Restaurant: Yè Shanghai
Info:

6 day(s) ago 209 views
夜上海,這間見證在香港輝煌時期的老牌餐廳,原來由馬可孛羅酒店搬到K11 Musea。訂咗Restaurant Week 餐牌,人少少又可以食多幾款菜式,仲要冇麵飯類,啱晒無飯人士。涼菜拼盤有:太雕酒醉雞、香蔥拌螺頭、古法煙鴨蛋、鎮江肴肉、蒜茸拌脆瓜見證住香港80、90年代美好時期的友人點點頭說蒜茸拌脆瓜依舊是以往的味道。松茸燉嚮螺湯松茸的幽香很輕柔細緻,有嚮螺頭、豬肉粒、雞腳,整個湯清清淡淡,飲完好舒服。燉湯很有用,喝完後全晚到瞓覺時個身都暖暖的。主菜都幾豐富,有5款菜式。野山蒜原隻大明蝦,蒜絲覆蓋咗蝦,雖然賣相唔係話好靚,帶微辣,忍唔住食多幾啖蒜絲,蝦都夠大隻新鮮。蟹粉釀蟹蓋,服務員端過嚟時已經聞到陣陣蟹香味,會食到一絲絲蟹肉,又唔會太流。特式崧子魚,松子魚唔係成條魚咁上,改咗厚肉嘅石斑塊,炸得香脆,個甜酸汁都調得好。桂花蜜汁火方,一人一件的份量剛剛好。乾煸竹筍四季豆,平時我好少食四季豆,呢個四季豆炒得脆嫩,竟然令我食得晒。點心有一人一件鮮肉小籠包。甜品是生磨蛋白杏仁茶,杏仁茶超滑,蛋白絲做得好幼細,口感似燕窩,好有驚喜!友人說做出從前的水準!冇諗過個餐牌都食得幾飽,同埋菜式都幾豐富

涼菜拼盤有:
太雕酒醉雞、香蔥拌螺頭、古法煙鴨蛋、鎮江肴肉、蒜茸拌脆瓜

松茸燉嚮螺湯

主菜都幾豐富,有5款菜式。

桂花蜜汁火方,一人一件的份量剛剛好。

點心有一人一件鮮肉小籠包。

冇諗過個餐牌都食得幾飽,同埋菜式都幾豐富,環境服務都好好!食過K11 Musea 咁多間餐廳,最鍾意係呢一間!

2025-08-22
$584 (Dinner)
  • 蛋白杏仁茶
  • 特式崧子魚
2025-04-12 6215 views
今日到訪夜上海,試吓restaurant week menu $248 -位。餐廳嘅裝修古色古香,既現代又摩登,不失高雅嘅感覺,又有私密感,10分優雅舒適。「涼菜」太雕酒醉雞:醉雞已經去骨肉質嫩滑,而且帶有淡淡酒香味道唔錯。陳皮陳醋排骨:雖然陳醋排骨真是皮包骨沒有什麼肉吃,但是味道唔錯蒜蓉拌脆瓜:青瓜口感清爽,但係又蒜蓉香油。古法煙鴨蛋:煙燻蛋有流心蛋黃,但有陣陣煙燻氣息,口感軟滑又Creamy真係唔錯。醋椒木耳:木耳爽口,帶有淡醋香,味道唔錯。「湯」:海鮮酸辣湯酸辣湯10分足料,內裏有木耳、豆腐、蝦仁等等。湯汁稠度剛剛好,口感順滑,加上辛香嘅辣油吊起酸味,酸同辣平衡唔錯。「主菜」:牛柳粒鍋巴卷(二人份)鍋巴卷口感香脆,脆卜卜又唔油膩,當中包住炒得惹味香口嘅牛柳粒,肉質軟滑,惹味又好吃。特色松子魚(二人份)松子魚大大嚿,啖啖肉,肉質嫩滑,完全冇骨,味道酸酸甜甜,好吃干戈菜花這個炒菜炒得幾有鑊氣,雖然素,味道不寡,亦都唔好油膩。「點心」鮮肉小籠包:小籠包皮很薄,有鮮甜肉汁,肉餡又相當鬆軟嫩滑,又有鮮味好吃!上海春卷:春卷炸又香又脆,十分鬆脆,當中包素菜餡,配上醋汁,味道唔錯。生磨蛋白杏仁

餐廳嘅裝修古色古香,
既現代又摩登,不失高雅嘅感覺,又有私密感,10分優雅舒適。

「涼菜」

蒜蓉拌脆瓜:青瓜口感清爽,但係又蒜蓉香油。

醋椒木耳:木耳爽口,帶有淡醋香,味道唔錯。

「湯」:
海鮮酸辣湯

「主菜」:
牛柳粒鍋巴卷(二人份)

