2023-04-26 51 浏览
銅鑼灣新開咗間平價日式定食店,位置好近SOGO,坐得舒服,價錢定位唔貴,食物質素唔錯。晚市定食選擇都幾多,套餐有飯或者拉麵,配小食、飲品、甜品辛麻豚骨拉麵套餐 $128拉麵湯底偏辣帶麻,食辣嘅朋友要試下啦。日式煎餃子熱麥茶甜品 - 抹茶朱古力蛋糕柚子豚骨拉麵 $82柚子味會偏酸,夏日酸味特別醒神。吉列蠔 $58好大隻,份量好足,炸得啱啱好。日式芝士年糕 $33外皮唔厚,食落外脆內軟,芝士味好重。燒牛舌 $48燒得好惹味,鹽燒加咗啲味粉,牛舌控必食推薦。札幌啤酒 $30
銅鑼灣新開咗間平價日式定食店,位置好近SOGO,
坐得舒服,價錢定位唔貴,食物質素唔錯。

晚市定食選擇都幾多,
套餐有飯或者拉麵,配小食、飲品、甜品

辛麻豚骨拉麵套餐 $128
拉麵湯底偏辣帶麻,食辣嘅朋友要試下啦。

日式煎餃子
熱麥茶
甜品 - 抹茶朱古力蛋糕

柚子豚骨拉麵 $82
柚子味會偏酸,夏日酸味特別醒神。

吉列蠔 $58
好大隻,份量好足,炸得啱啱好。

日式芝士年糕 $33
外皮唔厚,食落外脆內軟,芝士味好重。

燒牛舌 $48
燒得好惹味,鹽燒加咗啲味粉,牛舌控必食推薦。

札幌啤酒 $30
2023-04-21
2023-04-25 39 浏览
久留居cwb 新開居酒屋, 闊落好坐而定價呢區黎講都算平虎蝦濃湯豚骨拉麵 $128豚骨湯底都頗濃郁, 拉麵唔會好腍. 叉燒偏薄切. 有溏心蛋好入味略咸左d辛辣豚骨拉麵 $128呢款係麻辣, 比起拉麵感覺似四川麻辣邊爐feel. 辣度剛好, 岩重口味人士呢個係set 包左小食、甜品同飲品雞軟骨 炸得香脆木村富士山柚子梳打 +$18柚子味幾fresh 唔會太甜海綿芝士蛋糕日式Cheese Cake 幾綿滑燒牛舌/燒鰻魚串 $48/36另外點左燒牛舌鰻魚都ok. 不過相對地叫dinner set 比單點小食抵d.
久留居

cwb 新開居酒屋, 闊落好坐而定價呢區黎講都算平

虎蝦濃湯豚骨拉麵 $128

辛辣豚骨拉麵 $128

呢個係set 包左小食、甜品同飲品

雞軟骨
炸得香脆

木村富士山柚子梳打 +$18
柚子味幾fresh 唔會太甜

海綿芝士蛋糕
日式Cheese Cake 幾綿滑

燒牛舌/燒鰻魚串 $48/36

2023-04-25 34 浏览
星期六同朗朗上完堂諗住搵地方食lunch見到怡和街附近有間食日本嘢既久留居Set lunch唔貴 定食有主食加小食送沙津同茶一於去試試先上到去裝修都幾日式 有燈籠 掛畫 個窗口望住日文藥妝店 真係有d去左日本既感覺🤪朗朗鐘意食飯 所以我叫左 日式炸雞丼配日式煎餃子3件$76吉列豬扒丼配日式煎餃子3件$76我仲追加左 雞軟骨串一串$12燒雞腿肉 一串$18仲叫左個 日式雞皮串 $16叫左兩枝可樂 係玻璃樽裝有得飲可樂朗朗勁開心🤣仲肯比我影下相跟住個飯黎啦 個雞炸得好脆 配埋燒汁同蛋黃醬好好味😋飯面都有淋左右d汁所以個飯都有味餃子都煎香左一邊 入面既豬肉多汁又有洋蔥增加香味同口感朗朗係咁話要食肉肉😋另外吉列豬扒有紫菜滑蛋墊底 d蛋食落口好嫩滑 有驚喜💯個雞皮串一d都唔油膩 勁脆好似薯片咁雞腿肉串啖啖肉 有燒汁一齊食好香甜雞軟骨串唔會太硬 鹽味食到雞既咸香👍🏻結果朗朗都食左好多餸同半碗飯 仲話好好味😋Lunch黎講都算抵食 又好味下次可以再食過🫶🏻久留居 (銅鑼灣)銅鑼灣怡和街42-44號華人銀行東區大廈2樓
星期六同朗朗上完堂諗住搵地方食lunch

