2017-01-04 307 浏览
經朋友介紹搵到呢間日本料理, 係雅蘭中心附近超級方便, 落少少眼力就會見到一休既燈箱, 都幾易搵~!清酒煮蜆 ($49) 蜆肉飽滿, 清酒味道好香好濃和牛芝士紙火鍋 ($88) 呢個價錢黎講都幾足料, 麵質似天使麵, 偏淋; 但撈埋芝士食就好夾; 牛肉雪花分佈平均, 唔會太肥壽司 我覺得當中既厚切三文魚 ($9) 同皇帝蟹棒壽司 ($15)最出色牛舌串燒 ($36) 肉質幾淋, 但唔係用梳打粉"拿"得好犀利果種; 而家唔係死咸!
清酒煮蜆 ($49) 蜆肉飽滿, 清酒味道好香好濃
2016-12-07
2017-01-01 221 浏览
午飯時間去食,等都唔洗等就有位坐,非常有效率!Menu啲相好靚好吸引,所以諗左好耐,最後決定食滑蛋豬扒飯,跟餐仲會送一碗麵豉湯同野飲,野飲就叫左熱檸蜜(唔記得加左幾多錢)😂點左菜無幾耐就到齊曬所有野👍👍值得一讚。個滑蛋我嫌佢熟左少少,不過都好好味😋塊豬扒就普通啦🐷 但整體黎講都幾好味!對得起個價錢><成個飯份量好大,我一個女仔食剩好多豬扒同飯😳

2016-12-13 230 浏览
今日請左事假整理野,之後去旺角。好想食豆腐鍋。最後隨機搵到尼間店有鍋食。我叫左豆腐牛肉鍋,佢送麵豉湯碗湯勁多油,但飲落去唔錯同好入味(但唔咸),加上比咁多間算熱湯,不錯。優點多。等左陣就黎左豆腐牛肉鍋賣相超唔得,但食落去幾好食,夠熱。白飯口感適中。最初見到個鍋d餸,好似好少份量,但食落去比預期多,食完好飽(1個女士份量)。雖然表面又係油得制,但食落好食。肉、豆腐、冬菇都好食。芦絲就見仁見智,我覺得淋左d。整體好食,不錯。非常抵食。PS。如果可以賣相整靚d就更佳。
今日請左事假整理野,之後去旺角。
好想食豆腐鍋。
最後隨機搵到尼間店有鍋食。
我叫左豆腐牛肉鍋,佢送麵豉湯
優點多。

等左陣就黎左豆腐牛肉鍋

整體好食,不錯。非常抵食。

PS。如果可以賣相整靚d就更佳。

2016-12-13
  • 豆腐牛肉鍋
2016-12-13 162 浏览
放工同妹行完朗豪坊想搵個地方吃野, 今次就撰左呢間試試。去到時都有唔少人係度, 我們安排左卡位坐。 睇左menu 都算幾多野吃, 海膽, 魚生、 壽司, 炒飯拉面, 小鍋, 串燒等等, 價錢都好平好親民。我地决定試串燒嘅燒貝子, 梅味豚肉, 大蔥雞肉,鍋物嘅清酒煮蜆,一休炸雞, 干燒雞泡魚同埋黑松露炒飯。先黎左個干烤雞泡魚干, 甜甜地中有少少辣, 送酒一流!之後串燒都黎左, 好鐘意吃貝殼類, 佢話一點都唔腥好好味。 反而我最鐘意梅干豚肉, 吃起上黎好清新一點都唔肥! 大蔥雞肉口感都好爽, 因為雞肉隔住大蔥加上佢地嘅燒烤汁真係想吃多幾條!清酒煮蜆我就覺得太足料. 因為吃落口好大陣清酒味, 可能唔太鐘意酒味嘅朋友要呢個菜時可提一提落少d 酒。最驚喜係一休炸雞!我開頭仲以爲係小菜size , 但實物都幾多塊雞! 佢嘅雞塊同埋雜菜一起, 吃落去唔會油油地禁, 同埋以$48 黎講真係超平!最後講返個黑松露炒飯, 哈會太油, 飯粒粒分明, $60 一大碟已經算好好!
放工同妹行完朗豪坊想搵個地方吃野, 今次就撰左呢間試試。

先黎左個干烤雞泡魚干, 甜甜地中有少少辣, 送酒一流!

