2023-07-07 24 浏览
🇭🇰✨大角嘴人氣fusion cafe☕️呢間cafe聽咗好耐,今次終於同朋友去試下😆① 自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148🔹甜嘅窩夫食得多,鹹嘅窩夫真係第一次食,幾新奇有趣😆炸雞同窩夫係夾嘅!淋多啲楓糖漿、沾多啲花生碎仲好食😋② 原隻軟殻蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 $198🔹軟殼蟹成隻上,幾吸睛😍炸得香脆,裏面唔會好乾;意大利飯偏硬身③特濃宇治抹茶白朱古力奶🍵🔹味道就好似溶咗嘅抹茶白朱古力🍫🤣唔會太甜④ 二世祖特濃朱古力 $48🔹如其名,真係特濃朱古力,唔會太甜📍 二世祖 (大角咀)大角咀福全街18號地舖
🇭🇰
✨大角嘴人氣fusion cafe☕️

呢間cafe聽咗好耐,今次終於同朋友去試下😆

① 自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148

② 原隻軟殻蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 $198

③特濃宇治抹茶白朱古力奶🍵
🔹味道就好似溶咗嘅抹茶白朱古力🍫🤣唔會太甜

④ 二世祖特濃朱古力 $48
🔹如其名,真係特濃朱古力,唔會太甜

📍 二世祖 (大角咀)
大角咀福全街18號地舖
2023-07-06 24 浏览
雖然唔係難食,但系呢個價錢,意粉又少又好普通,個人認為薩莉亞都好食過佢,pizza都系,個炸雞窩夫還可以接受,但個炸雞又硬又小柴,唔知點解會咁多好評,總之一定唔會再返黎食
2023-07-06 24 浏览
專誠過嚟大角咀,就係要試佢哋嘅特濃朱古力。「二世祖」開咗4年,始終試到喇。事因喺網上見到佢哋出咗新Menu ,出咗一支特濃宇治抹茶白朱古力奶好似好正咁。佢哋有意粉、漢堡包、意大利飯都好出色,新出咗大蒜絲自家烤乳豬意大利飯軟嫩脆皮乳豬,仲好食過去燒味檔食嗰啲。其他意大利飯都好正㗎,意大利飯都煮到好硬身,想食淋啲要預先同侍應講返聲。特濃朱古力用上73.5%比利時朱古力醬,一比一仲牛奶。濃郁杰身,啱晒朱古力迷。新嘅抹茶白朱古力,好香抹茶味,好似飲緊一杯好滑嘅抹茶latte 。唔鍾意重口味嘅都可以試一下佢哋嘅mocha 。會輕身好多,而且冇甜味。質素我就非常滿意,嚟大角咀食西餐呢間真係首選。

今日黎左大角咀人氣大熱café 連平日既晚上都full哂 所以入座起計1.5小時用餐時間 而餐廳牆身畫咗好多可愛嘅公仔🐥🐸裝修乾淨企理 最啱girls talk 打卡影相 餐牌上面仲有好多選擇都係充滿玩味又創新嘅組合 今次就試左幾樣野✨💚菠菜忌廉芝士雲吞配露筍 ($118)呢個忌廉汁好creamy 同濃味 意大利雲吞入面再包住芝士碎 成件事唔會覺得係食緊素食 再配埋菠菜 紅羅白蕃茄同其他雜菜 健康得黎又好食😋🥬💚大蒜絲自家烤乳豬意大利飯 ($198)見到餐牌寫住new 即時心思思想試 仲要係即叫即烤 我地大約等左20分鐘 好期待呀😍果然冇失望 賣相好得 面頭舖左蕃紅花同焗脆左嘅大蒜絲 乳豬總共有兩件 肥瘦適中 外皮脆到好似食薯片咁 加埋口感一流既意大利飯 份量好夠🐖💚抹茶心太軟配豆腐雪糕 ($88)賣相超級可愛👀 忍唔住一定要打下卡 而心太軟做到外脆內流心 配埋雪糕一熱一凍 好食又過癮 綠茶味好濃🍵仲有藍莓同蜜糖做伴碟 砌到一幅畫咁 小朋友一定鐘意👶🏻💚宇治抹茶白朱古力奶 ($48) 作為抹茶控 剩係食甜品係唔夠架 飲品都要係抹茶 佢地招牌嘅抹茶白朱古力奶 🍼用靚靚玻璃樽裝住 飲之前要

💚菠菜忌廉芝士雲吞配露筍 ($118)

💚大蒜絲自家烤乳豬意大利飯 ($198)

