2025-06-28 0 浏览
呢間串燒店最平只需$10就有交易!放工同朋友聚會一流🥳墨魚滑大蝦墨魚滑同蝦肉夠曬彈牙,用紫菜包住炸,搭配明太子醬汁,食物推介鹽燒牛舌芯厚切牛舌芯外層微焦,咬落軟嫩多汁,帶有濃郁牛香🫶味噌松阪豬表面燒到微脆,味噌醬甜鹹平衡得恰到好處,夠惹味!焦糖菠蘿鵝肝醬多士鵝肝醬幼滑豐腴,搭配清甜解膩嘅焦糖菠蘿,口感層次豐富✨ 鹽燒和牛牛小排和牛油花均勻,入口即化,食落充滿油脂香~溏心蛋薯仔沙律流心蛋黃撈勻綿密薯蓉,絕對係Comfort food!芝士年糕 內餡芝士有流心效果,芝味濃郁,記得趁熱食 蒜蓉欖角燒蟶子蟶子肥大肉厚,蒜蓉欖角鹹香惹味,底下粉絲吸盡精華!蒜蓉燒蠔生蠔飽滿多汁,蒜蓉炸至金黃提鮮
呢間串燒店最平只需$10就有交易!放工同朋友聚會一流🥳

墨魚滑大蝦

鹽燒牛舌芯
厚切牛舌芯外層微焦,咬落軟嫩多汁,帶有濃郁牛香🫶

味噌松阪豬
表面燒到微脆,味噌醬甜鹹平衡得恰到好處,夠惹味!

焦糖菠蘿鵝肝醬多士
鵝肝醬幼滑豐腴,搭配清甜解膩嘅焦糖菠蘿,口感層次豐富✨

鹽燒和牛牛小排
和牛油花均勻,入口即化,食落充滿油脂香~

溏心蛋薯仔沙律
流心蛋黃撈勻綿密薯蓉,絕對係Comfort food!

芝士年糕
內餡芝士有流心效果,芝味濃郁,記得趁熱食

蒜蓉欖角燒蟶子
蟶子肥大肉厚,蒜蓉欖角鹹香惹味,底下粉絲吸盡精華!

蒜蓉燒蠔
生蠔飽滿多汁,蒜蓉炸至金黃提鮮
用餐优惠
試食活動
1K
2025-06-28 0 浏览
📍 「人生有限杯尖沙咀」依間$10串燒終於開到嚟尖沙咀啦🤭喺尖沙咀可以食宵夜!多一個同朋友嘅聚腳地😙之前喺旺角同埋上環都有食開!估唔到而家喺公司附近都可以食到🤩收幾夜都唔驚冇嘢食😍✨蜜糖牛油粟米粒粒分明,牛油滲透落每一粒粟米🌽✨香燒翠玉瓜仍然保持翠綠,爽脆口感😀✨鹽燒西班牙五花腩食完都唔會太油膩,唔會成口豬油,半肥瘦五花腩無得頂~✨鹽燒雞中翼燒到唔會乾,鎖住肉汁🐔✨ 豚肉秋薬巻豚肉包住粒秋葵,一啖咬落去好爽脆,中和咗豚肉油香🐷✨ 流心蛋薯仔沙律薯仔沙律山上面有隻流心溏心蛋,一切開就流晒啲蛋汁出尼,撈埋一齊食,係幾開胃嘅前菜😍✨ 蒜蓉葉脯燒元貝✨ 蒜蓉焼壕燒蠔、元貝新鮮大大隻,啖啖肉,滿滿嘅蒜蓉鋪係面,一夾起就已經即刻離殼,元貝上面仲有粉絲索曬元貝嘅精華~✨ 蒜蓉菜脯燒茄子呢個必食!充滿蒜蓉香味,茄子夠綿🍆✨ 韓風燒牛肋肉燒牛肋肉牛味香濃,師傅燒至五分熟,裡面仲係充滿肉汁🐮✨ 喱厘牛舌手抓餅吃落很有厚度,軟嫩Q彈,肉汁完美鎖在裡裏,配埋微辣嘅咖喱,配埋外層煎到金黃酥脆米,但係口感非常鬆軟,一咬就撕開,完美組合😍✨ 鰻魚飯團每次嚟到都要必定嗌,鰻魚鋪喺飯面已經好吸睛🤩✨ 明太子忌廉烏冬每次

📍 「人生有限杯尖沙咀」

依間$10串燒終於開到嚟尖沙咀啦🤭
喺尖沙咀可以食宵夜!多一個同朋友嘅聚腳地😙
之前喺旺角同埋上環都有食開!
估唔到而家喺公司附近都可以食到🤩
收幾夜都唔驚冇嘢食😍

