2022-06-17 218 浏览
呢間野真係食過一次冇下次。1.等候時間超長我同朋友遞單到上菜一共等左超過半粒鐘,而隔離有一檯客人遲過我地五分鐘俾單都可以早過我地食野。而且間鋪只會主要處理外賣單,就算之後嘅外賣柯打都可以照樣比我地堂食柯打早處理,將我地呢啲堂食客放一邊唔理。2.食物質素差呈上,就算等得耐,食物好食我都算數,點知等左過半鐘,上來嘅雞肉串燒係凍曬,而且又柴又硬,根本食唔出係即場燒出來。另外串燒調味過咸,加上肉串根本冇肉汁,同啃加左鹽嘅樹皮冇分別。之後上嘅田雞乾鍋全都係油,又鹹又膩,超級垃圾。3.環境太差間鋪頭好細,只有5檯左右,而部分燒烤食材就咁擺係其中一檯嘅隔離地下,極不衛生。另外,廚房係開放式嘅,而間鋪頭嘅抽油煙機係廢嘅咁滯,成間鋪係佈滿油煙,俾食客吸曬。 4.態度惡劣我地剔左個五花腩串燒,根本冇上過來,而個疑似女老闆娘就夾硬話第一次上菜就已經上左。但係啲餸第一次上,只係上左兩串牛同三串雞,我同我嘅朋友都十分肯定根本冇五花腩串燒,因為我地餓左咁耐,再加上雞肉串燒太過垃圾,令我地非常清楚第一次上左咩串燒,而正當我地想理論嘅時候,個疑似女老闆娘就不耐煩地敷衍我地,話人手不足要幫手上菜就一口斷定上左五花腩串燒
呢間野真係食過一次冇下次。
1.等候時間超長

2.食物質素差

3.環境太差

4.態度惡劣
我地剔左個五花腩串燒,根本冇上過來,而個疑似女老闆娘就夾硬話第一次上菜就已經上左。但係啲餸第一次上,只係上左兩串牛同三串雞,我同我嘅朋友都十分肯定根本冇五花腩串燒,因為我地餓左咁耐,再加上雞肉串燒太過垃圾,令我地非常清楚第一次上左咩串燒,而正當我地想理論嘅時候,個疑似女老闆娘就不耐煩地敷衍我地,話人手不足要幫手上菜就一口斷定上左五花腩串燒俾我地,睥左我地一眼然後匆忙走左。

今次用餐體驗真係我成世人遇過嘅最差一次,咁嘅垃圾店可以keep住唔執都係奇跡,我只在此呼籲看到呢篇蚊嘅各位唔好幫襯呢間垃圾,冇謂俾錢買難受
2022-06-17
2022-06-14 193 浏览
除左食物難食 瘋狂漏野 個廚師衛生好差 食住煙燒野比客 如果唔係親眼所見 我真係唔信 萬一佢係中左新冠 甘。。。真係無言以對大家真係睇左評論先去試信店 唔想個個都去以身試伏真係覺得佢既存在係影響左燒烤本身
除左食物難食 瘋狂漏野 個廚師衛生好差

大家真係睇左評論先去試信店
唔想個個都去以身試伏
真係覺得佢既存在係影響左燒烤本身

首先食物質素好差好差唔係熱辣辣甘上菜生蠔鼻屎甘大粒 仲有個係臭既然後瘋狂落錯單落錯單都算 我地唔想食都費事浪費食埋仲理直氣壯同我地講退錢好麻煩叫我地嗌其他野😒 跟住上左韭菜 韭菜應該都難唔好食啦掛頂 鹹到癡線 韭菜仲要老到咬唔爛 所有野除左雞亦係正常之余 全部都係唔一言難盡燒烤冇香噴噴既感覺你會信?😂仲好意思話我地細食 話人地都食千幾蚊😃如果對燒烤有要求對食物有要求的話兄弟姐妹們 三思而後食絕對唔會有下次!!!!! 呢世都古唔到燒烤會難食
首先食物質素好差好差

