2022-10-25 22 浏览
💛好味指數:4.7/5💛💜回頭指數:4.7/5💜日系動漫風格,裝修與眾不同,經過一定會引起你嘅注意⚠️餐廳主打丼飯、卷物和小食🇯🇵除咗餐廳裝修出位,連食物名都好過癮🤣✅虎燃四皇丼$118有左口魚、三文魚、赤蝦、蟹籽和蟹棒,可以自選醬汁,我地選咗海膽醬,醬汁creamy,同壽司好夾,唔洗點豉油都夠味👍🏻✅金龍卷&焦糖三文魚卷 各$68職員會用火槍點火燒碟旁邊嘅鹽🔥呢個出場我俾滿分💯見到嘅時候真係嘩一聲🤣而且佢地嘅卷物仲要幾好食,真係有睇得又食得🥰比較中意食金龍卷,入面有炸軟殼蟹,口感比較豐富😆✅爆蔥鵝肝多士$68呢個價錢食到2件鵝肝都算係咁,而且鵝肝加咗蔥多咗啲香味,更加香口🤤✅飲品 各$15白桃烏龍&桂花烏龍有茶包浸包,味道唔算太濃,淡淡的白桃/桂花香🌸🐻總結會著火嘅卷物,單係打卡我已經好開心😆📍丼燃食堂 (旺角)旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖
💛好味指數:4.7/5💛
💜回頭指數:4.7/5💜
✅虎燃四皇丼$118

✅金龍卷&焦糖三文魚卷 各$68

✅爆蔥鵝肝多士$68

✅飲品 各$15
白桃烏龍&桂花烏龍
有茶包浸包,味道唔算太濃,淡淡的白桃/桂花香🌸

🐻總結
會著火嘅卷物,單係打卡我已經好開心😆

📍丼燃食堂 (旺角)
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖
自己本身都好鍾意食日本野,鐘意食丼飯之餘,亦都鐘意食卷物,想像下,一舊飯包含住好多款野,又有醬,又有炸物,又有刺身,味道好豐富。店舖唔算大,店員年青有活力,餐牌可以選擇嘅款式專注係某幾類,環顧四周所見,大家食嘅嘢其實都好相似。聽店員講呢到嘅牛卷好多人叫,亦都唔係成日有。天氣熱,坐低先飲一支冷泡茶,無糖桂花烏龍。之後我就叫左一個九公丼,除左有拖羅蓉、帶子、三文魚籽、時令魚外,特別矚目嘅係佢嘅牡丹蝦,非常大,肉質爽脆,清甜。拖羅蓉嘅份量都唔少。再配多份溫泉蛋撈飯就更加Rich。鵝肝多士,細細塊,鵝肝熱辣辣新鮮整起,食落去嘅時候有好香油香味,甜嘅source會中和返油膩感。最後就係黎呢度個個都會叫嘅金龍卷,黎到嘅時候店員會用火槍燒起一層火,火過刺身同埋飯,油脂會滲落壽司飯入面,更香。

聽店員講呢到嘅牛卷好多人叫,亦都唔係成日有。

天氣熱,坐低先飲一支冷泡茶,無糖桂花烏龍。

拖羅蓉嘅份量都唔少。

再配多份溫泉蛋撈飯就更加Rich。

2022-09-22
2022-10-23 97 浏览
行街去旺角見到間丼燃食堂裝修好正!Menu 啲丼飯都好抵食。入去食番個先正丼燃當然正😆我睇中個乜蟹都有丼😍餐廳啲design concept 好正!啲飲品包裝都好好有心思創意。我就叫咗茉莉綠茶同白桃烏龍飲落都好有茶味又夠冰涷。乜蟹都有丼丼燃火爆丼可選一種醬汁:①海膽醬② 明太子醬③蜜糖芥辣醬④芝士蟹籽醬我要咗海膽醬爆開個蟹蓋有好多蟹料蟹棒/蟹肉/蟹膏/蟹鉗/蟹籽/蟹蓋撈勻嚟食真係好蟹蟹又新鮮好味😋🐽🐽要咗個盲盒神秘盲盒其實係廚師自選食材神秘登場!一開盲盒好豐富嘅海鮮刺身有拖羅、帶子、蟹鉗、赤蝦、鮑魚、三文魚蓉、三文魚腩。全部都好新鮮好好味😋大大隻赤蝦好鮮甜😋
行街去旺角
見到間丼燃食堂裝修好正!
Menu 啲丼飯都好抵食。