✨蜜糖牛油粟米
粒粒分明,牛油滲透落每一粒粟米🌽

✨香燒翠玉瓜
仍然保持翠綠,爽脆口感😀

✨鹽燒西班牙五花腩
食完都唔會太油膩,唔會成口豬油,半肥瘦五花腩無得頂~

✨鹽燒雞中翼
燒到唔會乾,鎖住肉汁🐔

✨ 豚肉秋薬巻
豚肉包住粒秋葵,一啖咬落去好爽脆,中和咗豚肉油香🐷

✨ 流心蛋薯仔沙律

✨ 蒜蓉葉脯燒元貝
✨ 蒜蓉焼壕

✨ 蒜蓉菜脯燒茄子
呢個必食!充滿蒜蓉香味,茄子夠綿🍆

✨ 韓風燒牛肋肉
燒牛肋肉牛味香濃,師傅燒至五分熟,裡面仲係充滿肉汁🐮

✨ 喱厘牛舌手抓餅

✨ 鰻魚飯團
每次嚟到都要必定嗌,鰻魚鋪喺飯面已經好吸睛🤩

✨ 明太子忌廉烏冬
每次嚟到都好想食呢個烏冬,今次就鼓起勇氣,因為價錢都唔係太平,但係一食完就冇後悔,下次一定會再嗌,忌廉味濃郁,溝埋明太子,夠晒鹹香味,食完反而覺得唔夠喉~

✨ 百香果檸檬茶
✨ 手打檸檬茶
豐富嘅檸檬味,清爽解渴,甜度剛好,就算加入百香果都唔會太甜,反而有少少百香果味,層次感更分明,粒粒嘅檸檬肉,好爽口,食串燒必備!

🔥尖沙咀「人生有限杯」串燒屋進駐赫德道!💰親民價嘆高質串燒+創意料理👍🏻一出𨋢就大大幅字畫寫住《人生有限杯》🍻地方好闊落,同朋友傾偈飲下酒都唔錯✅ 鵝肝醬多士邪惡度爆燈!鵝肝醬好creamy,多士脆到「咔嚓」聲🤣 ✅ 鹽燒和牛牛小排牛味濃油脂十足!師傅火候控制一流,外微焦內粉嫩🥩 ✅️燒雞頸肉全港少見!口感爽脆又唔韌,灑少點七味粉更惹味🌶️ ✅️鹽燒白鱔魚皮燒到脆卜卜!鱔肉肥美到滴油,記得擠少少青檸汁超提鮮🍋 價錢都好親民,真心可以一試!
🔥尖沙咀「人生有限杯」串燒屋進駐赫德道!
💰親民價嘆高質串燒+創意料理👍🏻

一出𨋢就大大幅字畫寫住《人生有限杯》🍻
地方好闊落,同朋友傾偈飲下酒都唔錯

✅ 鵝肝醬多士
邪惡度爆燈!鵝肝醬好creamy,多士脆到「咔嚓」聲🤣
✅ 鹽燒和牛牛小排
牛味濃油脂十足!師傅火候控制一流,外微焦內粉嫩🥩
✅️燒雞頸肉
全港少見!口感爽脆又唔韌,灑少點七味粉更惹味🌶️
✅️鹽燒白鱔
魚皮燒到脆卜卜!鱔肉肥美到滴油,記得擠少少青檸汁超提鮮🍋

價錢都好親民,真心可以一試!

星期六嚟到好多人 大家週末記得要訂位🫣而且新分店佢哋推出咗好多嶄新獨特既菜式,價錢亦超級親民最平$10就有一串串燒!!推薦-大推海鮮類價值超抵!!好新鮮大隻都唔會霉!元貝同埋蒜蓉燒蠔都係🈹$48/2隻!平時喺出邊呢個價錢一隻都未必食到!而元貝上仲有粉絲,吸晒啲蒜蓉汁一啖入口超級大滿足!-蟶子嘅CP值都好高!$38/1隻Size亦都唔細!粉絲吸滿湯汁,海鮮滑嫩帶有鮮味,肉質彈牙!呢個價錢嗌幾隻都唔會好肉赤~👍🏻必點炭燒雞隔膜一試難忘!超重炭燒味!比起雞肉雞隔膜嘅肉質細薄帶筋,更加突出炭火嘅味道!如果鍾意食串燒嘅,你下次不妨試吓雞隔膜呢個部位~雞軟骨份量比平時出邊嘅雞軟骨大粒少少,雞軟骨唔會有好多油食落去都係新鮮爽脆冇雞油味😋燒牛舌平時食串燒最驚啲牛舌係又厚又大塊,跟住燒到乾噌噌無調味☹️或者重視過見到成條牛脷串咗上去,即刻冇晒食慾🙂‍↔️佢哋嘅牛舌靚靚囝囝,出邊有淡淡嘅調味,食落去好爽口~加埋佢哋提供嘅檸檬吱少少檸檬汁上去更加惹味😋嘢飲方面,嗌咗佢哋嘅梅酒同埋Cocktail ,價錢都係$38-58一杯仲平過樓下啲酒吧嘅happy hour!本來仲想試佢哋嘅招牌焦糖菠蘿鵝肝醬多士,但係7:0
星期六嚟到好多人 大家週末記得要訂位🫣

推薦

-大推海鮮類價值超抵!!
好新鮮大隻都唔會霉!
元貝同埋蒜蓉燒蠔都係🈹$48/2隻!
平時喺出邊呢個價錢一隻都未必食到!
而元貝上仲有粉絲,吸晒啲蒜蓉汁一啖入口超級大滿足!

