2023-08-19
睇到某社交平台 foodie 介紹,諗住happy Friday 食餐好,冇諗過會咁失望🥲。。。入到去收銀位哥哥有禮貌招呼。任我地選咩位都得。第一印象唔錯。但一坐落去張椅立立地,我起身個下直頭痴住條褲慢慢咁先可以扯返開,勁驚整爛條褲可能咁啱我黑仔坐正張污糟既椅。諗住有美食搭夠就算。點左蟲草花膠雞湯米線,$68唔會期望有靚花膠所以唔講呢樣,但湯底得個咸,完全唔似雞湯。雞件好鞋口得雞槌位較滑。唯一係米線發揮。第二道上碟既係 燒波羅&風琴豆腐,呢個真真真經典,個風琴豆腐係凍凍凍凍架!WTx?! 佢應該係燒完放左好耐求其淋返啲汁同粉就上枱俾客又乾又凍,真心o咀 好啦個菠蘿上枱唔差,但原來只燒左一邊,另一邊有燒過咁,我自己買罐頭波蘿都冇咁嬲😵💫 真心可唔可以燒爐位位師傅可唔可以專業少少?平價野就求求其?!點解咁講?因為之後上既牛舌芯,白鱔,雞軟骨一定要燒熟既野係好正常發揮的。唔知係咪因為呢啲野食一定要全熟先上得枱冇得偷懶定點最後一提,剛才收銀位哥哥真係要再用心少少,我落米線,佢唔夠5秒行返收銀問我係咪要飯,牛舌心要一串佢落兩串,另一串就放俾返佢放返落肚😅明明要走辣就幫我落左小辣🤨好彩佢唔係落錯
最後一提,剛才收銀位哥哥真係要再用心少少,我落米線,佢唔夠5秒行返收銀問我係咪要飯,牛舌心要一串佢落兩串,另一串就放俾返佢放返落肚😅明明要走辣就幫我落左小辣🤨好彩佢唔係落錯大辣啫😅
仲有,啲筷子拎出黎油笠笠,摸完隻手掌係令架😢我要續支續支咁抹..
講真,我都好想支持黃店,但黃店都要有進步先可以繼續生存,可唔可以有誠意啲等有多啲返頭客呢?