙!呢個價錢嗌幾隻都唔會好肉赤~👍🏻必點炭燒雞隔膜一試難忘!超重炭燒味!比起雞肉雞隔膜嘅肉質細薄帶筋,更加突出炭火嘅味道!如果鍾意食串燒嘅,你下次不妨試吓雞隔膜呢個部位~雞軟骨份量比平時出邊嘅雞軟骨大粒少少,雞軟骨唔會有好多油食落去都係新鮮爽脆冇雞油味😋燒牛舌平時食串燒最驚啲牛舌係又厚又大塊,跟住燒到乾噌噌無調味☹️或者重視過見到成條牛脷串咗上去,即刻冇晒食慾🙂‍↔️佢哋嘅牛舌靚靚囝囝,出邊有淡淡嘅調味,食落去好爽口~加埋佢哋提供嘅檸檬吱少少檸檬汁上去更加惹味😋嘢飲方面,嗌咗佢哋嘅梅酒同埋Cocktail ,價錢都係$38-58一杯仲平過樓下啲酒吧嘅happy hour!本來仲想試佢哋嘅招牌焦糖菠蘿鵝肝醬多士,但係7:0
星期六嚟到好多人 大家週末記得要訂位🫣

推薦

-大推海鮮類價值超抵!!
好新鮮大隻都唔會霉!
元貝同埋蒜蓉燒蠔都係🈹$48/2隻!
平時喺出邊呢個價錢一隻都未必食到!
而元貝上仲有粉絲,吸晒啲蒜蓉汁一啖入口超級大滿足!

-蟶子嘅CP值都好高!
$38/1隻Size亦都唔細!
粉絲吸滿湯汁,海鮮滑嫩帶有鮮味,肉質彈牙!
呢個價錢嗌幾隻都唔會好肉赤~

👍🏻必點炭燒雞隔膜
一試難忘!超重炭燒味!
比起雞肉雞隔膜嘅肉質細薄帶筋,更加突出炭火嘅味道!
如果鍾意食串燒嘅,你下次不妨試吓雞隔膜呢個部位~

雞軟骨
份量比平時出邊嘅雞軟骨大粒少少,雞軟骨唔會有好多油
食落去都係新鮮爽脆冇雞油味😋

燒牛舌
平時食串燒最驚啲牛舌係又厚又大塊,跟住燒到乾噌噌無調味☹️
或者重視過見到成條牛脷串咗上去,即刻冇晒食慾🙂‍↔️
佢哋嘅牛舌靚靚囝囝,出邊有淡淡嘅調味,食落去好爽口~
加埋佢哋提供嘅檸檬吱少少檸檬汁上去更加惹味😋

仲平過樓下啲酒吧嘅happy hour!
本來仲想試佢哋嘅招牌焦糖菠蘿鵝肝醬多士,但係7:00去到已經賣晒😭下次再去我一家環食到😤

最後覺得佢哋嘅價錢真係好平!
大部份嘢食最貴都係$50左右,仲要喺尖沙咀呢個地區
推薦大家平日收咗工都可以同朋友一齊嚟食
不過溫馨提示,記得帶定件外套佢哋個冷氣好大🥹
2025-06-27 0 浏览
酒逢知己千杯少,同閨密夜晚聚頭,梗係搵間又抵食又有氣氛嘅串燒店傾吓心事啦☺️見住廚師即燒即上,一邊食一邊吹水,好有feel🥰而且$10就有一串,真係好抵食鹽燒雞腿肉(必食)燒得啱啱好,雞皮微脆,咬落爆汁,juicy到唔講得笑雞中翼皮脆肉嫩,落鹽唔多唔少,齋食都停唔到口雞皮(必食)燒到焦香脆卜卜,有少少煙韌感,好邪惡但冇人會抗拒汁燒雞隔膜(必食)罕有選項,燒完啖啖嚼頭,雞香突出,識食嘅至知點正鵪鶉蛋卷細細粒但香氣層層疊,有蛋香又有焦甜,真係幾特別焦糖菠蘿鵝肝醬多士 (必食)酥脆多士遇上滑溜鵝肝,仲有淡淡菠蘿香味🤤食落奢華又唔膩,口感一流椒鹽九肚魚炸得脆卜卜,魚肉嫩滑唔腥,送啤酒一流之選牛舌薄切啱啱好,燒到焦香又唔乾,咬落煙韌,牛味勁濃牛油果卷豚肉包住牛油果,燒香之餘仲帶淡淡果香,爽口又特別牛小排肉質香嫩,油脂分佈平均,燒起上嚟香氣撲鼻,啖啖滿足蒜蓉燒蠔大隻飽滿,蒜香配上海水鮮味,一咬爆汁,超過癮白鱔(必食)炭燒香氣同微甜醬汁完美融合,肥美又唔膩,堪稱隱世之王芫荽雞絲手抓餅外脆內嫩,芫荽香勁突出,雞絲配搭超夾,清新又飽肚價錢超親民👍🏻$10一串都可以食到啲咁高質素,簡直係良心之選!下次再聚,

鹽燒雞腿肉(必食)
燒得啱啱好,雞皮微脆,咬落爆汁,juicy到唔講得笑

雞中翼
皮脆肉嫩,落鹽唔多唔少,齋食都停唔到口

雞皮(必食)

燒到焦香脆卜卜,有少少煙韌感,好邪惡但冇人會抗拒

汁燒雞隔膜(必食)
罕有選項,燒完啖啖嚼頭,雞香突出,識食嘅至知點正

鵪鶉蛋卷
細細粒但香氣層層疊,有蛋香又有焦甜,真係幾特別

焦糖菠蘿鵝肝醬多士 (必食)

