2020-09-14 159 浏览
行到攰朋友就提議食日本料理經過見到門口d menu幾抵食就一於試下等左大概10分鐘就有得入座店舖防疫措施都做得好足量體溫🌡消毒搓手液🤲🏼同埋有隔板等食客都可以食得放心d超人氣大割引推介🍣海膽刺身$68🍣刺身$68有牡丹蝦+帶子+三文魚🦐珍寶赤海蝦$18以上幾款都非常新鮮 👍🏼唔會覺得腥🍣鮮帶子壽司$26🍣三文魚壽司$52🍣吞拿魚壽司$33🍣花之戀$29我哋無為意餐牌上壽司可以選少飯點知送到上嚟係咁巨型😂😂唔怪得話可以選擇少飯啦😂🍢鹽燒牛舌$21只有黑椒味同埋牛舌太腍 👎🏼🍲鹿兒島豚肉蜆肉鍋$60👌🏼點左豬骨湯底+稻庭烏冬$20湯底比較淡如果可以再濃味少少就更加好💬總括而言,成餐都好抵食而且上菜速度都頗快👍🏼👍🏼
行到攰朋友就提議食日本料理

🍲鹿兒島豚肉蜆肉鍋$60👌🏼
點左豬骨湯底+稻庭烏冬$20
湯底比較淡
如果可以再濃味少少就更加好

💬總括而言,成餐都好抵食
而且上菜速度都頗快👍🏼👍🏼
2020-09-08 82 浏览
入到元朗唔知食乜嘢好,行到去教育路見到呢間一番日本料理,真係好抵,剛剛12點才開門,所以人並不多疫情關係枱與枱之間都加咗一塊板,令食客食得放心餐廳都有好多空運嘅刺身餐廳周圍都佈置左七彩繽紛嘅poster,環境優美我最鍾意食嘅就係三文魚刺身,脂肪不算太多,但是入口都有香濃嘅魚油味,刺身夠晒凍,感覺到好新鮮,完全冇腥味三文魚頭燒到剛剛好,完全不油膩,外脆內滑,旁邊放有檸檬加幾滴上去魚頭上面,食落更加惹味午餐種類都有好多,無論飯烏冬壽司都齊晒 ,最平嘅鹽燒鯖魚只需$29真係好抵食嘢嘅途中,開始有人入嚟,相信到一點嘅時候,應該會全場爆滿,好彩我嚟得早叫多個白飯,食埋個三文魚頭,咁就夠晒飽😀
疫情關係枱與枱之間都加咗一塊板,令食客食得放心
餐廳都有好多空運嘅刺身
餐廳周圍都佈置左七彩繽紛嘅poster,環境優美
午餐種類都有好多,無論飯
烏冬
壽司
都齊晒 ,最平嘅鹽燒鯖魚只需$29真係好抵
叫多個白飯,食埋個三文魚頭,咁就夠晒飽😀
2020-09-01 164 浏览
早幾日做野經開元朗,又到午飯時間就梗是要去醫肚啦﹗呢間位於元朗教育路嘅餐廳唔算難搵,由大渠行過幾個鋪位就到。店鋪面向大街,好易就見到,一啲都唔難搵。由於鋪頭12點先開門,我是第一個客,完全唔使等位。店鋪內間隔幾寬敞,而且有晒隔板,唔驚會同隔離互相傳染。不過木凳就略為有些少硬,坐得耐會有少少唔舒服。蒲燒鰻魚丼 ($52)一上枱就急不及待將鰻魚放入口﹗超濃嘅鰻魚味,好香好鮮甜,而且都幾大條,抵食﹗伴碟嘅菜份量都唔少,啱晒我呢啲健康人士,不過醬汁稍為多左少少,食到最後啲飯吸晒汁有啲重口味。蟹籽壽司 - 跟餐 ($5)午市套餐其中一個優惠是可以加5蚊有兩件自選壽司,(好抵啊﹗)蟹籽份量唔少,色澤較橙,同埋味道唔腥,唔錯﹗大家若果驚壽司太多飯會濟嘅仲可以揀少飯添﹗海膽刺身 - 本地 ($98)最後登場嘅是一板本地海膽刺身,海膽嘅份量唔少,有成15-16件,好正﹗﹗首先就咁啪一件海膽,好鮮甜,而且完全沒腥味,非常正﹗之後再試用隨碟附上嘅紫菜一齊食,感覺上就一般,因為紫菜有少少稔。最後再試埋附上嘅飯糰加埋紫菜黎食,呢次嘅感覺就好啲,飯糰帶有微甜,但又唔會蓋左海膽嘅鮮味,唔錯唔錯﹗以呢個價錢食到咁嘅質