-蟶子嘅CP值都好高!
$38/1隻Size亦都唔細!
粉絲吸滿湯汁,海鮮滑嫩帶有鮮味,肉質彈牙!
呢個價錢嗌幾隻都唔會好肉赤~

👍🏻必點炭燒雞隔膜
一試難忘!超重炭燒味!
比起雞肉雞隔膜嘅肉質細薄帶筋,更加突出炭火嘅味道!
如果鍾意食串燒嘅,你下次不妨試吓雞隔膜呢個部位~

雞軟骨
份量比平時出邊嘅雞軟骨大粒少少,雞軟骨唔會有好多油
食落去都係新鮮爽脆冇雞油味😋

燒牛舌
平時食串燒最驚啲牛舌係又厚又大塊,跟住燒到乾噌噌無調味☹️
或者重視過見到成條牛脷串咗上去,即刻冇晒食慾🙂‍↔️
佢哋嘅牛舌靚靚囝囝,出邊有淡淡嘅調味,食落去好爽口~
加埋佢哋提供嘅檸檬吱少少檸檬汁上去更加惹味😋

仲平過樓下啲酒吧嘅happy hour!
本來仲想試佢哋嘅招牌焦糖菠蘿鵝肝醬多士,但係7:00去到已經賣晒😭下次再去我一家環食到😤

最後覺得佢哋嘅價錢真係好平!
大部份嘢食最貴都係$50左右,仲要喺尖沙咀呢個地區
推薦大家平日收咗工都可以同朋友一齊嚟食
不過溫馨提示,記得帶定件外套佢哋個冷氣好大🥹
2025-06-27 0 浏览
酒逢知己千杯少,同閨密夜晚聚頭,梗係搵間又抵食又有氣氛嘅串燒店傾吓心事啦☺️見住廚師即燒即上,一邊食一邊吹水,好有feel🥰而且$10就有一串,真係好抵食鹽燒雞腿肉(必食)燒得啱啱好,雞皮微脆,咬落爆汁,juicy到唔講得笑雞中翼皮脆肉嫩,落鹽唔多唔少,齋食都停唔到口雞皮(必食)燒到焦香脆卜卜,有少少煙韌感,好邪惡但冇人會抗拒汁燒雞隔膜(必食)罕有選項,燒完啖啖嚼頭,雞香突出,識食嘅至知點正鵪鶉蛋卷細細粒但香氣層層疊,有蛋香又有焦甜,真係幾特別焦糖菠蘿鵝肝醬多士 (必食)酥脆多士遇上滑溜鵝肝,仲有淡淡菠蘿香味🤤食落奢華又唔膩,口感一流椒鹽九肚魚炸得脆卜卜,魚肉嫩滑唔腥,送啤酒一流之選牛舌薄切啱啱好,燒到焦香又唔乾,咬落煙韌,牛味勁濃牛油果卷豚肉包住牛油果,燒香之餘仲帶淡淡果香,爽口又特別牛小排肉質香嫩,油脂分佈平均,燒起上嚟香氣撲鼻,啖啖滿足蒜蓉燒蠔大隻飽滿,蒜香配上海水鮮味,一咬爆汁,超過癮白鱔(必食)炭燒香氣同微甜醬汁完美融合,肥美又唔膩,堪稱隱世之王芫荽雞絲手抓餅外脆內嫩,芫荽香勁突出,雞絲配搭超夾,清新又飽肚價錢超親民👍🏻$10一串都可以食到啲咁高質素,簡直係良心之選!下次再聚,

鹽燒雞腿肉(必食)
燒得啱啱好,雞皮微脆,咬落爆汁,juicy到唔講得笑

雞中翼
皮脆肉嫩,落鹽唔多唔少,齋食都停唔到口

雞皮(必食)

燒到焦香脆卜卜,有少少煙韌感,好邪惡但冇人會抗拒

汁燒雞隔膜(必食)
罕有選項,燒完啖啖嚼頭,雞香突出,識食嘅至知點正

鵪鶉蛋卷
細細粒但香氣層層疊,有蛋香又有焦甜,真係幾特別

焦糖菠蘿鵝肝醬多士 (必食)