雞軟骨串唔會太硬 鹽味食到雞既咸香👍🏻

結果朗朗都食左好多餸同半碗飯 仲話好好味😋
Lunch黎講都算抵食 又好味
下次可以再食過🫶🏻

久留居 (銅鑼灣)
銅鑼灣怡和街42-44號華人銀行東區大廈2樓
1K
lunch去銅鑼灣搵野食,見到呢間新開餐廳有$100以下lunch set,就去食下!入面格局都幾舒服,可以傾下計,坐下唔會好趕咁要走。🍜辛麻豚骨拉麵+日式炸雞(2件)$88- 麻辣湯底好香麻醒胃,幾特別, 麵texture彈口 ,仲有溏心蛋好吸引。上面豚肉軟嫩,$88有齊沙律、主食同小食,的確幾抵!🍱吉列豬扒丼+日式煎餃子(3件)$76- 豬扒下有厚厚一層蛋,撈飯食一流。豬扒炸得夠脆香,飯粒粒軟淋。另外仲加左雪糕同串燒,好豐富😆好難得有間坐得ok得來,lunch唔加一嘅餐廳,有機會再來!

🍜辛麻豚骨拉麵+日式炸雞(2件)$88
吉列豬扒丼

🍱吉列豬扒丼+日式煎餃子(3件)$76

另外仲加左雪糕同串燒,好豐富😆

吉列豬扒丼
嚟到人來人往嘅銅鑼灣聽到樓下姐姐話新開張午市定食仲免加一日本居酒屋嘅格調,坐得舒適好適合Lunch / 收工三五知己食下拉麵同串燒✨野菜豚骨拉麵湯底濃郁拉麵質感爽彈叉燒香口,再加埋流心雞蛋足料又大碗✨辛辣豚骨拉麵鍾意食辣一定要試,湯底陣陣麻香辣度恰好,非常惹味午市套餐跟✨沙律同日式炸雞我地仲追加✨雞軟骨 ✨章魚小丸子小丸子外脆內軟,裡面粒粒章魚,真材實料✨海綿芝士蛋糕日式Cheese Cake, 香軟綿滑有甜品作結尾...令今餐更完滿

