2019-12-30
好耐之前食過一鳴拉麵 , 覺得唔錯 , 之後都有回頭 1 , 2 次之後佢開咗 "一鳴丼食堂" , 主打丼飯 , 串燒等等 , 一路都想試 , 而且喺大埔區都幾出名 , 好多人食過都讚好 , 今日終於有機會同屋企人嚟試下啦 !! 😁😁週日午飯時間嚟到啱啱好唔使等 , 店舖都幾細 , 座位有啲逼 , 唔係坐得好舒服 , 不過以小店嚟講 , 呢點可以理解 , 店員服務還可以 蒲燒鰻魚帆立貝盛 ($128) 個飯同餐牌上圖片差唔多樣 ~ 面頭隻帆立貝好大隻 🤤🤤 鰻魚份量都幾多 , 而且係厚切 , 肉厚 , 唔會淨係得塊魚皮同肥膏 , 好味好味 !! 北海五品盛 ($178)有帶子 , 牡丹蝦 , 三文魚 , 三文魚籽 , 油甘魚 , 海膽 , 刺身都唔錯 , 略縑唔夠鮮味 , 款式都夠多 , 同樣好食 !! 芝士明太子玉子燒 ($78) 朋友大推呢個玉子燒 , 所以試下 ! 食後感覺還可以啦 , 明太子味道淡咗少少 , 不過勝在大份 , 3 個人食都覺得多 ~汁燒雞翼 ($28) 正正常常 , 未有驚喜 , 無一般燒雞翼個種驚豔 ~ 雞皮串燒 (2 串) ($28)太硬 , 口感一般 ,
不過以小店嚟講 , 呢點可以理解 , 店員服務還可以
個飯同餐牌上圖片差唔多樣 ~ 面頭隻帆立貝好大隻 🤤🤤
朋友大推呢個玉子燒 , 所以試下 !
正正常常 , 未有驚喜 , 無一般燒雞翼個種驚豔 ~
太硬 , 口感一般 , 燒雞翼同雞皮串燒都係 $28 , 好似雞翼抵食好多 wor 🤔🤔
腩肉肥瘦適中 !! 燒完好香 , 好味 !!
3 個人連加一食左 ~ $520 , 串燒質素中規中舉 , 主要推介佢嘅丼 , 款式吸引 , 刺身配撘豐富 !! 👍👍