入去食番個先正丼燃當然正😆
我睇中個乜蟹都有丼😍

餐廳啲design concept 好正!
啲飲品包裝都好好有心思創意。
我就叫咗茉莉綠茶同白桃烏龍
飲落都好有茶味又夠冰涷。

丼燃火爆丼
可選一種醬汁:①海膽醬② 明太子醬
③蜜糖芥辣醬④芝士蟹籽醬
我要咗海膽醬

爆開個蟹蓋有好多蟹料
蟹棒/蟹肉/蟹膏/蟹鉗/蟹籽/蟹蓋
撈勻嚟食真係好蟹蟹又新鮮好味😋

🐽🐽要咗個盲盒
神秘盲盒其實係廚師自選食材神秘登場!

全部都好新鮮好好味😋

大大隻赤蝦好鮮甜😋

• 乜蟹都有丼
  • 丼燃係盲盒
2022-10-23 23 浏览
琴晚同朋友黎左e 間丼飯打打卡,餐廳裝修都幾有動漫feel😌以老虎仔做主題幾有霸氣😆入座後店員好快比左杯元氣水我地飲,補補元氣先🤭睇下餐牌先,入面有好多特式丼飯,入面有火炙丼同刺身丼等等😊🌸虎燃四皇丼四皇丼入面有左口魚邊,三文魚,蟹棒同赤蝦,仲有滿滿嘅蟹籽,我地加左海膽醬,味道更鮮味😋火炙後嘅刺身更帶油香🥰🌸乜蟹都有丼秋風起緊係要食下蟹喇😉我地揀左入面爆多蟹配料嘅丼😍丼飯嘅面蓋滿蟹棒,蟹肉,蟹膏。仲有2隻蟹鉗☺️食落唔會腥,夠鮮甜😋🌸和牛卷E個係著住火嘅和牛卷,卷上面係簿簿鮮嫩嘅和牛😎🌸爆蔥鵝肝多士鵝肝煎得好香,多士吸收左油份🤤🌸白桃冷泡茶冷泡茶冰冰凍凍又帶白桃果香夠消暑😋

🌸虎燃四皇丼

🌸乜蟹都有丼

🌸和牛卷

E個係著住火嘅和牛卷,卷上面係簿簿鮮嫩嘅和牛😎

🌸爆蔥鵝肝多士

鵝肝煎得好香,多士吸收左油份🤤

🌸白桃冷泡茶

冷泡茶冰冰凍凍又帶白桃果香夠消暑😋
2022-10-22 20 浏览
成間店都好有心思,無論係杯,碟,紙巾定係墊枱紙都係呢間店專登搵日訂做既,有哂餐廳名同餐廳既特色🤓野食都比預期中高質,食哂啲飯覺得吾夠,仲好似可以免費加飯,認真慷慨呀🥲.👁‍🗨虎燃四皇丼(7.5/10)💲118.➰ 虎燃四皇丼係一個炙燒丼飯,三文魚,左口魚裙邊,赤蝦同埋蟹柳都略略燒過,有陣陣炙燒既香味😇三款刺身既質素吾錯,幾新鮮,三文魚厚度適中,吾會太厚身有筋難入口,左口魚既魚油香充足😎另外因為我呢個屬於丼燃火爆丼系列,所以有幾款自選醬汁比你揀,用離撈番食🤪呢日我要左明太子醬,就算個飯落左壽司豉油,都一樣好夾,冇違和感🤪如果大家吾係太肚餓既話,真係建議可以參考我既叫法,因為丼飯既飯量都真係幾多,一人叫一個就未必會食得哂.👁‍🗨金龍卷(7.5/10) 💲68.➰呢個金龍卷除左個名有霸氣之外,佢上枱既時候都好有氣勢😎職員會用火槍燒下碟下面既鹽🤔啲火係碟兩側燃燒,真係好吸睛😂至於個卷入面就有炸軟殻蟹,蕃薯,青瓜,蟹籽同鰻魚,一碟六小舊,好足料惹味🫣而且好少卷物入面會有蕃薯,幾特別😬.👁‍🗨芝士年糕(7.5/10) 💲28.➰好耐冇食過咁邪惡既芝士年糕啦,難得呢度有,即刻叫左🤣二十八蚊有兩舊,上

