2024-03-10 84 views
好耐冇食齊柏林,一向對素食者好友善嘅佢原來又推出咗新菜式,今次一於試下佢啦。我哋用電話叫咗兩個餐嘅外賣,分別係素漢堡同埋粟米芝士熱狗轉素腸配大薯條。素腸熱狗都係一貫水準,條腸調味好好,食落有口感,加埋濃郁嘅芝士真係好好味。至於素漢堡就有啲失望,塊素肉比較淋身,而且調味得唔夠,食落有一陣素肉嘅雪味,希望下次試會有改善啦。跟餐嘅薯條都正常啦,因為叫外賣所以都濕濕地,不過都係預期之內。係素食者嘅你,都不仿可以試一試嘅!

係素食者嘅你,都不仿可以試一試嘅!
2024-03-10
Delivery
$90 (Lunch)
2022-08-28 1055 views
好耐無食,又黎幫襯下。夜晚時段都幾多人,因為鋪頭細,人手少,所以明白需要耐心等候係重要的,始終食物落單即叫即整。今次試左田園風味熱狗,麵包係自家製,食落質感幾有彈性, 配菜有青瓜同蕃茄食落無咁漏,配埋條熱狗及沙律醬味道濃郁得黎又清新,喜歡這配搭薯條係即炸的,返到屋企仍然係熱辣辣脆口的,算是粗薯條,個人喜歡這種有薯仔質感的粗薯條。

2022-05-05 824 views
工作非常忙碌,不想很夜仍趕工,打工仔唯犠牲珍貴的午餐時間,吃個快飯,利用剩餘的午飯時間工作,希望盡量不用OT太久😔趕歸趕,都要選好味的東西入口嘛,這方面,我從來不會虧待自己。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🌭德國酸菜熱狗🌭 $40⭐️⭐️⭐️平時吃熱狗,多數會選辣肉腸或者調味是辣的來吃,覺得分外滋味!這天不想吃辣,忙到洗手間也沒時間去!只想吃開胃一點的。酸菜正合我心😍如舊的多配料:德國酸菜、甜酸瓜、煙肉、黃芥末、紐倫堡腸;特別要求走茄汁😁(純屬個人口味,除了辣椒油辣醬之外,謝絕所有紅色醬料☺️😁紐倫堡腸是含豬、牛的腸;黃芥末是熱狗必須的✌🏻✌🏻熱狗很厚,難以一啖咬下完整包含所有材料的一嚿😁對酸菜寄予厚望,期待與德國餐廳提供的酸菜那種想起就會吞口水的味道;但事與願違,熱狗內的酸菜不是那種味道,它的酸度足夠,但欠缺一點點清甜,質地欠爽脆。混合所有材料一起吃,味道不過不失,個人覺得未至於很好味。之前在另一分店吃過士林熱狗,也是一般。下次會試辣的款式,相信會好味!🌽+🍍 +$12⭐️⭐️⭐️⭐️加$12可選兩款小食,抵!冰菠蘿每次必點;再選個牛油粟米。見到是牛油粟米,其實有點卻步,幸好牛油分量不多,吃時

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

🌭德國酸菜熱狗🌭 $40
⭐️⭐️⭐️
德國酸菜熱狗

這天不想吃辣,忙到洗手間也沒時間去!只想吃開胃一點的。

酸菜正合我心😍

德國酸菜熱狗

紐倫堡腸是含豬、牛的腸;黃芥末是熱狗必須的✌🏻✌🏻

熱狗很厚,難以一啖咬下完整包含所有材料的一嚿😁

混合所有材料一起吃,味道不過不失,個人覺得未至於很好味。

之前在另一分店吃過士林熱狗,也是一般。

下次會試辣的款式,相信會好味!

🌽+🍍 +$12
⭐️⭐️⭐️⭐️
牛油粟米+冰菠蘿

加$12可選兩款小食,抵!冰菠蘿每次必點;再選個牛油粟米。見到是牛油粟米,其實有點卻步,幸好牛油分量不多,吃時沒有罪惡感😁

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

簡簡單單完成一餐,又繼續與那個重要的project搏鬥了!

Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$52 (Lunch)
牛油粟米+冰菠蘿
  • 冰菠蘿
2022-04-22 347 views
🌭️火灸芝士辣肉醬熱狗$42 (LZ120)+ 🍟細薯條 $10 + 🌽粟米 $10✨🌭️講到熱狗店一定要試這間,店舖細細,雖然只提供外賣,但都好多人等呀,今次選了廚師推介嘅火灸芝士辣肉醬熱狗,辣肉醬腸配埋芝士超好味,以火灸來燒芝士表面,芝士溶晒可以拉絲,口感勁正,辣肉腸我唔覺得太辣,好惹味😍👍🏻✨🍟薯條又唔會太燶,色澤剛好,攞到返屋企都唔會太淋身✨🌽好香牛油味嘅粟米,正常發揮✨整體唔錯,所以咁多人都讚👍🏻✨留意返澳洲風情熱狗係用豬肉腸,其他款式全部都用豬肉和牛肉mix埋,如果真係唔食牛可以轉豬肉腸
🌭️火灸芝士辣肉醬熱狗$42 (LZ120)
+ 🍟細薯條 $10 + 🌽粟米 $10

✨🍟薯條又唔會太燶,色澤剛好,攞到返屋企都唔會太淋身
✨🌽好香牛油味嘅粟米,正常發揮

✨整體唔錯,所以咁多人都讚👍🏻

火灸芝士辣肉醬熱狗套餐
火灸芝士辣肉醬熱狗
薯條
粟米
2022-04-09
10 Minutes (TakeAway)
$65 (Lunch)
火灸芝士辣肉醬熱狗套餐
火灸芝士辣肉醬熱狗
薯條
粟米
2022-02-26 444 views
出去幫媽媽買橄欖油順便買外賣回來不想屋企兩老成日食麥XX間中都要佢地試試新野一直想試好耐今日就買了問佢地想食咩(佢地就話你決定)就隨意叫了火炙芝士辣肉醬熱狗(芝士、辣肉醬、生洋蔥、黃芥末、荷蘭腸)德國酸菜熱狗(德國酸菜、燻肉、甜酸瓜、茄汁、黃芥末、紐倫堡腸)有點接受唔到太酸😖😖😖+12配套加左兩個小食(細薯條、牛油粟米杯)媽媽覺得牛油味不夠兩老總結都係覺得麥XX好食🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
出去幫媽媽買橄欖油
順便買外賣回來
不想屋企兩老成日食麥XX
間中都要佢地試試新野
一直想試好耐今日就買了
問佢地想食咩(佢地就話你決定)
就隨意叫了

火炙芝士辣肉醬熱狗
(芝士、辣肉醬、生洋蔥、黃芥末、荷蘭腸)

德國酸菜熱狗
(德國酸菜、燻肉、甜酸瓜、茄汁、黃芥末、紐倫堡腸)
有點接受唔到太酸😖😖😖

+12配套加左兩個小食(細薯條、牛油粟米杯)
媽媽覺得牛油味不夠

兩老總結都係覺得麥XX好食🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
2022-02-26
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$96 (Lunch)
2021-11-15 622 views
依家齊柏林附近有好多熱狗同漢堡包店,但係最鍾意都係齊柏林嘅熱狗!因為鍾意我澳式風情,有菠蘿配芝士醬嘅熱狗真係好好味 再加左一塊辣雞塊$15,一塊切半,份量都唔少味道都唔錯薯條的醬汁分開上,唔會令啲薯條冧晒,欣賞

因為鍾意我澳式風情,有菠蘿配芝士醬嘅熱狗真係好好味

再加左一塊辣雞塊$15,一塊切半,份量都唔少
味道都唔錯

薯條的醬汁分開上,唔會令啲薯條冧晒,欣賞
2021-07-06 1148 views
講到熱狗應該呢期最熱門都可以數到呢間, 周圍越開越多分店, 點解? 因為真係好好食囉!! 本身無咩興趣食熱狗既我都愛上!! 🥰重點屋企人都中意食, 通常會買兩款再加大薯格大家share一齊食! (重點大薯格會叫佢落千島汁+茄汁, 超正!!)款式的話試過幾款, 屋企人鍾意紐約辣味熱狗, 但對我黎講又真係辣咗啲.. 😆 士林原味熱狗唔錯, 但我唔鍾意酸瓜醬.. 🙈最常買既係澳式風情熱狗, 佢既材料有菠蘿&千島醬食落感覺好清新 😌而熱腸的話如果唔食牛肉的話可以叫佢轉豬肉腸的!!😉

而熱腸的話如果唔食牛肉的話可以叫佢轉豬肉腸的!!😉
2021-05-23
2021-06-08 604 views
Zeppelin Hot Dog叫左兩個外賣餐,一個美國洋蔥圈熱狗,一個火炙芝士辣肉醬。多人叫外賣,等左一陣先至有。我食果個係火炙芝士辣肉醬,見賣相幾吸引,啲醬溝埋味道幾夾,辣辣地幾開胃。美中不足係個薯條,外賣拎返屋企15分鐘,薯條外表仲有口感有點「爽」,但茄汁加埋黃汁味道過甜,食左半盒就好漏😵。我個仔仔食果個美國洋蔥圈熱狗,味道到讚不絕口,少少都無留俾我試🥺。相反薯條賣相唔吸引細路,所以無食到。
Zeppelin Hot Dog

