2021-04-26
一幻拉麵辛辣味增蝦湯拉麵招牌蝦湯拉麵餃子價錢💲: $88/ $88/ $35好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.7/5-今日的拉麵系列就介紹呢間蝦湯拉麵店,用eatigo book仲會有折架,最誇張我試過5折book😬 呢間舖的拉麵全部都係有🦐的成分,同一般拉麵店唔同。-我食左幾次試左辛辣味增蝦湯拉麵,同招牌蝦湯拉麵要原味☺️ 佢地的湯底好濃厚,係比較杰身。同時都幾油下😖 不過食落真係好重蝦味,有落蝦膏同殼去煲🥳 湯底鹹啲,但因為濃蝦味,個人都幾中意。麵條就正正常常,唔會軟,粗幼適中。叉燒係經典圓形個啲,薄既,有輕輕燒過,所以都香。肥瘦比例大概6:4,如果厚小小我會更中意🤪 隻蛋係溏心,有醬油味。但食多左拉麵之後覺得呢間隻蛋個黃唔夠橙🙉 橙色的蛋黃會再吸引D。-佢的辛辣味都幾香同夠辣,中意辣的朋友可以叫呢個。-餃子都唔錯,個皮好好好薄,入面啲餡正常。最緊要個底煎得脆😍 沾啲餃子汁就正!因為呢間份量唔係超多,食多小小餃子就啱啱好啦😗 呢間最推薦係個湯底,其餘部分正常發揮🤓
辛辣味增蝦湯拉麵
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3.7/5
佢的辛辣味都幾香同夠辣,中意辣的朋友可以叫呢個。