上星期五去尖沙咀做野,放工即興想食串燒,所以又去左「串酒里」貪佢咩款色都有,而且又有特別既啤酒飲,好適合放鬆下,迎接星期六放假🤣------1. 麻辣醬燒雞肉串雞肉串燒肉嫩多汁,而且辣度岩岩好2. 川式麻辣香燒雞翼一份兩隻,鐘意食辣既我,必須要試試佢既麻辣雞翼,外皮痴住少少辣椒籽,仲有少少香料,第一口咬落去唔算好辣,肉汁豐富,辣妹必食😋3. 鹽燒安格斯牛柳粒又厚又大粒既安格斯,燒出黎唔會太乾,保存左肉汁同濃厚肉味🤤而且仲係岩岩好5成,一串大概有4粒4. 泰式辣汁燒日本廣島蠔一份有三隻,蠔既熟度岩岩好,配上泰式辣汁,酸辣既感覺非常開胃5. 手工啤酒港產手工啤酒,我地叫呢款係有朱古力及咖啡香氣,飲落唔會太苦澀,啤酒配串燒,一絕👍

------
1. 麻辣醬燒雞肉串
雞肉串燒肉嫩多汁,而且辣度岩岩好

2. 川式麻辣香燒雞翼

3. 鹽燒安格斯牛柳粒

4. 泰式辣汁燒日本廣島蠔

5. 手工啤酒
2020-09-10
2020-09-14 40 浏览
餐廳位置都幾隱蔽,係要轉入小巷行到最尾先會見到🤪 店鋪雖然唔算大,但都坐得幾舒服,仲要係黃店🤤💛 串燒種類好多,有海鮮、肉類、卷物等,仲有好特別嘅手工啤🍻手工啤設計勁吸引🤩可惜嗰陣時冇試到😢鹽燒厚切牛舌$68必食🌟 牛舌真係好厚身,而且燒得岩岩好,十分爽口,牛味好突出🥰川式脆燒雞軟骨(兩串)$28串燒必叫!燒得好香,面頭嘅粉令到串燒更加惹味!秘製醬汁香燒豬頸肉(兩串)$68次次食串燒都會叫! 豬頸肉肉質鮮嫩,食落外脆內軟,高質!札幌芝麻香燒餃子雞翼(兩隻)$49雞翼外皮燒得好香,入面包住明太子,食落都幾特別☺️麻吉燒 $22食到麻糬,口感好煙韌😆黑松露蒜蓉燒扇貝(三隻)$98店員落左好多蒜蓉,蒜蓉多到鋪滿曬成隻扇貝🤤 扇貝都算大隻,mix埋蒜蓉同黑松露一定唔會差啦!日式汁燒雜菜$22有虎皮椒、草菇、菠蘿同茄子🍆 想講個虎皮椒真係好辣好辣🥵 係我人生中食過最辣嘅嘢🤣🤣 不過係幾惹味~燒玉子$22 甜甜地,而且蛋味好重,加埋面頭嘅蜜糖就更加正🤩惹味汁燒豬仔髀(兩隻)$59鍾意食肉嘅朋友要嗌🤤 食落啖啖肉!配埋特色醬汁都唔錯唔錯~ #大大力懲罰黃店💛 -⁣串酒里 (尖沙咀)📍尖沙咀山林道6號B

鹽燒厚切牛舌$68

川式脆燒雞軟骨(兩串)$28
串燒必叫!燒得好香,面頭嘅粉令到串燒更加惹味!

秘製醬汁香燒豬頸肉(兩串)$68
次次食串燒都會叫! 豬頸肉肉質鮮嫩,食落外脆內軟,高質!

札幌芝麻香燒餃子雞翼(兩隻)$49
雞翼外皮燒得好香,入面包住明太子,食落都幾特別☺️

麻吉燒 $22
食到麻糬,口感好煙韌😆

黑松露蒜蓉燒扇貝(三隻)$98

日式汁燒雜菜$22

燒玉子$22
甜甜地,而且蛋味好重,加埋面頭嘅蜜糖就更加正🤩

惹味汁燒豬仔髀(兩隻)$59
鍾意食肉嘅朋友要嗌🤤 食落啖啖肉!配埋特色醬汁都唔錯唔錯~

#大大力懲罰黃店💛
-⁣
串酒里 (尖沙咀)
📍尖沙咀山林道6號B舖 (漢國中心對面)