💚抹茶心太軟配豆腐雪糕 ($88)

💚宇治抹茶白朱古力奶 ($48)
作為抹茶控 剩係食甜品係唔夠架 飲品都要係抹茶 佢地招牌嘅抹茶白朱古力奶 🍼用靚靚玻璃樽裝住 飲之前要先搖勻 啲似沙冰感覺 朱古力奶嘅味好出 之後再有淡淡嘅抹茶回甘 唔怪得張張枱都叫啦🤩

2023-06-28
  • 宇治抹茶白朱古力奶
  • 抹茶心太軟配雪糕
2023-07-05 27 浏览
二世祖Easy Joe ,名字有個人特色,讓令人留下印象深刻。Easy Joe的菜單上有各種令人垂涎欲滴的意大利美食,包括義大利面、飯和魚肉等等。我試了他們的招牌菜——海鮮意大利飯。這道菜色香味俱全,米飯軟糯且充滿海鮮的鮮味,融合了蝦、蟹、墨魚和魚肉等多種海鮮成分。每一口都散發著濃郁的海洋風味。此外,Easy Joe的糖水咖啡也非常出色。他們的咖啡選擇廣泛,包括濃郁的拿鐵、香醇的卡布奇諾和清新的冰咖啡等等。招牌咖啡——拿鐵。這個拿鐵咖啡香氣四溢,咖啡味濃郁,奶泡豐富而細膩。每一口都帶來舒服的咖啡香氣和濃郁的口感。他們的糖水也非常好喝,甜度適中。

2023-06-20
2023-07-04 28 浏览
由3位年輕人集資打理,開業至今一直大受歡迎,店內裝潢設計以灰調工業風為主,環境闊落,座位舒適。店內最出名的,就是二世祖特濃朱古力☕用上全人手製的朱古力醬🍫配上4.3日本鮮奶所沖製而成🍶朱古力濃度更達至72.5%🤩簡單的明治牛奶,奶味也濃郁順滑😋招牌主菜原條鰻魚蛋包飯🍛鰻魚長達30cm,好厚身🤤大量滑蛋及木魚舖滿整碟飯,再淋上了蒲燒鰻魚的醬汁 ,必點之選🤤炸雞窩夫賣相吸引😍炸得金黃香脆🔥加上蜂蜜糖漿🍯味道咸中帶甜,美味非常😋
由3位年輕人集資打理,
開業至今一直大受歡迎,
店內裝潢設計以灰調工業風為主,
環境闊落,座位舒適。
店內最出名的,就是二世祖特濃朱古力☕
用上全人手製的朱古力醬🍫
配上4.3日本鮮奶所沖製而成🍶
朱古力濃度更達至72.5%🤩
簡單的明治牛奶,奶味也濃郁順滑😋
招牌主菜原條鰻魚蛋包飯🍛
鰻魚長達30cm,好厚身🤤
大量滑蛋及木魚舖滿整碟飯,
再淋上了蒲燒鰻魚的醬汁 ,必點之選🤤
炸雞窩夫賣相吸引😍炸得金黃香脆🔥
加上蜂蜜糖漿🍯
味道咸中帶甜,美味非常😋

• 二世祖特濃朱古力
  • 芥末洋蔥醬炸雞窩夫
  • 原條鰻魚蛋包飯
2023-07-03 38 浏览
大角咀嘅💛良心Cafe 🌟EASY JOE🌟,價錢唔貴,食物同埋飲品都好有特色,深受年輕人歡迎🥳,經常滿座,極具人氣!🍋檸檬牛油蜆 $98大蜆粒粒飽滿😍,清甜無沙,有🧈牛油嘅油潤,亦有🍋檸檬嘅清新!🍝二世祖特濃卡邦尼扁意粉 $108除咗口味特濃🧀🧀🧀之外,份量都係特多,兩個人分都夠飽肚🤪!🧇自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148兩件巨型嘅🍗炸雞,配自家製嘅濃厚醬汁,咸咸地幾有特色👍🏻!楓糖漿🍯將所有嘅元素連結埋一齊,可以當主食,亦可以做甜品🤤!🍵宇治抹茶白朱古力奶 $48🌟EASY JOE🌟嘅signature樽仔特飲,有白朱古力味嘅🍵抹茶飲品,好睇又好飲!🍏青蘋果沙冰 $48入口充滿🍏青蘋果果肉同埋果皮嘅texture,新鮮製造✨!