店鋪面向大街,好易就見到,一啲都唔難搵。

由於鋪頭12點先開門,我是第一個客,完全唔使等位。

店鋪內間隔幾寬敞,而且有晒隔板,唔驚會同隔離互相傳染。
不過木凳就略為有些少硬,坐得耐會有少少唔舒服。

蒲燒鰻魚丼

蒲燒鰻魚丼

蒲燒鰻魚丼 ($52)

蟹籽壽司 - 跟餐

蟹籽壽司 - 跟餐 ($5)
蟹籽份量唔少,色澤較橙,同埋味道唔腥,唔錯﹗

大家若果驚壽司太多飯會濟嘅仲可以揀少飯添﹗

海膽刺身-本地

海膽刺身 - 本地 ($98)

首先就咁啪一件海膽,好鮮甜,而且完全沒腥味,非常正﹗

海膽刺身-本地

以呢個價錢食到咁嘅質素嘅日本餐是幾抵嘅,可以再戰﹗
2020-08-26
蟹籽壽司 - 跟餐
2020-08-23 82 浏览
慕名而黎試下相撲級壽司,真係超大件!外賣仲有折,抵上抵~三文魚壽司,顏色睇得出幾新鮮~好味!京葱拖羅蓉壽司,軟綿綿嘅口感好正!燒鰻魚壽司,勁長,好好味!京蔥油甘魚碎壽司,軍艦級,其實都唔係碎,油甘魚直頭切成大大粒,一啖食哂超滿足!仲有油甘魚同劍魚腩壽司,口感比較結實,唔錯~黑松露醬炒雜菜,黑松露味唔算好濃,但都不過不失。板燒牛舌,超大塊,食完飽哂啱啱好!外賣想食壽司可以試下呢間~包裝得好穩陣,而且大件又好食!
慕名而黎試下相撲級壽司,真係超大件!外賣仲有折,抵上抵~
三文魚壽司,顏色睇得出幾新鮮~好味!

京葱拖羅蓉壽司,軟綿綿嘅口感好正!

燒鰻魚壽司,勁長,好好味!

仲有油甘魚同劍魚腩壽司,口感比較結實,唔錯~
黑松露醬炒雜菜,黑松露味唔算好濃,但都不過不失。

板燒牛舌,超大塊,食完飽哂啱啱好!

外賣想食壽司可以試下呢間~包裝得好穩陣,而且大件又好食!
2020-08-20 1057 浏览
環境:服務:味道:影相:Encore:90%📝加一➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖聽講元朗有勁抵食日式餐廳趁今日放假,就去探下佢嘅虛實先.鮮茄牛肉湯烏冬 $28食碗湯烏冬,真係抵食到無人有鮮蕃茄配上肥牛,用料吾手軟PS加多$5有埋飲品.韓式餃子鍋 約七至八粒韓式白菜豬肉餃鍋中有大量白菜湯底頗為辣,所以好惹味.珍寶大蝦天婦羅 即叫即炸,有兩條大虎蝦,炸南瓜同炸薯炸衣吾會好厚,口感鬆脆.壽司熟蝦鮮甜嫩滑集青瓜,蟹柳同玉子蛋嘅反卷,口感豐富三文魚食落軟綿清甜,夠新鮮.甘栗紫薯餅 口感香脆,啖啖都係紫薯香有甘栗粒做口感

環境:

服務:

味道:

影相:

Encore:90%
📝加一
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
聽講元朗有勁抵食日式餐廳
趁今日放假,就去探下佢嘅虛實先

