2023-01-31 34 浏览
荃灣有一間新開嘅burger漢堡店🍔一.漢堡,估唔到識落嘅味道有幾吸引喎,餐廳漢堡嘅款式好多,總有一款啱你😍今次想同大家特別推介以下呢兩樣我好鍾意食嘅漢堡同薯條❤️👍🏻手打豚肉漢堡手打豚肉肉質格外軟腍,同埋超級juicy,漢堡仲有再加埋蕃茄、洋蔥同芝士,多層食材帶比我味蕾多重刺激,口感好豐富,一啖咬落去真係好正😛👍🏻炸魚薯條炸魚超巨型,仲要香炸後仍能保留原有魚肉的鮮味及肉汁。金黃色嘅薯條油炸後至脆內軟,熱辣辣好好味🤤。

今次想同大家特別推介以下呢兩樣我好鍾意食嘅漢堡同薯條❤️
👍🏻手打豚肉漢堡
👍🏻炸魚薯條
2023-01-31 56 浏览
呢排成日係屋企食飯,好耐冇食過漢堡,最常食既都係快餐店漢堡,但太常食,想試下其他間鋪嘅漢堡,於是就揀咗一.漢堡喇😆⭐️脆炸魚柳漢堡魚炸得好香脆,入口魚肉好軟滑,魚味濃郁,麵包外脆內軟,蔬菜新鮮美味,超級可口!唯一缺點係個包太大個🍔以我櫻桃小嘴一啖真係好難咬得晒🤣🤣⭐️檸檬胡椒雞翼非常香脆可口,亦炸至金黃色,再加上胡椒嘅點綴,仲帶點檸檬香,令到成隻雞翼非常好吃😋😋⭐️微辣雞翼雞翼外焦裡嫩,肉質嫩滑略,微帶些少辣,適合有時想食下辣野但又唔想太刺激時既不二之選,又足又唔会太heavy☺️☺️
⭐️脆炸魚柳漢堡
⭐️檸檬胡椒雞翼
⭐️微辣雞翼
2023-01-30 48 浏览
同男朋友係荃灣華都中心行街,見到有間叫《一.漢堡》的手造漢堡包🍔專門店。舖頭以黑白為主色,灰銀色的高餐桌椅,牆身仲掛上NBA的照片,好有美式風格。雖然鋪頭唔算好大,但都有2排座位,可以比客堂食。餐廳位於荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖,好容易認架!炸魚薯條🐟🍟炸魚有我2隻手掌✋🏻✋🏻咁大呀🤩,外層酥脆,裏面的魚肉柔軟juicy😋。話你知薯條🍟亦真係要堂食先好食架,新鮮熱辣,香脆可口👍佢有附埋一盒沙律醬和蕃茄醬,想點邊種食都得。手打豚肉漢堡🐖🍔漢堡超大個,呢個漢堡入面有手打豚肉漢堡扒🐖,洋蔥🧅,芝士🧀,生菜🥬,蕃茄🍅。手打豚肉漢堡扒超juicy,洋蔥煮到好甜,配上芝士,生菜和蕃茄,食落口啲汁係咁湧出來🤤好正呀!佢加多15蚊就可以要多份薯條,再加多5蚊可以要多罐汽水飲,好抵呀!

炸魚薯條🐟🍟

手打豚肉漢堡🐖🍔

2023-01-28 50 浏览
荃灣最近有間新開漢堡餐廳,想試好耐。 襯住今日放假得閒就坐低試下。 店面雖然比較細,但非常乾淨,感覺舒服。 最特別是餐廳採用環保木餐具,為環保出一分力,非常贊👍澳洲和牛漢堡 $68所有漢堡飽即點即整,超好服務。 令你可以食到熱辣辣嘅漢堡飽。 漢堡包好鬆軟及軟綿綿,好新鮮。澳洲和牛超juice,肉質鮮嫩,超夠牛味。 內有青瓜、蕃茄、芝士、洋蔥。炸薯條 $20超重薯味的薯條,炸到外脆內軟,薯條唔會冧,非常好食。唐揚炸雞 $36日式炸雞方法,雞肉沒有骨頭。食落啖啖雞肉,肉質彈牙再加上超脆嘅炸粉醬,想食完再食。啤酒脆漿炸大啡菇 $42大啡菇超香菇味,啤酒脆漿炸到大啡菇外皮非常鬆脆,再配埋黑松露醬,大啡菇再加黑松露嘅菇香味,更加香及鮮,無得頂! 脆炸魚柳漢堡 $52炸魚柳炸到超香脆,脆卜卜。 魚肉夠爽口,彈牙,唔鞋。 另加$15,再配上沙律及烏龍茶幫助去除炸嘢食嘅油膩,降降火。
荃灣最近有間新開漢堡餐廳,想試好耐。
最特別是餐廳採用環保木餐具,為環保出一分力,非常贊👍