嚟到人來人往嘅銅鑼灣
聽到樓下姐姐話新開張
午市定食仲免加一

日本居酒屋嘅格調,坐得舒適
好適合Lunch / 收工三五知己食下拉麵同串燒

✨野菜豚骨拉麵
湯底濃郁
拉麵質感爽彈
叉燒香口,再加埋流心雞蛋
足料又大碗

✨辛辣豚骨拉麵
鍾意食辣一定要試,湯底陣陣麻香
辣度恰好,非常惹味

午市套餐跟
✨沙律同日式炸雞
我地仲追加
✨雞軟骨
✨章魚小丸子
小丸子外脆內軟,裡面粒粒章魚,真材實料

✨海綿芝士蛋糕
日式Cheese Cake, 香軟綿滑
甜品作結尾...令今餐更完滿

2023-04-21
午餐
  • 辛辣豚骨拉麵
2023-04-21 25 浏览
久不久都會想食下日本食, 銅鑼灣多左好多日本餐, 今次就試下尼間, 又有另一番風味😍(5⭐️最高)原味豚骨拉麵-日式炸雞(2件), 配麥茶(5⭐️)拉麪好爽口彈牙🍜, 日式豚肉好入味👍🏻, 炸雞件粉漿少, 🥰所以咬落就「啖啖甘香可口雞肉」加埋有少少沙律係面, 好yummy ☺️.日式炸雞丼-日式煎餃子(3件),配麥茶(5⭐️)飯量大, 雞件數量多。 餃子精緻, 皮薄, 多肉汁😜。 麥茶顏色比綠茶濃,但入口有甘香茶味☕️。小食-章魚小丸(3粒)(4.5⭐️)迷你小丸子, 食午餐添加了一點不同味道, 好適合一邊chill 下、一邊食野🤩二期作白米雪(5⭐️)尼款雪糕真係好特別, 雪糕本身比較香味, 但每一啖都有米在其中🤩, 所以每啖都會咬到粒粒既感覺🤩

原味豚骨拉麵-日式炸雞(2件), 配麥茶(5⭐️)
原味豚骨拉麵-日式炸雞(2件)
炸雞

日式炸雞丼-日式煎餃子(3件),配麥茶(5⭐️)
日式炸雞丼
日式炸雞丼-日式煎餃子(3件)

小食-章魚小丸(3粒)(4.5⭐️)
章魚小丸(3粒)

二期作白米雪(5⭐️)
白米雪糕
麥茶
原味豚骨拉麵-日式炸雞(2件)
炸雞
日式炸雞丼
日式炸雞丼-日式煎餃子(3件)
章魚小丸(3粒)
白米雪糕
麥茶
今次帶大家去銅鑼灣食平價日式午市定食~就係久留居啦~平時經過無乜發現呢到有間餐廳我哋見到價錢都幾平就上左去≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#銅鑼灣食好西≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣入到去店入面好有日式居酒屋嘅feel而且仲要有好多唔同嘅清酒放左係牆上面餐廳格局好大 店員安排我哋坐窗邊位去到嗰陣無乜人 坐多一陣就已經坐滿左大半!今次我哋叫左2個午市定食set柚子豚骨拉麵 + 日式炸雞(2件)$88佢嘅柚子湯絕對唔係流料 好香豚骨味除咗有隻好靚嘅流心蛋之外面頭有兩舊好大舊嘅叉燒!柚子唔會好假 而係一陣陣清新嘅味日式炸雞炸得好好 外層脆 入面好juicy蒲燒鰻魚丼 + 日式煎餃子(3件)$96鰻魚勁厚切!而且鰻魚汁甜甜地好好食飯上面嗰層滑蛋好厚好好食飯嘅份量都好多 落左啲紫菜好香😆煎餃子唔會太乾 餃子入面保留到肉汁日本波子汽水(原味)$18係回憶嘅波子汽水~一啖又一啖勁快飲曬!木村富士山柚子梳打 (+$18)外表勁靚!畫左富士山出黎柚子味好出 而且梳打唔係太甜好好飲 又可以打卡!追加-雞軟骨1串 ($12)追加-章魚小丸子3
今次帶大家去銅鑼灣食平價日式午市定食~
就係久留居啦~平時經過無乜發現呢到有間餐廳
我哋見到價錢都幾平就上左去

#銅鑼灣食好西
入到去店入面好有日式居酒屋嘅feel
而且仲要有好多唔同嘅清酒放左係牆上面
餐廳格局好大 店員安排我哋坐窗邊位
去到嗰陣無乜人 坐多一陣就已經坐滿左大半!

今次我哋叫左2個午市定食set
柚子豚骨拉麵定食

柚子豚骨拉麵 + 日式炸雞(2件)$88
佢嘅柚子湯絕對唔係流料 好香豚骨味
除咗有隻好靚嘅流心蛋之外
面頭有兩舊好大舊嘅叉燒!