鮮茄牛肉湯烏冬
$28食碗湯烏冬,真係抵食到無人有

鮮蕃茄配上肥牛,用料吾手軟

PS加多$5有埋飲品

韓式餃子鍋
約七至八粒韓式白菜豬肉餃
鍋中有大量白菜

湯底頗為辣,所以好惹味

珍寶大蝦天婦羅
即叫即炸,有兩條大虎蝦,炸南瓜同炸薯
炸衣吾會好厚,口感鬆脆

壽司
熟蝦鮮甜嫩滑
集青瓜,蟹柳同玉子蛋嘅反卷,口感豐富
三文魚食落軟綿清甜,夠新鮮

甘栗紫薯餅
口感香脆,啖啖都係紫薯香
有甘栗粒做口感

2020-08-17
2020-08-15 88 浏览
除咗田中,有一間日本餐廳元朗人係必定去過。如果唔想次次入嚟元朗都係食B仔涼粉,咁呢間都係體驗元朗嘅一種選擇嚟嘅午市套餐加$5就有兩件三文魚,好抵喎另外呢度出名大大舊壽司,點都另外嗌返幾件啦飯好大舊,但魚生絕對不遑多讓,一樣厚切,一啖兩啖都唔會食得晒好過份,$50都唔使就有碗勁足料嘅魚生飯,大胃係咪穿越咗去廿年前?加$10就有勁多嘢包埋,湯、沙律、甜品同前菜,堅抵喎連蕨餅都有得揀,正呀飽到前菜都食唔落飲吓嘢飲先落到格,勉強挑戰到成份set

午市套餐加$5就有兩件三文魚,好抵喎

另外呢度出名大大舊壽司,點都另外嗌返幾件啦

甜蝦角切魚生碎丼

時日前菜、沙律及甜品

加$10就有勁多嘢包埋,湯、沙律、甜品同前菜,堅抵喎

連蕨餅都有得揀,正呀

飽到前菜都食唔落

白桃汁乳酸

飲吓嘢飲先落到格,勉強挑戰到成份set
2020-08-15
甜蝦角切魚生碎丼
時日前菜、沙律及甜品
白桃汁乳酸
  • 壽司
2020-08-14 92 浏览
最近疫情又嚴重了,香港人出街都特別小心,連出外到餐廳進食的次數都減少不少,所以我已好久沒吃日本菜了。今天決定去元朗入貨,順便買外賣回家和家人一同分享,回味下日本美食。一番日本料理,主打平價的日本美食,今日下午茶時段光顧,最平的菜式只需$11,如此貼地價錢,實在令人驚訝。聽服務員說,現在更有午市優惠,頭一次光顧會有兩個印仔,而每次光顧會有一個印,滿12個印仔就可以有一個免費午餐啦。滑蛋吉列豬扒飯 $50滑蛋吉列豬扒飯,好大一碗,非常重手,連男生食都會飽呀。豬扒切成一塊塊,滑蛋味道帶甜,加上醬汁一齊食,正。炸雞唐掦 $19不用港幣二十元就有六件炸雞,真是很掋食。雞肉好軟好腍,不過因為外賣,炸皮被蒸氣焗腍,即食會更好食。珍寶大蝦天婦羅 $28一共二隻大蝦二件蔬菜,很超值呀。蝦肉調味啱啱好,不會太鹹太淡,好食呀。
最近疫情又嚴重了,香港人出街都特別小心
一番日本料理,主打平價的日本美食,

滑蛋吉列豬扒飯 $50

炸雞唐掦 $19

珍寶大蝦天婦羅 $28

2020-08-13
2020-08-14 682 浏览
繼夜晚禁堂食後好多餐廳都轉做外賣, 而香港人既晚飯飲食習慣都改變到家中,戶外甚至車上. 今日小弟就同女友人去左元朗覓食... 發現好多餐廳都好多人買外賣, 我地今次都就揀左路邊呢間一番日本料理買壽司外賣。,. 我地叫左三文魚壽司,油金魚壽司,京蔥拖羅蓉壽司,劍魚腩壽司,燒鰻魚壽司,京蔥油金魚碎壽司,黑松露醬炒菜同板燒牛舌..我地今次就係車上食真係別有一番風味.. 佢呢間料理既壽司真係好大件 不愧係本店特色,相撲壽司.. 佢d魚生好新鮮,由其係佢既油金魚同劍魚腩 真係好鮮味肥美,佢地相撲壽司既份糧直頭令我要分幾啖食..佢個鰻魚壽司對有鰻魚控既人黎講應該會係滿足 因為外賣都咁大條好足料.. 之後佢個黑松露炒菜好香, 搞到成架車都係gas味... 最後食埋個大大塊既板燒牛舌..真係好飽好滿足. 美中不足就係無得享用店內既環境同即場新鮮滾熱辣既堂食 ...唔緊要,等遲d㩒堂食無左我地會再返黎!
繼夜晚禁堂食後
. 今日小弟就同女友人去左元朗覓食
... 發現好多餐廳都好多人買外賣
, 我地今次都就揀左路邊呢間一番日本料理買壽司外賣。
..我地今次就係車上食
真係別有一番風味
.. 佢呢間料理既壽司真係好大件
不愧係本店特色,相撲壽司
.. 佢d魚生好新鮮,由其係佢既油金魚同劍魚腩
真係好鮮味肥美
,佢地相撲壽司既份糧直頭令我要分幾啖食
..佢個鰻魚壽司對有鰻魚控既人黎講應該會係滿足
因為外賣都咁大條好足料
.. 之後佢個黑松露炒菜好香, 搞到成架車都係gas味
... 最後食埋個大大塊既板燒牛舌
..真係好飽好滿足
. 美中不足就係無得享用店內既環境同即場新鮮滾熱辣既堂食
...唔緊要,等遲d㩒堂食無左
我地會再返黎!

