2023-05-03 161 浏览
👉🏻安格斯牛放題任食 $258 each(雞煲,鴨煲,豬手煲任食)大顛!我只係食過雞煲+火鍋🍲點估到呢間餐廳要客唔要貨😂 雞煲,鴨煲,豬手煲任食 再加打邊爐唔要命既我地 當然要係試曬佢咁多種煲😂一開始店員話可以每樣來半份 點知一上係一大煲 完全唔係半份既份量😂?食完豬手煲已經幾飽下 但再接再厲 叫埋雞煲 雞煲係一隻雞🤯顛到跟住最後再3叮囑店員只要少少鴨煲試味但竟然都內藏4隻鴨髀😍果然好一間要人唔要貨😂食到我地同兩老盤滿本滿😂頂住個肚仲叫埋最後火鍋 6左少少海鮮 都完全食唔到其他肉😂最後食埋雪糕作點綴🤣因為限時120分鐘 我地都瘋狂密密食😂不過換煲需時 建議大家雞豬鴨煲可以先放落自己個碟到慢慢食 先叫店員換煲 咁就可以慳番d時間總括而言 呢間餐廳性價比極高雞煲、鴨煲、豬手煲也各具特色,口感豐富,讓人一口接一口。
👉🏻安格斯牛放題任食 $258 each
雞煲,鴨煲,豬手煲任食)
大顛!我只係食過雞煲+火鍋🍲
但再接再厲 叫埋雞煲 雞煲係一隻雞🤯顛到
跟住最後再3叮囑店員只要少少鴨煲試味
仲叫埋最後火鍋 6左少少海鮮 都完全食唔到其他肉😂
最後食埋雪糕作點綴🤣

因為限時120分鐘 我地都瘋狂密密食😂

總括而言 呢間餐廳性價比極高
雞煲、鴨煲、豬手煲也各具特色,口感豐富,讓人一口接一口。
  • 豬手煲
2023-05-01 220 浏览
🐔食雞煲食得多,今次見到有鴛鴦鴨煲就試下,呢間二鍋頭係沙田開左分店啦!佢既特色就係❗️雞煲/鴛鴦鴨煲/豬手煲任食❗️仲要係大大煲好抵食!麻辣調配,超級入味!安格斯牛肉火鍋120分鐘放題 $268/位火鍋揀左比較少見的泰皇冬蔭功湯底,酸酸辣辣的好開胃😘😘掃QR code就可以落單,分晒類order都超方便!必食推介:🐂封門柳牛肉濃濃牛肉味,平均脂肪比例,嫩滑得來,叫幾多碟都係同樣高質,抵讚!🐟海鮮每款都好新鮮,而且碟碟都好大碟!有蝦、白鱔片、鯇魚肉/片、卜卜蜆,仲有花枝片、魷魚、水魷等等... 選擇都好多~自助配料幫你分晒類,易睇清楚,蔬菜雜菇、各類丸類~~仲有響鈴和炸魚皮!啊~ 仲有記住去調味料區、飲品區同甜品區啊!
🐔食雞煲食得多,
今次見到有鴛鴦鴨煲就試下,
呢間二鍋頭係沙田開左分店啦!
佢既特色就係❗️雞煲/鴛鴦鴨煲/豬手煲任食❗️
仲要係大大煲好抵食!麻辣調配,超級入味!

安格斯牛肉火鍋120分鐘放題 $268/位
火鍋揀左比較少見的泰皇冬蔭功湯底,
酸酸辣辣的好開胃😘😘

掃QR code就可以落單,分晒類order都超方便!

必食推介:
🐂封門柳牛肉
濃濃牛肉味,平均脂肪比例,
嫩滑得來,叫幾多碟都係同樣高質,抵讚!