柚子唔會好假 而係一陣陣清新嘅味

飯上面嗰層滑蛋好厚好好食
飯嘅份量都好多 落左啲紫菜好香😆
煎餃子

煎餃子唔會太乾 餃子入面保留到肉汁
木村富士山柚子梳打/日本波子汽水(原味)

日本波子汽水(原味)$18
係回憶嘅波子汽水~一啖又一啖勁快飲曬!

木村富士山柚子梳打 (+$18)
外表勁靚!畫左富士山出黎
柚子味好出 而且梳打唔係太甜
好好飲 又可以打卡!
雞軟骨1串

追加-雞軟骨1串 ($12)
章魚小丸子

追加-章魚小丸子3粒 ($18)
追加嘅小食好平好好食 可以追加小食試試佢!🫶🏻🫶🏻
一個set再加左咁多野食都係兩個人除番開每人百零蚊有找!
勁抵食大家一定要試下~
久留居 (銅鑼灣)
銅鑼灣怡和街42-44號華人銀行東區大廈2樓

#hkfoodie #homehong
#香港 #香港好西 #香港好去處 #香港美食
#銅鑼灣美食 #港島 #香港島 #日式料理 #日式
#拉麵 #丼

柚子豚骨拉麵定食
蒲燒鰻魚丼定食
煎餃子
木村富士山柚子梳打/日本波子汽水(原味)
雞軟骨1串
  • 木村富士山柚子梳打
  • 柚子豚骨拉麵
2023-04-20 94 浏览
這間新開的日本餐廳位於銅鑼灣,主打拉麵及串燒等日式料理,店內環境寬敞舒適,裝修充滿著和風,適合一大班人聚會。午市時段設有七款拉麵及丼飯,跟配沙律、小食及飲品,免加一服務費,性價比非常高。原味豚骨拉麵+日式炸雞(2件) - $86奶白的豬骨湯頭真材實料長時間熬製,味道鮮美又濃郁;一片片日式叉燒肥瘦相間,入口即化,不油不膩;更有木耳絲、蔥、筍、溏心蛋和紫菜等配料好豐富。兩件日式炸雞塊金黃酥脆,咬開雪白的雞肉嫩滑多汁。蒲燒鰻魚丼+日式煎餃子(3件) - $96一件件蒲燒鰻魚塗滿惹味的日式醬汁,鹹鹹甜甜好惹味,鰻魚表皮略帶酥脆,咬開濃香的魚肉軟滑鮮嫩,好有層次,再墊著一層薄薄的煎蛋富蛋香,珍珠米吸飽多餘醬汁。日式煎餃子(2件) +$18即叫即煎的餃子外皮香脆可口,包著飽滿的五花肉餡,豐富油脂入口柔軟。章魚小丸子(3粒) +$18金黃焦脆的小丸子圓滑飽滿,咬開熱呼呼的粉漿很綿密軟熟,有小小爽滑彈牙的章魚,撒滿木魚絲、沙律及醬汁。沙律(跟餐)新鮮翠綠的沙律菜平衡膩感又醒胃。麥茶(跟餐)有一股濃濃的麥香,幫助消化。二期作白米雪糕日本高知縣直送,上乘白米製作,米味濃郁有一粒粒米粒煙韌口感。

原味豚骨拉麵+日式炸雞(2件)
原味豚骨拉麵
原味豚骨拉麵+日式炸雞(2件)

原味豚骨拉麵+日式炸雞(2件) - $86
蒲燒鰻魚丼
蒲燒鰻魚丼+日式煎餃子(3件)
日式煎餃子(3件)

蒲燒鰻魚丼+日式煎餃子(3件) - $96
日式煎餃子(2件)

日式煎餃子(2件) +$18
章魚小丸子(3粒)

章魚小丸子(3粒) +$18
沙律&日式炸雞(2件)