抵食指數:😚😚😚😚/5 ⁣
舔舔脷程度:😋😋😋😋/5
2020-09-11 1417 浏览
好耐冇食串燒, 突然掛住串酒里, 預早打電話訂定檯, 然後就可以食番餐好嘅。 今次再去同之前感覺一樣, 餐廳環境很有氣氛。 當晚的串燒有黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔$98、自家製惹味雞肉串$38、 川式麻辣香燒餃子 雞翼$49、 鹽燒厚切牛舌$68、 豚肉金菇卷$48、 日式芝士焗玉子$39、 蒜蓉燒原條茄子$49、 鹽燒日本秋葵$28。鹽燒厚切牛舌~ 肥美厚切, 口感一流。鹽燒日本秋葵~ 日本秋葵雖然燒得有點乾,但燃燒的味道又唔錯喎!川式麻辣香燒餃子雞翼~ 麻香帶點微辣, 個人喜好我幾鍾意呢個味道。豚肉金菇卷~ 入口有豐富肉汁,推介。自家製惹味雞肉串~ 雞肉串啖啖肉, 入口惹味。日式芝士焗玉子~ 焗玉子口感嫩滑, 配上日式芝士特別開胃。蒜蓉燒原條茄子~ 大大條的茄子多肉又多汁, 最喜歡蒜香味。黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔~ 肥美多汁的廣島蠔, 配黑松露蒜蓉的香味, 好好味呀。上次沒有試到這裏的手工啤酒, 可惜今次又有揸車, 期待下次有機會再來食過。
好耐冇食串燒, 突然掛住串酒里

鹽燒厚切牛舌~ 肥美厚切, 口感一流。

鹽燒日本秋葵$28&鹽燒厚切牛舌$68

川式麻辣香燒餃子雞翼$49

豚肉金菇卷~ 入口有豐富肉汁,推介。

自家製惹味雞肉串~ 雞肉串啖啖肉, 入口惹味。
自家製惹味雞肉串$38&豚肉金菇卷$48

日式芝士焗玉子~ 焗玉子口感嫩滑, 配上日式芝士特別開胃。
日式芝士焗玉子$39

蒜蓉燒原條茄子~ 大大條的茄子多肉又多汁, 最喜歡蒜香味。

黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔

黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔
雀巢檸檬茶$18 & 忌廉$18
  • 雀巢檸檬茶$18&忌廉$18
2020-09-11 33 浏览
好耐冇出街食飯,老公悶到呱呱叫,今日聽同事講話油麻地有間串酒里,串燒唔錯,重有好特別嘅粗口啤酒。一於同老公飲杯啤酒,食下串燒解下悶。餐廳地方不大,燈光柔和,招呼週到。串燒即叫即做,材料新鮮。廚師用火山燒技術,有效控制食物生熟程度,能迅速鎖住肉汁,令食物外脆內軟。脆燒日本原條鰻魚:原條燒鰻魚 配上特別調製的醬料,吃起來肉質鮮嫩可口,且甜味適中。車打芝士燒日本廣島蠔:大大隻日本廣島蠔,肥美鮮甜多汁,芝士濃郁惹味還可以拉絲,色香味俱全!惹味汁燒豬仔比兩隻:燒得熟度剛剛,肉質鮮嫩入味。啖啖肉,香草味濃。札幌芝麻香燒雞翼兩隻:雞翼皮脆肉嫩有肉汁,加添芝士更香口。芝麻香燒餃子雞翼:以香滑去骨雞翼及皮包裹餃子,煎封後皮脆肉嫩, 外層雞味濃郁,餃子餡料豐富飽滿,十分美味!芝士煙肉焗大啡菇:一件釀了餡料鋪滿芝士的大啡菇,肉厚、鮮味又多汁,加埋惹味的煙肉,令人回味不已!蒜蓉燒原條茄子:原條茄子加上特調蒜蓉汁,燒得真係好香,好入味,燒得啱啱好,加添木魚絲更惹味!每枝粗口啤酒味道都不同,試咗其中一支手工啤,味道係正宗啤酒味!老公話味道唔錯!
餐廳地方不大,燈光柔和,招呼週到。
札幌芝麻香燒雞翼兩隻:雞翼皮脆肉嫩有肉汁,加添芝士更香口。