🐟海鮮
每款都好新鮮,而且碟碟都好大碟!
有蝦、白鱔片、鯇魚肉/片、卜卜蜆,
仲有花枝片、魷魚、水魷等等... 選擇都好多~

自助配料幫你分晒類,易睇清楚,
蔬菜雜菇、各類丸類~~
仲有響鈴和炸魚皮!
啊~ 仲有記住去調味料區、飲品區同甜品區啊!
2023-05-01 232 浏览
喜愛食火鍋的我們,終於等待到二鍋頭,於沙田好運中心開分店。趁著新店開張,與親友揀選不同種類食物品嚐。首輪選擇了“二鍋頭惹味雞煲”🐓,“火焰鴛鴦鴨煲”🪿及“黑椒豬手煲”🐷。‘’二鍋頭惹味雞煲” 🐔- 雞肉嫩滑🈶️口感,配上辣汁烹調,非常美味。“火焰鴛鴦鴨煲”🦆 - 鮮嫩鴨肉肉汁頗多,配合玫瑰露煮成,香氣四溢。“黑椒豬手煲” 🐖- 豬手肉質煙韌,黑椒香辣,刺激味蕾的感覺,令食慾大增。火鍋湯底揀選了“胡椒豬肚雞鍋”🐽🐔🥘,“香茜皮蛋鍋”🥚🥘及“川椒麻辣鍋”🌶🥘。我選擇了前者的湯底,胡椒的微辣,與豬肚與雞肉一起享用,相得益彰,令人🈶️耳目一新的感覺。次輪選擇“安格斯牛小排🐄”,“美國極黑和牛🐃”和“澳洲M6️⃣和牛🐂”,牛肉於煲中一淥即熟,入口嫩滑美味。此外,火鍋配料,食材及飲品選擇頗多,且任由客人自由配搭,各自揀選合適的組合。服務員招呼週到,不時給我們加添火鍋湯水,收拾飲食完畢的罐和盤子。店舖的食物品質和服務🈶️水準,是我們選擇火鍋的不二之選。😋🥘💖👍
喜愛食火鍋的我們,終於等待到二鍋頭,於沙田好運中心開分店。

趁著新店開張,與親友揀選不同種類食物品嚐。

首輪選擇了“二鍋頭惹味雞煲”🐓,
“火焰鴛鴦鴨煲”🪿及“黑椒豬手煲”🐷。

二鍋頭惹味雞煲🐓
胡椒豬肚雞鍋”🐽🐔🥘
安格斯牛小排🐄”,“美國極黑和牛🐃
澳洲M6️⃣和牛🐂
2023-04-23 388 浏览
朋友生日,今次走了過沙田,原來好運商場已經翻身,亦有不少新的食肆進駐。今晚選了二鍋頭,120分鐘的放題。首先可選雞煲、鴨煲或豬手煲,我們揀了最傳統的雞煲。雞煲有秘製的辣汁,微辣配上洋蔥,芫荽粉配料,更能帶出雞件的鮮味!雞件的數量二不少,吃完個雞煲,已經45分鐘了。因此便立刻選擇湯底,改為打邊爐。湯底有九款,我們亦是選擇了最傳統的正宗豬骨煲。只要餐,就選擇了B餐嚴選安格斯牛,有牛板腱及封門柳,牛肉薄薄的,顏色鮮紅,非常新鮮。有其他選擇,例如花枝片,非常爽脆,亦有鵝腸、豬頸肉、海蝦、牛柏葉,非常多選擇。亦可自己選擇飲品,蔬菜、丸類及雪糕,基本上是麻雀雖小五藏俱全,不過大家要好好分配時間囉,否則120分鐘是不能完成的。

