2021-12-12 34 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑200蚊任食火鍋已經買少見少,而且食材仲幾高質,好啊來講呢間算係我近期食過比較好嘅一間,而且服務都幾nice,會同我哋耐心介紹套餐內容,而且有個尖沙咀店限定餐,加$100就可以任食美國極黑和牛同安格斯牛,好抵食!同埋呢度仲會做埋wine paring🤩例如佢哋揀咗一隻澳洲嘅氣泡酒配雞煲,而想食其他煲都有相應嘅酒配搭,仲有優惠價添,值得一試✅兩小時任食雞煲火鍋🔆二鍋頭惹味雞煲首先食雞煲,揀咗招牌雞煲,真係幾惹味,同都多肉,唔會舊舊骨。而食完雞煲係會成個煲換走再放湯底,咁就唔使驚雞煲太辣太油仲要用返個煲打邊爐啦配料非常豐富,印象中平時打邊爐食嘅嘢呢度都有,而且種類更多。至於質素方面都好唔錯,絕對唔係平價嘅材料餐廳提供嘅飲品同甜品種類都好多,連啤酒都任飲,加上餐廳可以坐到2345,夜晚同班朋友嚟個宵夜邊爐都幾正

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅兩小時任食雞煲火鍋
🔆二鍋頭惹味雞煲

2021-12-12 18 浏览
邪惡指數: 🐽🐽🐽🐽好食指數: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️終於凍喇🧣呢啲天氣啱晒feel打邊爐🍲貪心嘅我今次揀咗呢間「二鍋頭」,有得任食雞煲再打邊爐,咩都有得食下,爽😌第一次嚟我就叫咗佢最基本$218兩小時任食,見佢仲有個+$100就可以任食美國極黑和牛同安格斯牛都好抵🤑⭕️ 二鍋頭惹味雞煲對上一次食雞煲應該係上年🤔 一嚟到已經聞到好香,揀咗少少辣🤤 除咗雞之外,佢嘅芫荽同埋洋蔥亦都係精華所在🧅🌿個汁真係惹味十足,食得過癮😍⭕️ 懷舊沙嗲鍋(自選火鍋湯底)鍾意濃味嘅我揀咗沙嗲湯底(攞嚟淥烏冬正😉)火鍋配料方面,出面自助區其實已經有好多嘢揀,寫紙仔嘅就係啲肉類海鮮類咁🥩🦐 平時都幾怕任食嘅食物質素會偏差,但係呢度我唔覺,自助station都幾企理👍🏻擺喺出面嗰啲蔬菜全部都好新鮮,丸類款式多,仲有我嘅至愛響鈴同埋炸魚皮❤️佢連烏冬都唔係平貨,係我最鍾意煙煙靭靭嘅稻庭烏冬🤤雖然食到好飽但我都忍唔住食咗兩個烏冬🐖以任食嚟講呢度食物質素真係好唔錯💁🏻‍♀️飲品同雪糕都係喺出面任攞,所有嘢都好多選擇,$200鬆啲就有咁多嘢食性價比極高👏🏻
邪惡指數: 🐽🐽🐽🐽
好食指數: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

⭕️ 二鍋頭惹味雞煲

⭕️ 懷舊沙嗲鍋(自選火鍋湯底)

2021-12-12 19 浏览
同朋友去尖沙咀行完街,又攰又餓,大家都想打邊爐,大家即時諗起呢間「二鍋頭」,一個價錢任飲任食,仲有惹味雞煲添,即刻打電話去訂位。好彩打咗電話上嚟,一開門都幾多人。我先去攞飲品,返嚟雞煲已經上枱,中辣度,熱辣辣,香氣十足,非常之惹味。然後,就轉咗個芫荽皮蛋湯底,開始打邊爐,打邊爐要時間,我攞咗個「薄荷碎朱古力雪糕」一邊食雪糕🍦,一邊等火鍋嘅食物,好開心。我哋點咗好多食物,有牛肉、脆鯇魚腩、風城餃子🥟、海蜆、白鱔等;呢度火鍋配料質素都唔錯,我哋兩個盡情大吃大喝,非常之滿足。😄呢度除咗有火煱紙,仲有自助區:有蔬菜、丸類、響鈴、炸魚皮、雪糕。最後,我哋兩個飽到捧住個肚走,開心大滿足。