2020-09-02
2020-09-09 33 浏览
政府終於都解禁左夜晚堂食 食餐好ge是常識吧!經過尖沙咀見到呢間門面幾靚就入去喇 同朋友非常肚餓,見到menu 好多選擇而且款款吸引,真係好難簡,最後簡左下面幾款川式脆脆雞軟骨-個辣粉超好惹味 雞軟骨燒得好脆 朋友都大讚好味芥末雞翼-燒得香口 加左d 味粉更好味 雞翼啖啖肉麻吉燒-本身煙煙銀銀既質感 再加上外面趣口 內裡煙銀 雙重口感 讚呀燒玉子-玉子表面有小小焦糖 加上玉子本身有甜味 平衡一下串燒大部分都係咸食 豚腩金菇串-個豚肉仲好Juicy 包住啲金菇 金菇朔晒啲肉汁 超級好食蒜蓉燒原條茄子-呢個茄子不得了 蒜蓉好似唔洗錢咁 燒得好香 最勁係連個皮都唔會燶左 證明燒得剛好黑松露沙律醬薯條-薯條係即炸的 加上truffle sauce 食到停唔到呀燒日本原條鰻魚-燒得好香 好小地方食到呢款食物 好好食呀惹味汁燒雞泡魚乾-要飲啤酒 一定要配雞泡魚乾 燒得好好 又唔會太硬 支裝手工啤酒-呢度主打粗口手工啤酒 係香港人先有共嗚 我地叫左"柒", 桂圓杞子蜜釀制 帶有麥香 估唔到出奇地夾仲有好多款食物 下次一定會再尼!
芥末雞翼-燒得香口 加左d 味粉更好味 雞翼啖啖肉
燒日本原條鰻魚-燒得好香 好小地方食到呢款食物 好好食呀
仲有好多款食物 下次一定會再尼!
2020-09-07 1218 浏览
今日放工朋友帶咗我去橫街小巷食串燒, 雖然從佐敦港鐵站出行數分鐘走過一個街囗便到, 不過從來都冇留意 小巷裏面原來有間串燒店。隱蔽嘅小店有種日式居酒屋嘅feel, 手工啤酒外號更夠噱頭~札幌芝麻香燒雞翼$32 雞翼外皮好脆,燒到冇曬雞皮嘅脂肪,雞肉仲幾嫩滑有肉汁~👍鹽燒日本秋葵$28掃上些醬汁燒 特別惹味!😋鹽燒烤厚切牛舌 $68果然厚切, 絕對係牛舌最中心嫩滑嘅部位,好爽 唔韌~ 灑上嘅黑椒鹽更令味道提升👍😋煙肉荔枝串$48烤香嘅煙肉捲著荔枝肉, 味道好特別入囗先咸後甜~ 荔枝肉好甜 ,感覺還是配蘆筍較適合。芝士煙肉焗大啡菇$39焗完之後係菇咕一啲都冇縮水, 啖啖肉仲非常juicy!! 配合融喺面嘅芝士和煙肉餡, 美味可口!黃金蒜蓉燒日本廣島蠔三隻$88表面滿滿的烤蒜蓉, 香氣撲鼻! 蒜蓉唔會有嗰種辛辣濃味,相反仲有少少甜甜地,唔會蓋過生蠔本身嘅味道。 生蠔肉厚鮮甜,勁正!蒜蓉燒原條茄子$49也是舖滿蒜蓉嘅菜式- 燒茄子, 還鋪上木魚絲口感豐富。 这種食法茄仔特別香甜~😋👍汁燒豆腐串$25唔係一般嘅硬豆腐, 好似臭豆腐嗰種質地,外皮又厚又脆吸滿醬汁, 豆腐裏面仲係好嫩滑, 吃得上癮~

