2018-03-03
之前食評提過我好鐘意食炸吉列定食,可惜身邊好少朋友喜歡食炸野,鐘意的程度去到無人陪都要食!有日放工好累,又有少少唔開心,獎勵自己就去咗銅鑼灣世貿中心的丼吉!此店有午休時間,不想白走一趟的朋友記得先查看一下,我剛剛在晚市開門時間入座,未到晚餐時間,無乜人,店員安排左我坐入面近窗的卡位。可以睇到世貿對出的海,放煙花黎呢道可能都睇到終於到主角出場!我點了豬柳定食,外加了一個和牛薯餅,外皮炸得均勻,夠薄,時間也剛好,豬柳夠鬆軟,有豬的香味(一點都沒有臊味),完全不想加上調味醬影響品嚐佢的原味。和牛薯餅我十分期待,因為我比較喜歡吃牛,可惜相比之下我覺得豬比較出色,薯餅入面明顯有牛的,但食唔到牛味,被調味遮蓋左牛嘅香味,當然可能我實在太期待,個期望放得太高反而有點失望。另外的飯和椰菜絲是仼加的,啱晒我呢啲大胃王!雖然飯同椰菜絲唔係主角,但係用料都絕不馬虎,飯有飯香,椰菜絲切得夠幼細,口感較其他日式炸物連鎖店好,食落口亦都係甜嘅。當你要求添加,店員十分迅速幫忙添加,而且絕不吝嗇!份量和第一次差不多,我當天都加了一碗飯和一次椰菜絲!總結: 對食物同服務都很滿意!係一次不錯的用餐,曾有朋友同我講一年只
可以睇到世貿對出的海,放煙花黎呢道可能都睇到
另外的飯和椰菜絲是仼加的,啱晒我呢啲大胃王!
總結: 對食物同服務都很滿意!係一次不錯的用餐,曾有朋友同我講一年只可以放縱食脆炸油的食物3次,我就向朋友推薦呢間,如果係香港黎講得3次機會,我覺得呢3次入面呢間絕對值得佔一席位。
在剛進去未有太多人流時沒有特別想太多,開始晚餐時間人流變多就不繼有2-4人入座進餐,去到咁上下,無曬卡位的時候,我一個坐在卡位的位置就有點尷尬,因為不斷看到有其他客人詢問可否轉到本人坐的位置,我還未吃完都有2枱向職員查詢...雖然我覺得問題不在於我,但也不想難為了店員,在尾段只好急急結帳,吃完生果就離開,所以不太建議獨自一人時享用。
(當然這些只是剛好碰上其他客人質素問題,與餐廳本身無關,當天店員並沒有比仼何壓力我,每一位店員都係親切友善,正因為咁都唔想佢地難做罷了。)