好彩打咗電話上嚟,一開門都幾多人。

2021-12-12
2K
週末約咗朋友喺尖沙咀,佢話想食雞煲,問我有冇好介紹😆,咁我即刻喺人肉電腦裏邊搜尋😆,記起呢間,唔單止可以食雞煲,仲可以打邊爐,咁就決定帶朋友去試吓😆我哋叫咗 $228一位嘅「二鍋頭惹味雞煲•火焰鴛鴦鴨煲•黑椒豬手煲,包2小時任飲任食火鍋」,兩個鐘頭夠晒我哋食啦😆;打邊爐 湯底就揀咗「芫荽皮蛋」😋我哋首先食「二鍋頭雞煲🐓(小小辣)」:估計落咗好多香料🍀🧄🌶🧅🌿,所以非常香口惹味😋,雞肉亦嫩滑😆。食完雞煲🐓可以再食鴨煲🦤同豬手煲🐷,但係我哋胃容量有限😆,想留番啲位置食火鍋,於是就請店員姐姐將雞煲收走,換上「芫荽皮蛋湯底」,馬上開始打邊邊😆呢個任食火鍋包咗好多不同種類嘅食物,其中我哋食咗 脆鯇魚腩、脆鯇魚片、羊肉片、鮮蝦雲吞、美國肥牛、白鱔片、海蜆、鮮滑牛肉、鳳城水餃,仲喺自助區攞咗 魚皮、響鈴、各種蔬菜 等等;亦有好多不同汽水、飲品、雪糕🍦。呢度 特別好味嘅食材有:鳳城水餃、白鱔片、海蜆😋朋友食雞煲🐓已經食得好開心,加埋 打邊爐 就更加非常滿足😆

朋友食雞煲🐓已經食得好開心,加埋 打邊爐 就更加非常滿足😆
2021-12-11 28 浏览
天氣咁凍,成日都掛住食雞煲打邊爐,終於比我搵到一次過滿足我兩個願望嘅餐廳!二鍋頭係任食火鍋+雞煲/鴨煲,先揀干鍋(即係雞煲、鴨煲、豬手煲),食完再揀火鍋湯底。店員推薦左一支Pinot Noir汽泡酒,話係廠家特別幫佢地做嘅Wine Matching,我地試左支,又真係唔錯!好難得有一間火鍋/雞煲嘅餐廳係有靚酒飲架!先食干鍋,我地揀左雞煲,啲雞好滑,好香,唔係嗆喉嘅辣,本身唔太食得辣嘅朋友都可以試下。火鍋我地揀左豬骨鍋,湯底好甜,無味精!食物都多選擇,除咗肉類,其他食物、飲品同醬料都可以喺出面自己攞。去過咁多間任食火鍋,呢度嘅自助食物區真係算好乾淨企理!

2021-12-06 42 浏览
「抵食到痴線!」係我同朋友食完落樓嘅第一句說話!真心抵到癲,先食雞煲,再換個鍋去打邊爐,火鍋配料勁多選擇,飲品有十幾二十款。埋單只係$218!性價比極高!首先服務生態度好好,一坐低就向我地解釋食法,原來除咗雞煲仲有火焰鴛鴦鴨煲,或者豬手煲最後我哋都係揀咗雞煲。然煲我哋叫咗中辣,辣得非常過癮,除咗辣椒仲有好多配料包括洋蔥、蒜頭、芫荽,非常惹味香口。雞嘅份量非常之多,而且肉質亂畫,油分均勻,唔會太油亦唔會太鞋。食雞煲最好就係飲番杯酒,自助區可以自己拎啤酒,不過我同朋友都係叫咗一支澳洲里奇蘭氣泡酒,原價$228而家仲特價$148,非常抵!氣泡酒果香味濃郁,唔會太甜,單寧味道唔會太苦,好啱女仔飲。食完雞煲已經7成飽了,仲有火鍋未食😂打邊爐嘅湯底有8款,我哋揀咗正宗豬骨鍋。原來每人加$80就可以任食和牛和牛頸脊,不過同行朋友唔食牛,我哋就冇揀到。火鍋配料超級多選擇,可以自助出去取,或者剔紙仔。火鍋配料尤其是海鮮類好新鮮,任食竟雞有雞子食好驚喜,而且味道都唔差!最後食到飽到頂住個肚離開,連埋飲酒每日$300左右,真係勁抵!