椒鹽九肚魚
炸得脆卜卜,魚肉嫩滑唔腥,送啤酒一流之選

牛舌
薄切啱啱好,燒到焦香又唔乾,咬落煙韌,牛味勁濃

牛油果卷
豚肉包住牛油果,燒香之餘仲帶淡淡果香,爽口又特別

牛小排
肉質香嫩,油脂分佈平均,燒起上嚟香氣撲鼻,啖啖滿足

蒜蓉燒蠔
大隻飽滿,蒜香配上海水鮮味,一咬爆汁,超過癮

白鱔(必食)
炭燒香氣同微甜醬汁完美融合,肥美又唔膩,堪稱隱世之王

芫荽雞絲手抓餅
外脆內嫩,芫荽香勁突出,雞絲配搭超夾,清新又飽肚

價錢超親民👍🏻$10一串都可以食到啲咁高質素,簡直係良心之選!下次再聚,再encore🍻
2025-06-27 0 浏览
🌟人生有限杯🌟 原來最近尖沙咀開咗新分店, 餐牌更多新菜式同價格更親民✅️環境方面近舒適餐廳以現代簡約風格為主,裝潢乾淨利落,燈光柔和,營造出輕鬆愉快的用餐氛圍。 飲品我哋叫咗⭐️桔仔薄荷梳打同⭐️荔枝檸檬梳打 ,非常清新解渴,配搭串燒就最好啦。如果飲酒嘅朋友仲有生啤買一送一添✅️ 雖然餐廳菜式唔算多,不過必點款式都齊嘅而且價錢都幾實惠。⭐️五花腩 肉質鮮嫩,肥瘦相間,口感極佳,令人回味無窮。 ⭐️小青椒 清脆的口感與微微的苦味,清新開胃。 ⭐️味噌豬 味噌醬的獨特風味與豬肉完美結合 ⭐️墨魚鬚 墨魚鬚的彈性讓人驚喜,配合調味料更加提味,適合喜歡海鮮的人。 ⭐️雞皮 外脆內嫩,雞皮的油脂恰到好處,香脆可口。 ⭐️焦糖菠蘿鵝肝醬多士呢個係新菜式, 鹅肝的滑順口感配合烤土司,加上焦糖菠蘿,風味獨特高雅。 ⭐️ 牛舌 嫩滑的牛舌,調味得宜,肉質鮮美 ⭐️牛肋肉 口感豐富,肉質軟嫩,醬汁入味 ⭐️ 豬肋肉 甜中帶鹹,肉質鮮嫩 ⭐️ 蒜蓉蟶子蒜香四溢,肉質鮮美,讓人一口接一口。 ⭐️芝士年糕 芝士的濃郁與年糕的Q彈互相融合 ⭐️茄子 茄子的軟嫩與調味的完美結合,茄子控大愛。 ⭐️牛小排 牛小排的肉質細膩,烹調得當,口感極佳。 ⭐️

⭐️五花腩
肉質鮮嫩,肥瘦相間,口感極佳,令人回味無窮。

⭐️小青椒
清脆的口感與微微的苦味,清新開胃。

⭐️味噌豬
味噌醬的獨特風味與豬肉完美結合

⭐️墨魚鬚

⭐️雞皮
外脆內嫩,雞皮的油脂恰到好處,香脆可口。

⭐️焦糖菠蘿鵝肝醬多士

⭐️ 牛舌
嫩滑的牛舌,調味得宜,肉質鮮美

⭐️牛肋肉
口感豐富,肉質軟嫩,醬汁入味

⭐️ 豬肋肉
甜中帶鹹,肉質鮮嫩

⭐️ 蒜蓉蟶子
蒜香四溢,肉質鮮美,讓人一口接一口。

⭐️芝士年糕
芝士的濃郁與年糕的Q彈互相融合

⭐️茄子
茄子的軟嫩與調味的完美結合,茄子控大愛。

⭐️牛小排
牛小排的肉質細膩,烹調得當,口感極佳。

⭐️蒜蓉燒蠔
鮮美的蠔肉搭配蒜蓉,味道鮮香,口感豐富,十分誘人。

⭐️白繕
非常肥美搭配特製醬汁,讓人驚喜。

🎉叫返杯Cocktail摸吓酒杯底先。兩杯都微酸幾易入口🫶🏻🫶🏻檸檬荔枝whisky & 青檸菠蘿gin海燒控:蒜蓉蟶子、蒜蓉燒蠔(兩隻)、元貝(兩隻)、白酒忌廉蜆(1份)燒海鮮食「蒜蓉燒」真心一定好食🤤惹味、鹹香。幾款海鮮大大隻又新鮮,質感彈牙。白酒忌廉蜆大大份,而且個白酒忌廉底呈湯狀、口感好滑身可以用蜆殼飲幾啖,勁match!新品:鵝肝多士(2件)--必點,口感好滑,入口即溶墨魚滑大蝦🍤--彈牙之選蟹粉豆腐--細細磚,可以一口一舊。蟹粉好香口其他串燒類包括:「肉肉」串燒同蔬菜🥒串燒都即叫即製,食左好多款,款款都好味🤤!「小青椒、芥蘭頭、翠玉瓜、蜜糖菠蘿🍍」依幾款蔬菜類係我最愛☺️💯
檸檬荔枝whisky & 青檸菠蘿gin

新品:
鵝肝多士(2件)--必點,口感好滑,入口即溶
墨魚滑大蝦🍤--彈牙之選
蟹粉豆腐--細細磚,可以一口一舊。蟹粉好香口

其他串燒類包括:

• 蒜蓉燒蠔
2025-06-27 0 浏览
之前去過銅鑼灣分店 知道尖沙咀開左間新分店就約朋友一齊再食 尖沙咀分店位置方便 係K11 Art Mall 轉入赫德道就到餐廳座位闊落 有張吧枱睇住店員即叫即燒店員燒到無停手 我地坐吧台睇住都熱 拎左把風扇出黎吹串燒依然咁抵食 最平$10/串 海鮮類最平$38/份有多款打星星既推介串燒同主食肉類新鮮嫩口豚肉荔枝卷 韓風燒牛肋肉 鹽燒豬肋肉鹽燒和牛牛小排海鮮類份量大又鮮甜蒜蓉燒蠔 蒜蓉菜脯燒元貝山椒鰻魚汁燒白鱔主食明太子忌廉烏冬 – 將明太子同鮮雞蛋攪勻 每條烏冬都好掛汁 好食咖喱牛舌手抓餅 – 咖喱牛舌夠香濃 手抓餅配咖喱好開胃甜品港式蜜糖多士夾雪糕 - 大推甜品 呍呢嗱雪糕加微熱既蜜糖多士 冰火二重奏食串燒一定要配飲品 呢度有清酒果酒啤酒汽水同特式飲品Sapporo 啤酒買一送一好扺飲 今次叫左杯桔仔薄荷鴨屎茶 清新解膩
餐廳座位闊落 有張吧枱睇住店員即叫即燒
食串燒一定要配飲品 呢度有清酒果酒啤酒汽水同特式飲品
Sapporo 啤酒買一送一好扺飲
今次叫左杯桔仔薄荷鴨屎茶 清新解膩
2025-06-27 0 浏览
「人生有限杯」喺尖沙咀開咗分店,地方闊落,仲有露天位、半圓形吧枱位坐,好有氣氛,每串都係即叫即燒,好好食,呢間分店一樣爆滿😋👍以下是$10串,要叫兩串起:🧿鹽燒西班牙五花腩五花腩嘅脂肪同肉的比例都好平均,入口豬油香滿溢👏🏻🧿小青椒日本小青椒微辣帶點苦,但我就係鍾意食呢種味道以下是$15串,要叫兩串起:🧿泰式燒墨魚鬚魷魚鬚有炭香味,夠爽口,蘸埋泰式酸辣青汁,好惹味。🧿黑松露雞肝雞肝好嫩滑,入口即溶👍,黑松露鋪面,特別惹味😋以下是$20串,要叫兩串起:🧿鹽燒雞中翼開平雞皮燒得夠乾身,內裡肉質嫩滑。 🧿鹽燒鮮雞皮燒得夠乾身脆口,灑點椒鹽已經好香口。🧿雞腎燒得好爽口,唔會韌😋其他:🧿黑松露金菇卷($40)好香黑松露味,金菇豬肉卷,無得輸👍🧿椒鹽紫菜味泰式辣醬九肚魚($68)外皮炸得薄身鬆化,魚肉嫩滑,撒上椒盬、紫菜,好特別嘅配搭,估唔到咁夾👍😋🧿免治雞肉棒($28/串)這個order 了兩串。比我想像中細支😅蘸上蛋汁,零舍好食😚🧿鹽燒牛舌心($28)好腍又入味,可以再厚切啲就更好。🧿豚肉蘆筍卷($28)豚肉蘆筍呢個配搭,永遠都係咁夾,我次次都要叫㗎😍🧿蒜蓉菜脯燒茄子($38)大量蒜蓉菜脯鋪喺茄

以下是$10串,要叫兩串起:
🧿鹽燒西班牙五花腩
五花腩嘅脂肪同肉的比例都好平均,入口豬油香滿溢👏🏻
🧿小青椒
日本小青椒微辣帶點苦,但我就係鍾意食呢種味道

以下是$15串,要叫兩串起:
🧿泰式燒墨魚鬚
魷魚鬚有炭香味,夠爽口,蘸埋泰式酸辣青汁,好惹味。
🧿黑松露雞肝
雞肝好嫩滑,入口即溶👍,黑松露鋪面,特別惹味😋

以下是$20串,要叫兩串起:
🧿鹽燒雞中翼
開平雞皮燒得夠乾身,內裡肉質嫩滑。
🧿鹽燒鮮雞皮
燒得夠乾身脆口,灑點椒鹽已經好香口。
🧿雞腎
燒得好爽口,唔會韌😋

其他:

🧿黑松露金菇卷($40)
好香黑松露味,金菇豬肉卷,無得輸👍
🧿椒鹽紫菜味泰式辣醬九肚魚($68)
🧿免治雞肉棒($28/串)
這個order 了兩串。
比我想像中細支😅蘸上蛋汁,零舍好食😚
🧿鹽燒牛舌心($28)
好腍又入味,可以再厚切啲就更好。
🧿豚肉蘆筍卷($28)
豚肉蘆筍呢個配搭,永遠都係咁夾,我次次都要叫㗎😍
🧿蒜蓉菜脯燒茄子($38)
大量蒜蓉菜脯鋪喺茄子面,見到已經流口水,每次食都唔會令我失望。
🧿蒜蓉燒蠔兩隻($48)
兩隻蠔都幾飽滿,蒜香味十分濃郁,也不失鮮味。
🧿蒜蓉蟶子
大大隻,蒜蓉粉絲蟶子,非常惹味😋
🧿白鱔($48)
又係我每次必叫item,外皮脆脆,肉質Juicy,有咬口👍

飲品:

🍹桔仔薄荷鴨屎茶($28)
呢杯係我見到差唔多台台都會嗌嘅飲品,的而且確幾好飲😆
☕️白烏龍(熱)($18)
食咗咁多濃味嘢串燒,配番杯清香嘅白烏龍茶,感覺好舒服
呢間串燒店其實我已經bookmark左差唔多半年,見到佢係尖沙咀開左新分店,同朋友又夾到時間,就終於可以一齊去了!🆕適逢新分店開,佢地都推左啲新item,比之前大概望過嘅menu更創新,更獨特。而且想講,佢地價錢真係平民到癲,$10-20一串wor,去邊度搵?🈹🈹🈹/焦糖菠蘿鵝肝醬多士$58/鵝肝醬係mushy嘅,配落極脆嘅多士上🍞再加上會爆汁嘅焦糖菠蘿🍍好開胃,口感好正/蟹粉日式豆腐$68/入面嘅豆腐好軟身,外皮好掛汁,個醬汁有勁量蟹粉🦀所以每一啖都好鮮😍/椒鹽紫菜九肚魚配泰式辣醬$68/呢個配搭係出色嘅,外層好鬆脆👍內裏嘅九肚魚比我想像中更軟,整體口感唔錯。配泰式辣醬係好惹味嘅🌶️食完會香叫酒飲嘅🍻/蒜蓉燒蠔$48/哇~呢個燒蠔超香🐚蒜味十足,口感好飽滿🧄/鹽燒牛舌芯$28/來食串燒,第一樣要叫嘅一定係牛舌啦🥩呢個牛芯口感帶少許彈牙嘅感覺,油香十足😌/韓風燒牛肋肉$28/呢個好出色😍好似食緊韓燒,咬入去除左牛味,就係甜甜地嘅味道😚/汁燒雞隔膜$20/我好少咁欣賞橫隔膜,但呢個油香同口感真係無得輸🤩每一啖咬落去嘅,啲雞油就會係你口腔內爆發🐔/味噌松阪豬$15/我極力推介任何用醬醃製過嘅

/焦糖菠蘿鵝肝醬多士$58/

/蟹粉日式豆腐$68/

/椒鹽紫菜九肚魚配泰式辣醬$68/

/蒜蓉燒蠔$48/
哇~呢個燒蠔超香🐚蒜味十足,口感好飽滿🧄

/鹽燒牛舌芯$28/

/韓風燒牛肋肉$28/

/汁燒雞隔膜$20/

/味噌松阪豬$15/
我極力推介任何用醬醃製過嘅肉類串燒,也太出色了吧🫢個豬豬口感完全唔鞋,好香,然後個味噌味係你咬落去個下自然散發出來,唔會過鹹,係一種超級融合嘅感覺🐽🐽

/香燒翠玉瓜$10/
呢個都係大推嘅串燒選項!自然味好香,翠玉瓜燒完,依然係juicy嘅🥬🥒

/蜜糖燒菠蘿$10/
菠蘿都係我嘅串燒必食之一,甜甜嘅菠蘿汁散佈口腔係一個好好wrap up🍍🍢

/港式蜜糖多士夾雪糕$48/
Wrap up嘅wrap up,原本無打算食甜品嘅我,見到menu上有呢個有趣嘅item,就被佢吸引左了🍯多士薄脆帶少少蜜糖味,入面係雲呢拿雪糕,好邪惡但真係幾好食救命🍨

*$10-$20區都係兩串起
  • 松阪豬
  • 韓風牛肋肉
  • 港式蜜糖多士夾雪糕
  • 橫隔膜
2025-06-27 0 浏览
新的餐單推出了各款嶄新、獨特的風味菜式且價錢亦為親民化。 大讚個蜜糖菠蘿🍍,甜到入心入肺,咬落去嗰陣仲爆汁,好似有個小太陽喺口腔發光!雞肝綿密到好似食緊朱古力慕絲,完全唔腥,再配上脆卜卜嘅雞皮,一軟一脆,口感層次豐富到好似搭過山車🎢!仲有平時好少見嘅雞隔膜,爽口彈牙,鹹香入味,食完一舊又一舊,根本停唔到口!秋葵卷真係必試🤩!秋葵脆嫩,包住嘅餡料鮮香,再蘸啲醬汁,絕配!鵝肝多士一口咬落去,鵝肝入口即化,多士烘得金黃酥脆,邪惡指數爆表💥!牛小排煎得啱啱好,肉質軟嫩多汁,黑椒汁嘅味道完全滲入肉嘅每一絲纖維,正到痹!流心蛋薯仔沙律簡直係邪惡與美味嘅結合🥚,戳破流心蛋嘅瞬間,蛋黃緩緩流出,同薯仔沙律攪勻,每一口都充滿幸福!墨魚滑大蝦鮮味十足,墨魚滑彈牙,大蝦爽口,食得出食材好新鮮!最後嘅焦糖雪糕多士🍨,冰火交融,焦糖嘅香甜、雪糕嘅冰涼、多士嘅酥脆,簡直係味蕾嘅大冒險!飲住青檸梳打🍹,酸酸甜甜,超解膩!
新的餐單推出了各款嶄新、獨特的風味菜式且價錢亦為親民化。

