2020-11-03 1148 浏览
難得近日疫情好轉,跟朋友約了很多次都取消了,朋友介紹在佐敦有間日本餐廳 – 七福神,近似居酒屋,就提早一星期預約,8:30來到,餐廳都人山人海,有多個卡座,而且防疫措施足。餐牌有刺身、壽司、小食、炸物、串燒、麵類、烏冬等….連西式pizza都有,應有盡有,比日本居酒屋還要豐富。我們點了大阪燒醬油豚肉炒麵 $78、金龍蝦飯卷 $48、魷魚鬚唐揚 $58、活赤貝刺身 $58、甘蝦壽司 $26、吞拿魚壽司 $38、京都豚肉煮 $88、炸雞唐揚配芝士醬 $58、墨魚咀唐揚 $62、荔枝香桃梳打大阪燒醬油豚肉炒麵 - 關鍵就是要有大阪燒醬,不會太咸,細麵條完全沾裹醬汁微酸的滋味,口感有彈性。金龍蝦飯卷 - 蝦炸得香脆,蟹籽充足。魷魚鬚唐揚 - 香酥又鬆脆炸魷魚鬚,彈牙口感十足。活赤貝刺身 - 新鮮即開的活赤貝刺身,食落肉質更爽厚、味道更鮮甜,令人再三回味!甘蝦壽司、吞拿魚壽司 - 吞拿魚比油甘魚和鰤魚更為清甜,而且油份不會過膩,鮮味、酸度和甜度均衡,甘蝦肉質細綿、味道甜美。京都豚肉煮 -豬肉煮到很軟嫩,肥糕與肉比例相當均衡。炸雞唐揚配芝士醬 – 配上芝士醬一流,做多少少運動都值得。總評:真心覺

餐牌有刺身壽司、小食、炸物、串燒、麵類、烏冬等….連西式pizza都有,應有盡有,比日本居酒屋還要豐富。

金龍蝦飯卷 - 蝦炸得香脆,蟹籽充足。

魷魚鬚唐揚 - 香酥又鬆脆炸魷魚鬚,彈牙口感十足。

京都豚肉煮 -豬肉煮到很軟嫩,肥糕與肉比例相當均衡。

炸雞唐揚配芝士醬 – 配上芝士醬一流,做多少少運動都值得。

總評:真心覺得比日本居酒屋優勝
2020-11-01
2020-11-03 79 浏览
第2次幫襯七福神 今次係慶祝朋友生日本身openrice訂左18:30 有88折 點知全部都遲到就無左88折~ 不過都照食!我地3個人叫左好多野食!1. 細蟹柳青瓜沙律$52 **每次都會比佢個份量嚇親!大家記我叫份細已經好足夠2. 饅魚炒飯$78 足料份量多 食唔曬要打包3. 芝麻雞翼$45 燒得好脆口但入面仲好JUICY4. 雜錦天婦羅$75 正正常常5. 鐵板牛舌$78 好厚肉 味道麻麻另外仲叫左幾款壽司同卷物 都係正常!埋單$67X總黎講份量足 味道佳最好提早訂位, 因為位置唔多!

就無左88折~ 不過都照食!

我地3個人叫左好多野食!
1. 細蟹柳青瓜沙律$52 **每次都會比佢個份量嚇親!
大家記我叫份細已經好足夠
2. 饅魚炒飯$78 足料份量多 食唔曬要打包
3. 芝麻雞翼$45 燒得好脆口但入面仲好JUICY