👁‍🗨虎燃四皇丼(7.5/10)💲118

👁‍🗨金龍卷(7.5/10) 💲68

👁‍🗨芝士年糕(7.5/10) 💲28

➰好耐冇食過咁邪惡既芝士年糕啦,難得呢度有,即刻叫左🤣二十八蚊有兩舊,上到枱真係熱辣辣,煙韌軟糯,中間仲有大量既芝士漿,好好味😍
👁‍🗨蟹肉忌廉餅(7/10) 💲28
➰同樣都係二十八蚊有兩舊,食落吾會覺得太炸怕熱氣,入面既蟹肉忌廉餡幾creamy 吾膩,外皮夠脆😋
👁‍🗨 蟹籽沙律(7.5/10) 💲28

➰初初以為係一碟仔既沙律,點知份量都幾大,成座山咁😂蟹籽超級多,除左有青瓜絲仲有啲生菜,撈埋蛋黃醬又係一流
👁‍🗨芥末八爪魚(7/10) 💲10

➰ 食到八爪魚鮮味,好有咬口,有彈性,配合辣度岩岩好既芥末,好開胃🤓
👁‍🗨白桃烏龍(7/10) 💲10

➰冷泡白桃烏龍茶既茶味比較突出,淡淡白桃味,幾清新
🔛 整體評分(7.5/10)
話時話呢間專食丼飯嘅店舖我已經bookmark咗好耐🤣,睇到啲相超級吸引打卡,一直都已經好想試,之前咁啱喺旺角就決定入去食晚餐啦<乜蟹都有丼> $138一上枱就有個大蟹蓋蓋住成隻碗,揭開大蟹蓋就見有蟹棒﹑蟹肉﹑蟹膏﹑蟹鉗同埋蟹籽,鋪滿晒成個碗,睇落係幾豐富幾吸引嘅🤪每啖都食到蟹嘅唔同部位,都唔使再落其他醬汁調味都好夠味,鍾意食蟹的朋友must pick<賽高海鮮丼> $158呢個海鮮丼有三文魚﹑三文魚腩﹑時令魚﹑蟹肉﹑蟹鉗﹑海膽同蟹籽,以魚生為主,魚生新鮮之餘,厚身肥美,簡單點醬油+washabi都好好味~<焦糖三文魚卷> $68焦糖三文魚卷真喺睇得又食得🙌🏻✨上枱後店員會係碟邊用火槍點火,然後就有個火圈圍住啲三文魚卷燃燒,打卡好正除咗沙律醬,三文魚卷仲加入咗焦糖,炙燒更能帶出三文魚的油脂香! 而且食落會比平時食嘅多咗份甜味,但又唔會話太死甜,幾特別
<乜蟹都有丼> $138
<賽高海鮮丼> $158
<焦糖三文魚卷> $68
2022-10-20 65 浏览
呢間係旺角好有人氣嘅丼飯店 當然要嚟試吓啦 呢日夜晚八點半嚟到 餐廳仲坐到九成滿 旺角真係越夜越精彩呀🥳虎燃四皇丼呢個丼飯嘅餸有左口魚邊 三文魚 蟹棒 赤蝦同蟹籽😎 揀咗配海膽醬 一上檯就見到丼飯面有少少微金黃色 就已經知佢火炙得好靚啦🫢 咁多樣餸入面 我特別鍾意左口魚邊 左口魚邊經過火炙之後 魚油味特別香濃 三文魚都好正㗎 非常厚切😝九公丼顧名思義 呢個丼飯係有9樣餸嘅 包括海膽 三文魚 三文魚籽 牡丹蝦 蟹肉 時令魚 帶子 拖羅蓉 壽司薑 呢個飯樣樣餸都有啲🐟 啱晒我呢啲樣樣都想食少少嘅人☺️ 丼燃正卷物 金龍卷一上檯店員就會喺碟邊點火 真係夠晒氣勢😚 每件金龍卷上面都有脆炸鰻魚 再加埋勁多蟹籽 真係好脆卜卜 同佢個名一樣 當然正🥰特別鍾意呢度嘅炙燒丼飯 非常香口好味 係難得一見嘅出色丼飯😗 炙燒咗果然唔同啲😉