椒鹽九肚魚
炸得脆卜卜,魚肉嫩滑唔腥,送啤酒一流之選

牛舌
薄切啱啱好,燒到焦香又唔乾,咬落煙韌,牛味勁濃

牛油果卷
豚肉包住牛油果,燒香之餘仲帶淡淡果香,爽口又特別

牛小排
肉質香嫩,油脂分佈平均,燒起上嚟香氣撲鼻,啖啖滿足

蒜蓉燒蠔
大隻飽滿,蒜香配上海水鮮味,一咬爆汁,超過癮

白鱔(必食)
炭燒香氣同微甜醬汁完美融合,肥美又唔膩,堪稱隱世之王

芫荽雞絲手抓餅
外脆內嫩,芫荽香勁突出,雞絲配搭超夾,清新又飽肚

價錢超親民👍🏻$10一串都可以食到啲咁高質素,簡直係良心之選!下次再聚,再encore🍻
2025-06-27 0 浏览
🌟人生有限杯🌟 原來最近尖沙咀開咗新分店, 餐牌更多新菜式同價格更親民✅️環境方面近舒適餐廳以現代簡約風格為主,裝潢乾淨利落,燈光柔和,營造出輕鬆愉快的用餐氛圍。 飲品我哋叫咗⭐️桔仔薄荷梳打同⭐️荔枝檸檬梳打 ,非常清新解渴,配搭串燒就最好啦。如果飲酒嘅朋友仲有生啤買一送一添✅️ 雖然餐廳菜式唔算多,不過必點款式都齊嘅而且價錢都幾實惠。⭐️五花腩 肉質鮮嫩,肥瘦相間,口感極佳,令人回味無窮。 ⭐️小青椒 清脆的口感與微微的苦味,清新開胃。 ⭐️味噌豬 味噌醬的獨特風味與豬肉完美結合 ⭐️墨魚鬚 墨魚鬚的彈性讓人驚喜,配合調味料更加提味,適合喜歡海鮮的人。 ⭐️雞皮 外脆內嫩,雞皮的油脂恰到好處,香脆可口。 ⭐️焦糖菠蘿鵝肝醬多士呢個係新菜式, 鹅肝的滑順口感配合烤土司,加上焦糖菠蘿,風味獨特高雅。 ⭐️ 牛舌 嫩滑的牛舌,調味得宜,肉質鮮美 ⭐️牛肋肉 口感豐富,肉質軟嫩,醬汁入味 ⭐️ 豬肋肉 甜中帶鹹,肉質鮮嫩 ⭐️ 蒜蓉蟶子蒜香四溢,肉質鮮美,讓人一口接一口。 ⭐️芝士年糕 芝士的濃郁與年糕的Q彈互相融合 ⭐️茄子 茄子的軟嫩與調味的完美結合,茄子控大愛。 ⭐️牛小排 牛小排的肉質細膩,烹調得當,口感極佳。 ⭐️

⭐️五花腩
肉質鮮嫩,肥瘦相間,口感極佳,令人回味無窮。

⭐️小青椒
清脆的口感與微微的苦味,清新開胃。

⭐️味噌豬
味噌醬的獨特風味與豬肉完美結合

⭐️墨魚鬚

⭐️雞皮
外脆內嫩,雞皮的油脂恰到好處,香脆可口。

⭐️焦糖菠蘿鵝肝醬多士

⭐️ 牛舌
嫩滑的牛舌,調味得宜,肉質鮮美

⭐️牛肋肉
口感豐富,肉質軟嫩,醬汁入味

⭐️ 豬肋肉
甜中帶鹹,肉質鮮嫩

⭐️ 蒜蓉蟶子
蒜香四溢,肉質鮮美,讓人一口接一口。

⭐️芝士年糕
芝士的濃郁與年糕的Q彈互相融合

⭐️茄子
茄子的軟嫩與調味的完美結合,茄子控大愛。

⭐️牛小排
牛小排的肉質細膩,烹調得當,口感極佳。

⭐️蒜蓉燒蠔
鮮美的蠔肉搭配蒜蓉,味道鮮香,口感豐富,十分誘人。

⭐️白繕
非常肥美搭配特製醬汁,讓人驚喜。

🎉叫返杯Cocktail摸吓酒杯底先。兩杯都微酸幾易入口🫶🏻🫶🏻檸檬荔枝whisky & 青檸菠蘿gin海燒控:蒜蓉蟶子、蒜蓉燒蠔(兩隻)、元貝(兩隻)、白酒忌廉蜆(1份)燒海鮮食「蒜蓉燒」真心一定好食🤤惹味、鹹香。幾款海鮮大大隻又新鮮,質感彈牙。白酒忌廉蜆大大份,而且個白酒忌廉底呈湯狀、口感好滑身可以用蜆殼飲幾啖,勁match!新品:鵝肝多士(2件)--必點,口感好滑,入口即溶墨魚滑大蝦🍤--彈牙之選蟹粉豆腐--細細磚,可以一口一舊。蟹粉好香口其他串燒類包括:「肉肉」串燒同蔬菜🥒串燒都即叫即製,食左好多款,款款都好味🤤!「小青椒、芥蘭頭、翠玉瓜、蜜糖菠蘿🍍」依幾款蔬菜類係我最愛☺️💯
檸檬荔枝whisky & 青檸菠蘿gin

新品:
鵝肝多士(2件)--必點,口感好滑,入口即溶
墨魚滑大蝦🍤--彈牙之選
蟹粉豆腐--細細磚,可以一口一舊。蟹粉好香口

其他串燒類包括:

• 蒜蓉燒蠔