4. 雜錦天婦羅$75 正正常常
5. 鐵板牛舌$78 好厚肉 味道麻麻

另外仲叫左幾款壽司同卷物 都係正常!
埋單$67X
總黎講份量足 味道佳

最好提早訂位, 因為位置唔多!
2020-10-28
2020-11-02 79 浏览
佐敦有好多高質餐廳,今日過左黎食呢間七福神和食亭,環境舒服,高質美食。芝麻雞翼香脆可口,放左陣影完相都仲熱辣辣,雞翼肉非常入味。9/10鰻魚飯鰻魚份量好多,應該接近有原條鰻魚,每舊都好肥好香魚油味,食落冇細骨,食到停唔到口。9/10芝士焗天火蠔蠔上面鋪滿芝士同沙律醬,極為邪惡。而蠔就好大隻,好有咬口,食落好重蠔味。 6/10海膽刺身好鮮甜,完全冇腥味,有會幾片紫菜同壽司飯跟,但一板海膽黎計份量好似少左D,不過真係好好味,冇後悔食海膽,真係好想叫多個10/10海老天婦羅共有6隻蝦,唔算特別大隻,不過肉質都彈牙,有咬口。7/10

芝麻雞翼
香脆可口,放左陣影完相都仲熱辣辣,雞翼肉非常入味。9/10

鰻魚飯

芝士焗天火蠔

海膽刺身

海老天婦羅
共有6隻蝦,唔算特別大隻,不過肉質都彈牙,有咬口。7/10
2020-11-01 127 浏览
今晚黎到呢一間七福神和食亭到食晚飯,朋友話這一間餐廳大碟夾抵食,等我都親身試下先。一坐底,睇一睇個餐牌,價錢吾算高,我地叫左幾樣野食,睇下好吾好味先😋呢個蟹籽沙律,作為前菜非常好。我以為幾十蚊,會係一人份量,上菜時,個份量大到可以4個人食,勁抵食👍🏻👍🏻雞翼串,雞翼上面加鹽一齊燒,好野味。雞翼吾會燒到非常乾,咬落去重可以食雞肉既肉汁👍🏻三文魚腩壽司,三文魚腩係特長,可以食到三文魚腩獨有果種魚脂既味道。清酒煮海蜆,每一隻海蜆都好大隻,應該精心挑選過。之前食過一啲係勁細隻😥,體好差。今次由於蜆非常大隻,所以入口時,可以食到蜆既鮮味,而且蜆肉吸收埋清酒,有淡淡酒味味,勁好味,抵讚👍🏻神戶野菜炒,呢一個價錢,真心抵食,夠大碟。佢地落左醬汁去炒,味道比較濃,用黎送飯或壽司比較適合。主食方面,我點了滑蛋豬排飯。都係勁大碗,估佢吾到😂 雞蛋吾會煮到好老,滑滑的口感,連飯一齊放入口,好味呀😍滑蛋豬排飯一定會有醬汁,令豬排同埋飯都有濕濕的感覺,容易入口。佢地個醬汁同豬排味好夾,而且豬排都好大件,一啖豬排一啖飯,食到停吾到口👍🏻👍🏻 好建議食呢個滑蛋豬😋大板燒醬油豚肉炒麵,呢一個份量都係好大碟,而且醬油味

大板燒醬油豚肉炒麵,呢一個份量都係好大碟,而且醬油味比較濃,但女朋友就話濃得黎好好味。所以鍾意食濃味炒麵既朋友,可以試呢一個。

炒麵吾會炒到爛晒,食既時候都好有口感,但未去到爽口既感覺。連埋配菜一齊食,會無咁油膩。

總括黎講,朋友真係無介紹錯,係好大碟,好抵食。評下分先:

美味程度⭐️⭐️⭐️⭐️
舒適程度⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
衛生程度⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食程度⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2020-10-26
外卖自取
2020-11-01 55 浏览
我在Openrice預訂周日晚上7點2人,享有88折。我們6.30到達,當時餐廳只有幾個顧客, 但是我們被reception拒絕入座了。說如果我們想享受折扣的話, 必須7點入座。我問為什麼。reception甚至不在乎,說-如果你不喜歡, 這是您的選擇。我們笑著走了。首先,我們到達時,當時餐廳只有幾個顧客,  我們在晚餐高峰期之前吃完晚飯, 可以盡快把桌子還給下一輪顧客(如果有)。這是雙贏。其次,這是最重要的-工作人員的態度。接待處的年輕人很有態度,甚不在乎。當他說如果我在6.30進去時,我沒有資格享受晚上7點的預訂折扣。真是笑話。我是這家餐廳的老顧客,我來給你生意,折扣並不重要,但服務的態度讓我不高興, 那我就走。 誰最終失去生意?這message是餐廳管理層注意的, 您的員工是您的客戶離開的主要原因。

