2021-07-05
𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝓊𝑒𝓃 𝒲𝒶𝓃今日心血來潮想食拉麵,無意之中經過呢間餐廳,決定一試。餐廳既裝修簡單而舒服,二人入坐被安排左𝒷𝒶𝓇 枱既位置。點左兩個拉面,仲可以加配小食。🌟魚介豚骨沾麵($78)餐廳比較貼心,沾面可以揀凍定熱同埋口感(淋𝒹定硬𝒹),我揀左正常🤣沾面本身有半隻流心蛋同埋四片叉燒,叉燒比較肥美,個人覺得好好味。佢既湯超濃同埋勁香,飲到好濃郁既魚介香味,入面仲有幾舊肥肉(定叉燒?),麵條掛滿湯汁,非常好味呀!但太咸唔建議直接飲,可以係食完沾面之後叫侍應幫手加入清湯,呢個時候飲就𝓅𝑒𝓇𝒻𝑒𝒸𝓉 啦🤣🌟白湯豚骨拉麵 ($69)面既份量都好多,同樣有叉燒、流心蛋、木耳、荀、大量蔥花仲有紫菜,湯底上面有一層油脂,不過味道非常濃😃😃😃但又唔會過咸,都做到掛湯既感覺,勁正🥰🌟章魚燒($28)呢個小食有5粒,不過比較細粒🥺個外皮整到好脆好熱,連埋紫菜、燒汁同沙律醬一齊食好惹味。每粒入面都有一粒章魚粒🐙,可惜就比較細粒😂。📍 一生懸麵 𝗜𝘀𝘀𝘆𝗼𝘂𝗸𝗲𝗻𝗺𝗲𝗻荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3012號舖
🌟魚介豚骨沾麵($78)
🌟白湯豚骨拉麵 ($69)
🌟章魚燒($28)
📍 一生懸麵 𝗜𝘀𝘀𝘆𝗼𝘂𝗸𝗲𝗻𝗺𝗲𝗻
荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3012號舖