2014-11-14
朋友今次帶我黎左依到食飯,佢話佢自己最愛依到既北海道忌廉飯,但我自己就比較對依到既鰻魚飯有興趣,食完真係番唔到轉頭。首先講講依到既環境,都幾有風格嫁,睇落有D似比較舊式既居酒屋,佢依到牆上面仲貼哂唔同既日式裝飾,有D海報,紙扇,不過依到既位其實唔多,空間上就有少少窄,抽住一袋二袋就一定唔方便嫁喇。首先就叫左依個漢堡扒北海道忌廉飯,食落有少少唔夠熱,不過味道的確係一流既, 西式既白汁食落係比較咸,但依到既日式忌廉汁食落有甜而不膩既感覺,配埋個飯食落一流,漢堡食落口感比較散,不過味道唔錯,之後就係鰻魚飯,先黎係一個麵豉湯,裹面有昆布同埋荳芽,咸味十足,唔錯,鰻魚飯一黎到D香味就已經四散,食落去肉質鬆軟, 而且佢既骨比較軟同埋細,唔怕剌口,鰻魚汁又岩岩好唔多唔少,食落非常之香。