2021-05-25
2021-02-25 1459 views
芝士一舊舊麻麻地香 腸太普通麵包正常薯條 自動 有千島醬又唔講 又 自動 加埋茄汁 又唔講希望佢哋知道有好多人唔食千島醬又有人 食薯條唔鍾意 食茄汁有待改進服務 唔算好唔算差有第二個選擇會更好
芝士一舊舊麻麻地

又有人 食薯條唔鍾意 食茄汁

有待改進
服務 唔算好唔算差

有第二個選擇會更好

🌭澳洲風情熱狗($42)(🍚8/10) 推介❗好似係千島🍕pizza既熱狗版,有芝士、煙肉、紐倫堡腸、千島醬,重點係有🍍菠蘿!芝士多到可以拉絲但食落都吾會濟又開胃!成個配搭簡直無得輸,個包焗到外脆內軟食得出有用牛油🧈焗過好香,吾係普通熱狗包,既鬆軟同有少少甜味。紐倫堡腸其實係比較細條但加左香料既豬肉腸,外皮好脆肥瘦分佈剛好好💦juicy!同配料都幾夾但覺得熱狗配荷蘭腸好味d,因為香腸同包既比例有差距,頭同尾會淨係咬到麵包,建議可以加錢轉香腸配搭!🌭火炙芝士辣肉醬熱狗($46)(🍚7.5/10) 有超級多嘅芝士同肉醬,睇到好滿足!食落仲有洋葱粒🧅配埋芥末醬,但整體偏鹹同酸,可能因為肉醬同芥末都太重口味🌶辣味就正常算惹味,🌴澳洲風情食落比較清新!食到尾會有少少濟既感覺,但係!荷蘭腸就好好味,外皮吾脆但咬落超juicy!🍟芝士煙肉薯條($29)(🍚7/10) 係粗薯!要讚既係外賣送到黎都仲熱同有d薯條仲脆凍左都吾會硬,食到係好味薯仔🥔雖然芝士已經定哂形🧀但新鮮個陣絕對會有拉絲效果,芝士控必試!加左炸左既粒粒煙肉好香口,建議茄汁🍅可以另上令薯條唔好淋得咁快。
🌭澳洲風情熱狗($42)(🍚8/10) 推介❗

🌭火炙芝士辣肉醬熱狗($46)(🍚7.5/10)

🍟芝士煙肉薯條($29)(🍚7/10)
Delivery
  • 澳洲風情熱狗
2021-02-02 682 views
口痕想食小食又唔想食熱狗咁飽🙊今次係齊柏林嗌咗啲小食😆😆叫咗雞塊同魚手指試試😋😋雖然拎到番去已經攤凍咗💦但打開都好靚仔✨雞塊淋咗適量嘅燒烤醬💦甜甜地配搭雞塊更加好味😋😋如果可以分開或者放係一角會方便番客人✨雞塊唔會乾癟癟🐣🐣單食唔點醬汁都好味😆魚手指有甜甜嘅醬再加千島醬🤤🤤就算攤凍咗同沾咗醬汁💦魚手指食落都香脆可口甜甜嘅醬食落好特別😋😋如果千島沙律醬多番啲就好🤣整體普通水準 口痕止癮小食之選👍🏻
口痕想食小食又唔想食熱狗咁飽🙊

甜甜嘅醬食落好特別😋😋
如果千島沙律醬多番啲就好🤣

整體普通水準 口痕止癮小食之選👍🏻

2020-11-01 1765 views
齊柏林大大話話都幫襯過好幾次,而澳式風情呢個味無疑係我既最愛😍 佢既餡料有芝士、煙肉、菠蘿、紐倫堡腸再加千島醬。超大pat芝士同埋煙肉呢啲邪惡野係加左菠蘿之後變得無咁膩,幾fresh!而紐倫堡腸亦都係賣飛佛,主要係佢有別於一般熱狗腸,食起上黎特別惹味,面頭仲有層甜甜地既千島醬,成個配搭真係好正😋 值得一讚既係佢個包身輕輕烘過黎,外面有啲啲脆,但入面依然軟熟👍🏻而朋友就嗌左呢個我覺得幾新奇既熱狗,估唔到洋蔥圈可以擺喺熱狗上面🤣 佢既配料除左洋蔥圈,仲有特色燒烤醬、芝士粉同主角法蘭克福腸。開頭睇上去好似唔係好多醬,以為會好乾,點知食落又岩岩好🤪 而個洋蔥圈炸得幾脆,就算淋左醬都唔會搞到佢即刻腍哂👍🏻 法蘭克福腸烤到脆卜卜,同個燒烤醬好夾好惹味!🤤每份熱狗加$12就包兩樣小食或者野飲,而佢個薯條係我每次都必嗌既小食之一😍 最主要係佢既醬汁唔係單單加茄汁咁簡單,而係加埋甜甜地嘅千島醬,食起上黎酸酸甜甜咁,好岩我口味😋 雖然話就話係細薯條,但係份量一啲都唔小,食完個包再食埋份薯條,加飲埋野飲,真係超級飽!🤰🏻總括而言,呢間熱狗舖抵食得黎又好味,所有熱狗都係即叫即整,仲要係黃店添🙆🏻‍♀️
澳式風情熱狗