2020-11-01
2020-11-01 59 浏览
今日嚟到呢一間餐廳 我哋見到佢嘅Menu非常之多元化又有炸物燒物刺身壽司 真係滿足到我同男朋友所有嘅願望我哋首先叫咗個酥炸魷魚同埋芝麻雞翼酥炸魷魚份量非常之多 而且唔會太油我覺得炸得啱啱好芝麻雞翼亦都係唔錯 好香脆之後我哋就叫咗少少壽司有三文魚腩火炙三文魚腩同埋平目魚平目魚好清新 三文魚腩都好肥美火炙三文魚腩更加唔使講啦增加左油香味啊我哋仲叫咗軟殼蟹卷 好好食呀 入面嘅軟殼蟹仲保留到酥脆 唔會林晒之後我同男朋友都叫咗主食一個係香辣海鮮烏冬烏冬非常之足料啊 有勁多海鮮而且湯底都唔錯烏冬亦都煮得啱啱好好煙韌男朋友就叫咗個鰻魚飯 佢嚟到我哋見到有勁多件鰻魚真係超滿足
今日嚟到呢一間餐廳 我哋見到佢嘅Menu非常之多元化

之後我同男朋友都叫咗主食
一個係香辣海鮮烏冬
男朋友就叫咗個鰻魚飯 佢嚟到我哋見到有勁多件鰻魚真係超滿足
2020-10-31 54 浏览
上次是中午時間來食,今次再約朋友在此食飯吹水,因為記得佢地的食物水準唔錯而價格亦大眾化,坐低才發現餐牌上的菜式都唔同了,多了一些其他的選擇,可以令到保持新鮮感。刺身盛有5款不同配搭,我比較喜歡油甘魚及租蝦,所以選了1號,果然水準穩定,油甘魚新鮮鮮甜,帶子亦算厚身,甜蝦SIZE 合適,總共10片,計落每片$18元。芝士烔天火蠔,蠔的SIZE 都大多肉,燒焗唔會太乾,食落JUICY 蠔味濃,如果再多D芝士更野味。鐵板燒牛舌,燒得夠火爐,好淋身唔會太乾,醬油味濃郁,咬落去有牛肉味而軟綿綿。三文魚腩壽司,夠肥夠長夠大件,鮮味十足。左口魚壽司,食到淡淡魚香。蟹味噌甲羅燒,自從上次在另一間餐廳食過此菜式後,開始喜歡此款式,這裡相對味道唔會太濃,加上鱈魚干食好配合,如何有多幾片鱈魚干更好。鰻魚炒飯,飯底乾身,少油,水準保持。

