米之蓮二星嘅御膳房轉左大廚後首次到訪,成餐飯感覺都唔錯,今次前菜同湯都有驚喜,但唯獨主菜嘅西冷牛排就真係差左少少,肉質唔太細嫩,失左啲分呢前菜點左seabass and scallop tartare, 用薄片日本蘿蔔夾住草甸花瓣,鋪係鮮甜嘅鱸魚同帶子他他上面,形成一道少女心爆登又不失優雅嘅風景,睇到我心花怒放。清而不淡嘅鱸魚帶子他他夾雜咗少少魚子,配搭酸酸地嘅醬汁,加埋塊爽脆嘅蘿蔔,簡單幾種食材成就甚有層次嘅一道前菜,完美地為餐飯開左個靚頭最正係個好豪華嘅龍蝦湯! 未上到枱已經聞到濃厚嘅香氣,個濃湯creamy到不得了,裡面有海膽、龍蝦、蒸蛋等食材,加埋湯一齊擺入口,將海鮮嘅鮮味昇華到另一層次,啖啖都係幸福嘅感覺🤤 係成餐飯最滿意嘅一道菜!午餐:888mop +10%

午餐:888mop +10%