2025-06-27 0 浏览
相信不少朋友都跟我一樣,跟三五知己見面聊天的聚餐地是選在串燒店!人多的好處就是可以多點不同種類的美食來吃啊~ 這次一行三人就來到人氣串燒店的尖沙咀新店,盡情聊盡情吃鹽燒西班牙五花腩 $10蜜糖燒菠蘿 $10蜜糖燒粟米 $10黑松露燒雞肝 $15味噌松阪豬 $15豚肉荔枝卷 $15鹽燒雞腿肉 $20鹽燒雞中翼 $20鹽燒鮮雞腎 $20汁燒雞隔膜 $20鹽燒牛舌芯 $28山椒鰻魚汁燒白鱔 $48免治雞肉棒(配日本蛋) $28作為這店的主角,這裡的串燒選擇真的非常多種類,重點是最便宜的只需$10就吃到一串啦!$10、$15跟$20的款式很多也佔大多數,推薦的當然有豚肉荔枝卷、鹽燒牛舌芯、味噌松阪豬,燒得香口肉嫩全部都是剛剛好;汁燒雞隔膜跟黑松露燒雞肝就很適合作為佐酒美食,以鹽燒製的雞腿雞翼雞腎更突出雞本質的味道~ 當然少不了我摯愛蜜糖燒菠蘿和燒粟米,香甜美味,吃一串不夠喉呢!蟹粉日式豆腐 $68日式淮山(配世一蛋黃醬) $48白酒忌廉煮蜆 $68墨魚滑+紫菜+大蝦 $68除了串燒外,店家還有幾款招牌必點,而且味道真的令人印象深刻,推介要來點!喜歡重口味的可以來吃蟹粉日式豆腐,入口帶濃郁的蟹味
鹽燒西班牙五花腩 $10

蟹粉日式豆腐 $68
日式淮山(配世一蛋黃醬) $48
白酒忌廉煮蜆 $68
墨魚滑+紫菜+大蝦 $68

除了串燒外,店家還有幾款招牌必點,而且味道真的令人印象深刻,推介要來點!喜歡重口味的可以來吃蟹粉日式豆腐,入口帶濃郁的蟹味和柔軟的日式豆腐,鮮味滿分!想要口感爽脆的,吃那個用紫菜包裹著墨魚滑和大蝦再煎香煎透,外脆內爽彈,味道好到要encore啊~ 另外要新鮮的,可以試試炸日式淮山,切得厚厚再沾油炸,外邊香脆內裡時淮山的粉實口感,再配店家特調的世一蛋黃醬,美味而不油膩!另外一款白酒忌廉煮蜆雖然常見,不過是預期以外的好吃,蜆肉又大又肥美!

手打檸檬茶 $28
SAPPORO生啤(買一送一) $48

吃串燒的最佳配搭當然就是啤酒啦!這裡點日本產生啤不用$50/杯而且還要買一送一,絕對抵飲!不喝酒精的朋友,可以選手打檸檬茶之類的無酒精飲品啊
尖沙咀店是店家的最新分店位於酒店之內,環境寬敞加上落地大玻璃令空間感變得更強;座位方面分為普通座跟吧檯座,前者方便多人聚會又或者跟另一半坐在窗口位欣賞尖沙咀景色;後者就可以看著師傅烹調美食又是另一番光景~ 整體食物水準挺高的而且真的很便宜呢,多吃幾串也沒有問題!非常推薦準備要聚會的朋友
2025-06-02
近期人氣串燒店原來係尖沙咀開左新分店, 我當然要約埋朋友黎試下啦! 呢間新店既餐單仲推出左各款嶄新又獨特的串燒同埋風味菜式, 價錢仲好親民化, 嘩, 串燒最平都係$10/$20炸 (兩串起), 啤酒Sapporo Premium Draft做緊買一送一, 喜歡飲啤酒的一定要叫呀! 我見隔離枱叫完一杯又一杯, 勁!*焦糖菠蘿鵝肝多士 ~ 呢款菠蘿配鵝肝係絕配, 不會膩,鵝肝香濃順滑,加埋勁脆多士,口感一流*蒜蓉燒生蠔(兩隻) ~ 生蠔都好大隻喔, 夾埋蒜蓉, 蔥花和辣椒一齊食, 好juciy和鮮甜*鹽燒和牛牛小排~ 油脂好豐富, 不會韌, 燒得剛好*鹽燒牛舌芯 ~ 肉質彈牙又濃郁*鹽燒雞中翼 ~ 串燒至愛燒雞翼, 燒到外脆呈金黃色, 雞肉嫩滑juciy*鹽燒赤雞頸肉 ~ 呢款又幾特別, 好有咬口和肉味*鹽燒西班牙五花腩 ~ 落左辣粉, 十分惹味, 必叫*荔枝卷 ~ 呢款又係我必點, 荔枝好甜, 一啖咬落去爆汁, 加埋豚肉, 好味不油膩*蜜糖燒菠蘿 ~ 多汁又甜*雞心、墨魚鬚 ~ 點埋泰式醬汁, 爽脆惹味*白鱔 ~ 外脆內軟, 加左燒汁, 正*茄子 ~ 辣度十足, 喜歡辣的應該好種意*蜜糖