美國洋蔥圈熱狗

細薯條

澳式風情熱狗
美國洋蔥圈熱狗
細薯條
2020-09-05 2050 views
終於試咗新開咗一排既熱狗店·揀咗芝味熱狗($38),如果想轉套裝只要加多$12,就可以揀多2款小食/飲品,因為外賣返屋企食所以我揀左炸薯條同牛油粟米,份量都幾多下!·返到屋企仲暖暖地,好多芝士好鬼正🤤🤤🤤仲夾左菠蘿係入面,令到熱狗食起嚟再juicy左👍🏼·如果薯條即食應該脆卜卜好正,返到屋企已經淋左,不過都好味
終於試咗新開咗一排既熱狗店
如果薯條即食應該脆卜卜好正,返到屋企已經淋左,不過都好味
芝味熱狗
Type of Meal
Dinner
芝味熱狗
2020-09-05 940 views
依種特色熱狗感覺好似係外國food truck食到嘅街頭小食咁😎因為知係即叫即整 所以預先打電話去落order 二十分鐘後去到拎已經有 再拎返屋企食 可能耐左少少又唔記得打開個盒透氣 個包淋左少少(所以如果想食脆口真係寧願等佢即整)當日係叫左德國酸菜熱狗🌭️,算係鋪頭新推出嘅口味,熱狗腸係用紐綸堡腸。好鐘意佢嘅配搭,因為自己唔係幾鐘意好多醬嘅熱狗,依個加酸菜就岩晒我,好清新既味道,香港人都岩嘅口味黎,唔會真係太酸架。後記:第二次想再去幫襯,見到門口都有三四個人等緊,然後仲有一個外賣單,聽到話等左十五分鐘仲係整緊,所以就唯有等下次啦~

2020-08-14
TakeAway
$38 (Tea)
德國酸菜熱狗
同朋友係新蒲崗四處尋覓係咩好,朋友都算係新蒲崗地膽,推介食熱狗🌭️當時又唔算肚餓,咁都係唔錯既選擇,不過真係唔知原來新蒲崗都有熱狗專門店~到門口睇,有好多款熱狗,眼花撩亂,款款都好吸引,最後揀左澳式熱狗($38),因為想食千島醬既款式😋朋友推介下,以$12加配兩款小食小食可以揀薯條/粟米/菠蘿冰/各款罐裝汽水,我揀左薯條同粟米~以$50結帳💸店舖無堂食,只有外賣,大約等10分鐘有得拎~當打開包裝後,好有驚喜表面有一層熱熔芝士,食既時候,可以有拉絲既效果,熱狗有千島醬、菠蘿配合,雖然芝士好漏,但係整體配合好fresh,好開胃,配合得非常之好😋加配既小食份量好大,薯條有千島醬同茄汁,配合薯條非常好食,薯條本身質感都好好,好香口,另外佢仲有多一小盒千島醬配茄汁,唔會唔夠😂粟米就係正常既牛油粟米,味道比較之下無特別驚喜,份量多可能係驚喜🤣雖然本身熱狗要$38可能覺得有少少貴,但係加配$12兩款小食,變得高質同抵食👍🏾👍🏾😋
同朋友係新蒲崗四處尋覓係咩好,
朋友都算係新蒲崗地膽,推介食熱狗🌭️
當時又唔算肚餓,咁都係唔錯既選擇,
不過真係唔知原來新蒲崗都有熱狗專門店~

到門口睇,有好多款熱狗,眼花撩亂,
款款都好吸引,最後揀左澳式熱狗($38),
因為想食千島醬既款式😋
朋友推介下,以$12加配兩款小食
小食可以揀薯條/粟米/菠蘿冰/各款罐裝汽水,
我揀左薯條同粟米~
以$50結帳💸

店舖無堂食,只有外賣,
大約等10分鐘有得拎~

當打開包裝後,好有驚喜
澳式熱狗

小食(薯條+粟米)

TakeAway
澳式熱狗
小食(薯條+粟米)