2020-08-08
2020-08-12 54 浏览
疫情期間好多舖頭都做外賣九折,呢間都唔例外,$100就已經有九折,記得好耐之前食過,印象中係非常抵食,而食材又好新鮮午餐真係超級抵,$29起就可以食到地方雖然不太大但都坐得舒適,枱同枱之間有一塊板隔開,感覺衛生安全😆午餐跟咗個蟹子沙律,泡芙🤩蟹子沙律啲青瓜非常爽口😍又夠凍軟殼蟹飯卷非常大件,入邊嘅軟殼蟹即叫即炸,即刻整,所以咬落非常脆口餐廳入面其中一個賣點係生蠔$13一隻,雖然唔算好大,但係非常新鮮,而佢嘅三文魚腩片都不錯,切得好厚,口感又好好,夠晒肥美,魚嘅鮮味亦好充足好耐冇飲過嘅波子汽水,充滿童年嘅回憶呢個牛肉鍋入邊啲肥牛份量非常充足,湯底非常夠熱,牛肉一放下已經變色,鍋入面有好多蔬菜豆腐同埋金菇感覺到非常健康呢個拖羅刺身超級肥美又夠厚身,好香嘅魚油味,完全吾腥,食到停唔到嘅拖羅,佢嘅質素可以媲美大拖羅
午餐真係超級抵,
$29起就可以食到
地方雖然不太大
但都坐得舒適,枱同枱之間有一塊板隔開,感覺衛生安全😆
午餐跟咗個蟹子沙律,泡芙🤩蟹子沙律啲青瓜非常爽口😍又夠凍
餐廳入面其中一個賣點係生蠔$13一隻,
好耐冇飲過嘅波子汽水,充滿童年嘅回憶
豆腐
同埋金菇
感覺到非常健康
呢個拖羅刺身超級肥美又夠厚身,
2020-08-12 49 浏览
今日喺元朗行街中午時段,又想食日本嘢,在附近搵了一間日本料理這間日本料理做優惠,好像十分吸引,當然我並沒有錯覺入到店舖店員好有禮貌招呼我們坐低,細看一下餐牌有很多優惠正值疫情時間,所以店舖做的抗疫措施也很充足我點了這個軟殼蟹反卷,反卷的表面滿佈蟹子,10分吸引,而裏面的餡料滿滿的,食一口壽司外面蟹子卜卜脆,而軟殼蟹外脆內軟口感一流這個蟹子壽司新鮮做的,紫菜卜卜趣,加上蟹子的口感,我10分喜歡食這個三文魚腩刺身,食一口魚生油脂的甘香,滿佈口腔魚腩爽脆非常新鮮好食這個小食泡芙一口一粒也不錯最愛也是這個拖羅,魚油油脂分布均勻,十分新鮮,食一口魚生滿口魚脂甘香,不得了非常好食加上一支波子汽水非常滿足
這間日本料理做優惠,好像十分吸引,當然我並沒有錯覺
入到店舖店員好有禮貌招呼我們坐低,細看一下餐牌有很多優惠
正值疫情時間,所以店舖做的抗疫措施也很充足
這個小食泡芙一口一粒也不錯
加上一支波子汽水非常滿足
2020-08-07 65 浏览
Since it was Friday today, we decided to have a better dinner, thus we suggested Japanese cuisine. My wife decided on 一番日本料理, several minutes walk from Long Ping MTR.Despite being a humble-looking restaurant, it offered comprehensive range of Japanese cuisine such as sashimi, sushi, rice or noodles, fried item, skewer and snacks etc.For their take-away, they offered a can of free soft drink for every rice or noodle ordered.  Ika sushi - It was smooth and chewy, with shining texture. I was able t

Ika sushi - It was smooth and chewy, with shining texture. I was able to taste it's freshness.

Chicken skewer - It was marinated till smooth and juicy, chewy as well. The sauce was sweet and flavourful.