丼燃正卷物 金龍卷

2022-10-20 105 浏览
又來到星期五上課前找美食時間,旺角花園街美食林立,單單一條街就有接近二十間食肆,其中一間門面特別有玩味的日式丼飯店,之前已經二訪過兩次吃午餐,但還未曾在這店吃晚飯,這天就跟閨密來試試店家的晚餐牛牛牛牛牛卷 $98(季節限定)先來一份季節限定卷物,這陣子店家推出的是用上日本A5和牛製作的卷物,最重點是吃這款時要先準備好手機!因為店員把牛卷送到客人面前的同時也會用火槍點燃旁邊的火石~ 卷物四邊都有火光包圍,時間需短暫但打卡度一流!卷物內餡有蟹柳跟青瓜,上邊鋪上A5和牛跟炸蒜粒,口感豐富, 份量剛好~乜蟹都有丼 $138閨密指名要這個,看名稱也知道這個有齊所有「蟹」的食材:蟹棒、蟹肉、蟹膏、蟹鉗和蟹籽,還有大大個裝飾用大蟹蓋!揭開蟹蓋後就會看到所有食材,單說這個造型來說絕對滿分,打卡度高!這個丼飯還可以自選醬汁,有海膽醬、明太子醬、蜜糖芥辣醬或芝士蟹籽醬可以選擇,閨密選了最後者,實踐終極的「乜蟹都有」!整個顏色配搭繽紛吸引,吸睛度高!所有食材都是同樣鮮味滿分,拌勻所有材料後味道更加豐富有層次,閨密表示每一口都吃到啖啖蟹的滋味~ 絕對是大滿足~月肝肝鰻魚丼 $148而喜歡鰻魚跟鵝肝的我就當然不
牛牛牛牛牛卷 $98(季節限定)
乜蟹都有丼 $138
月肝肝鰻魚丼 $148
而喜歡鰻魚跟鵝肝的我就當然不能錯過這碗「月肝肝鰻魚丼」!如一座鰻魚山的賣相同樣IGable,鰻魚份量非常多,最頂位置還有一小塊鵝肝、炸蔥絲跟黑松露~ 鰻魚肉質爽彈,沒有細骨也沒有泥味!加上入口即溶的鵝肝、香氣十足的黑松露跟份量剛好的醬汁,這個丼飯沒有不好吃的理由啊~
店家主打日式丼飯,有多款火炙丼飯、 刺身、小食和卷物等,CP值來說的確不錯!店面雖然不大大約坐廿多位顧客,座位之間比較寬闊不焗促,空間感足夠~ 非常欣賞店家的用心,由門面到內裡裝潢跟餐具都是玩味十足,自家設計老虎圖像跟創意十足的食品名稱,都徹底感受到店家的誠意~ 難怪一直吸引到不少朋友來光顧
2022-10-07
每次黎到旺角經過都比佢既店名深深吸引住😛有邊個認試過唔小心睇錯個「燃」字變左其他字呢🤭店門前既設計睇落好有氣勢又夠霸氣,今次就黎試下佢既野食係咪真係咁火🔥⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆🌸 虎燃四皇丼 $118丼飯包括左口魚邊、三文魚、蟹棒、赤蝦同蟹籽😛😝簡食丼燃火爆丼仲有四款汁同埋炙燒同唔燒可以簡,小編就簡左明太子醬同炙燒😛炙燒後既四皇充滿微微煙燻香氣😍但略嫌燒得唔夠多🤏🏻不過半生熟既魚生全部都好新鮮👍🏻赤蝦食落鮮甜、三文魚肥美、左口魚邊魚油味十足,有入口即融既感覺😋😋明太子醬又creamy 又濃郁加埋脆卜卜既蟹籽一齊食好夾😛送飯一流😚 ⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆🌸 乜蟹都有丼 $138呢個真係不得了!!!全部都係蟹😍😍配料包括有蟹棒、蟹肉、蟹膏、蟹鉗、蟹籽同埋蟹蓋😋超級豐富😚蟹控必愛😍同樣簡左好creamy既明太子醬同簡左唔燒,食佢既原汁原味😛😝一上枱個賣相已經冇得輸,大大塊蟹蓋係個丼飯上邊勁吸睛😍再慢慢打開個大蟹蓋😮正所謂寶物沉歸底😝底下既蟹籽堆到成座山咁高😱食落蟹肉鮮甜、蟹膏香濃,唔會腥