三文魚腩壽司,夠肥夠長夠大件,鮮味十足。
左口魚壽司,食到淡淡魚香。

鰻魚炒飯,飯底乾身,少油,水準保持。
2020-10-28
2020-10-31 58 浏览
去同女朋友慶祝生日食生日飯,因為要比蛋糕驚喜所以就搵間唔係放題既日本餐廳。就Book咗呢間七福神和食亭。我地叫咗以下既野:三文魚、三文魚腩、左口魚刺身炙燒帶子、甘蝦、北奇貝、油甘魚壽司豆腐野菜湯串燒煙肉帶子忌廉蟹肉餅三文魚手卷軟殼蟹手卷壽司做到基本功,唔似某大集團快子掂下就散(我唔係壽司食家😅我最多識睇呢樣)軟殼蟹手卷好食,脆口,似係即叫即整最有好印象都係豆腐野菜湯入口感覺好健康同清淡總結來講,直得再試
三文魚、三文魚腩、左口魚刺身
炙燒帶子、甘蝦、北奇貝、油甘魚壽司
豆腐野菜湯
串燒煙肉帶子
忌廉蟹肉餅
三文魚手卷
軟殼蟹手卷
軟殼蟹手卷好食,脆口,似係即叫即整
最有好印象都係豆腐野菜湯
生日
  • 軟殼蟹手卷
  • 豆腐野菜湯
2020-10-29 285 浏览
朋友近來响佐敦返學,佢話見到一間食日本嘢嘅餐廳,好想去食,咁啱今日我又得閒,所以就陪佢一齊去食。呢間餐廳係响閣樓,入門口就見到有一個充滿和風味嘅擺設。裏面嘅環境都好有日式居酒屋嘅feel,坐位都幾多。職員安排我哋坐卡位,呢個卡位夠闊落,坐得好舒服。朋友話好肚餓,所以我哋點咗好多嘢食。呢度點餐係用柯打紙,今餐由朋友發板。飲品先到,朋友叫杯牛油果鮮奶沙冰。成杯青bb,好得意,朋友話牛油果味道重,入口creamy,好滑,凍冰冰,沙冰溶左就唔太甜,好啱佢。近來天氣涼左,所以我就叫咗杯熱嘅忌廉綠茶。個杯睇到都覺得靚,茶味比較重,不太甜,我就比較鍾意佢重茶味,帶點苦味先好飲。朋友想食壽司,佢點左佢最愛嘅三文魚腩壽司,仲要特長嗰隻。朋友話三文魚腩帶鮮味,油份適中,飯入口亦唔會散。七味炸雞藍都係朋友至愛,炸雞賣相好吸引,每件都好夠份量。雞入口好熱,出煙,雞皮帶少少芝士味道,旁邊果個醬,芝士味極濃,點埋醬一啖咬落去真係覺得超級邪惡,Ichiban。魷魚鬚唐揚就係我嘅至愛,份量都唔少。呢個炸得同樣香,食落鬆脆,配埋沙律醬食就最好味。串燒响居酒屋當然唔少得,我哋叫左個串燒五品盛盒。五款串燒有雞翼,雞軟骨,小

串燒响居酒屋當然唔少得,我哋叫左個串燒五品盛盒。五款串燒有雞翼,雞軟骨,小青椒,冬菇同埋京蔥雞。五款都燒得唔錯,唔會燒得過火燶晒,調味調得剛好,味道十足。
又係朋友最愛嘅三文魚呀,今次呢個pizza係煙三文魚親子,Pizza皮薄,脆口,煙三文魚夠大塊,入口有溫泉蛋嘅流心蛋黃香同爆開嘅三文魚子,口感豐富,一流。
朋友知道我夜晚要飯落肚,所以就叫左個海膽海鮮炒黃金飯。呢個飯好大碟,超驚喜。平日d飯通常添兩三次就添完,但呢個好似食極都仲有。裡面充滿海鮮,有櫻花蝦,蜆肉,蝦仔同埋菇。飯炒得一d都唔油,飯亦軟硬適中,唔太咸,有蛋同埋海膽味道,幾好食。
2020-10-27
等咗食日本菜好耐,今晚終於有機會食,朋友推介去到呢間老字號店 - 七福神和食亭 共進晚餐。行一條樓梯上去就到了,餐廳以木為主,環境裝修好日式化。餐牌上的食物款式超級多,很少日本餐廳可以那麼多食物款式呢!我們一口氣點了11款美食,先點了我最喜歡的壽司🍣。炙五味是我最喜歡的,喜歡炙燒的味道,燒得很香,特別是芝士三文魚🍣,魚油加上厚厚的芝士食落去特別Creamy。另外鰻魚壽司竟然是無骨的,所以我再encore再食。另外三文魚腩壽司是長長的,食落去很鮮味呢!一向吃日本菜我都必叫軟殼蟹手卷,即叫即炸,難怪食落去軟殼蟹那麼香脆可口。串燒方面,醬油燒京蔥雞肉有三大件,雞肉肉質鮮嫩,燒得恰到好處。燒肉帶子串望落去都非常Juicy。七味炸雞很有份量,同樣地都是即叫即炸,外皮香脆之餘,咬一啖入面嘅肉汁唧晒出嚟。熱辣辣的黑松露海膽茶碗蒸很足料,鮮甜的海膽配上滑溜的蒸蛋,實在令人回味。S3鐵板燒牛舌好有鑊氣,牛舌質感很林,食落去好軟口。重點是兩人食咗咁多嘢,埋單都只係$600有找,難怪店舖座無虛席,確實是老字號日本菜餐廳,性價比高之餘,食物質素有保證!