🍋檸檬牛油蜆 $98

🍝二世祖特濃卡邦尼扁意粉 $108

除咗口味特濃🧀🧀🧀之外,份量都係特多,兩個人分都夠飽肚🤪!

🧇自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148

🍵宇治抹茶白朱古力奶 $48

🍏青蘋果沙冰 $48

入口充滿🍏青蘋果果肉同埋果皮嘅texture,新鮮製造✨!
2023-07-03 71 浏览
@easyjoe_hk located in tai kok tsui with an industrial-style interior and colourful graffiti wall 🎨 with a variety of toy decors 🤖 @easyjoe_hk 位於大角咀 裝修帶工業風 牆上面有塗鴉 🎨 多款玩具擺設 🤖🍗 二世祖特色雞翼 秘製蜜糖 HKD$78signature chicken wings with honey 可以揀柚子或者秘製蜜糖外脆內嫩 🍯 秘製蜜糖香🐚 白酒蜆肉扁意粉 HKD$128wine sauce, clam, linguine蜆肉鮮甜帶酒香 🥂 無沙飽滿 意粉軟硬適中 白酒蒜香 🧄 少少微辣🦐 自家製冬陰功虎蝦闊面 HKD$158homemade tom yum kung, shrimp, fettuccine虎蝦大隻爽口 擺盤精緻冬陰功酸辣 🍲 香料香濃 🌶 充滿泰式風味🍫 二世祖特濃朱古力 HKD$48easy joe chocolate可以揀熱或者凍 凍就有個玻璃樽仔可以打卡口感幼滑 🥛 朱古力味濃郁 唔會太甜🌺 洛神花柚

🍗 二世祖特色雞翼 秘製蜜糖 HKD$78
可以揀柚子或者秘製蜜糖
外脆內嫩 🍯 秘製蜜糖香

二世祖特色雞翼 秘製蜜糖

🐚 白酒蜆肉扁意粉 HKD$128
wine sauce, clam, linguine
蜆肉鮮甜帶酒香 🥂 無沙飽滿

• 二世祖特濃朱古力
  • 白酒蜆肉扁意粉
  • 二世祖特色雞翼 秘製蜜糖
  • 自家製冬陰功虎蝦闊面
好喜歡EASYJOE 😍每樣食物都好吸引😋宇治抹茶白朱古力奶🍵係佢地自家人手每日制作,呢個真係超好飲超濃好滑,鍾意抹茶鮮奶就唔好錯過👍🏻👍🏻👍🏻凍二世祖特濃朱古カ🍫呢杯都唔錯又係非常濃密,飲落去好cream👍🏻👍🏻👍🏻呢兩杯飲品真係好正🤤和風紫菜薯條熱辣辣炸得超脆口,有紫菜碎係上面配合埋蕃茄醬食,仔仔食到停唔到口🤭二世祖特式雞翼👍🏻呢個新推出👍🏻有柚子同秘製蜜糖兩款味道選擇😊我地揀左秘製蜜糖,食落香口,蜜糖又真係同出面唔同喎😋無咁甜仲有少少香味😚白酒藍青口配法包嘩呢個個白酒忌廉煮得好好,法包沾醬食一流,我連埋青口一齊食好滋味🤤我連汁都清晒🤣朱古力心太軟配玄米茶雪糕最後食甜品揀左心太軟,佢地既雪糕好特別有豆腐味同玄米茶味,我熱揀左玄米茶,估唔到玄米茶雪糕唔係好甜中和番朱古力心太軟剛剛好👍🏻👍🏻佢擺盤到好可愛好靚😍打卡一流👍🏻
好喜歡EASYJOE 😍每樣食物都好吸引😋

宇治抹茶白朱古力奶🍵

凍二世祖特濃朱古カ🍫
呢杯都唔錯又係非常濃密,飲落去好cream👍🏻👍🏻👍🏻

呢兩杯飲品真係好正🤤

和風紫菜薯條
二世祖特式雞翼👍🏻
白酒藍青口配法包

朱古力心太軟配玄米茶雪糕
2023-06-27 84 浏览
早幾日去左奧海城睇戲,朋友話呢間意粉好好味,果然真係每款都好食,特別推介蒜香牛油帶子意粉同窩夫配雪糕,睇到相又好想再去食啦❤🌶️自家製冬陰功虎蝦闊麵 $158虎蝦好大隻,爽口彈牙,冬陰功醬汁配意粉好夾又好入味,第一次試呢個口味既意粉,好食!🍝蒜香牛油帶子意粉 $168一黎到已經聞到好香蒜蓉牛油味,帶子煎到金黃色,食完唔夠喉好想再食!🧇二世祖超級窩夫配雪糕 $108窩夫好厚身,有啲煙韌好正,出面比較小食到呢個口感,玄米茶雪糕好清新又消暑🍹青蘋果沙冰 $48酸酸甜甜最岩夏天飲,份量好大杯,兩個人share都ok