特色松子魚(二人份)

干戈菜花

這個炒菜炒得幾有鑊氣,雖然素,味道不寡,亦都唔好油膩。

「點心」

上海春卷:

生磨蛋白杏仁茶

這個杏仁茶口感香滑,creamy,稠厚度適中,唔太厚身,又唔會水汪汪,淡淡的杏仁香氣息,加上滑滑嘅蛋白,味道輕甜不錯。
2025-04-12
Type of Meal
Lunch
2025-08-23 0 views
是日家人生日 ,揀了呢一間美麗的夜景加米芝蓮食府我哋揀咗set dinner menu A 五式前菜古法煙鴨蛋 煙熏味不是十分濃郁 但蛋的質地香滑鎮江淆肉 瘦肉香酥 肥肉不膩 油潤滑爽蔥油海蜇頭 口感脆爽的海蜇頭伴以蔥油同吃 很鮮香太雕酒醉雞 雞肉肉質Q彈 口感鮮美 帶有酒香但酒精濃度不高 食完很開胃香蔥雞髀菇 菇口感滑嫩帶有濃郁的菇香 且因其有彈性的質地,吃時有種爽脆感 加入香蔥後更能增添香氣與甘甜味每位加$300便可將湯升級成火朣翅火瞳翅是一種以魚翅為主要食材的燉品,湯汁香濃鮮甜 魚翅的爽滑彈牙 加埋一齊食真係超正💜蟹粉焗釀蟹蓋 蟹肉並不算多,混合炒香的配料 洋蔥、蘑菇,再加入芝士等填入蟹蓋內焗至金黃香脆 一啖一啖香口鮮美XO醬爆原隻大明蝦 XO醬非常能夠帶出海鮮鮮味 大明蝦蝦新爽彈 正干戈豚肉菜花 菜花油了一點,但沒什味道點心係蘿蔔絲酥餅 口感酥脆,內餡的蘿蔔絲鬆軟鹹香 成個酥餅整得好乾身酒釀丸子 糖水微甜帶點酒香和桂花香同時有著丸子軟糯的口感 為呢一餐畫上完美句號。
是日家人生日 ,揀了呢一間美麗的夜景加米芝蓮食府

我哋揀咗set dinner menu A

五式前菜
古法煙鴨蛋 煙熏味不是十分濃郁 但蛋的質地香滑
鎮江淆肉 瘦肉香酥 肥肉不膩 油潤滑爽
蔥油海蜇頭 口感脆爽的海蜇頭伴以蔥油同吃 很鮮香

每位加$300便可將湯升級成火朣翅

干戈豚肉菜花 菜花油了一點,但沒什味道

之前一路都想試呢間餐廳,啱啱趁住 Restaurant Week 有 lunch set menu,終於可以來一試。餐廳有兩層,我哋坐咗喺下層,一入到去裝修好有古色古香嘅味道,仲可以望到海景,感覺好 chill,好似坐低已經覺得自己變咗文青咁。講返餐牌,$248 嘅 set menu 真係超值,有好多選擇- 冷菜 : 古法煙鴨蛋, 龍華寺素鴨,太雕酒醉雞,陳皮糖醋排骨- 湯: 海鮮酸辣湯, 點心: 鮮肉小籠包, 上海素春卷- 點心 : 鮮肉小籠包, 上海素春卷- 主菜 (咸香鳳尾蝦脆鍋巴, 特式崧子魚, 干戈菜花) 非常有驚喜!特式崧子魚 : 魚煎到外脆內滑,香氣同油香 balance 得啱啱好,崧子嘅堅果香令成碟菜加多層次,唔會覺得齋係「香口」咁簡單,入口仲帶少少微甜,好有記憶點。咸香鳳尾蝦脆鍋巴 : 呢道菜一上枱已經聞到香味!蝦肉爽口彈牙,咸香調味夠惹味,但唔會死鹹。最加分係嗰塊鍋巴,熱辣辣又脆卜卜,吸咗蝦汁之後仲保持到香脆感,咬落去仲聽到「咔嚓」聲,完全係食感同味道雙重享受。甜品真係唔可以錯過 (生磨蛋白杏仁茶)  : 杏仁香濃但唔會「搶鼻」,最驚喜係蛋白煮到滑溜,仲真係食到一啖

- 湯: 海鮮酸辣湯, 點心: 鮮肉小籠包, 上海素春卷
- 點心 : 鮮肉小籠包, 上海素春卷

特式崧子魚

咸香鳳尾蝦脆鍋巴

甜品真係唔可以錯過 (生磨蛋白杏仁茶)  : 杏仁香濃但唔會「搶鼻」,最驚喜係蛋白煮到滑溜,仲真係食到一啖啖「蛋嘅質感」,口感比平時嘅杏仁茶更有層次感,完全唔係求其收尾咁簡單。
生磨蛋白杏仁茶

