2025-08-25
豐信餃子相信大家都聽過,我每隔一排就會幫襯,每次飯點時間都一定大排長籠。但都無阻我想食佢嘅心!🥟香菇鮮肉餃併芫茜鮮肉湯餃7隻 $47★★★★☆其中最出名嘅椰子海帶鮮豬骨湯,次次叫湯餃都會飲哂呢碗湯!一入座已經有好幾款餃子售罄,最想食嘅西洋菜、椰菜都冇哂!香菇鮮肉餃皮薄肉餡好爽彈,菇味好香,配湯一流;芫茜餃真係睇人口味,我自己係芫茜控覺得超級之香,芫茜味超級突出,食落係大滿足!🥟紫菜鮮肉餃併麻辣白菜煎餃 10隻 $79★★★★☆除左煎餃我仲加左$17蚊加埋個金沙餃!真係超級邪惡,每隻餃子香脆仲鋪滿哂咸蛋黃,咸香又沙沙嘅口感,好正!叫到呢個時間已冇咩餃子選擇,紫菜超爆餡,煎都幾夾,我最鍾意加埋佢個辣菜脯一齊食,超惹味。麻辣第一次試就出奇地好鍾意,有麻辣香(偏向大陸風味),但唔會太辣,一般人絕對接受到!🌟涼拌皮蛋 $22★★★★☆呢個係我每次黎都必叫嘅小食,皮蛋汁係甜口嘅醋汁,食落係超級開胃!佢仲配埋個醃薑,呢個又係我Favourite,單食配餃子、配皮蛋都得,解膩一流!🌟秘汁金錢展 $40★★★★☆呢個金錢展好厚實有一定口感,食落去札實但唔韌,佢已經滷得好入味。一碟都有6-7片,絕對有驚喜
★★★★☆
呢個金錢展好厚實有一定口感,食落去札實但唔韌,佢已經滷得好入味。一碟都有6-7片,絕對有驚喜!
🌟羅漢果金草茶 $12
★★★★☆
呢個價錢有一大枝真係好抵飲,加上食煎餃考慮到熱氣呢個問題,呢款就有清熱效果,完美。
總結:每款餃子都好食,湯同煎各有特色,最好兩樣叫齊!建議大家早D食,因為8點左右已經得番1-2款餃子。