行一條樓梯上去就到了,餐廳以木為主,環境裝修好日式化。

餐牌上的食物款式超級多,很少日本餐廳可以那麼多食物款式呢!

另外鰻魚壽司竟然是無骨的,所以我再encore再食。

另外三文魚腩壽司是長長的,食落去很鮮味呢!

燒肉帶子串望落去都非常Juicy。

S3鐵板燒牛舌好有鑊氣,牛舌質感很林,食落去好軟口。

2020-10-26 148 浏览
第一次嚟食七福,朋友係附近返工話午餐食過ok。早d嚟拎位坐卡位。活赤貝、三文魚、甘蝦、赤身、左口魚 $178活赤貝非常爽口帶甜!甘蝦更甜,但無貝咁爽口。厚切三文魚同赤身。左口魚都唔錯,但火炙左口魚油脂會更突出。火炙三文魚壽司 $25長形三文魚帶油脂香口,一口上飯入口!火炙帶子壽司 $26好多香葱cover佢,保護色係白色,哈哈!有d厚度既,帶子同活赤貝甜度接近。依度既貝殼類似乎不錯!海膽壽司 $48甘甜,無異味,有d青瓜食落無咁流!雜菜天婦羅 $62青椒、茄子、冬菇、蕃薯、南瓜無油益味,好!特別蕃薯同南瓜好粉粉帶厚肉,冬菇都大大粒。唔好睇少雜菜天婦羅,雜菜好易出水,但依度做得好好乾身點蘿蔔汁提味!忌廉蟹肉餅 $48超飽既小食,一開始以為係忌廉點蟹肉餅,點知原來係忌廉配蟹肉餅。識落有少少爆漿嘅感覺到好易有少少似薯容餅。清酒煮大蜆 $88大大粒肉,粒粒無沙juicy子!比較特別嘅係,佢除咗清酒之外,放咗啲香蔥同埋辣椒煮,所以提左點辣味,好微好微。石鍋蒜香牛肉飯$68勁多牛肉,愛牛人士必叫,朋友介紹要食。 蒜香好似仲少過牛肉,勁誇張囉!牛肉唔係勁多肥肉個種肥牛,大多是瘦肉!另外仲識到一啲飯焦

活赤貝、三文魚、甘蝦、赤身、左口魚 $178

活赤貝非常爽口帶甜!甘蝦更甜,但無貝咁爽口。

厚切三文魚同赤身。左口魚都唔錯,但火炙左口魚油脂會更突出。

火炙三文魚壽司 $25
長形三文魚帶油脂香口,一口上飯入口!
火炙帶子壽司 $26

海膽壽司 $48
甘甜,無異味,有d青瓜食落無咁流!

