2023-05-09
最近返工好忙,終於可以忙裡偷閒嘆返個鐵板燒午餐,見到做緊八折優惠一於嘆下。環境光猛舒適,樓底高,燈光柔和,座位闊落。無花果沙律師夫自家製秘製柚子汁,帶點酸酸甜甜非常開胃。前菜三小點牛蒡小魚乾,日本豆腐和辣蘿蔔蓉,配搭特別。主菜揀左美國安格斯牛柳和深海白鱈魚日本真蠔養殖為主,當造時期一般都係秋天和冬天。體積較小,殼身較薄,豪味濃郁,甘香鮮甜。極上刺身三點厚切既鰹魚和油金魚,冰凍鮮甜。而牡丹蝦頗為大隻爽甜,帶口感,非常滿足。鮮活南非鮑魚外型亮麗,新鮮肥美!厚帶嚼勁,味鮮而濃,配上海帶鰹魚汁和野生昆布,令人一試難忘!深海野生白鱈魚含豐富油脂,質地細膩,再配上法式雜菜和白蜆汁,非常特別。茶碗蒸比起平時食既嫰滑更多,原來當中加了松露,令蛋唔會黏底。再配上三文魚籽和木耳絲,加入了鰹魚汁,味道非凡。美國安格斯牛柳運動機會幾乎無,也是牛肉最嫩的部位,也因為份量最少而比較昂貴。師傅切成八小片,入口肉汁爆滿,肉味濃郁,非常滋味。鐵板炒飯當中有白飯魚,櫻花蝦和木魚碎,再加上了日本酸梅醬,酸酸味味嘅感覺又幾特別。最後食埋個雪糕甜品,非常滿足,真係飽到一個點呀!
環境光猛舒適,樓底高,燈光柔和,座位闊落。
無花果沙律
師夫自家製秘製柚子汁,帶點酸酸甜甜非常開胃。
前菜三小點
牛蒡小魚乾,日本豆腐和辣蘿蔔蓉,配搭特別。
主菜揀左美國安格斯牛柳和深海白鱈魚
日本真蠔
極上刺身三點
鮮活南非鮑魚
深海野生白鱈魚
含豐富油脂,質地細膩,再配上法式雜菜和白蜆汁,非常特別。
茶碗蒸
美國安格斯牛柳
鐵板炒飯
最後食埋個雪糕甜品,非常滿足,真係飽到一個點呀!