札幌芝麻香燒雞翼$32
雞翼外皮好脆,燒到冇曬雞皮嘅脂肪,雞肉仲幾嫩滑有肉汁~👍
鹽燒日本秋葵

汁燒豆腐串

汁燒豆腐串$25

孜然燒大蒜

孜然燒大蒜$19
都係本著咩都試吓, 熱辣辣灑上孜然粉的燒大蒜味道一啲唔嗆辣, 透過高溫軟化大蒜質地, 滲出濃濃的蒜香。

吃著吃著又過了一個愉快晚上~
鹽燒烤厚切牛舌
芝士煙肉焗大啡菇
黃金蒜蓉燒日本廣島蠔三隻
汁燒豆腐串
孜然燒大蒜
2020-09-03 53 浏览
惹味汁燒豬仔髀(兩隻)🐷$59必食之選👍燒到夠香,又juicy😋而且仲啖啖肉🤩川式麻辣香燒餃子雞翼(兩隻)😎$49雞翼𥚃面釀咗蟹籽😛又真係估唔到😏麻辣味夠曬惹味😁而且真係幾辣下🙈黑松露蒜蓉燒扇貝(三隻)😋$98車打芝士燒日本廣島蠔(三隻)🦪$88燒扇貝真係放咗超多蒜蓉🤣完全掩蓋左其他味道😏廣島蠔配上車打芝士,味道都唔錯👌黑松露沙律醬薯條🍟$49薯條即叫即炸,非常脆口😆蒜蓉燒原條茄子🍆$49茄子非常大條😛而且好厚身😋川式脆燒雞軟骨🐔$28燒得幾香口,唔錯😀麻吉燒🍡$22魚肉包著麻糬,口感煙靭😆串酒里 (尖沙咀)尖沙咀山林道6號B舖 (漢國中心對面)
惹味汁燒豬仔髀(兩隻)🐷$59
必食之選👍
燒到夠香,又juicy😋
而且仲啖啖肉🤩

黑松露蒜蓉燒扇貝(三隻)😋$98
車打芝士燒日本廣島蠔(三隻)🦪$88

燒扇貝真係放咗超多蒜蓉🤣
完全掩蓋左其他味道😏
廣島蠔配上車打芝士,味道都唔錯👌

黑松露沙律醬薯條🍟$49
薯條即叫即炸,非常脆口😆

蒜蓉燒原條茄子🍆$49
茄子非常大條😛
而且好厚身😋

川式脆燒雞軟骨🐔$28
燒得幾香口,唔錯😀

麻吉燒🍡$22
魚肉包著麻糬,口感煙靭😆

串酒里 (尖沙咀)
尖沙咀山林道6號B舖 (漢國中心對面)
2020-07-02 49 浏览
放工慣咗約朋友聚下會,食餐飯順便一齊盡訴心中情,將一整天工作嘅疲勞都盡卸下,喜怒哀樂都可以一齊分享分擔下。今次由我發辦揀餐廳,我就選擇咗呢間係尖沙咀嘅串燒店,位置上都方便大家。麻辣爽彈火雞腎一食真係一如名稱所講夠爽彈,但隨即就有麻辣個股辣勁衝上嚟,好爽好過癮,不過唔食辣嘅朋友就要留意啦!川式脆燒雞軟骨川式口味同麻辣唔一樣,味道夠但唔會辣!雞軟骨夠爽脆,細細粒好咬口!札幌芝麻香燒雞翼雞翼燒得面頭乾身,入面肉嫩,芝麻香氣配合調味粉,幾惹味!鹽燒厚切牛舌牛舌基本上係我食串燒必點嘅item,但好怕遇到啲串燒店處理得好腍,好似食冰室麵食配嘅牛舌質感。而係度剛好讓我遇上日式串燒嘅牛舌,燒得口感仲帶爽,唔會韌。自家製醬汁燒黑豚肉估唔到咁大串,大大舊其實切開後係有兩串啦!豚肉肉質厚實,中間部分仲有啲juicy,調味剛好!蒜蓉燒原條茄子本來覺得燒茄子四十幾蚊有啲貴,但上到枱發現原條燒係有份量的,就明解點解收呢個價,同埋蒜蓉量都比得好慷慨!木魚絲更甚啦,加上係面就即刻好有日式風情。日式汁燒雞脾菇汁燒完保持咗雞脾菇嘅多汁,食落爆水,食多肉類嘅串燒就係要啲蔬菜平衡下呢!而呢個係一個好選擇!黃金醬燒8吋虎蝦大大

麻辣爽彈火雞腎

川式脆燒雞軟骨

札幌芝麻香燒雞翼
雞翼燒得面頭乾身,入面肉嫩,芝麻香氣配合調味粉,幾惹味!