澳洲和牛漢堡 $68

炸薯條 $20
超重薯味的薯條,炸到外脆內軟,薯條唔會冧,非常好食。

唐揚炸雞 $36

啤酒脆漿炸大啡菇 $42
大啡菇超香菇味,啤酒脆漿炸到大啡菇外皮

脆炸魚柳漢堡 $52
2023-01-27
  • 脆炸魚柳漢堡
2023-01-22 102 浏览
讚1 即叫即整 漢堡包既麵包係好鬆軟 醬汁好香 生菜番茄亦都新鮮2 舖頭細細 但幾乾淨彈1 漢堡扒有好多筋 呢方面要注意 因為一邊食一邊要吐啲嘢出黎 唔太得2 啲客破壞定點?有張檯下面條柄係彎左

2 舖頭細細 但幾乾淨

2 啲客破壞定點?有張檯下面條柄係彎左
2023-01-20 64 浏览
荃灣開佐一間叫Burger One既美式快餐店,裝修相當有美式風格,小店一間但五臟俱全。脆炸乳酪雞漢堡👍🏻雞扒炸到金黃香脆,鮮嫩肉汁鎖係雞扒入面,一咬就必晒啲肉汁出黎,乳酪醬係雞扒底,酸酸地令雞扒食落更加唔會覺得油膩,加埋青瓜絲同蕃茄,味道更fresh更好食,無得彈呀!檸檬胡椒雞翼雞翼有濃濃既胡椒味,檸檬汁令雞翼酸酸地,胡椒既微辣就帶出雞翼既鮮肉味,雞翼唔係煎得特別脆,但都已經好香口,好好食,仲有啲開胃添!食快餐飲埋罐可樂就更爽更正!
脆炸乳酪雞漢堡👍🏻
檸檬胡椒雞翼

食快餐飲埋罐可樂就更爽更正!
2023-01-20 63 浏览
荃灣去邊到咁方便樓下一程巴士就黎到總會間中想食漢堡薯條脆炸野無得輸 上op搵下附近有咩食搵到呢間行多幾步就到諗住買個外賣上朋友到食其實整完出黎已經香到一個點好想即刻食 但無計 已經遲到趕時間搵人*建議堂食即刻咬!而且好有外國型格feel 打卡都好唔錯叫左安格斯漢堡同埋澳洲和牛漢堡非常足料特別塊扒呢個價抵食我就最鐘意塊包微微煎一煎 鬆軟又有脆邊😍諗起又想食-炸雞件件香脆好咬,肉唔會乾柴一件接一件,手同口都停唔到
荃灣去邊到咁方便
搵到呢間行多幾步就到