雜菜天婦羅 $62
青椒、茄子、冬菇、蕃薯、南瓜

忌廉蟹肉餅 $48

識落有少少爆漿嘅感覺到好易有少少似薯容餅。

清酒煮大蜆 $88

石鍋蒜香牛肉飯$68

牛肉唔係勁多肥肉個種肥牛,大多是瘦肉!另外仲識到一啲飯焦,菇類牛香濃濃!
  • 清酒煮大蜆
  • 石鍋蒜香牛肉飯
2020-10-25 1019 浏览
今日嚟到佐敦七福神, 其實呢一間餐廳自己以前都聽聞過,其實應該都好似開咗一排而且有朋友盛讚呢一間餐廳,咁我就同朋友試一試呢一間餐廳, 咁上到去其實內裏都算寬敞而且坐得都幾舒服 都唔錯 有一定嘅空間感。 咁我哋叫咗以下食品:魚切魚生丼: 裏面有三文魚、吞拿魚、雞蛋青瓜絲、魚子、帶子同其他魚生, 咁其實呢個魚生返分量我覺得都算多而且最重要就係每一粒魚生都好新鮮,所以呢一間日本餐廳來貨啲魚生都OK的。安康魚肝: 食得多鵝肝到厭啦,咁今次我介紹下食魚肝 。呢個安康魚乾我覺得texture真係有啲似鵝肝,因為其實係朋友介紹食安康魚肝,都係嗰句營養價值高而且我覺得都幾鮮美同佢個口感都滑潤, 所以我都幾like!蟹味噌甲羅燒: 咁佢有鳕魚乾或者紫菜珍珠飯揀,咁我就要咗雪魚乾,用左幾多蟹糕去燒、加小小蔥花 、睇碟野知道師父好細心同我哋燒, 因為而家自己燒一定燒唔出咁嘅效果, 將啲蟹膏放落鱈魚片到食 味道真係非常之夾,而且蟹膏同蟹肉香濃,最緊要嘅就係佢呢一個價錢唔係特別貴,所以呢一道菜我誠意推介。七味軟殼蟹卷: 呢個捲其實我覺得都ok嘅,因為啲軟殼蟹脆卜卜,同埋佢落咗好多我最鍾意食嘅蟹子,所以睇賣相已經

七味軟殼蟹卷: 呢個捲其實我覺得都ok嘅,因為啲軟殼蟹脆卜卜,同埋佢落咗好多我最鍾意食嘅蟹子,所以睇賣相已經真係唔錯,食落再去點小小芥辣加豉油簡直就係享受。

香辣大蝦海鮮烏冬: 最後呢個就係我哋今晚我覺得最好食嘅主角,因為佢份量多,而且有我最鍾意嘅海鮮大蝦,而且我食得出佢個烏冬係用手打烏冬,所以成個烏冬煙煙靭靭,另外佢湯底亦都幾好飲,因為辣辣地嘅, 仲有啲海鮮都好新鮮 。所以如果可以接受辣嘅朋友可以試下呢個烏冬我覺得真係幾抵食。

最後我同朋友享受埋杯荔枝青蘋果梳打就閃人了, 佢調劑啲杯飲品我覺得都幾好飲, 另外呢間餐廳都有好多食品可以選擇,所以應該好短嘅日子裏,我都會返返呢間餐廳度試下其他嘢食。 所以大家行開咗得呢一頭,大家可以試下呢間餐廳。
  • 石鍋香辣海鮮手打烏冬
2020-10-23 914 浏览
趁百貨公司做特價,去買幾個濾水器的濾芯備用,每一個平了$50,有著數。同時亦在附近一間頗有名氣的日式料理訂了位置,買完東西就可以去食晚餐。食店就在港鐵站附近,交通十分方便。去到在樓下等了三分鐘,就有服務員安排上樓上入座。店內有好些日式的擺設,如紙扇、玩偶及酒桶等,帶著日本民間的氛圍。有些卡座較為寬敞,但我們兩人是被安排在長枱的位置,而且就在工作枱旁邊,比較狹窄。我們點了一份刺身盛合 ($188)、芝士焗天火蠔3隻 ($78)、串燒拼盤五品 ($75)、神戶野菜炒 ($62)、蟹味噌甲羅燒 ($68)與及石鍋燒香蒜牛肉飯 ($68),買東西平了就不妨食得好些。不一會各款菜色都陸續送上,遺憾的是小桌上勉強只可放下三款,餘下的就唯有要求服務員暫緩送上。刺身盛合有金目鯛三件,鱆紅魚、三文魚及赤身各兩件,還有甘蝦三隻。金目鯛屬於較高檔次的剌身,赤身即吞拿魚,各款都新鮮肥美。計起上來芝士焗天火蠔3隻平均會比較抵,所以就要了3隻。蠔身相當大隻,口大的都會塞滿口腔,上面鋪了芝士來焗,裡面還有少少水份,保存著蠔味,軟糯多汁。串燒拼盤五品有雞翼、京蔥雞、雞軟骨、小青椒及冬菇各一串,味道略為淡口。食完收了些