鹽燒厚切牛舌

自家製醬汁燒黑豚肉

日式汁燒雞脾菇

黃金醬燒8吋虎蝦
大大隻虎蝦,本身以為會係咸蛋黃所以名為黃金醬,但原來係用咗蛋黃醬呢,燒到金黃配埋虎蝦嘅彈牙真唔錯!

手工啤酒
餐廳同香港製造嘅麥子手工啤相當盞鬼,用上本地語言單字粗口去命名啤酒,每一隻啤酒都好唔同嘅材料同味道,更見到有當歸等嘅中藥嘅元素。而我地就揀咗「柒」,係桂圓味嘅,飲落好順口易入口,淡淡桂圓嘅甜味,再配串燒好加分。
本來想嗌呢隻,可惜原來係舊包裝,依家已經無得賣了。

順帶一提,我地去個日正值未完政府對餐廳限聚嘅要求,餐廳內只有三張枱可以招呼客人,所以都建議想去嘅朋友都不妨打個電話查詢下,或者事先先留座。
2020-06-23 1380 浏览
Second time and everything was still freshly made to order - we ordered a lot to try and my personal favorite was definitely their baked oysters w/ lots of garlic 🧄 grilled eel which was soft and juicy. Corn was sweet and freshly made. For a healthier option, we opted for the baked broccoli 🥦 which tasted delicious! Moreover, the egg surprised me which has melted cheese within and also made hot and fresh. Ox tongue was juicy and flavorful ; baked oysters and scallops were amazing! I saw many peo

I saw many people order it, it’s definitely their signatures as they also have a range of different flavors for you to choose.

Pork was also another must order here. Big pieces! Mushroom was cooked perfectly too.

I love all the garlic butter on top! Super juicy and delicious 🤤 egg w/cheese & tofu was another surprise 💣! Crispy outer layer crust and soft within...Which we both love.
remember to make your reservation beforehand as they’re always full house!

Rating: 7/10
  • 車打芝士燒日本廣島蠔
  • 鹽燒厚切牛舌
  • 脆燒日本原條鰻魚
2020-06-21 61 浏览
唔係朋友帶路真係唔知山林道有間咁隱閉既串燒小店,小店裝修較暗黃,店內只有4張小台,戶外仲有3張,所以用餐時間只有90分鐘,而且非常嚴謹❗️一坐底服務生會給你一包搓手液,很窩心呢💛小店串燒種類尚算豐富,肉類蔬菜海鮮都有,不過味道就差唔多,主要係泰式或者川辣2款。🐟雞泡魚干:惹味帶甜,唔會太乾太韌👅鹽燒牛舌:頗厚身,唔會有騷味,可以稍微再燒燶一點會更香口🐓麻辣燒餸子雞翼、麻辣火雞腎:大推依款雞翼,入面釀左滿滿既明太子,去左骨,好味😋火雞腎就麻麻地,辣味香料太重,只係食到d脆脆口感🐂牛柳粒:對佢有d期望,不過師傅今晚燒得過火左dd,有些少韌🦪泰式蠔 、冬陰公扇貝:兩款都係一份3隻,蠔比較燒得好食,泰式辣帶點酸甜,扇貝燒得有點乾身🍆麻辣茄子:串燒必點,亦係全晚最好味👍辣蒜蓉勁香又惹味,整條茄子好厚身,一絲絲撕出黎食,好正正🤤🥒虎皮椒、秋葵、翠肉瓜:虎皮椒最為深刻,因為真係好辣🥵辣到會出汗,不過好刺激又好食,唔食得辣既朋友仔就唔好嗌喇!🍺啤酒當然係串燒既靈魂伴侶,最過癮係佢既香港粗口x手工啤,5款各有特色,一定要試,小妹點了帶花香的,好清新🍻
🐟雞泡魚干:惹味帶甜,唔會太乾太韌