諗住買個外賣上朋友到食
其實整完出黎已經香到一個點
好想即刻食 但無計 已經遲到趕時間搵人
*建議堂食即刻咬!
而且好有外國型格feel
打卡都好唔錯
叫左安格斯漢堡同埋澳洲和牛
漢堡非常足料特別塊扒
呢個價抵食
我就最鐘意塊包
微微煎一煎 鬆軟又有脆邊😍
諗起又想食
炸雞件件香脆好咬,肉唔會乾柴
一件接一件,手同口都停唔到
2023-01-18 76 浏览
呢咖一諗起食漢堡就會諗起一.漢堡,每次去開荃灣都要去食,由於太正既關係 ,我決定要打返篇文讚揚下佢😋我先叫左個大啡菇漢堡🍔🍔漢堡中入面添加洋蔥🧅,從而提升口感,增加一絲甜味,更加鮮嫩多汁,本身個大啡菇已經好juicy🤤再加埋生菜、洋蔥、蕃茄perfect match👍🏻成個味道好夾同好開胃, 食幾多都唔會覺得滯😚😚另外唔夠喉,仲要左2款小食,先有炸薯格🍟表面金黃,脆身,咬落係新鮮既薯仔味,點啲茄汁更加好味👍👍仲有呢個微辣雞翼🍗雞翼沾滿炸漿,香脆度高,唔係厚粉類型,雞肉未有乾柴,外脆內軟,帶少少辣,幾過癮😋😋
2023-01-18 51 浏览
今日放工同同事去食晚飯,我哋就好想食快餐,喺附近就搵咗一間小店入去食漢堡同埋炸雞薯條嘅!佢哋座位都係高等,不過坐落都幾舒適,重點係佢哋嘅嘢食都非常之好食。🍔脆炸乳酪雞漢堡 我哋今次叫咗呢個乳酪雞漢堡,佢嘅漢堡都好豐富有好多唔同嘅配料,令到個口感亦都非常有層次。呢個炸乳酪雞非常之好食😋🍗唐揚雞翼,🍟芝士煙肉薯條佢哋嘅炸雞翼都好出色,熱辣辣而且脆卜卜!佢哋嘅芝士煙肉薯條都好好食,啱啱炸起,加芝士就好好食。
🍔脆炸乳酪雞漢堡
🍗唐揚雞翼,🍟芝士煙肉薯條
2023-01-18 34 浏览
男朋友話好耐冇食過Burger啦,見到附近有一間新開嘅burger店,款式都幾多,所以就決定今餐要食個burger先🤤但我呢排想食清啲,我就揀左大啡菇漢堡🍔雖然係素漢堡嚟,但味道一啲都唔會dry!大啡菇菇味好香,配埋洋蔥、番茄同生菜,呢個組合超清新😆估唔到咁好食👍🏻食肉獸嘅男朋友,就揀左澳洲全血和牛漢堡🍔呢個全血和牛真係不得了,和牛牛味勁香濃🐮,仲有加上cheese,多款配菜,一咬啲肉汁同千島醬必哂出嚟,勁滿足🥰餐廳一共有三款雞翼,今次就叫左兩款嘅試試。唐揚雞翼同微辣雞翼都炸得好香脆,唐揚味道就傳統啲,我自己鐘意再點醬食。而微辣雞翼口味唔會太辣,食唔到辣嘅朋友都可以一嚐辣味😋

但我呢排想食清啲,我就揀左大啡菇漢堡🍔
食肉獸嘅男朋友,就揀左澳洲全血和牛漢堡🍔
餐廳一共有三款雞翼,今次就叫左兩款嘅試試。
2023-01-18 33 浏览
男朋友話想食雞翼,漢堡🍔於是去《一.漢堡》食野。❣️檸檬胡椒雞翼🍋🧂🐔呢款雞翼好有特色。面頭灑上檸檬皮碎和胡椒,有好香的檸檬味,又有D胡椒的辛辣味,清新又刺激。炸過的雞翼非常酥脆,內裏雞肉幼滑多汁,滋味可口。❣️微辣雞翼🐔微辣雞翼灑上秘制調味辣粉,又香又辣非常惹味,炸過的雞翼非常酥脆,內裏雞肉幼滑多汁,滋味可口。❣️澳洲全血和牛漢堡🐂🍔鬆軟的麵包🥯烤到微焦,夾埋全血和牛,牛味濃郁,油脂均衡,Juicy美味,配上芝士🧀,洋蔥🧅,青瓜🥒生菜🥬和千島醬,口味非常豐富,勁正👍❣️脆炸魚柳漢堡🐟🍔超.超.超大塊酥脆炸魚柳,配以生菜和秘制醬汁,夾係鬆軟的麵包裏面,一啖咬落去,豐富的口感好滋味。
男朋友話想食雞翼,漢堡🍔於是去《一.漢堡》食野。
❣️檸檬胡椒雞翼🍋🧂🐔
❣️微辣雞翼🐔