• 梅干豚肉
2016-12-11 1198 浏览
話說係朗豪坊行街真係唔知食乜好,係附近下下見到一休大大 個拓牌,係樓上鋪。心諗:咩朗豪坊附近有樓上日本餐廳架咩?所以就一試無妨的心態去試試佢!呢道菜都幾得意,紙火鍋永遠都係覺得好神奇,張紙唔會穿又唔會著火。芝士味好香,入面有金菇丶麵丶冬菇等等。冰鎮的牛肉唔錯,幾滑身,牛味都算濃。如果多幾塊就正啦,我太大食啦清酒味好濃好香,蜆亦都非常新鮮,蜆肉好飽滿而且唔會有沙。味道唔錯呀!有三文魚腩丶蟹肉棒丶赤貝丶希靈魚等多款的壽司,整體的味道都幾好,個人比較喜歡右下陛的海蝦加上海膽,味道鮮甜,加上醋飯都係甜甜地,味道有驚喜!係人都知道我勁鍾意食牛舌架啦!呢一道牛舌肉汁都幾多下,燒得好香口,而且肉質好軟,唔會話用梳打粉去處理牛舌,有驚喜,味道咸咸地,相當唔錯!係日本餐廳叫韓國炸雞其實我都傻傻地,但係都算有驚喜😎8隻單骨雞賢,炸得好香脆,但炸漿唔會太厚,依然有肉汁。辣醬勁辣,但係好香,食得辣的朋友可以一試,性價比唔錯

和牛芝士紙火鍋
清酒煮蜆
壽司
牛舌串鹽燒
韓風炸雞翼
辣醬勁辣,但係好香,食得辣的朋友可以一試,性價比唔錯
2016-12-07
和牛芝士紙火鍋
清酒煮蜆
壽司
牛舌串鹽燒
韓風炸雞翼
2016-12-08 841 浏览
旺角是以往跟他拍拖時的熱點逛累了想找個地方覓食都較容易現在不再常到人多擠迫的旺角偶爾來到便找間未曾光顧過的日式料理餐廳被安排坐進卡位最後一張,感覺較寧靜舒適打開menu細看,款式繁多三心兩意,樣樣都想吃有刺身、拼盤、壽司、燒物、一品料理、飯麵類等等店員也有來熱心推介選壽司set會很抵食先點了一set壽司拼盤「梅」$138分別有三文魚腩、和牛、帶子、油甘魚、劍魚腩、甜蝦、北寄貝、磯煮鮑魚和加州卷隻鮑魚比想像中大隻!幾爽口,磯煮味道是帶甜的~很大盤的一休海鮮沙律 $55賣相吸引,面上還灑了點芝士粉刺身中有三文魚、劍魚和甜蝦菜算新鮮,份量不少,還有我愛吃的車厘茄不過本身是沒有沙律汁的,要另沾附上的沙律醬同吃牛肉豆腐鍋$50湯底清清甜甜,牛肉有點像平時打邊爐的肥牛其他配料有冬菇和芋絲點這個來暖暖胃很好明太子三文魚串 $36不知從何時便喜歡上吃明太子配上燒熟了的三文魚,肉質依然嫩滑兩串都給我吃掉了大阪燒(日本風) $38又是我喜歡的日式食物之一喜歡它的醬汁和灑上面的鰹魚乾這個燒餅造得不錯,咬落不是只有餅粉還有些少有咬口的材料在其中人氣的黑蒜油蝦球拉麵 $60上桌時已聞到好香的黑蒜油味飲落湯底不算
旺角是以往跟他拍拖時的熱點