🌸 虎燃四皇丼 $118

🌸 乜蟹都有丼 $138

一上枱個賣相已經冇得輸,大大塊蟹蓋係個丼飯上邊勁吸睛😍再慢慢打開個大蟹蓋😮正所謂寶物沉歸底😝底下既蟹籽堆到成座山咁高😱食落蟹肉鮮甜、蟹膏香濃,唔會腥,而且份量夠哂大方👍🏻就算唔加醬汁齋用蟹膏撈飯都咁正😋一啖可以食到咁多蟹肉同蟹膏,真係好滿足🥰

🌸 金龍卷 $68

店內其中一樣會出火既招牌特色卷物😍店員上菜果陣會用火槍係碟邊點火🔥熊熊烈火燃起我熾熱既心❤️‍🔥我要狠狠地食左佢😋😋視覺效果我會比100分👍🏻真係好震撼😮而且賣相好靚😍事不宜遲趁個火仲燒緊就即刻要拿拿聲打卡影相📸
金龍卷上面有炸鰻魚同蟹籽,入面包住香甜炸番薯同青瓜😋配搭好特別😍小編第一次食有蕃薯既飯卷,原來都幾好味😝加上蟹籽一齊食口感好豐富😛😝

✿總括而言✿

食完覺得元氣滿滿既一餐🥰 無論係店舖既環境、設計既食物名都好有特色同玩味十足😛😝 而且食物質素都好高,夠好味!😋最緊要魚生夠新鮮👍🏻,呢樣真係加左唔少分😛

除左set好左既丼飯之外,仲可以自由配搭簡自己鍾意食既刺身同丼底,好貼心可以簡沙律菜底😛😝迎合返低碳人士🥰

「正丼燃,當然正!」❤️

• 乜蟹都有丼
  • 金龍卷
  • 虎燃四皇丼
「咩菇咩菇Fire🔥咩菇咩菇Fire🔥」係咪見到字都識唱呢?🤓 旺角人氣丼飯店「丼燃食堂」,飲杯元氣水💧,再食埋招牌丼燃正卷物&火爆丼飯🍣立即發動超根性,元氣大爆發💥.🍴乜蟹都有丼🦀💰$138蟹星人出沒注意⚠️超巨型蟹殼底下,鋪滿蟹肉、蟹鉗、蟹膏、蟹籽、蟹棒,真係乜蟹都有😆鮮香海膽醬配搭下更顯蟹肉鮮甜😚蟹膏撈飯亦一流,大滿足🥰.🍴虎士山丼🐟💰$148三文魚蓉及拖羅蓉堆到成座小山丘咁,再放上帶子、蟹肉、三文魚籽、黑松露,最後淋上蜜糖芥茉醬❤️將飯撈埋綿軟嘅三文魚蓉及拖羅蓉,加埋鮮甜帶子、三文魚籽,啖啖鮮味😍.🍴金龍卷🐲💰$68金龍喺熊熊烈火下出場🔥卷物鋪上炸鰻魚,內裡包裹青瓜及番薯,淋上沙律醬、蟹籽😙口感相當豐富😝.🥤桂花冷泡茶、茉莉冷泡茶💰$15、$15.餐廳玩味十足,由進門個刻就好似入咗二次元世界🤣有自家設計嘅吉祥物,一坐低又送上元氣水(玄米茶),再加上搞鬼裝修設計,有心機得嚟又特別👍🏻鍾意食丼飯嘅不妨一試🤓