餐廳可在openrice預訂座位餐廳也會當日打電話與客戶再之確認訂座餐廳內桌子多大約可容納20桌左右食法係先可在1.二鍋頭惹味雞煲2. 火焰鴛鴦鴨煲3.黑椒豬手煲3款選一款,餐廳非常貼心可以走芫茜3個女孩吃左想右想雞煲外面成日都食到鴨煲同豬手煲2選1怕吃不完就選了鴨煲鴨肉是油鴨脾再加上醬汁愈食會愈咸轉火鍋是成個鍋轉,不是把吃剩的直接加湯由於朋友不太舒服選了滋補藥膳鍋上桌很香,可惜少了淮山我們先是放了大量蔬菜先吃菜試了湯底的甜味有很多不同種類的飲品有很多不同的蔬菜,丸類,響鈴,炸魚皮供應醬料也可按個人喜好調味還有雪糕雪條供應,可惜吃太飽未有機會品嚐由於我們是operice訂座有優惠第1 round 我地不用叫牛已經有1 set 不同的牛美國安格斯牛小排美國極黑和牛美國安格斯prime牛頸脊火鍋餸每次最多可選10款我們只叫了1round每款都叫了點美國黑豚肉黃沙豬潤鮮滑雞件鮮餓腸清洗得好乾淨海蝦花枝片白鱔片青口帆立貝墨魚滑PS:餐廳會把膠樽飲料的樽分類拿去環保
餐廳可在openrice預訂座位

3個女孩吃左想右想雞煲外面成日都食到
鴨煲同豬手煲2選1
怕吃不完就選了鴨煲
鴨肉是油鴨脾再加上醬汁愈食會愈咸

火鍋是成個鍋轉,不是把吃剩的直接加湯
由於朋友不太舒服選了
滋補藥膳鍋
上桌很香,可惜少了淮山
我們先是放了大量蔬菜
先吃菜試了湯底的甜味

有很多不同種類的飲品
有很多不同的蔬菜,丸類,響鈴,炸魚皮供應
醬料也可按個人喜好調味
還有雪糕雪條供應,可惜吃太飽未有機會品嚐

由於我們是operice訂座有優惠

• 墨魚滑
  • 澳洲M6和牛
  • 海鮮
2021-12-03 50 浏览
冬天到了,打邊爐是指定動作,放工去咗食雞煲加任飲任食火鍋放題,因為好早去到唔算多人,社交距離10分充足任食兩個鐘價錢取勝自助調味吧款式都多地方好乾淨唔會好大陣味雪糕雞煲超大份,炒得好香,d雞好入味食完雞煲再打邊爐牛肉同豬肉都好正常任飲任食來講算唔錯了仲可以嗌海鮮有我最鍾意嘅脆肉鯇仲可以嗌蝦蜆花枝片啲蝦唔算大隻彈就好新鮮脆肉腩片唔算口但都好爽脆啲菜比想像中新鮮同乾淨無黃無爛,超有良心整體都唔錯而且又唔貴值得一陣