逛累了想找個地方覓食都較容易

現在不再常到人多擠迫的旺角

偶爾來到便找間未曾光顧過的日式料理餐廳
被安排坐進卡位最後一張,感覺較寧靜舒適
打開menu細看,款式繁多

三心兩意,樣樣都想吃

刺身、拼盤、壽司、燒物、一品料理、飯麵類等等

店員也有來熱心推介選壽司set會很抵食
先點了一set壽司拼盤「梅」$138

隻鮑魚比想像中大隻!幾爽口,磯煮味道是帶甜的~
很大盤的一休海鮮沙律 $55

賣相吸引,面上還灑了點芝士粉
刺身中有三文魚、劍魚和甜蝦

菜算新鮮,份量不少,還有我愛吃的車厘茄

不過本身是沒有沙律汁的,要另沾附上的沙律醬同吃
牛肉豆腐鍋$50

湯底清清甜甜,牛肉有點像平時打邊爐的肥牛

其他配料有冬菇和芋絲

點這個來暖暖胃很好
明太子三文魚串 $36

不知從何時便喜歡上吃明太子

配上燒熟了的三文魚,肉質依然嫩滑

兩串都給我吃掉了
大阪燒(日本風) $38

又是我喜歡的日式食物之一

喜歡它的醬汁和灑上面的鰹魚乾

這個燒餅造得不錯,咬落不是只有餅粉

還有些少有咬口的材料在其中
人氣的黑蒜油蝦球拉麵 $60

上桌時已聞到好香的黑蒜油味

飲落湯底不算很濃也不會過鹹

拉麵口感可以,蝦的味道則淡了少許
這些單點形式的日本料理,勝在可以多點不同的東西試試

二人埋單$415,也吃到有點撐著肚了嚕!
2016-12-01
2016-12-07 617 浏览
阿媽早排同佢朋友食過之後話想同我黎食無計啦 太后點話點好啦特登早排開OT 就係為左今晚可以準時收工-旺角晚上人頭湧湧好不容易才會合媽媽上去我地睇完個menu 媽媽一口氣講左佢上次食咩有咩好食有咩上次無食到想今日食返所以一口氣叫哂野食本身想叫原條魷魚筒 但係鋪頭話無哂呢到人手好充足 同埋做野快手-點會唔叫三文魚刺身先($40)排場好厲害 好多冰夠哂凍食落都好新鮮 而且仲有半價 抵到爛牛油果軟殼蟹卷($48)以為幾十蚊有幾舊仔點知見到碟野 甘多舊嚇一跳好有驚喜 炸左既軟殼蟹好香有面果層沙律醬 唔使點豉油同wasabi都夠味海鮮沙律($38)阿媽上次食過覺得好醒胃碟野好大碟 好足料材料有三文魚,蝦,蟹柳,蟹子同沙律菜隨沙律附上一碟千島醬我地倒左一半已經好夠撈雜錦豬頸肉鍋($50)另加烏冬($12)鍋物夠哂熱 而且豬頸肉都有好多塊配菜係娃娃菜同金菇 濃湯味道鮮甜加左烏冬好有打邊爐既感覺食哂個烏冬個湯仲有煙架!媽媽仲想食埋脆口小食分別叫左炸墨魚咀($39)同黑松露薯條$28墨魚咀粒粒都好平均 點埋沙律醬黎食唔會好熱氣另外個薯條炸到唔太燶 我同我媽一齊食同一時間大叫'好熱阿'個黑松露係分開另上既醬
阿媽早排同佢朋友食過
有咩好食有咩上次無食到想今日食返
所以一口氣叫哂野食
本身想叫原條魷魚筒 但係鋪頭話無哂
呢到人手好充足 同埋做野快手
點會唔叫三文魚刺身先($40)
排場好厲害 好多冰夠哂凍
食落都好新鮮 而且仲有半價 抵到爛

牛油果軟殼蟹卷($48)
以為幾十蚊有幾舊仔
點知見到碟野 甘多舊嚇一跳
好有驚喜 炸左既軟殼蟹好香
有面果層沙律醬 唔使點豉油同wasabi都夠味

海鮮沙律($38)
阿媽上次食過覺得好醒胃
碟野好大碟 好足料
材料有三文魚,蝦,蟹柳,蟹子同沙律菜
隨沙律附上一碟千島醬
我地倒左一半已經好夠撈

雜錦豬頸肉鍋($50)另加烏冬($12)
鍋物夠哂熱 而且豬頸肉都有好多塊
配菜係娃娃菜同金菇 濃湯味道鮮甜
加左烏冬好有打邊爐既感覺
食哂個烏冬個湯仲有煙架!