如果對燒烤有要求對食物有要求的話
兄弟姐妹們 三思而後食

絕對唔會有下次!!!!! 呢世都古唔到燒烤會難食

2022-04-22 244 浏览
Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 串燒王 🐷爸媽嗰日係都要食串燒,仲要食左$500幾,黑洞胃!係香港食串燒真係好貴🥲去到門口有啲燈籠,都幾易認,入面可以堂食嘅,不過停左晚市嘛,不過入面油煙有啲大,唔太乾淨,不過好彩食物衛生ok,至少冇屙!餐廳都幾好生意,好多單,所以🐷都等左20分鐘!‼️如果想食深圳嗰種串燒,走汁,佢會俾啲孜然粉嗰啲,會好食啲!—————————————————————❣️ 蒜蓉燒美國大生蠔 $128/6隻本身得6隻,不過有一隻超級迷你,可能佢都覺得唔好意思,就比多一隻,算佢有良心啦🤣❣️燒深海大墨魚咀 $25好難咬!好韌!❣️燒日本一口牛柳粒 $32都ok嘅,但小貴!❣️雞軟骨 $68/6串🐷家必嗌!本身想嗌12串,但佢落錯單,番到屋企先發現,淨係可以食兩串,平時🐷爸一個人食10串🤣好食嘅!唔會太多肉,太多肉好似食雞肉咁!❣️雞腎 $68/6串❣️燒雞腎串 $26/2串其實唔明有乜分別🤣不過🐷就唔食嘅,🐷爸媽話一般❣️燒脆香雞皮 $20/
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie

❣️ 蒜蓉燒美國大生蠔 $128/6隻

❣️燒深海大墨魚咀 $25
好難咬!好韌!
❣️燒日本一口牛柳粒 $32
都ok嘅,但小貴!
❣️雞軟骨 $68/6串
❣️雞腎 $68/6串
❣️燒雞腎串 $26/2串
其實唔明有乜分別🤣不過🐷就唔食嘅,🐷爸媽話一般
❣️燒脆香雞皮 $20/2串
真係燒到乾曬,但好難咬,可能堂食會好食啲啦!
❣️串燒雞中翼 $33/2隻
雞翼都燒得ok,但33蚊得兩隻真係偏貴
❣️韮菜串 $13
🐷爸最愛!可以,冇乜渣,易吞🤣

❣️東北炒米粉 $55
最好食!有雞蛋、腸仔同生菜,正常仲有芽茶,不過🐷媽唔食走左!炒得好香,有以前係深圳食嘅味道,不過價錢係深圳double

不專業評分
👅好味指數:3.5/5
💰性價比:3/5
👍🏻推薦:3.5/5
—————————————————————
🏡地址: 串燒王 (旺角)
旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖
#chuchu食在旺角
#chuchu食川菜
#chuchu食串燒

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-04-15
2021-11-20 546 浏览
今晚去食旺角串燒王,之前都去過幾次,好耐無去,想食下辣野,串燒王俾我既感覺係都幾正宗既中國風味既串燒。先講衛生同環境,一啲都唔好,枱櫈都污糟,廚房油煙大,食物擺晒喺地下,都幾唔開胃。食物黎講,老老實實,我覺得係合格既,即係你俾5蚊,佢就俾5蚊野你食。比較推介既有雞子,厚牛舌,BB蘆筍。叫左大辣,但係完全唔辣,我本人覺得串燒王差左好多,旺角有其他更好既選擇。食物: 5/10性價比: 5/10總分: 5/10簡評: 可以唔去

食物: 5/10
性價比: 5/10
總分: 5/10
簡評: 可以唔去

2021-11-19
比左3次機會 次次黎到都係沒有最伏 只有更伏 頭兩次外賣淨係叫串燒 黎到已經凍曬 擺明就係一早燒定擺係到 啲肉又乾又硬 雞腎同牛舌直頭咬都咬唔到 個茄子燒到燶_曬 係燶到皮同肉已經分唔開 聞落去勁大陣燶味 第三次叫左錫紙花甲粉黎到一打開 成個碗望落全部都係粉絲 得2條金菇 少量娃娃菜 花甲呢?原來係得丁屎咁大仲細過手指尾指甲嘅雪藏蜆肉仔 仲要得幾粒🙂 根本就唔係食物 用廚餘黎形容都已經好比面比幾百蚊食垃圾 貼錢買難受 食杯麵好過如果唔係宵夜冇選擇真係唔會比第三次機會果然冇令我失望😇唔好意思嬲到唔記得影相
比左3次機會