❣️澳洲全血和牛漢堡🐂🍔

❣️脆炸魚柳漢堡🐟🍔

星期日搵食至荃灣,行到華都細商場,好有地道特色。但估唔到呢有間隱世漢堡店😱!門面唔算大,好易行過籠。 但入面但裝修好對我哋呢啲籃球迷好吸引😍!所以入嚟一試全店都有MJ海報!!就係俾MJ吸入嚟🤣咁哂剛剛睇完the first slam dunk 嘅我哋點知,食物又估唔到咁正喎!兩大兩小,叫咗兩個set,另加一個漢堡。Set 叫咗和牛漢堡同安格斯漢堡小食配炸魚薯條同Mac Cheese 俾小朋友個漢堡係勁有heart, 手打牛肉漢堡塊漢堡大約有3cm 厚,勁多肉汁!🥰成個飽大到一啖放唔哂入口要好小心食,因住啲汁彈到成身都係,因為太多汁啦!薯條夠厚身,即叫即炸,入面仲有少少薯蓉,我至鍾意下次會試埋黑松露薯條呢個份量我哋都食唔哂最重要係埋單係300蚊都唔駛!個性價比超高啦!去啲美國兄弟食,一個人都2百幾……為咗呢間Burger One, 真係特登入嚟荃灣去要,一試難忘

點知,食物又估唔到咁正喎!

兩大兩小,叫咗兩個set,另加一個漢堡。
Set 叫咗和牛漢堡同安格斯漢堡
小食配炸魚薯條同Mac Cheese 俾小朋友

個漢堡係勁有heart, 手打牛肉漢堡
塊漢堡大約有3cm 厚,勁多肉汁!🥰
成個飽大到一啖放唔哂入口
要好小心食,因住啲汁彈到成身都係,因為太多汁啦!

薯條夠厚身,即叫即炸,入面仲有少少薯蓉,我至鍾意
下次會試埋黑松露薯條

呢個份量我哋都食唔哂
最重要係埋單係300蚊都唔駛!個性價比超高啦!
去啲美國兄弟食,一個人都2百幾……

2023-01-15
📍漢堡包🍔荃灣華都📍小店之選好多人行過都停一停,原來手打安格斯漢堡,同豚肉漢堡🍔我都唔執輸😍🍔手打安格斯漢堡(套餐配薯條🥔)+可樂$58厚身全人手打安格斯牛肉,切開係粉色,比較結實,但食落鬆軟🐮麵包🥯軟身,油亮夾住仲有生菜🥬蕃茄🍅青瓜🥒,全部好新鮮🍔手打豚肉漢堡(套餐配沙律🥗)+烏龍茶$58望落細細個,但原來豚肉除咗係手打之外,仲勁大塊🥹勁厚身醬汁濃香甘甜,豬肉🐷又夠味炸魚薯條🍟配塔塔醬整條魚柳,炸既時間剛剛好👍夾落去唔會散開,外脆內軟,乾脆🙌🏻再加埋店內自製既醬,口感更上一層樓👍配角薯條🍟份量都好多🫱脆漿炸大啡菇配黑松露薄薄嘅一層麵粉,炸得鬆軟店主好細心,將啡菇切成一件件☺️新鮮炸起,熱辣辣,口感特別😍黑松露醬既搭配👍
📍漢堡包🍔荃灣華都📍小店之選

🍔手打安格斯漢堡(套餐配薯條🥔)+可樂$58
厚身全人手打安格斯牛肉,切開係粉色,比較結實,但食落鬆軟🐮
麵包🥯軟身,油亮
夾住仲有生菜🥬蕃茄🍅青瓜🥒,全部好新鮮