刺身盛合

串燒拼盤五品

食完收了些碟後,第二輪的又送上來了。相對之下,神戶野菜炒味道就較為濃些,內有椰菜、甘筍及雜菌,上面再放了些芝麻及鰹魚乾,相當夠鑊氣。
神戶野菜炒

蟹味噌甲羅燒是以蟹蓋盛著蟹肉及味噌醬汁來燒,蟹味濃郁,還配有一份三角型的珍珠飯團跟紫菜,濃味的蟹醬跟飯團十分相配。
蟹味噌甲羅燒

最後是石鍋燒香蒜牛肉飯,熱呼呼的端上來,鍋邊仍很燙手,飯底還有著微微的焦香。用味啉來煮牛肉與洋蔥,帶少許甜味,上面鋪了很多的炸蒜及加了一些蔥花,味道好,份量足。
石鍋燒香蒜牛肉飯
刺身盛合
神戶野菜炒
蟹味噌甲羅燒
石鍋燒香蒜牛肉飯
2020-10-20 111 浏览
好耐都冇去過佐敦今日幫媽咪去裕華台灣美食節喺隔離見到呢一間日式居酒屋價錢好平加上又係樓上舖感覺比較乾淨同媽咪就走咗入去試下由於之前已經食咗下午茶所以我哋都係叫下小食飲下野食啲唔太飽嘅嘢就ok.🍄飲品叫咗士多啤梨沙冰同青蘋果梳打兩杯都幾好飲有用真生果整唔似用啲化學嘢特別鍾意士多啤梨沙冰 好好味🍄壽司佢哋可以散叫 我叫咗好幾樣金目鯛//特長三文魚//池魚//帶子//赤身全部都幾新鮮 睇落去顏色又靚食落去仲好香魚味呢個價位算性價比好高亦都唔係薄切透明 夠曬厚切🍄豆腐湯呢個略為偏淡 蔬菜好多想清淡啲都不失為一個選擇🍄燒牛舌燒得幾香 落咗少少鹽同胡椒燒點解好大方幾厚切仲有三塊咬入去幾juicy 又夠彈牙🍄酥炸魷魚鬚分量好足 分分鐘仲平過出面啲街邊檔炸得好脆好鬆 魷魚鬚彈牙調味啱啱好🍄雞泡魚乾分量適中 佢有燒過 之前食過有間店非常之乾呢間完全冇呢個問題仲係濕濕地咬入去好煙韌好好味 超香 推薦🍄燒青魚呢個火候適中燒到啱啱好煮仲好滑微微鹹香同魚香🍄炸雞全翼呢個勁推真係整得超好食炸粉少 整到脆卜卜 上面仲有好多芝麻調味好好味 咬入去啲汁爆曬出嚟性價比又高.我哋兩個喺嗰度足足坐咗三個鐘頭職員笑容又好 服務
好耐都冇去過佐敦
如果唔係可以坐耐啲推薦同朋友呢度
因為環境都幾舒服 枱同枱之間距離又夠遠
感覺安全 食物質素又唔差最緊要係價錢唔貴
2020-10-19 107 浏览
今日放假,夜晚同男朋友簡左呢間日本野試試佢。首先尼個壽司set,一共有24件壽司,有三文魚、吞拿魚、帶子、玉子、三文魚子、油金魚腩、金龍蝦反卷、赤背。但食落壽司真係一般,呢個價錢我寧願食板長。不過熟食小食就幾唔錯,叫左一個牛吞 一個炸墨魚咀。牛吞夠厚身!最後仲叫左一個牛油果奶昔 係我成餐飯最中意ge!
今日放假,夜晚同男朋友簡左呢間日本野試試佢。

最後仲叫左一個牛油果奶昔 係我成餐飯最中意ge!