2023-07-16
喺附近做完嘢,見Easy Job門面幾靚,又想食西餐,就入嚟試下原隻軟殼蟹香烤菠蘿漢堡配洋蔥圈($168) - 軟殼蟹好脆,配上帶有蒜嘅甜酸醬,菠蘿烤得好香,包又烘得脆,中間夾有新鮮嘅生菜、蕃茄同洋蔥,口感同味道都好豐富,係高質嘅漢堡;洋蔥圈嘅洋蔥好厚,烤得啱啱好芥末洋蔥醬炸雞窩夫($148) - 好特別嘅菜式,炸雞外脆內嫩,芥末洋蔥醬香濃,仲有大量花生碎,食落更香,而且配窩夫食好特別,同楓糖又好夾;太陽蛋煎到燶邊,睇得出好用心檸檬牛油蜆($98) - 蜆好新鮮好大隻,鮮味十足,洗得好乾淨,完全一粒沙都冇,湯帶有好香嘅檸檬同牛油味,同蜆好夾,面頭嘅香草同乾花令擺盤更靚,賣相更吸引朱古力香蕉奶昔($48) - 朱古力同香蕉味都好出,又唔會搶,奶味亦香濃,好好飲Easy Job提供嘅選擇都幾多,而且會不時推出新菜式,睇得出餐應嘅用心,就算嚟得密都會有驚喜同新鮮感門面同店入面都又新又乾淨,座位好闊,坐得好舒服,裝修同佈置都有心思,色彩繽紛又帶點玩味,感覺好chill;店員做嘢快手,又有禮貌同耐性;成個用餐體驗好好