2022-06-28 1993 views
身為西環街坊我覺得有責任介紹多啲西環既正餐廳比大家呀!今次呢間如果大家去過西環尾行既就一定會見過佢,一間小型法式酒館,好天去飲下野好正架~ 今日我就搵左個weekend試下佢個brunch 質素好好啵 而且嗰日超好天 望住個海同大藍天 咩都抵晒呀真係 佢地有個brunch set menu 前菜有湯/沙律同其他 我地就要左田雞腿同加左錢 叫左個牛肉他他 /法式煎田雞腿我覺得呢個係成餐飯最好食既一道菜!先講田雞腿煎到金黃色,外片微微焦脆,入面肉質依然鮮嫩,再講埋薯蓉,勁幼滑超有牛油香,再加埋香料 我想encore 10碟呀安格斯生牛肉他他 (+$38)生牛肉就正常發揮,撈埋鵪鶉蛋黃配埋附上嘅香脆嘅多士都好開胃~Main 我地就兩款都揀肉類,一個牛一個豬~ 炭燒美國頂級西冷牛扒我地叫咗medium rare個炭烤味好香,切開後肉身呈粉紅色入口軟稔~生熟剛好,再加啲調味已好正豬肋骨烤得好香,燒烤醬唔會太多味道剛好~豬肉亦唔會好爛條條撕出黎好味道最後就係甜品: 檸檬撻好香入口酸酸甜甜好清新,餅底好脆加埋雪糕黎食一流~~

法式煎田雞腿

安格斯生牛肉他他 (+$38)

Main 我地就兩款都揀肉類,一個牛一個豬~

炭燒美國頂級西冷牛扒

最後就係甜品

檸檬撻好香入口酸酸甜甜好清新,餅底好脆加埋雪糕黎食一流~~
  • 法式煎田雞腿