沙律(跟餐)
新鮮翠綠的沙律菜平衡膩感又醒胃。

麥茶(跟餐)
有一股濃濃的麥香,幫助消化。
二期作白米雪糕

二期作白米雪糕
2023-04-20
午餐
2023-04-18 18 浏览
銅鑼灣新開了一間樓上拉麵餐廳,裝潢帶點居酒屋元素,提供拉麵、串燒、Sake。座位闊落,空間感十足,設有卡位和窗口位,觀景開陽,價錢合理,食品質素不錯!炸唐揚魷魚下足 魷魚鬚新鮮,即叫即炸,外層鬆脆,魷魚不會過乾或過韌,沾上沙律醬吃,滋味無窮原味豚骨拉麵豚骨湯底厚醇清甜,拉麵柔韌適中,叉燒肥瘦分佈平均,流心蛋流心效果岀色辛辣豚肉拉麵湯底同樣惹味,配上叉燒、流心蛋、海苔、筍會材料豐富燒鰻魚串 肉質肥美,厚身且嫩滑,咀嚼時滲岀濃厚鰻魚香抹茶朱古力蛋糕質感較堅實,蛋糕甜度適中,抹茶和朱古力味未算濃郁雲尼拿千層蛋糕 千層蛋糕層層分明,忌廉尚算幼滑得,整體不會太甜膩晚市定食 $118 包括一個主食、一個小食、熱茶(可加錢轉其他飲品) 、甜品

炸唐揚魷魚下足

原味豚骨拉麵

辛辣豚肉拉麵
湯底同樣惹味,配上叉燒、流心蛋、海苔、筍會材料豐富

燒鰻魚串
肉質肥美,厚身且嫩滑,咀嚼時滲岀濃厚鰻魚香

抹茶朱古力蛋糕
質感較堅實,蛋糕甜度適中,抹茶和朱古力味未算濃郁

雲尼拿千層蛋糕
千層蛋糕層層分明,忌廉尚算幼滑得,整體不會太甜膩

2023-04-17 16 浏览
2023-04-17高質日式料理🇯🇵同屋企人去咗銅鑼灣行街🚶🏼‍♀️去咗怡和街一間叫久留居食午餐🍱入到餐廳環境有日式風情🇯🇵裝潢好有別緻掛咗日式紅燈籠🏮主打專人即燒串燒同特色丼飯🍱店員安排坐吧枱位欣賞街外景色🫶🏻辛辣豚骨拉麵定食,88蚊份💰辛辣豚骨拉麵望落都幾辣,有兩大塊叉燒,兩嚿厚切叉燒口感軟滑,帶有輕微煙燻味,辛辣嘅濃湯唔算好辣,幼麵麵質同樣彈牙,配搭埋沙律同炸雞小食,雞肉多汁嫩滑,幾好食嘅定食🍜蒲燒縵魚丼定食,88蚊份💰蒲燒鰻魚燒到好香,肥美鰻魚啖啖肉無細骨,每啖食到鰻魚嫩,仲有大量嘅滑蛋,滑蛋炒得好香滑,醬汁比例啱啱好,配搭埋沙律同煎餃小食,煎餃煎得好香口,推介嘅定食🍱章魚小丸子,18蚊份💰小丸子有紫菜同木魚絲配合,口感更佳😀雲呢拿班㦸蛋糕,25蚊件💰甘香嘅班戟外層,由牛乳做成嘅幼滑忌廉,班戟同忌廉層層重疊,滋味無窮,作為飯後甜品一流☺️整體環境好有居酒屋感覺😀服務非常有禮,屋企人留咗電話係餐廳,會幫手保留😊食物味道幾好,價錢係銅鑼灣係合理,會再幫襯☺️☺️
2023-04-17