🌶️自家製冬陰功虎蝦闊麵 $158

🍝蒜香牛油帶子意粉 $168

🧇二世祖超級窩夫配雪糕 $108

🍹青蘋果沙冰 $48
酸酸甜甜最岩夏天飲,份量好大杯,兩個人share都ok
2023-06-26 90 浏览
🧀🍕墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅 $158見到𝐎𝐩𝐞𝐧𝐫𝐢𝐜𝐞好多人推薦,決定試試😍薄餅係薄身!薄到似脆片添~超足料,煙三文魚大大塊每塊𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚都食到!成隻軟殼蟹擺左係中間😍😍脆卜卜!😋味道偏重味,食到後期偏咸左少少 所以叫埋野飲飲岩岩好!🐷大蒜絲自家烤乳豬意大利飯 $198新產品‼️超推😍~~乳豬係自家製,所以都要呢個要等20分鐘左右,乳豬超厚肉😍脆卜卜!!好好食😍大蒜絲炸過再撈埋啲飯一齊食又幾有口感😋意大利飯佢話偏硬身 我地覺得有咬口唔錯!如果食唔慣可以早啲提出講話整軟身啲都得💁‍♀️🍫凍二世祖特濃朱古力 $48我唸係全港最好飲既朱古力奶😳好濃郁!又唔會太甜!😍😋~~🍵宇冶抹茶白朱古力奶 $48抹茶控千祈唔好錯過!😆~真係好濃濃抹茶🍵☺️飲完絕對唔會失望!好飲👏

🧀🍕墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅 $158

🐷大蒜絲自家烤乳豬意大利飯 $198

🍫凍二世祖特濃朱古力 $48
我唸係全港最好飲既朱古力奶😳好濃郁!又唔會太甜!😍😋~~

🍵宇冶抹茶白朱古力奶 $48
  • 凍二世祖特濃朱古力
  • 宇治抹茶白朱古力奶
  • 大蒜絲自家烤乳豬意大利飯
2023-06-26 50 浏览
和風蟹棒粟米千島醬 pizza 🍕 pizza 🍕 味道正正常常配料唔會好咸好濃味配埋薄脆餅底👍🏻一個人食完都唔膩------------------------------自家製冬陰功虎蝦闊麵🍝店家推薦我地試既新出品☺️果然無令我地失望👍🏻醬汁唔會太多或者太少味道香濃而且辣辣地🌶️好醒胃食落真係好似飲緊一碗真正既冬陰功------------------------------抹茶心太軟配豆腐雪糕流心程度非常好👍🏻有微甘既抹茶🍵味-------------------------二世祖特濃朱古力🍫🥛青蘋果🍏沙講小店招牌既朱古力夠滑又夠濃👍🏻沙冰🍧大杯到有啲嚇親☺️飲落唔會太甜😋解渴解膩一流
和風蟹棒粟米千島醬 pizza 🍕

小店招牌既朱古力夠滑又夠濃👍🏻
沙冰🍧大杯到有啲嚇親☺️
飲落唔會太甜😋解渴解膩一流

2023-06-25 1485 浏览
呢一間人氣cafe聽咗好耐,雖然係大角咀比較位置唔方便,但一直人氣高企,平時唔訂枱,根本無機會食到,今次就訂枱嚟試下店舖名係easy joe, slogan係let’s chill like a easy joe,我都好想試下,可惜這紫機不是屬於我的哈哈慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬-$198豬鞍好淋好厚身,配上酸梅醬,酸酸甜甜,同埋蛋黃醬,好惹味,值得一提係啲配菜,薯蓉好creamy 好滑,蘑菇好juicy避風塘魷魚鬚-$78檸檬牛油蜆-$98份量都唔少,魷魚鬚唔會話好韌,亦都唔會淋到冇口感,配上辣辣哋嘅避風塘,相當惹味檸檬牛油蜆係呢間舖頭嘅新品,每一隻船都大大隻肉質鮮甜,加埋檸檬汁同牛油嘅香味,相當唔錯提拉米祖-$108一定要留肚食甜品,夜晚先供應同埋係限量嘅,佢係使用無菌蛋,大家都可以安心食用,用一個玻璃兜裝住,十足一個小型蛋糕,用佢嚟慶生都唔失禮,打卡一流,份量好多,大概有四吋,足夠四人食,唔會話好甜,咖啡同酒味唔會好重,如果食開tiramisu 係好著重酒味同咖啡味嘅朋友,可能唔係好啱你哋口味凍二世祖特濃朱古力-$48洛神花柚子梳打-$42另外呢度最出名嘅就係朱古力,用玻璃樽入

慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬-$198

避風塘魷魚鬚-$78
檸檬牛油蜆-$98

提拉米祖-$108

凍二世祖特濃朱古力-$48
洛神花柚子梳打-$42
另外呢度最出名嘅就係朱古力,用玻璃樽入住,味道好濃郁,好杰身,鐘意朱古力嘅絕對值得一試,味道有啲似濃郁嘅子母奶,肥仔都值得一試

另外個杯大大杯,酸酸甜甜,友人都話好開胃,好好食

黃店本身就應該幫襯,好食就更加值得去,無奈靠一人力量,可以幫嘅地方,可以支持嘅直係唔多,唯有係空餘時間盡做盡去,可以令大家認識更多黃店就更好啦
  • 慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬
  • 凍二世祖特濃朱古力
  • 提拉米祖
2023-06-25 113 浏览
👧🏻😋👅🍽✨人氣特色西餐-二世祖 🇭🇰 大角咀福全街18號地舖 🇭🇰-😎疫情後依然好著重衛生, 有即棄紙袋俾客人放置用過既紙巾同垃圾😎有90分鐘用餐時間限制, 但出餐快, 店員都快手快腳又勤加水-🫕 🍳 🍝 二世祖特濃卡邦尼扁意粉 $108💯Signature dish果然好驚喜,意粉好幼身勁掛汁但又keep到Al dente唔腍💯芝士忌廉汁好rich, 面頭再加Parmesan cheese 同脆脆煙肉, 鹹香又濃郁🤤-🧅 🍗 🧇 芥未洋蔥醬炸雞窩夫 $148✨都好多人叫見到廚房係咁出, 炸雞窩夫煎蛋以楓糖漿連結✨炸雞極脆, 肉嫩多汁, 芥未洋蔥醬好濃香; 窩夫較moist, 夾返個乾身炸雞-🧄 🐖 🍲 大蒜絲自家烤乳豬意大利飯 $198💯落單時店員有提佢地既risotto 比較硬問我使唔使腍啲, 但明明硬身先夠正宗, 一定跟標準👍🏻💯蒜絲炸脆鋪面, 撈落個飯口感更有層次; 乳豬厚肉有油香
👧🏻😋👅🍽✨

二世祖特濃卡邦尼扁意粉 $108
二世祖特濃卡邦尼扁意粉

🧅 🍗 🧇
芥未洋蔥醬炸雞窩夫 $148
✨都好多人叫見到廚房係咁出, 炸雞窩夫煎蛋以楓糖漿連結

🧄 🐖 🍲
大蒜絲自家烤乳豬意大利飯 $198
💯蒜絲炸脆鋪面, 撈落個飯口感更有層次; 乳豬厚肉有油香
二世祖特濃卡邦尼扁意粉
2023-06-24 101 浏览
大角咀原來有個性價比高嘅cafe 🥰 裝修玩味重 坐得舒服之餘 食物都好有特色 份量好多🤍______________________________自家製冬陰功虎蝦闊麵 $158超有特色嘅fusion菜 虎蝦爽口且大份 闊麵掛汁 冬陰功味濃郁 出奇地夾~💗☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 9/10原條鰻魚蛋包飯 $158大份到兩個人食一個已經飽😍 鰻魚肥美大條 滑蛋份量多而滑溜 💞飯素亦令成個飯增添味道 大推✨☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 9/10 朱古力心太軟配雪糕 玄米茶 $88心太軟流心超澎湃🥰 朱古力味濃烈 甜度適中雪糕味道好清新 同心太軟一齊食冷熱交錯 最適合不過✨☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 8/10抹茶沙冰 $48抹茶奶昔 $46兩者present 出黎都好靚 超大杯 抹茶味好濃郁✨💚☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 9/10______________________________𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ✔️(午市無加一)𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8/10𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 8.7/10🖇 大角咀福全街1

大角咀原來有個性價比高嘅cafe 🥰

抹茶奶昔 $46

兩者present 出黎都好靚
超大杯 抹茶味好濃郁✨💚

☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 9/10

𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ✔️(午市無加一)
𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10
𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8/10