🍴乜蟹都有丼🦀
💰$138

🍴虎士山丼🐟
💰$148

🍴金龍卷🐲
💰$68
金龍卷

🥤桂花冷泡茶、茉莉冷泡茶
💰$15、$15

2022-10-15 61 浏览
近排超忙😫難得有時間, 「當然」要食好西啦😍而間餐廳主打日式丼飯, 仲有多款小食同卷物, 好豐富🤩🥢虎燃四皇丼 ($118)分別有左口魚邊, 三文魚, 蟹棒, 赤蝦同蟹籽🦀三文魚同左口魚邊都有火炙過, 口感唔錯☺️火炙丼仲可以自己揀汁~ 撈飯一流😋🥢九公丼 ($178) 👍🏻👍🏻話明九公, 梗係有九款食材😛有海膽, 三文魚, 三文魚籽, 牡丹蝦,蟹肉, 油甘魚, 帆立貝, 拖羅蓉同壽司薑超級豐富🥰而且每款刺身都好新鮮🐟🐡個人覺得最好食係拖羅蓉同蝦😙 鮮甜好味😋🥢牛牛牛牛牛卷 ($98) 👍🏻👍🏻而個卷物絕對係打卡必點‼️一上碟店員就會點火🔥每一舊都包住和牛粒, 仲有dd 蕃薯, 所以甜甜地真係好好味😋😋😋😋裝修玩味十足, 乜丼都有, 又有卷物,白飯仲任裝tim😛😛丼燃「當然」正🤣❗️評分: ⭐️⭐️⭐️⭐️
近排超忙😫難得有時間, 「當然」要食好西啦😍
而間餐廳主打日式丼飯,
仲有多款小食同卷物, 好豐富🤩

🥢虎燃四皇丼 ($118)
分別有左口魚邊, 三文魚, 蟹棒, 赤蝦同蟹籽🦀
三文魚同左口魚邊都有火炙過, 口感唔錯☺️
火炙丼仲可以自己揀汁~ 撈飯一流😋

🥢九公丼 ($178) 👍🏻👍🏻
話明九公, 梗係有九款食材😛
有海膽, 三文魚, 三文魚籽, 牡丹蝦,
蟹肉, 油甘魚, 帆立貝, 拖羅蓉同壽司
超級豐富🥰而且每款刺身都好新鮮🐟🐡
個人覺得最好食係拖羅蓉同蝦😙 鮮甜好味😋

🥢牛牛牛牛牛卷 ($98) 👍🏻👍🏻
而個卷物絕對係打卡必點‼️
一上碟店員就會點火🔥
每一舊都包住和牛粒, 仲有dd 蕃薯, 所以甜甜地
真係好好味😋😋😋😋
牛牛牛牛牛卷

裝修玩味十足, 乜丼都有, 又有卷物,
白飯仲任裝tim😛😛丼燃「當然」正🤣❗️
評分: ⭐️⭐️⭐️⭐️
牛牛牛牛牛卷
2022-10-15 25 浏览
每次經過 旺角丼燃食堂 都會俾其強烈日本漫畫風格吸引住!主打火炙料理都幾有特色多選擇,裝潢亦玩味十足!打卡卷物定價亦唔貴!虎士山丼 $148 本來最想食 乜蟹都有丼,可惜賣晒~就試下呢款! 丼燃火爆丼系列係會跟埋醬汁有海膽醬、明太子、蜜糖芥茉、芝士蟹籽 4款有三文魚蓉、拖羅蓉、三文魚子、蟹肉、帶子、黑松露 用料十足&超加分嘅明太子醬汁~一啖creamy 一啖滋味,大滿足!焦糖三文魚卷 $68上碟呢刻係面前進行點火儀式,望到心情愉快,$68打卡抵晒三文魚同芝士蟹籽甘邪惡組合點會唔好食爆蔥鵝肝多士 $68 入口即溶嘅鵝肝,加上脆口多士,一個字 正!日式炸雞 $28共3件 熱辣辣好juicy 芥辣八爪魚 $22特意點黎拌飯白桃冷泡茶 茉莉冷泡茶 $15/支
每次經過 旺角丼燃食堂 都會俾其強烈日本
漫畫風格吸引住!

虎士山丼

本來最想食 乜蟹都有丼,可惜賣晒~
就試下呢款! 丼燃火爆丼系列係會跟埋醬汁
有海膽醬、明太子、蜜糖芥茉、芝士蟹籽 4款

一啖creamy 一啖滋味,大滿足!