媽媽仲想食埋脆口小食
而且店員都親切有禮待人
令客人感到舒服
  • 三文魚刺身
2016-12-05 142 浏览
It's difficult to decide what to eat on a busy Sunday night, especially in a popular area like Mong Kong. However, we decided to give this restaurant a go and there were still quite a few seats left. This is surprising because it's truly such a bargain place for Japanese food.Though the interior design is not exactly the most classy, it sure makes up for it in their food. They have a discount for different dishes everyday and on this fine Sunday, it was the sashimi platter ($48). I felt that the

Though the interior design is not exactly the most classy, it sure makes up for it in their food. They have a discount for different dishes everyday and on this fine Sunday, it was the sashimi platter ($48). I felt that the salmon sashimi was really fresh and thickly cut. The shrimp and tuna were quite good too, though the hamachi sashimi was a little bit bland (8/10)
We also ordered the beef and tofu pot ($50). It was served sizzling hot and the soup was really flavourful. We decided to order an extra bowl of udon to feed our hunger. The portion was just right, without being too little, or too bloating (8.5/10)
Thirdly, we ordered the assorted sashimi rice ($68). I was relatively less impressed with this dish because I felt that the amount of sashimi we got was quite insufficient. There were two or three pieces of salmon, some crab roe, a cooked shrimp and a raw shrimp and that basically summed up the entirety of it. I suppose there were lots of cucumbers and eggs, but that didn't quite appeal to me too much. (5.5/10)
Lastly, we ordered the black sesame ramen ($60). This dish was rather average, in a sense that it was delicious, but eerily tasted a little bit like instant noodles. The portion was quite large for sure and it was very filling. (6.5/10)
Overall, I felt that the food was quite decent and the price is definitely rather cheap for Japanese cuisine.
2016-12-04
2016-12-01 479 浏览
今日又到旺角開餐,同朋友都想食日本野,以前食過一休覺得都唔錯,所以就再朋友黎多次。今次我山東街個間,貪佢近朗豪坊,食完行街好方便。一休一向有唔少85折野食,連刺身都有,好抵食。不過平時MENU既拼盤都係百令200, 唔算貴。另外串燒都有唔少推介XD先黎帶子壽司&北寄貝沙律軍艦,帶子都幾大件,而且幾新鮮,北寄貝粒都好粗同份量多,撈埋沙律醬好好味超鍾意食鰻魚既我仲叫左原條海鰻壽司,結果真係有欺場,條海鰻唔只長仲好肥厚,味道都好OK壽司我地仲要左隻龍卷,聽個明好搞笑,其實係兩款炸蝦壽司,一款係牛油果配千島沙律醬,一款係芒果配沙律醬,兩款都好Fresh,同埋炸蝦都幾大條,同埋皮脆肉爽口。鍋今次叫左雜錦牛肉鍋加烏冬,牛肉應該肥瘦得宜一啲都唔韌,而且個鍋既配料都唔少,豆腐仲好滑,我同朋友都爭住食。至於香草燒雞翼就不過不失,雞翼肉都嫩滑,不過重口味既我就覺得香草仲落多D會更香。最後我地仲叫左明太子芝士餃子,明太子芝士淋係餃子面,配埋一齊味到好夾,係芝士迷最愛,而且餃子都煎得好香脆。$48一有7隻,好抵點。今次同朋友兩個人叫左咁多野食,連埋加一先一人$200, 日本野黎講都真係性價比高,而且呢到好寬敞
今日又到旺角開餐,