今晚選了二鍋頭,120分鐘的放題

首先可選雞煲、鴨煲或豬手煲,我們揀了最傳統的雞煲

2023-04-22
之前去過旺角二鍋頭覺得唔錯,發現沙田剛剛開咗分店,呢間分店仲獨有午市火鍋放題,有90或120分鐘可供選擇🤩;不過今次我哋喺食晚市時段我哋揀選嘅火鍋放題係嚴選安格斯牛$268(120分鐘),除咗火鍋🫕外,當然有我哋至愛嘅🥘雞煲、鴨煲同埋豬手煲喇,同樣都係任食㗎😋🐔🥘先食個雞煲先雞煲一上檯以經聞到香氣陣陣,雞肉嫩滑,叫咗少辣啱啱好,麻香味濃,但濃而不鹹,非常惹味今次嚟嘅目的當然係食安格斯牛🐮喇,所以立即轉戰火鍋🫕湯底有9款可供選擇,我哋揀咗👇🫕胡椒豬肚雞鍋 胡椒味清香,唔會太鹹,做鍋底一流嚴選安格斯牛呢個價位嘅放題主打有👇- 安格斯封門柳- 安格斯牛板腱- 鵝腸- 花姿片- 白鱔片我哋當然每樣都試過哂,但係身為牛魔王嘅我哋,當然係最鍾意食牛喇😋安格斯牛板腱牛味濃香,略帶嚼勁😋安格斯封門柳爽口,牛味濃😋鱔片爽彈鮮甜另外可以用QR code落單嘅火鍋配料有牛、豬、雞、鴨、羊、海鮮及餃子,有成30款之多,當中我哋不停添食有脆鯇魚腩及活海蝦, 😋脆鯇魚腩爽脆彈牙魚味濃😋海蝦新鮮又鮮甜另外仲可以响凍櫃自己攞👇-蔬菜大概有20款-丸及腸類大概有20款-麵類有日本急凍烏冬、出前一丁及韓國麵😋我哋就最鍾意

🐔🥘先食個雞煲

今次嚟嘅目的當然係食安格斯牛🐮喇,所以立即轉戰火鍋🫕

湯底有9款可供選擇,我哋揀咗👇
🫕胡椒豬肚雞鍋
胡椒味清香,唔會太鹹,做鍋底一流

嚴選安格斯牛呢個價位嘅放題主打有👇
- 安格斯封門柳
- 安格斯牛板腱
- 鵝腸
- 花姿片
- 白鱔片

😋安格斯牛板腱牛味濃香,略帶嚼勁
😋安格斯封門柳爽口,牛味濃
😋鱔片爽彈鮮甜

😋海蝦新鮮又鮮甜

另外仲可以响凍櫃自己攞👇
-蔬菜大概有20款
-丸及腸類大概有20款
-麵類有日本急凍烏冬、出前一丁及韓國麵
😋我哋就最鍾意食日本烏冬,非常煙韌彈牙
😋蔬菜亦非常新鮮

火鍋嘅調味料好重要,呢喥基本上都有齊,而且調味料檯上仲放置咗 響鈴及炸魚皮添🤩

飲品方面有成18款,當中仲有啤酒添😍,可以啤啤佢🍻
😋我哋最鍾意嘅就係鴻福堂涼茶可以清熱又唔會好甜
😋另外綠茶及烏龍茶係無糖,解膩一流

最尾甜品時間仲可以食埋coco berry雪糕添,不過我哋太飽食唔落,留待下次😝

餐廳光猛,裝修簡潔,坐得舒服

埋單價只係三百蚊,有任食雞煲、鴨煲及豬手煲,仲有埋安格斯牛火鍋放題,配料又多,飲品甜品當然唔少得,响沙田區都算係性價比高

二鍋頭市區分店好出名,成日係IG見到啲相,依家開到入嚟沙田,一定成為區內數一數二性價比高嘅火鍋放題😍120分鐘火鍋放題包一個惹味雞煲,另外當然唔少得肉類同火鍋配料任叫😋🌟二鍋頭惹味雞煲侍應搬個雞煲過嚟已經聞到勁香,洋蔥芫荽同埋惹味雞件係熱辣辣嘅金屬鍋入面炒下炒下勁正!有雞翼又有雞鎚,調味香口食到停唔到☺️🌟嚴選安格斯牛 $268/位當中包括我最愛封門柳,肉質實淨,惹味湯底淥兩淥肉味更突出除咗肉類,海鮮都係任叫。鮮魷魚勁新鮮同埋口感爽脆當然唔少得雪糕雪條任食,朱古力脆皮牛奶雪條經典又好味☺️

🌟二鍋頭惹味雞煲

🌟嚴選安格斯牛 $268/位
當中包括我最愛封門柳,肉質實淨,惹味湯底淥兩淥肉味更突出

除咗肉類,海鮮都係任叫。鮮魷魚勁新鮮同埋口感爽脆

當然唔少得雪糕雪條任食,朱古力脆皮牛奶雪條經典又好味☺️
2023-04-21