店員安排坐吧枱位欣賞街外景色🫶🏻

辛辣豚骨拉麵定食,88蚊份💰

蒲燒縵魚丼定食,88蚊份💰

章魚小丸子,18蚊份💰
小丸子有紫菜同木魚絲配合,口感更佳😀

雲呢拿班㦸蛋糕,25蚊件💰

整體環境好有居酒屋感覺😀
服務非常有禮,屋企人留咗電話係餐廳,會幫手保留😊
食物味道幾好,價錢係銅鑼灣係合理,會再幫襯☺️☺️
2023-04-16 448 浏览
位於銅鑼灣怡和街的「久留居」,係一間主打湯拉麵及串燒的餐廳。店內裝修滿有日本和風感覺晚餐時段有單點餐牌或晚市定食,定食套餐包括主食、小食、甜品及飲品,價錢由$118起炭燒雞腿肉串雞腿肉口感香軟,表面塗滿日式燒汁一齊燒,甜甜地燒鰻魚串一客有三件,厚切的鰻魚燒到外脆內軟,鮮嫩肥美,不得了哦章魚小丸子四粒章魚小丸子,即叫即製熱辣辣,外皮香脆金黃,裏面有原粒爽彈章魚仔免治雞肉條雞肉條啖啖肉,內含雞軟骨粒,口感豐富~可以沾上日本雞蛋黃食用更加滋味辛麻豚骨拉麵湯底又香又麻,微微辣,配上彈牙拉麵,好掛湯呢!伴碟配料仲有溏心蛋、燒豚肉及筍片,份量充足,整體味道同口感都好豐富日式煎餃子跟餐小食揀咗煎餃子,外皮厚薄適中,皮薄餡靚,內餡充滿菜肉鮮味雲呢拿班戟蛋糕日式千層蛋糕,奶油忌廉與班戟皮層層相間,口感軟滑,甜而不膩伊藤園綠茶 & 熱麥茶

炭燒雞腿肉串

雞腿肉口感香軟,表面塗滿日式燒汁一齊燒,甜甜地

燒鰻魚串

一客有三件,厚切的鰻魚燒到外脆內軟,鮮嫩肥美,不得了哦

免治雞肉條

日式煎餃子

雲呢拿班戟蛋糕

日式千層蛋糕,奶油忌廉與班戟皮層層相間,口感軟滑,甜而不膩

伊藤園綠茶 & 熱麥茶
2023-04-16 24 浏览
- 昭和時期的黑咖啡與白瓷骨茶杯- 入口即化日食海鹽輕芝士蛋糕- 原味豚骨湯清爽風拉麵- 日式芝士年糕- 一口燒汁居酒屋鰻魚- 章魚小丸子堆堆銅鑼灣的鬧市 假期黃金時段 如果想找到一間闊落 美麗 價格親民又非常高級的餐廳那是不可能的 但如果你遇到了久留居 就有可能與另一對客人共用過千尺餐廳覺得每一處設計與裝飾都在還原一間二十年前的高級日式餐廳菜品方面及其簡潔 價格驚喜 雖然是簡單的拉麵餐 飯餐但拉麵有道地日本筍 昆布的鮮味 溏心蛋軟糯而小菜醬汁超多 也是老牌日本小吃得味道芝士蛋糕是輕乳酪派別 入口即化 好可愛芝士蛋糕有點小塊了喔

- 昭和時期的黑咖啡與白瓷骨茶杯

而小菜醬汁超多 也是老牌日本小吃得味道
芝士蛋糕是輕乳酪派別 入口即化 好可愛
芝士蛋糕有點小塊了喔
2023-04-15 10 浏览
銅鑼灣附近大廈的樓上店牆身掛了少許日式布畫 帶簡約居酒屋感覺位置上都坐得舒服 適合多人聚餐選擇人流稀少的時段進餐建議跟點麥茶 因為有茶香熱乎乎的 很舒服的茶品虎蝦濃湯豚骨拉麵配料有叉燒 溏心蛋 筍 紫菜有隻大虎蝦 煎炒後蝦肉會偏爽叉燒薄切 五分肥五分瘦滷心蛋偏熟成 傳統味玉類型湯底以豚骨味作主要質地上算輕盈 表面浮有油有豚骨香 偏少少傳統口味跟配了炸雞 沙律醬炸雞表面包裏炸粉 雞肉跟沙律醬 會清新許多簡單的一兩件 適合午餐時分加點來吃
銅鑼灣附近大廈的樓上店