*鹽燒和牛牛小排~ 油脂好豐富, 不會韌, 燒得剛好

*鹽燒牛舌芯 ~ 肉質彈牙又濃郁

*鹽燒赤雞頸肉 ~ 呢款又幾特別, 好有咬口和肉味

*鹽燒西班牙五花腩 ~ 落左辣粉, 十分惹味, 必叫

*蜜糖燒菠蘿 ~ 多汁又甜
*雞心、墨魚鬚 ~ 點埋泰式醬汁, 爽脆惹味

*白鱔 ~ 外脆內軟, 加左燒汁, 正

*茄子 ~ 辣度十足, 喜歡辣的應該好種意

*蜜糖栗米 ~ 好甜
*日式淮山 ~ 炸至金黃色
*焦糖雪糕三文治 ~ 第一次食, 脆脆的焦糖多士夾住雲呢拿雪糕,有種冰火交融感覺, 記得要快食, 哈哈

*手打檸檬茶 ~ 好冷凍, 夏天岩哂
*本坊梅酒 (杯) ~ 都幾濃, 唔會好淡, 夠凍
2025-06-24
《高質特色居酒屋🇯🇵》———————————————-#人生有限杯串燒店 🏮-餐廳不少食材都由日本直送,保留著濃濃和風味道,非常特別😆今次我哋仲專登坐咗喺Bar枱,睇住師傅即叫即燒,超級用心~-🥘 咖哩牛舌手抓餅咖哩牛舌手抓餅好有驚喜,咖哩味道濃郁,牛舌煮得剛好,軟滑入味,搭配薄脆嘅手抓餅一齊食,真係好有滿足感😙-🦪 蒜蓉燒蠔、元貝燒蠔同元貝超大隻,一啲都唔腥,上面鋪滿蒜蓉勁惹味,一款有兩大隻,非常飽滿😆-🍢 串燒五花腩感彈牙爽口,略有鹽味,滴埋啲檸檬汁咁食更加正😙椒鹽燒雞皮脆卜卜,灑上椒鹽更加之香🐣豚肉荔枝卷肉質肥美,加埋荔枝清甜有助解膩☺️豆皮裏面夾滿蒜蓉,蒜香突出,啱晒重口味人仕🧄-🍞 鵝肝多士鵝肝嘅香味好濃郁,搭配上脆卜卜嘅多士仔,好夾~-🦀蟹粉豆腐蟹粉嘅鮮味配合滑嫩嘅豆腐,層次豐富,醬汁濃郁,令豆腐吸收咗蟹皇味😍-🐮 免治雞肉棒免治雞肉棒外脆內嫩,揸埋蛋黃咁樣食,口感滑溜💕-🍦焦糖雪糕三文治最後甜品非常邪惡😈 夾住焦糖雪糕,外熱內冷,層次豐富,誠意十足🥳-🍌抵deal 指數:8/10
《高質特色居酒屋🇯🇵》
———————————————-
#人生有限杯串燒店 🏮
🥘 咖哩牛舌手抓餅
🦪 蒜蓉燒蠔、元貝
🍢 串燒
🍞 鵝肝多士
鵝肝嘅香味好濃郁,搭配上脆卜卜嘅多士仔,好夾~
🦀蟹粉豆腐
🐮 免治雞肉棒
免治雞肉棒外脆內嫩,揸埋蛋黃咁樣食,口感滑溜💕
🍦焦糖雪糕三文治
🍌抵deal 指數:8/10
2025-06-19
2025-06-25 0 浏览
🐾今日去左間好有水準既串燒店,尖沙咀店是新開!全部嘢都係即叫即燒,大部份只係$15、20及$28,仲有啲係$10/串,💫更有各款嶄新、獨特的風味款式,而且價錢亦為親民!⭐🌈⭐芝士年糕咬落外脆內煙韌芝士味香濃,朋友好鍾意!🌱鹽燒雞中翼燒得既肉質又滑,又皮香鬆脆,令人會落order叫多碟!⭐鰻魚飯團肥美嘅鰻魚加上可口脆紫菜,相當飽肚之選!🌱蒜蓉燒蠔肥美大大蠔,加咗勁多蒜蓉,入口有蠔既鮮甜!⭐豚肉牛油果卷薄切豚肉片包了牛油果,惹味!🌱免治雞肉棒香嫩雞肉配了醬汁及日本生雞蛋,好夾呀!⭐焦糖菠蘿鵝肝醬多士鵝肝鮮美!菠蘿清新,好夾!🌱蟹粉日式豆腐炸豆腐香脆可口,醬汁有蟹粉香味!💥此外,味淋魚乾都好有水準,令人回味!⭐港式蜜糖雪糕夾多士今晚既甜品!多士加咗蜜糖,中間夾滿雲呢拿雪糕,甜品好滿足,幾好食!

芝士年糕
咬落外脆內煙韌
芝士味香濃,朋友好鍾意!

🌱鹽燒雞中翼
燒得既肉質又滑,
又皮香鬆脆,令人會落order叫多碟!

⭐鰻魚飯團
肥美嘅鰻魚加上可口脆紫菜,相當飽肚之選!

🌱蒜蓉燒蠔
肥美大大蠔,加咗勁多蒜蓉,入口有蠔既鮮甜!

⭐豚肉牛油果卷
薄切豚肉片包了牛油果,惹味!

🌱

免治雞肉棒
香嫩雞肉配了醬汁及日本生雞蛋,
好夾呀!

⭐焦糖菠蘿鵝肝醬多士
鵝肝鮮美!菠蘿清新,好夾!

🌱蟹粉日式豆腐
炸豆腐香脆可口,醬汁有蟹粉香味!

💥此外,味淋魚乾都
好有水準,令人回味!

⭐港式蜜糖雪糕夾多士
今晚既甜品!多士加咗蜜糖
,中間夾滿雲呢拿雪糕,甜品好滿足,幾好食!