👅鹽燒牛舌:頗厚身,唔會有騷味,可以稍微再燒燶一點會更香口

2020-06-18 79 浏览
平時好少去食串燒,因為覺得又貴又唔飽,但朋友去推介去呢間串酒里,見係尖沙咀又近公司,就去試下😋.鹽燒厚切牛舌 $68呢個係其中一款串燒餐廳推介,一串有四舊,每舊都係一口SIZE,厚度非常夠,有嚼勁同爽彈🤤牛味好濃郁,咬落仲慢慢滲出油脂,簡單用胡椒同鹽粉調味,冇遮蓋左牛舌本身既鮮味.蒜蓉燒原條茄子 $49茄子好大條,完全冇預計過份量會咁多,上面鋪滿木魚碎同埋餐廳秘製醬汁,不過我地呢份茄子有點半生半熟,好難拉起一絲絲,較為失色🙈.自家醬汁燒黑豚肉 $49黑豚肉燒得好乾身,仲有點韌,雖然自家醬汁幾惹味,但真係麻麻地😖.餐廳普遍食物都比較重味,可能係配合埋啤酒,但真係好多鹽同埋調味粉,我食完之後好想飲野
鹽燒厚切牛舌 $68
蒜蓉燒原條茄子 $49
自家醬汁燒黑豚肉 $49
2020-04-18
串酒里位置係尖沙咀山林道轉入一條小巷直行就見到,轉角位會見到餐廳招牌同埋餐牌,好易搵到路,餐廳有室內同室外座位,以木做主題,昏暗既燈光,有點似野外CAMPING既感覺,地方唔大但勝在幾舒服,環境好適合約埋三五知己一邊飲酒,一邊聊天,店員都好貼心,提供獨立包裝酒精搓手液,同埋服務都唔錯🥰串燒選擇都幾多,蠔同扇貝都有超過8款味道揀,除此之外,有常見既燒蔬菜﹑燒肉﹑燒海鮮,款款都好似好吸引,我同朋友兩個盡量叫多D野試下🙈------1. 札幌芝麻香燒餃子雞翼 $49一份有兩隻,餃子雞翼唔係真係有餃子,而係釀滿明太子係雞翼入面,脤卜卜好似餃子咁,雞翼燒得唔錯,表皮灑上芝麻散發住香味,明太子有好多,味道唔錯👍🏻2. 燒玉子 $32一份有三舊,玉子上加了一層焦糖,燒得有點似葡撻,微微焦香,令玉子增添一份甜味,口感非常軟滑內嫩,真係好好食🤤3. 香草燒紐西蘭羊架 $98一客兩件,迷迭香沾滿整件羊架,真係好香,食落唔羶同埋肉質都幾軟腍,不過稍嫌調味粉太多,有點重味🙈4. 鹽燒日本甜薯 $25日本甜薯食落有天然既甜味,軟糯香甜,但我比較鍾意蜜糖形式燒出黎,因為鹽燒真係比較咸同埋甜味相對地中和左5. 黃金

------
1. 札幌芝麻香燒餃子雞翼 $49

2. 燒玉子 $32

3. 香草燒紐西蘭羊架 $98

4. 鹽燒日本甜薯 $25

5. 黃金蒜蓉燒扇貝(三隻) $88
蒜蓉鋪滿成隻扇貝,蒜香氣非常濃,同鮮甜帶子超配,扇貝唔會燒到好乾,保留原有的水分同鮮味,而且外形體積都幾大,相對肥大和飽滿,肉質彈牙,口感極佳😋

2020-06-16
2020-06-17 44 浏览
好似好耐冇見過呢個好🐢🍯,今晚終於可以同佢出嚟食個飯,所以揀咗呢間居酒屋,貪佢可以慢慢食慢慢傾。第一樣野我哋試咗佢個自家製脆雞棒棒,初頭我仲以為係炸雞,原來係類似雞肉春卷,外脆內軟。然之後仲有個餐廳必食推介嘅黃金魷魚,每一舊魷魚都沾滿晒蛋黃,成件事好邪惡,但係食落又好香口。我唔之後仲有一個Double辣椒牛丸,點解係Double呢,因為佢除咗出邊有辣椒醬辣椒粉之外,牛丸本身都包咗啲辣椒,佢啲牛丸好彈牙,而且近得好過癮。跟住仲有呢個芝麻明太子雞翼,佢啲餡真係包到成隻雞翼脹卜卜。另外我哋仲帶咗呢個辣雞肉串,佢啲雞肉都幾滑,唔會話燒到乾爭爭。食得雞肉串又點少得雞腎,佢嗰調味好夠,但係就燒到乾咗少少。然之後仲有燒羊架,佢個羊架唔會太騷,而且好香孜然粉味,但係如果唔係燒得全熟會仲好食。然後我哋就嗌左兩隻味道嘅燒生蠔,分別係辣椒同埋泰式辣汁,唔知點解個辣椒會帶有甜味,同埋生蠔真係燒得過熟。然之後仲有一個泰式冬陰功燒扇貝,佢個冬陰功味真係好夠。另外食串燒一定唔少得燒茄子,佢呢度嘅燒茄子都算大份㗎。最後仲有一個牛油蒜蓉焗時蔬,佢哋今晚用咗西蘭花,啲蒜蓉味都好香㗎。我哋兩個人眼闊肚窄,嗌得太多,因為佢都