同朋友都想食日本野,以前食過一休覺得都唔錯,

所以就再朋友黎多次。

今次我山東街個間,貪佢近朗豪坊,食完行街好方便。
一休一向有唔少85折野食,連刺身都有,好抵食。
不過平時MENU既拼盤都係百令200, 唔算貴。
另外串燒都有唔少推介XD
帶子壽司&北寄具沙律軍艦
原條海鰻壽司
雙龍卷
雜錦牛肉鍋加烏冬
香草燒雞翼
明太子芝士餃子
今次同朋友兩個人叫左咁多野食,

連埋加一先一人$200, 日本野黎講都真係性價比高,

而且呢到好寬敞,大部份都係卡位,坐得好舒服,

真係可以將佢列入我既翻食名單到喇!
2016-11-30
帶子壽司&北寄具沙律軍艦
雙龍卷
雜錦牛肉鍋加烏冬
2016-11-26 211 浏览
旺角上完堂就近近地同班同學仔齊齊食晚飯.....剛好學校附近有間樓上日本料理.....由於時間尚早,晚市才剛開始,人流不算很多,兩個人霸左個四人位坐三文魚刺身肥美厚切....雖然係加錢39.9優惠享用,但完全真材實料,新鮮又甜既魚油味架!!成8大塊,感覺自己俾咁少錢但又似食放題的刺身咁.....鐵板帶子牛油燒帶子完全無雪藏的味道,係清甜的.....可能因為用左牛油燒既......五粒大大粒絕無欺場....上台時仲係鐵板熱騰騰的上....角切魚生飯雖則個珍珠飯無弄鬆成團咁....但飯量同材料都令人大叫超值.....三文魚、各種魚生、魚籽滿滿的鋪滿整個飯面.....因為魚生粒,所以味道不太出......所以都建議加錢食個三文魚會較滿足一點牛舌串燒牛舌的厚度適中加上用醬汁燒,令到個牛舌的質感較為嫩滑....鯖魚鹽燒魚油十分重的.......魚外皮香、內裡肉質嫩滑,又加上檸檬汁突出左不少的鮮味
旺角上完堂就近近地同班同學仔齊齊食晚飯.....
剛好學校附近有間樓上日本料理.....
三文魚刺身

成8大塊,感覺自己俾咁少錢但又似食放題刺身咁.....
鐵板帶子牛油燒

五粒大大粒絕無欺場....

上台時仲係鐵板熱騰騰的上....

2016-11-23
2016-11-25 142 浏览
山東街分店第一次黎食 一入門口就覺得地方環境好好光猛乾淨真係好有日本居酒屋嘅感覺坐低睇吓餐牌 發現比西洋菜街分店食物選擇更多有啲菜式仲平少少添第一樣一見到就想揀嘅嘢食就係壽司拼盤$188有咁多件好壽司包括鮑魚 海膽 生牛 帶子 吞拿魚腩 三文魚腩赤海蝦 全部都係靚食材 認真平時單叫一件都要十幾二十蚊啦所以個set真係好抵仲要7:30前刺身壽司特價真係不得了😍😍我特別鍾意個吞拿魚腩 魚油浸晒出嚟魚肉入口即溶 半點根都無鮑魚壽司隻鮑魚都幾大下本身擔心會有點難咬🙈但原來個擔心係多餘超級冧 配合個醬鮑魚鮮味出晒嚟👍🏻食完壽司熱食就上 啱晒時間我哋叫咗牛油熟帶子帶子好大隻熱左之後都冇縮小而且牛油味超濃 香口惹味到爆除此之外仲叫咗明太子手羽係雞翼內放咗明太子 而師傅已經將雞翼骨拆出啱晒我呢啲懶人唔使吐骨食一休又點可以叫我最愛嘅厚燒玉子$38有六件超抵價玉子即叫即整熱辣辣而且煮得剛好唔會太熟蛋身軟滑 甜度適中 必食推介
山東街分店第一次黎食