比幾百蚊食垃圾 貼錢買難受 食杯麵好過
如果唔係宵夜冇選擇真係唔會比第三次機會果然冇令我失望😇
唔好意思嬲到唔記得影相
2021-10-29
60 分钟 (外卖送餐)
$200 (宵夜)
2021-10-29 278 浏览
第三次嗌foodpanda,諗住前兩次應該師傅手勢唔穩定,比多次機會,同埋太夜附近實在冇其他串燒嗌得到,唯有食佢,嗌左碗酸辣粉,豬腩肉,雞腎,牛舌...... 酸辣粉啲粉完全冇煮過甘,咬落去橡皮糖甘款,啲肥牛老到我都唔識去形容 啲串燒先一絕,打開個盒,已經知道出事,食落去仲慘過食橡皮,咬都咬唔爛,仲要係凍既,擺明一早整定,有單執落個盒度 下次都唔會再嗌呢間垃圾,價錢又唔係平,奉勸各位不可一,不可再😓!!!!!!
2021-10-29
40 分钟 (外卖送餐)
$300 (宵夜)
2021-08-26 1582 浏览
呢間垃圾餐廳,嗌左個日式叉燒拉麵,成$79,都唔係平,算數喇。番到去一睇,午餐肉黎架喂,大佬呀,唔好咁痴線喇!你間餐廳都係想出名姐,ok,幫緊你幫緊你!都冇眼睇!
番到去一睇,午餐肉黎架喂,大佬呀,唔好咁痴線喇!
你間餐廳都係想出名姐,ok,幫緊你幫緊你!都冇眼睇!

日式叉燒拉麵
2021-08-05 4480 浏览
之前嗌宵夜都會揀呢間 因為夜晚冇乜好野食 呢間野又唔算難食 叫做擺得入口 但依家開始唔會再叫 次次都食到成肚氣 叫過咁多次 次次都執漏野 第一兩次以為好忙執漏單 見係一兩次都算數 但原來次次嗌親都必定漏單 都唔知係特登定點 仲要每次 係每次!!打電話過去都唔會有人聽 真係成肚氣 包裝又勁差 啲外賣盒出面全部都係醬汁又唔抹 講真做到咁樣不如執左佢算數啦 咁多人反映都唔改 意見接受態度照舊 一粒星都唔想比囉 個電話唔要不如掉左佢啦 反正都係用黎擺 永遠唔會有人聽電話
2021-08-05
60 分钟 (外卖送餐)
2021-04-22 7279 浏览
住酒店買外賣上酒店食就例行公事啦突然之間想食酸辣粉,咁岩經過又見到佢有賣,之後就走左入去買啦叫完外賣先知道自己冇cash,仲比我去禁錢再比店員好好人呀反到酒店發現佢地好似比多左野比我地我地叫兩隻蠔佢比多左隻我地碗酸辣粉又多左d肥牛同芝士丸可能呢d本身有跟埋,我第一次幫襯唔知道🙈但整體上都好滿意,服務同味道都好呀性價比高呀決定下次係旺角食宵夜諗唔到食咩都揀佢
住酒店買外賣上酒店食就例行公事啦
叫完外賣先知道自己冇cash,仲比我去禁錢再比
店員好好人呀
反到酒店發現佢地好似比多左野比我地
我地叫兩隻蠔佢比多左隻我地
碗酸辣粉又多左d肥牛同芝士丸
性價比高呀
決定下次係旺角食宵夜諗唔到食咩都揀佢
2021-04-18
10 分钟 (外卖自取)
$80 (宵夜)
2021-03-14 6656 浏览
本人今日叫咗外賣燒雞翼 同 燒牛仔骨,呢間嘢最恐怖嘅地方係:走辣同唔走辣嘅嘢食都係放落同一個盒入面,最後全部辣晒!仲有串腎硬到石頭咁雞翼乾到好似柴咁,個牛仔骨就好似蒜蓉蒸咁,呢間嘢啲負評真係唔係講笑!想食垃圾嘅話一定要試!
燒雞翼(乾屍一樣)
燒牛仔骨(似清蒸)