Sliced pork with kimchi rice - The staff was attentive with the packaging, with the rice packaged separately with the meat. Sauce was slightly spicy and sweet, and sliced pork was chewy and smooth, cut into thin slices. Kimchi was crunchy and juicy.

Eel fried rice - Fried rice was fried till chewy and flavourful, and eel was cooked till soft and smooth. Rice was fragrant, with carrot cubes and green beans in it.
3K
2020-08-07 70 浏览
星期一晚想唞下氣,去左一番買外賣,外賣自取全單九折呀~三盒壽司沉澱澱的,十分重手。點了雜錦壽司A款及加州卷,落單時無睇清楚雜錦壽司原來已經有加州卷,店員貼心題醒,不過是晚很趕時間就廢事再揀了,而且家裡的小朋友好喜歡食加州卷,多點一份也好。雜錦盤有三文魚,立魚,蟹籽,黃金魷魚各樣兩件。新鮮做的所以軍艦的紫菜很脆,超爆餡,啲蟹籽多到瀉呀!立魚好鮮味喲,平時好少點呢樣,試下新野唔錯喎。三文魚唔使講係至愛,大大塊魚生片正呀!第一盒加州卷,六件裝,旁邊有沙律醬附送。第二盒同樣靚仔,全部大大舊,壽司飯加wasabi,豉油同埋沙律醬真係好好味㗎~落完單十分鐘左右就有得攞,有效率。壽司大大件十分飽肚,除左食物size特大外,wasabi都比一大盒,同埋兩盒豉油!完全點唔晒咁多,哈哈,留返下餐。
星期一晚想唞下氣,去左一番買外賣,外賣自取全單九折呀~
三盒壽司沉澱澱的,十分重手。
雜錦盤有三文魚,立魚,蟹籽,黃金魷魚各樣兩件。
新鮮做的所以軍艦的紫菜很脆,超爆餡,啲蟹籽多到瀉呀!
立魚好鮮味喲,平時好少點呢樣,試下新野唔錯喎。
三文魚唔使講係至愛,大大塊魚生片正呀!
第一盒加州卷,六件裝,旁邊有沙律醬附送。
落完單十分鐘左右就有得攞,有效率。

2020-08-03
2020-08-07 531 浏览
疫症仍然嚴重, 多了時間在家, 幾乎都沒見朋友, 沒出去玩, 唯一安慰的, 是吃點美味的食物, 滿足一下味蕾。今晚到元朗買東西, 順便也買外賣回家吃, 外賣自取, 這樣的生活已變成了常態。元朗的一番幾有名, 刺身壽司都很新鮮, 今晚來這裡外賣吧。即叫即做, 大約要等15分鐘左右。當然少不得叫一堆壽司, 高興一下, 這裡的米飯量較多, 吃得飽飽的。鮮帶子壽司$13  - 大大件鮮帶子又夠厚, 味道鮮甜軟潤。京蔥拖羅茸壽司$15 - 蔥香好突出, 令拖羅茸少了膩感, 拖羅十分香口。皇帝蟹柳壽司$19 日本的皇帝蟹柳是KING SIZE的, 帶點爽口感, 像日本吃到的味道。佐口魚裙邊壽司$10 - 比較薄片, 魚油豐富。加拿大海膽壽司$25 - 本來想叫日本的但無貨, 但加拿大的都不錯, 很甜無腥。牡丹蝦刺身$26大大隻牡丹蝦, 鮮甜而有點蝦膠質。鹽燒三文魚頭$48 - 本來想食池魚但無貨, 三文魚也好吧, 穩穩陣陣, 餐廳燒得著實惹味, 脆香的外皮, 軟滑的三文魚頭肉, 還有魚鮫, 加起來有幾件, 十分滋味, 有酸汁、檸檬和蘿蔔蓉味道更開胃吸引, 值回票價。
元朗的一番幾有名, 刺身壽司都很新鮮, 今晚來這裡外賣吧。
即叫即做, 大約要等15分鐘左右。

