2025-03-27
敏嬅其下新品種"一橋拉麵"係第一城真係冇日式拉麵店要去到周邊其他位置先有得食裝修好吸引都似日本小店再睇餐牌仲吸引雖然主食唔多選擇但係邊度搵到咁貼地價錢👍店員係年青人禮貌服務都好好👍海老濃湯叉燒拉麵湯底有濃郁嘅蝦味,感受度好多蝦去煞掣,用日本嘅幼身麵條3mm拉麵,好容易掛湯力極高,另外配料都非常充足,配糖心蛋好正🤤油麵-👉🏻沒有湯的拉麵店內另一個特色油麵,使用較粗的麵條似幼烏冬,伴上自家製叉燒(面頭有燒香味道)、溫泉蛋配自家製醬油,再自行加上麻油及醋,有圖教學的,像拌撈麵撈中華燒賣👉🏻我叫咗一籠三款口味麻辣豚肉燒賣帶微辣,有麻香味道慢慢滲出來;海老豚肉燒賣內餡既蝦肉爽口彈牙,味道鮮甜;醬油糯米豚肉燒賣口感煙煙韌韌,糯米配醬油調配得宜。胡麻櫻花蝦秋葵秋葵淋上濃郁胡麻醬,再撒上櫻花蝦作為點綴。同胡麻醬混合後口感更加滑溜,而櫻花蝦有額外層次同鹹香味,非常香口開胃。和風豬軟骨炆得好腍,配飯正好多應該餐牌加個小白飯😂**重點係可以免費續面一次可以食到飽***
係第一城真係冇日式拉麵店
油麵-👉🏻沒有湯的拉麵
中華燒賣👉🏻我叫咗一籠三款口味
胡麻櫻花蝦秋葵
和風豬軟骨
炆得好腍,配飯正好多
應該餐牌加個小白飯😂
**重點係可以免費續面一次可以食到飽***