🍔手打豚肉漢堡(套餐配沙律🥗)+烏龍茶$58
望落細細個,但原來豚肉除咗係手打之外,仲勁大塊🥹勁厚身
醬汁濃香甘甜,豬肉🐷又夠味

炸魚薯條🍟配塔塔醬
整條魚柳,炸既時間剛剛好👍
夾落去唔會散開,外脆內軟,乾脆🙌🏻
再加埋店內自製既醬,口感更上一層樓👍
配角薯條🍟份量都好多🫱

脆漿炸大啡菇配黑松露
薄薄嘅一層麵粉,炸得鬆軟
店主好細心,將啡菇切成一件件☺️
新鮮炸起,熱辣辣,口感特別😍
黑松露醬既搭配👍

🔮手工漢堡餐 連薯條 和飲品 $58🔸️脆炸魚柳漢堡呢個應該係我呢個荃灣區入面食過最好食嘅食炸魚柳漢堡呀!廚師非常良心慷慨,一整條魚柳勁大塊,長過個漢堡包兩倍呀!而且個脆漿略為嘅調味唔會好鹹,外面炸到脆卜卜, 魚柳又十分嫩滑!仲因為大太塊,我同朋友share食,淨食塊魚柳都飽呀!食完之後更加覺得我真係唔洗去再幫襯連鎖果間魚柳包囉! 🔸️手打安格斯牛漢堡手打安格斯牛漢堡扒既厚,咬落juicy又滿滿牛味,再加上微溶的芝士和牛脂混在一起,味蕾又享受了,新鮮的生菜,蕃茄洋蔥等,成個漢堡勁厚呀!幾十蚊有如此質素,又點可以唔試呀! 🎈更愛的是店家的麵包是用Brioche Bun 布莉歐麵包的,份內軟綿香甜,輕輕烘過微脆更可口 !👉仲可以加$2轉格格薯呀!🔮檸檬胡椒雞翼   $38 / 5 隻 無諗過這款雞翼會咁好食,純粹貪個名覺得未試過,一試便有驚喜.入口第一啖就俾個檸檬胡椒鹽surprise咗, 檸檬嘅香酸極之醒神,味蕾衝擊咗! 隨後又有胡椒的辛辣鹹味,又fresh 又刺激;雞翼表面炸得非常酥脆,火喉剛好,雞肉嫩滑咬落仲爆汁! 我都依家都好記得這道特式雞翼的味道,必推小食呀! 🔮啤酒脆漿炸大啡菇配自
🔮手工漢堡餐 連薯條 和飲品 $58
🔸️脆炸魚柳漢堡

🔸️手打安格斯牛漢堡

👉仲可以加$2轉格格薯呀!

🔮檸檬胡椒雞翼   $38 / 5 隻

🔮啤酒脆漿炸大啡菇配自家製黑松露醬  $38
脆漿炸得非常crunchy, 好似薯片咁,而且大啡菇咬落勁juicy,名乎其實,外脆內軟,配上自家製松露醬,松露香久久徘徊係口入面!thumb up呀!👍
手打安格斯牛漢堡
啤酒脆漿炸大啡菇配自家製黑松露醬
檸檬胡椒雞翼
题外话/补充资料: 💥依家著校服學生優惠,仲減$10,真心堅抵呀!
手打安格斯牛漢堡
啤酒脆漿炸大啡菇配自家製黑松露醬
2023-01-16 27 浏览
今日黎到Burger One,荃灣一間平民小店,專做美式快餐,裝修好有美式風,好chill。我地叫佐一個澳洲全血和牛漢堡🐮🍔,和牛整既漢堡扒真係特別唔同架,牛味激濃,肉質超嫩,牛肉肉汁好多,爆晒係口入面,加埋燒焦既芝士香味直衝味蕾,仲有啲蕃茄洋蔥係度,好好食,包皮仲要燒過添,超正!食完漢堡緊係要試埋小食微辣雞翼🌶️🐤同埋炸魚薯條🐟🍟雞翼香脆熱辣,醃佐既雞翼夠晒辣,仲要煎果陣面頭再有辣粉,十級惹味,雞肉又夠嫩,一份完全唔夠食!炸魚薯條就大大份,兩條長長既炸魚,金黃色脆卜卜,魚肉就嫩滑無比,薯條又係好脆好正,仲有茄汁同沙律醬可以點,香脆惹味,一流呀!