跟配了炸雞 沙律醬
炸雞表面包裏炸粉
雞肉跟沙律醬 會清新許多
簡單的一兩件 適合午餐時分加點來吃
同老公好耐都冇過海去CWB,今日去行下順便食個lunch ,試左一間係怡和街 上2/F 的一間日式餐廳。一入到去見到環境幾舒服,店員安排咗我哋坐窗口有個梳化位嘅枱,可以望到出面繁華的街景。午市有Set Lunch , 有幾款拉麵& 丼物 可以揀,仲可以追加小食/ 飲品/ 雪糕甜品。🍜柚子豚骨拉麵+ 日式炸雞🍜個湯底好濃郁,拉麵嘅柔韌度煮得適中,係我鍾意嘅質地,估唔到加咗柚子落去又幾夾,食落佢個湯底係有淡淡的柚子香。跟餐份炸雞真係唔錯,外脆內軟,肉嫩仲好juicy,點埋個沙律醬真係冇得輸🤭 🍜野菜豚骨拉麵+ 日式炸雞🍜老公叫呢碗嘅配料就會多咗野菜,分別有啲椰菜同埋芽菜,湯底一樣都係好濃郁。拉麵裡面的豚肉肥瘦間住食落幾淋,又帶有好少少焦香味,好食🤤🤤🍢小食🍡:~串燒雞軟骨~章魚小丸子 兩款追加小食我都好鍾意❤️🍵飲品☕️:我揀咗跟餐嘅熱麥茶,老公就要左杯凍咖啡杯麥茶幾香濃,喝茶可以減少油膩感。🍨米雪糕🍨:追加左一款日本嘅雪糕,出產自高知縣土佐的白米雪糕,佢裏面仲有好多一粒粒嘅米,好特別好好味,推介大家要試吓👍🏻

🍜柚子豚骨拉麵+ 日式炸雞🍜

🍜野菜豚骨拉麵+ 日式炸雞🍜

🍢小食🍡:
~串燒雞軟骨
~章魚小丸子
兩款追加小食我都好鍾意❤️

🍵飲品☕️:
我揀咗跟餐嘅熱麥茶,老公就要左杯凍咖啡
杯麥茶幾香濃,喝茶可以減少油膩感。

🍨米雪糕🍨:

2023-04-13
怡和街近渣甸坊,一向都食肆林立,係覓食嘅好地方。Jollibee 同McDonald 附近嘅一樓,原來開咗一間新餐廳,專食日本嘢,午市價錢相宜,仲無加一。◾︎蒲燒鰻魚丼加餃子 $96鰻魚有半條,唔薄身。上枱時係即刻整好,飯面仲有滑蛋,非常棉密口感好好。◾︎白湯松露拉麵 $88拉麵屬於比較幼身同淋身好吸湯,湯底非常重松露嘅味道,湯頭好濃。◾︎追加小食 雞軟骨 / 章魚小丸子米雪糕 三款之中雪糕最出色,牛奶嘅味道之中雪糕加入米粒,夾雜着甜甜地嘅米飯味,口感特別。餐廳有三張大卡位,可以坐到五到六個人,位置舒服,想靜靜地搵間居酒屋傾偈嘅話,呢個地方值得你留意。🥢久留居 (銅鑼灣) @kurukyo.cwb 📍銅鑼灣怡和街42-44號華人銀行東區大廈2樓

◾︎蒲燒鰻魚丼加餃子 $96

◾︎白湯松露拉麵 $88