外卖送餐
2021-02-07 23933 浏览
每晚都會嗌外賣宵夜,喺foodpanda 睇到就諗住試下呢間,睇到個app啲相都幾吸引,就落柯打啦。啲食物一黎到,仲滿心歡喜諗住開餐,一打開盒直頭x左出聲,火都黎埋!美國特級牛小排,佢老味隻牛肌肉萎縮症咁,個盒就大呀,得果4片仔 食剩打包都冇咁衰,好似廚餘咁。鵝肝多士果件鵝肝同5豪子一樣大,最勁係塊所謂鵝肝,只係厚過A4紙少少,睇落似肥牛碎,果隻燒原隻鮮魷仲巴閉,我打開盒果陣都諗左陣係咩黎,可能佢有靈性驚比我x,嚇到縮埋一注,個樣衰到我都唔識形容!其他都廢事講。串燒王呢間垃圾,以後不了,喺度奉勸各位幫襯前諗清楚!!
美國廚餘牛小排
法式肥牛碎多士
燒原條肌肉萎縮魷魚
2021-01-30
30 分钟 (外卖送餐)
$240 (宵夜)
2020-12-29 4485 浏览
大家小心呢間垃圾!其實我都唔係咩西客 諗住是是但但叫野食!用foodpanda係聖誕節叫呢間垃圾聖誕節其實大家都預左會耐 諗住預佢1個鐘乜都到啦 ! 一拖再拖搞左我兩個鐘先到都算,仲要黎到黎少左兩樣野!最重要最重要最重要!佢仲要扮tick左單! 好在我對單者! Foodpanda退返錢,唔係洩曬錢啦!野又難食,樣樣燒到肉乾咁!小小肉汁都無啊大佬!!真係垃圾到極點!做唔到咁多單唔好學人接啦!一定唔會再幫襯佢!真係提起都勁嬲!
大家小心呢間垃圾!

其實我都唔係咩西客 諗住是是但但叫野食!
用foodpanda係聖誕節叫呢間垃圾
做唔到咁多單唔好學人接啦!
一定唔會再幫襯佢!真係提起都勁嬲!
唔怪得話唔洗單啦,等左成個幾鐘都算,仲要漏咁多野買左$743蚊野買4隻蟶子,比得1隻大成條靖魚直程冇埋五花腩要3串比2串蟶子個到,臨尾拎個陣,先來講咩得反一隻大既,一係退錢,一係2隻細既換一隻大,我點知你點為大點為細,有分大細,剔野張單又唔寫,仲有個1隻大既,開完一睇,點睇都抵唔到2隻細啦,咁我都算,結果點知反到來,得反一隻,比少2隻細既,咁做生意都得既打電話又唔聽,睇反d留言,原來咁多受害者,咁多人反應,都仲唔跟進,係米呃錢嫁?第二日特登去鋪頭,冧住一係拎反d錢,一係拎反d野食,出面個妹妹仔都話記得我地有落e d野,個老細仲唔認數,話我地冇落,真係唔報警唔肯認最好笑係,老細自己唔出來處理,推個反得2日工既妹妹仔出來處理,都幾好笑,咁唔負責任都有,可憐個妹妹仔比人推出來做替死鬼,遇著個咁既老細e家肺炎生意難做,都唔係咁呃人錢呀???你地賺錢難,人地賺錢好易呀???做生意做到咁黑大家有被汁漏單,建議直接報警處理,唔洗告得入,起碼比佢知痛
唔怪得話唔洗單啦,等左成個幾鐘都算,仲要漏咁多野

買左$743蚊野
買4隻蟶子,比得1隻大
成條靖魚直程冇埋
五花腩要3串比2串

大家有被汁漏單,建議直接報警處理,唔洗告得入,起碼比佢知痛

2020-12-22
宵夜
2020-12-26 1962 浏览
外賣自取8點未到落單 等左個9幾鐘10點都未有一枱都係單爐就得兩個 單就幾十張 其實做唔切既 你可以截單先等左兩粒鐘最後唔等 焗住取消
外賣自取
8點未到落單 等左個9幾鐘10點都未有