角川朋友帶我嚟到大坑搵食,大坑真係好多好野食架,今次嚟到呢間高質串燒小店。角川嘅親民程度係啲靚仔店員會行埋嚟同你吹水講下笑,就算全場full哂都好好服務,唔會扮睇你唔到🤣 不過呢間小店比較細,位置唔多,又冇限定入座時間,要食嘅朋友仔記得提早book呀!高野豆腐($48)以為冇乜特別,朋女勁推介下嗌咗,個湯個汁超入味,唔係好滑身果種豆腐,有啲似百頁豆腐~一定要試!雞皮餃子 (68)新鮮炸起,好脆口,食落一啲都唔油膩燒白鱔 ($68) & 芥末豬頸肉 (32)白鱔正常發揮,豬頸肉就好彈牙爽口厚切牛脷 ($108) 二人份量呢個真係好驚喜,好爽口!好重牛味!自己一個可以食一碟😂😂燒茄子喺對比之下,呢個就比較失色,比較淡味,出面有更好食嘅選擇燒蟶子 ($時價)呢個都係好驚喜,有時好怕出面食蟶子好鞋,呢個燒得啱啱好,好爽仲係好Juicy,加埋啲昆布汁,食到停唔到口燒雞皮送酒一流😆佢仲要好好心機幫你去咗雞皮嘅肥膏,食落好似冇咁有罪惡咁😂😂 脆卜卜好正清酒花甲唔算好有清酒味,每一隻花甲都好大隻好新鮮燒牛筋 ($55)朋友覺得好好食,但我覺得有啲痴牙鰻魚玉子燒 ($108)明太子飯團 ($38)呢兩個
角川

高野豆腐($48)

雞皮餃子 (68)
新鮮炸起,好脆口,食落一啲都唔油膩

燒白鱔 ($68) & 芥末豬頸肉 (32)
白鱔正常發揮,豬頸肉就好彈牙爽口

厚切牛脷 ($108) 二人份量
呢個真係好驚喜,好爽口!好重牛味!自己一個可以食一碟😂😂

燒茄子
喺對比之下,呢個就比較失色,比較淡味,出面有更好食嘅選擇

燒蟶子 ($時價)

燒雞皮

清酒花甲
唔算好有清酒味,每一隻花甲都好大隻好新鮮

燒牛筋 ($55)
朋友覺得好好食,但我覺得有啲痴牙

鰻魚玉子燒 ($108)
明太子飯團 ($38)
呢兩個冇影相,但係我覺得玉子燒嘅鰻魚比較少唔夠足料,明太子飯團嘅明太子都好少,但燒得焦香,啱我呢個飯筒😎
店員仲好細心會問你使唔使幫手切開兩舊!

overall呢間嘢都好高質,比較啱一班朋友飲下酒聚吓舊吹吓水!下次會再幫襯!
2022-11-30
Type of Meal