任食兩個鐘價錢取勝

自助調味吧款式都多

地方好乾淨唔會好大陣味

雪糕

雞煲超大份,炒得好香,d雞好入味

食完雞煲再打邊爐

啲菜比想像中新鮮同乾淨
無黃無爛,超有良心

整體都唔錯而且又唔貴值得一陣
2021-11-30 44 浏览
最近天氣凍,很想食火鍋,於是和好朋友去了尖沙咀位於嘉芙中心的二鍋頭餐廳。我們叫了雞煲,雞煲十分惹味,濃郁的香氣十分吸引人,雞肉滑嫩,沒有雪味,值得一讚!現在雞煲,鴨肉煲,豬手煲,過百款配料任食,性價比很高!原來邊吃雞煲配合飲用澳洲里奇蘭汽泡酒會產生美妙的化學作用,令整頓晚餐變得不一樣。我們叫了羊肉片,沒有蘇味,很香,而且沒有很多肥用,很易入口,忍不住吃了三次!當然叫了肥牛,牛肉嫩,十分彈牙,是朋友的首選。還叫了黑豚肉,豬肉味超濃,很大塊,值得食!我們還叫了青口,帆立貝,花枝和脆肉片。青口新鮮,帆立貝大大粒,很划算。而花枝是我的最愛,爽爽彈彈,很難不喜歡。脆肉片完全沒有泥味,是清新的,肉質也很彈,不會很實。自助區還有大量蔬菜,丸類,烏冬,讓客人任食,很正!
我們叫了雞煲雞煲十分惹味,濃郁的香氣十分吸引人,雞肉滑嫩,沒有雪味,值得一讚!現在雞煲,鴨肉煲,豬手煲,過百款配料任食,性價比很高!
當然叫了肥牛,牛肉嫩,十分彈牙,是朋友的首選。
還叫了黑豚肉,豬肉味超濃,很大塊,值得食!
自助區還有大量蔬菜,丸類,烏冬,讓客人任食,很正!
2021-11-30 32 浏览
今晚和媽咪一起到尖沙咀食火鍋。我們選了二鍋頭餐廳。首先,我們叫了照牌雞煲,揀了小小辣,已經夠辣味,雞肉鮮嫩彈牙,醬汁香濃,十分惹味。這裏雞煲,鴨肉煲,豬手煲以及過百款配料任食,很抵喔!這個海報是說的澳洲里奇蘭汽泡酒與雞煲十分搭,以酒陪吃雞煲,別一番風味。我們選了豬骨湯底,湯底足料,有大量蕃茄和粟米,豬骨也不少,湯頭很有骨頭味,又不會過於入味,真材實料。飲品方面,有很多選擇,有茶類,也有健康的涼茶類別,汽水也有,任君選擇。我最喜歡這裏的墨魚滑,新鮮,墨魚味很濃,很足料,已經再叫了兩次,下次再來的必食之選。最後,還叫了脆肉腩,沒有泥味,超級新鮮,入口脆彈,美味可口。
今晚和媽咪一起到尖沙咀食火鍋
我們選了二鍋頭餐廳。

2021-11-30
2021-11-29 34 浏览
天氣凍啦,又係打邊爐啦好日子啦。尖沙咀其實都有唔少好食火鍋,但我地貪心又想食雞煲,又想打邊爐,所以FD就介紹左去二鍋頭呢間火鍋店,一次過食晒雞煲同火鍋,仲要係任飲任食。上到去店鋪環境唔錯,地方企理乾淨。店鋪設有自助區,可以自己拎醬料同D蔬菜、雪糕、飲品等等。雞煲: 味道香濃,當中的配料都係好入味、最正係雞腳,相當唔錯。滋潤藥膳鍋: 藥膳鍋藥材味好濃,天氣凍,用呢個湯底打真好暖身。除左自助區的野食外,任叫都好多好野食,當中肥牛、白鱔、脆魚腩、墨魚仔都係推介,當然其他都好好食,滿意的一個晚上
天氣凍啦,又係打邊爐啦好日子啦。尖沙咀其實都有唔少好食火鍋,但我地貪心又想食雞煲,又想打邊爐,所以FD就介紹左去二鍋頭呢間火鍋店,一次過食晒雞煲火鍋,仲要係任飲任食。