係雞翼內放咗明太子 而師傅已經將雞翼骨拆出
啱晒我呢啲懶人唔使吐骨

食一休又點可以叫我最愛嘅厚燒玉子
$38有六件超抵價
好幾年前在朗豪坊工作,那時侯跟同事常常過來lunch,從回憶中反思幾年,自然要往當初常到的地方,於是跑到一休去回想當初的自己,閃過一下早幾年最喜點那些壽司餐當中午呀!地方寛敞的一處,平日無用等位便能舒服安坐,冷氣充足,看看餐牌價格跟當年的差不多,想了一下便有晚餐方向了。。。。上菜好快手,啱曬餓姫啦。。。。火灸芝士帶子壽司16芝士不太多,加了在火灸帶子上好惹味,唯飯有點略散。火灸芝士珍寶赤蝦壽司28芝士味幾濃郁,蝦帶鮮味,size不小,雖不太便宜,但值得一試。牛油果軟殼蟹卷48蟹給炸得脆卜卜,賣相幾靚,而且份量不少,沙律醬夠醒胃,蟹籽也爽口。厚燒玉子38來之前做好功課,聽說不俗,專誠點上。甜旦熱辣辣,做得好嫩滑,又有旦香,有些少驚喜,真不錯。蒲燒鰻魚128開心呢度都有得原條叫,汁醬點到即止不太咸,魚又無乜骨而且好肥美,連魚皮也滑不溜口,灑上芝麻雖簡單,但也實在大滿足。石燒銀雪魚腩骨鍋68豆腐白菜金菇冬菇大白菜芋絲還有骨腩蠻多料,湯頭幾甜美,雖然無飯但都好飽肚,菜蔬吸收了不太油的白色魚湯,也帶點清甜,某小姐幾欣賞呢。食後感:裝修雖然簡簡單單,但開了很多年喇,吃著吃著有份回憶當中的人情味在。
上菜好快手,啱曬餓姫啦。。。。
火灸芝士帶子壽司16
芝士不太多,加了在火灸帶子上好惹味,唯飯有點略散。

火灸芝士珍寶赤蝦壽司28
牛油果軟殼蟹卷48
厚燒玉子38
蒲燒鰻魚128
石燒銀雪魚腩骨鍋68
食後感:裝修雖然簡簡單單,但開了很多年喇,吃著吃著有份回憶當中的人情味在。員工服務幾周到,話頭醒尾挺貼心呀。
2016-11-15 178 浏览
係旺角想係朗豪坊搵間平靚正非放題既日本野 我多數就去呢間一休 呢到我黎過三次 因為真係幾抵食 你去左對面睇價錢 再走落黎 自然就揀呢到 (有次去左間瓊華11樓 食物真係唔敢恭維)呢到坐得舒服 又唔洗點等位 呀dee好唔明排幾個鐘食甜品咩樂趣佢而家做緊7:30前落單壽司同刺身有折 係店員積極游說下真係嗌左幾客 整體黎講真係唔好食 嗌左個辣味三文魚 真係完全唔得(btw 元氣個個正好多)覺得好求其 折左都唔算平 唯一可以試下係9蚊件燒和牛壽司辣味三文魚 15蚊和牛壽司 9蚊醬皇燒皇帝蟹棒壽司 13蚊主食就嗌左鰻魚炒飯 68蚊鰻魚炒飯 我覺得整體咸左d 可能蒲燒汁落得唔夠多 但是份量夠 同埋鰻魚都好足料 仲要只係68蚊 呢個價錢真係抵食其實呢間野 佢地d staff好熱情會同你傾下計 好似波士岩岩報完車 個staff 見到就話 唉也我都岩岩fail 左 我考邊條路 又話自己點fail 佢地唔會食飯期間煩你 係你地食完先撩下你幾句 完全冇趕客feel 試過有餐廳快快手連杯都執走 所以呢間餐廳唔算貴 d食物又唔錯 值得介紹
佢而家做緊7:30前落單壽司刺身有折

