2023-07-16
夏天最鍾意食一定係日本菜!encore了無數次的七福神一定係首選!呢度集合左刺身、壽司和我最愛嘅燒物,而且用料新鮮上乘,就以三文魚刺身為例,每片都係厚切,肉質又肥美,可以充分咁感受到陣陣油花!鰻魚飯👉🏻將整條厚切鰻魚層層疊,看起來就像一座鰻魚山😍分量超多,真的好壯觀!一直將鰻魚大啖吃,甜甜的鰻魚塞滿整個嘴巴好滿足!真係想食一啖飯,都要過咗鰻魚呢關先😂呢種幸福嘅苦惱都係第一次遇到😂花魚一夜干👉🏻這一款魚肉肉質飽滿,略帶鹹香,煎過之後充滿炭火香而又不失肉汁,好味喎!岩鹽燒油甘魚鮫👉🏻魚油之王嘅油甘魚個鮫燒過之後特別香,油膩感完全被中和了,還附帶香脆嘅魚皮嫩嫩的魚肉呢!忌廉蟹肉餅👉🏻鬆化的口感和creamy的忌廉蟹肉夾心形成強烈的反差萌,一試愛上!