2021-11-27 67 浏览
見到呢間雞煲 鴨煲 豬手煲任食仲可以轉打邊爐任食兩個鐘滿心歡喜咁同朋友去食一黎食雞煲真係唔錯❣️再轉鴨煲 完全唔掂 得個咸字😨唔敢再叫埋豬手煲🤣一黎好似好飽咁於是乎就轉左打邊爐飲品 丸類 菜 係自助任拎但打邊爐 大家都期待任食肥牛肥牛肉類蝦蜆呢啲都係寫紙仔叫⋯但係落完單每次都等半個鐘先會黎仲要份量減半🥲咁任食 減份量都明白理解但係半個鐘先上到一次🙄係咩玩法即係首先食雞煲鴨煲都冇左一個鐘😂😂再轉打邊爐 其實都冇咩時間淨
見到呢間雞煲 鴨煲 豬手煲任食
但係半個鐘先上到一次🙄係咩玩法
即係首先食雞煲鴨煲都冇左一個鐘😂😂
再轉打邊爐 其實都冇咩時間淨
2021-11-27 40 浏览
天气冻冰冰,梗系想食鸡煲啦,重庆鸡煲系大部份香港人嘅口味,辣辣地又多汁又惹味!所以我同老公都好钟意食鸡煲!呢间二锅头系我同我老公最爱,因为呢度唔止有鸡煲,仲有猪手煲同埋鸭煲!仲要系任食鸡煲鸭煲同埋猪手煲!真系可以食到饱为止,任加唔嬲!仲要系每次都换个新煲俾你!超级贴心!所以我每次同老公食都会添最少三次鸡煲!因为真系好食到爆炸!啲鸡又滑又好食又多汁!仲有辣度俾你选择,唔食得辣嘅朋友,可以减少辣或者BB辣!之后食饱饱鸡煲,又可以叫个汤底边炉,佢有大把配料可以选择,仲有大量嘅饮品同埋雪糕嘅选择!二百零蚊好似有咁嘅质素,出面边会咁易揾到呀!所以每次我都会过嚟过一过瘾!呢度嘅老板同埋老板娘都好好服务,每次都好详细咁样简介同埋推介有咩美食,每次都讲得好好,服务又好食物又好真系冇得弹!
2021-11-25 50 浏览
每次食親打邊爐,首選一定係尖沙咀。今次推介大家黎呢間二鍋頭食雞煲放題,可以話係性價比高而且食物質素高既火鍋店。呢度最特別既係除左可以選擇雞煲之外,仲可以試埋鴨煲同豬手煲。本人相當推介火焰鴨煲,鴨肉淋得黎唔會鞋拾拾,而且夠晒濃味。至於雞煲都無令人失望,雞肉肉質滑嫩,佐料都好重手,食唔夠喉仲可以encore啲雞添!另外,餐廳仲配備左幾部大電視用黎播下電影甘,仲可以用優惠價開氣泡酒/紅白酒,岩晒一班朋友黎聚會暢飲一番。
2021-11-25 24 浏览
尖沙咀真係好多好嘢食㗎,但係夜晚真係好多人囉,有見及此,我就揀咗間地方夠大嘢食應該唔錯叫佢試一下。入到黎真係冇令我失望,首先我會望吓飲嘢嗰個位,睇吓款式多唔多,都唔錯,唔同款式都有啲,唔係得汽水最驚喜係,一開始員工嘅服務態度其實都真係幾唔錯,食嘢有時唔係淨係睇食物質素咁簡單,而且都要睇老闆識唔識揀員工。都幾有禮貌同埋有線,食物質素都真係唔錯,大家見到大大份,食落口都係正常鴨煲嘅味道。最重要係視覺效果都滿足到,佢啲火焰烈火熊熊咁,真係未洗食都已經好興奮好開心。