上碟呢刻係面前進行點火儀式,望到心情愉快,$68打卡抵晒

三文魚同芝士蟹籽甘邪惡組合
點會唔好食

爆蔥鵝肝多士

入口即溶嘅鵝肝,加上脆口多士,一個字 正!

日式炸雞 $28

2022-10-03
  • 焦糖三文魚卷
  • 虎士山丼
2022-10-12 24 浏览
朋友食過好食 話好食又新鮮所以就帶左我黎食😋平日既晚上黎到 一入去就有得坐不過如果再夜少少 八九點就可能要等下位了-魚生飯款式都有數十款不過如果都係唔岩食 亦可以揀自選系列有唔同類別既魚生俾你揀-當日朋友揀左月肝肝鰻魚丼 而我選擇了九公丼白飯係可以無限添加的 不過我地兩個食完都飽了 無需要再添加白飯 但大食既朋友係可以食得飽既😂-整體所有魚生都好新鮮香港人最愛既海膽同拖羅都好好食👍🏻👍🏻真係冇推介錯咖🙈🙆🏻‍♀️
朋友食過好食 話好食又新鮮
整體所有魚生都好新鮮
香港人最愛既海膽同拖羅都好好食👍🏻👍🏻
真係冇推介錯咖🙈🙆🏻‍♀️
2022-09-28
📍丼燃食堂旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖———————————————乜蟹都有丼(💰: 138 hkd) 呢個丼飯絕對色香味俱全💯🤩 顏色配搭起來鮮艷吸引,味道新鮮,而且份量十足,用料絕對無吝嗇,基本上啖啖都有餸!! 丼飯有蟹籽、蟹膏、蟹肉、蟹鉗、蟹棒、蟹蓋,樣樣材料都新鮮足料,一次過滿足晒我幾個願望🤭❤️佢某啲丼飯可以自選醬汁,我今次就揀咗海膽醬,佢本身有微微嘅鹹香味,加埋啲蟹肉同飯嚟食鮮味更加突出,顏色配搭鮮艷加埋擺喺飯面嘅成個蟹蓋,打卡都係一流!😆💯環境同服務方面,鋪面不大但裝修精美,內裏有唔少特色彩繪佈置;而店員都非常親切有禮,落單時會細心介紹餐點。總括來講,丼燃食堂絕對係性價比好高嘅一間餐廳😍 咁嘅價錢食到如此質素,絕對會推介俾大家同埋encore‼️同埋交通位置非常便利,啱晒週末去完行街直落嚟嘆番個丼飯✨👍🏻整體評分 (6個🐽為滿分)味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽抵食:🐽🐽🐽🐽🐽🐽環境:🐽🐽🐽🐽🐽服務:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐾: 油麻地A2出口行5分鐘
📍丼燃食堂
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖
———————————————
乜蟹都有丼
(💰: 138 hkd)
乜蟹都有丼

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
環境:🐽🐽🐽🐽🐽
服務:🐽🐽🐽🐽🐽🐽

🐾: 油麻地A2出口行5分鐘
2022-10-11 20 浏览
有一段時間沒有吃刺身丼啦,今日就跟朋友來到這間位於旺角的丼飯店食!乜蟹都有丼,這個丼飯好吸睛,上面有大大個蟹蓋,而材料方面有蟹膏、蟹籽、蟹棒、蟹肉、蟹鉗,而醬汁有4款可以揀,我就揀選了明太子醬,食落咸香帶辣,蟹肉同蟹棒都幾鮮甜,而蟹膏的份量都好多,基本上都可以拌勻整個飯,十分惹味!九公丼,這個丼飯共有9款餸,包括有三文魚、海膽、三文魚籽、牡丹蝦、蟹肉、帶子、左口魚裙邊、拖羅蓉和壽司薑!刺身都好新鮮,海膽鮮甜creamy,拖羅蓉味道濃郁!牛牛牛牛牛卷,這款是期間限定,上枱時店員會點火,十分有氣勢!壽司卷外層包住牛肉薄片,入面有蟹柳、青瓜和玉子,味道清清地,不錯!白桃烏龍、桂花烏龍,配花烏龍茶一齊飲、十分解膩呢!
白桃烏龍、桂花烏龍,配花烏龍茶一齊飲、十分解膩呢!
2022-10-09
午餐