佐口魚裙邊壽司$10 - 比較薄片, 魚油豐富。

牡丹蝦刺身$26
大大隻牡丹蝦, 鮮甜而有點蝦膠質。

15 分钟 (外卖自取)
  • 鹽燒三文魚頭
  • 鮮帶子壽司
  • 皇帝蟹柳壽司
  • 加拿大海膽壽司
2020-08-03 81 浏览
一番日本料理是我和家人經常光顧的日本餐廳 這裏的壽司大大份 真係好抵食 六點後晚市外賣全單可享九折優惠 一於買回家和家人分享餐牌上面嘅所有食物都可以提供外賣 選擇多羅羅 真係讓人有點眼花繚亂 樣樣都好想食 當中包括:定食,鍋物 ,小炒王 ,拉麵 ,烏冬,炸物 ,天婦羅 ,串燒, 冷食 ,一品料理 ,小食,刺身 ,壽司 ,卷物 ,沙律等等!軟殼蟹卷 軟殼蟹是新鮮炸起的 外脆內軟 香而不油 當中包含了沙律醬和青瓜絲 外面還有一層卜卜脆的蟹籽 味道相當配合 口感相當有層次海膽壽司 海膽味道鮮甜 軟淋淋嘅海膽味道濃沃 充斥整個口腔 外面包著的紫菜還是脆脆的吞拿魚蓉壽司 魚蓉混合䓤花 咀嚼時釋出一種辛辣的味道 非常特別有趣 魚蓉肥美 入口有種瞬間融化的感覺鰻魚壽司 大大片的鰻魚又肥又厚 魚皮堅韌 肉質淋滑 配上惹味帶甜的鰻魚汁 確實好吃非常 三文魚壽司 細心一看三文魚片超長超大片 真係好抵食 最鍾意刺身大過舊飯外賣仲有可樂送 真係開心外賣等候時間快速 而且能夠保持堂食的水準 餐具/調味料都冇執漏 值得稱讚 最開心的是外賣有九折 真係抵食 下次必定再來光顧
一番日本料理是我和家人經常光顧的日本餐廳

餐牌上面嘅所有食物都可以提供外賣 選擇多羅羅 真係讓人有點眼花繚亂 樣樣都好想食 當中包括:定食,鍋物 ,小炒王 ,拉麵 ,烏冬,炸物 ,天婦羅 ,串燒, 冷食 ,一品料理 ,小食,刺身壽司 ,卷物 ,沙律等等!

外賣仲有可樂送 真係開心

最開心的是外賣有九折 真係抵食 下次必定再來光顧
2020-08-03 64 浏览
疫情嘅關係而家真係好少出街食飯 日日喺屋企煮飯其實都幾辛苦 諗食乜 都已經諗到頭都大埋六點後所有餐廳只會提供外賣服務 部分餐廳仲會提供外賣優惠 今日光顧的一番日本料理 外賣服務提供九折優惠 仲有可樂送添外賣紙上面嘅食物全部都可以外賣 種類真係超級多 但係我今日主攻壽司同刺身 買返屋企同朋友開party六點過後餐廳已經不准堂食 點完外賣之後本身諗住行一陣再返餐廳拎 由於落雨嘅關係只好進店等候 店內環境衛生非常好 非常乾淨一番日本料理有提供生食熟食 本人已經不是第一次光顧 價錢非常親民 而且份量超足的蟹子沙律 分量超足 主要材料包括青瓜絲,蟹柳絲,粟米粒及大量蟹子 青瓜絲非常爽脆 粟米夠甜 蟹子口感卜卜脆三文魚刺身是我每次必食的 片片厚切 新鮮又肥美 魚脂味豐富大蝦刺身隻隻手板咁大隻 非常巨型 肉質爽彈鮮甜 蝦頭嘅膏甘香唔腥三文魚壽司 色澤鮮艷 呈現鮮橙色 一睇就知好新鮮帆立貝壽司 味道清甜又厚肉 口感軟嫩海膽壽司 分量超足的 味道非常鮮甜 中間仲放咗青瓜絲增加爽脆口感吞拿魚蓉/三文魚粒軍艦 餡料快要滿瀉 未食已經流曬口水來一個簡單總結 整體壽司非常大嚿 刺身配料選擇種類繁多 壽司是屬於大

外賣紙上面嘅食物全部都可以外賣 種類真係超級多 但係我今日主攻壽司刺身 買返屋企同朋友開party

三文魚刺身是我每次必食的 片片厚切 新鮮又肥美 魚脂味豐富

三文魚壽司 色澤鮮艷 呈現鮮橙色 一睇就知好新鮮

帆立貝壽司 味道清甜又厚肉 口感軟嫩

吞拿魚蓉/三文魚粒軍艦 餡料快要滿瀉 未食已經流曬口水

來一個簡單總結 整體壽司非常大嚿 刺身配料選擇種類繁多 壽司是屬於大份量的 賣相亦相當唔錯 壽司飯唔會一夾就散 而且有好香嘅醋味 外賣的水準與堂食一樣好!