量夠 同埋鰻魚都好足料 仲要只係68蚊 呢個價錢真係抵食

2016-11-12
和牛壽司
2016-10-23 859 浏览
有位朋友唔中意放題既刺身壽司,反而中意日本料理餐廳既卷物小食。佢話放題食黎食去都係形形式式果幾味,所以我跟左佢黎依間佢最常幫襯既日本料理。佢話成日幫襯依間野既原因係,夠近夠平,味道唔錯,雖然平唔平真係見人見志,刺身價錢中等,但壽司卷物等等都係唔錯選擇!環境幾寬敞,卡位位置都幾寬,內在係柔和既黃燈光,6點左右入座人流唔多。依間日本料理又真係幾多野揀,除左刺身壽司卷物等,炸物、燒物、小食、飯類等等都應有盡有,三文魚加州卷,至抵食既加州卷!蟹籽沙律醬配三文魚加州卷,數量之多,件件都好滿足,而三文魚未去到刺身果種新鮮程度,但食上去都唔錯~黑松露薯條,雖然話就話薯條,但實質係薯角,數量唔多但勝在份量大,每條都又厚又長,薯角炸得好香口,加上黑松露好岩食,估唔到日本料理都會有!咖哩豬扒飯,日式咖哩一向都係我至愛,佢依間既咖哩都唔差,味道香香地幾香口,辛辣味唔重,個個都岩食,以豬扒就分開上,可以保持脆鬆唔會咁快淋晒,整體上都幾有水準~吉列流心蛋漢堡,外層炸得非常爽脆,咬落去口感一流,味道十分惹味而且價錢並唔算好貴,值得推薦。裡面藏著流心蛋,當你切開時熱呼呼既蛋漿即時流出,令人當堂食慾大開,不過會有少少
有位朋友唔中意放題刺身壽司

反而中意日本料理餐廳既卷物小食。

佢話放題食黎食去都係形形式式果幾味,

所以我跟左佢黎依間佢最常幫襯既日本料理。
佢話成日幫襯依間野既原因係,夠近夠平,味道唔錯,

依間日本料理又真係幾多野揀,除左刺身壽司卷物等,

炸物、燒物、小食、飯類等等都應有盡有,
三文魚加州卷
三文魚加州卷,至抵食既加州卷!

蟹籽沙律醬配三文魚加州卷,數量之多,件件都好滿足,

而三文魚未去到刺身果種新鮮程度,但食上去都唔錯~
黑松露薯條
黑松露薯條,雖然話就話薯條,但實質係薯角,

數量唔多但勝在份量大,每條都又厚又長,

薯角炸得好香口,加上黑松露好岩食,估唔到日本料理都會有!
咖哩豬扒飯
咖哩豬扒飯,日式咖哩一向都係我至愛,佢依間既咖哩都唔差,

味道香香地幾香口,辛辣味唔重,個個都岩食,

吉列流心蛋漢堡
裡面藏著流心蛋,當你切開時熱呼呼既蛋漿即時流出,令人當堂食慾大開,不過會有少少膩。
2016-10-06
三文魚加州卷
黑松露薯條
咖哩豬扒飯
2016-10-08 189 浏览
行完朗豪坊就去旺角開餐🙌🏾可能時間尚早,並不太多人,店舖有不少空位。店內整齊,燈飾擺設好有和風感!環境舒適。一看menu,7:30pm 前order 仲有不同優惠-天天不同大割引,感覺又幾抵woo……一休海鮮沙律$38呢個沙律雖然係大割引的,但大大份!有甜蝦、蟹柳絲、青瓜絲、番茄仔同三文魚等加埋一齊,絕對有驚喜。刺身新鮮,沙拉菜清新!正鹽燒秋刀魚$52如圖所見,2條魚大大件,仲要岩岩燒完送上枱、熱辣辣,一D濃都冇,魚外皮香、內裡肉質嫩滑,加埋檸檬汁食,味道更正看到有三文魚刺身只要HKD39.9,當然要試一試三文魚丶玻璃蝦剌身$39.9 &$38三文魚刺身十片只是39.9,激抵,雖沒有厚切,但爽甜沒有筋!!玻璃蝦還算爽甜槍燒鰻魚飯$52鰻魚有五六片左右,份量不算多,薄薄的,與配上的燒汁食用,味道不錯⋯⋯平價食日本料理!
行完朗豪坊就去旺角開餐🙌🏾

三文魚丶玻璃蝦剌身$39.9 &$38

玻璃蝦還算爽甜
槍燒鰻魚飯$52

⋯⋯
平價食日本料理!
2016-09-26