跟住仲有呢個芝麻明太子雞翼,佢啲餡真係包到成隻雞翼脹卜卜。

食得雞肉串又點少得雞腎,佢嗰調味好夠,但係就燒到乾咗少少。

然之後仲有一個泰式冬陰功燒扇貝,佢個冬陰功味真係好夠。

另外食串燒一定唔少得燒茄子,佢呢度嘅燒茄子都算大份㗎。

我哋兩個人眼闊肚窄,嗌得太多,因為佢都好大份,所以絕對係搞到捧住個肚走。
2020-06-16
2020-06-13 34 浏览
上星期為朋友慶生,找了這一間之前已經想嘗試但沒有機會的尖沙咀串燒店,幸好有訂位,當晚去的時候看見街客都不能入座,只接受預約川式脆燒雞軟骨 外表香脆,內裏充滿雞油香味,配自家製辣粉和醬汁,非常惹味鹽燒厚切牛舌和鹽燒安格斯牛柳粒,同樣非常高質,牛舌軟熟,散發陣陣牛香味,另外牛柳粒同樣肉質鮮嫩,非常滿足汁燒豆腐串,炸豆腐的外皮,配上帶有清甜味的醬汁,意想不到的配合,非常驚喜黃金蒜蓉燒廣島蠔,廣島蠔肥大肉厚,內裏多汁,配搭充料的蒜蓉,完美配搭

位於山林道一條巷仔入面,有一個角落就係屬於呢間串酒里。店內5-6張枱,仲有室外位,燈光昏暗、裝潢舒適,喺度把酒談歡應是人生樂事。呢度嘅侍應服務態度優良,服務細心又主動,仲感覺到佢口罩下嘅笑容!我對呢度嘅串燒都幾滿意,能嚐得出來係即叫即燒,食物新鮮。川式麻辣香燒雞翼(兩串) $49呢兩串雞翼燒得剛剛好,外脆內嫩,肉汁飽滿,啖啖都好juicy,不過要小心呢個麻辣都幾勁!脆燒日本原條鰻魚 $59$59 就有咁大份鰻魚,即燒! 肉質軟綿綿仲透著炭燒香氣!豚肉金菇串(兩件) $48牛肉金菇就食得多,今次試下豚肉,豚肉味道濃,燒完會比較韌!黃金醬燒扇貝 (三隻) $88黃金醬原來係芝士咁解,酸酸味味,好開胃!黃金魷魚 $69咸蛋黃魷魚! 重口味得黎係好香、魷魚新鮮爽彈!七味薯仔片 $22薯仔燒得岩岩好,外皮香脆,內裡保留少少爽口的鮮薯質地! 汁燒豆腐串 $25嫩滑豆腐串都好開胃!

我對呢度嘅串燒都幾滿意,能嚐得出來係即叫即燒,食物新鮮。

川式麻辣香燒雞翼(兩串) $49

脆燒日本原條鰻魚 $59

$59 就有咁大份鰻魚,即燒! 肉質軟綿綿仲透著炭燒香氣!

豚肉金菇串(兩件) $48

牛肉金菇就食得多,今次試下豚肉,豚肉味道濃,燒完會比較韌!

黃金醬燒扇貝 (三隻) $88

黃金醬原來係芝士咁解,酸酸味味,好開胃!

黃金魷魚 $69

咸蛋黃魷魚! 重口味得黎係好香、魷魚新鮮爽彈!

七味薯仔片 $22

薯仔燒得岩岩好,外皮香脆,內裡保留少少爽口的鮮薯質地!

汁燒豆腐串 $25

嫩滑豆腐串都好開胃!
2020-06-01