整體嚟講,呢餐 lunch set 無論環境、味道、價錢都非常滿意,可以話係一個高性價比又有驚喜嘅體驗,下次一定會再嚟試 dinner menu!
2025-08-16
$300 (Lunch)
Dining Offer
Credit Card Offers
特式崧子魚
咸香鳳尾蝦脆鍋巴
生磨蛋白杏仁茶
差不多半年沒光顧了~每每想吃滬菜兼想欣賞日落都會想到坐擁維港海景、環境優雅復古、主打精緻上海菜的 “夜上海”🥗 **前菜**👉麻醬冰菜~冰菜清爽多汁,淋上香濃芝麻醬,口感清新獨特,是夏日開胃首選~😍👍🍽️ **主食**👉片皮烤鴨全份~足夠3-4人享用,鴨皮酥脆油亮,搭配薄餅、甜麵醬、青蔥,一口下去滿口脂香~😍😋🤤👉原盅雲吞雞~整雞慢燉出金黃清湯,雲吞皮薄餡足,暖胃又鮮美~😍👍👉海鮮拌冷麵~融合港式風味的創意菜,冷麵搭配鮮蝦、帶子、魷魚等海鮮,配上四款醬汁開胃解膩,夏季必食~👍😍😋🍧 **甜點**👉酒釀丸子~江南特色,軟糯小丸子浸在微醺酒釀中,淡淡甜香沁人心脾~小寶貝最愛~😋👉蛋白杏仁茶~杏仁茶順滑濃鬱,蛋白如絮輕盈,溫潤養顏~😍🤤😋🥤 **飲料**👉甘蔗汁~清甜解渴,天然回甘,完美平衡了油膩~👍

🥗 **前菜**

海鮮半冷麵

🍧 **甜點**
酒釀丸子

🥤 **飲料**
👉甘蔗汁~清甜解渴,天然回甘,完美平衡了油膩~👍
蔗汁

酒釀丸子
蔗汁
蛋白杏仁茶
2025-07-09 2838 views
話明係🌟夜上海🌟梗係食上海菜啦,呢一間位於K11 MUSEA既中菜館,環境充滿格調,旁邊既一列落地大玻璃可以仰望尖沙咀嘅景色,佢哋近排做緊個套餐優惠, $800一位係幾抵食嘅😋🩷頭盤:太雕酒醉雞鎮江肴肉蔥油海蜇頭古法煙鴨蛋江南脆鱔我幾鍾意佢個脆鱔,炸到超香脆😍,再加咗秘製醬汁,食落帶啲甜,超惹味,送酒一流👍🏻👍🏻🩷湯:紅燒蟹肉燕窩:初初以為呢一款係甜品,但原來係一個羹,佢嘅蟹肉都幾多,燕窩好明顯有一大嚿,味道鮮甜👍🏻🩷主食:蠔皇原隻鮑魚酒釀蒸銀鱈魚清炒河蝦仁蟹粉釀蟹蓋蜜汁火方鮮肉小籠包呢個價錢抵食之處係佢有原隻鮑魚又有燕窩既貴價食材,鮑魚炆到好腍,輕輕一切已經可以切開👍🏻,食落口感都唔錯,幾入味🤤,醬汁方面都唔會過鹹,另外一讚嘅係佢個蟹蓋,裏面每一啖都係蛋白同蟹肉😆,雖然味道偏淡,但係都足料嘅,不過其中一份炒蝦仁就有啲奇怪,佢個賣相同味道都超普通,冇乜特別,好似同其他菜式格格不入🤷🏻‍♀️,另外小籠包就冇驚喜,佢皮係夠薄嘅,不過餡料就太過單調😩🩷甜點:最後跟餐會有杏仁茶做甜品,不過由於我唔食嘅關係,所以佢哋幫我轉咗個酒釀丸子,丸子夠煙靭甜度適中,杏仁茶就都幾香濃滑順👍🏻👍🏻

🩷頭盤:

蜜汁火方
鮮肉小籠包

🩷甜點:
2025-06-17 4235 views
今晚和一家人吃晚飯,慶祝生日和為外地回來探親和度假的家人們食飯洗塵。家姐推薦和邀請我們試試這間上海菜館。我今晚是第一次在這間飯店用膳,感受到非一般的好,由於我是第一次去K11Musea,所以感到很陌生。從尋找升降機,找升降機謎之按制,都令我感到很新奇。第一次來這間人人追捧的飯店,門口的reception姐姐友善親切,侍應生也非常有禮、醒目,令我們感到賓至如歸,果然是名不虛傳,點了十道菜,前菜的炸黃膳非常香脆可口,白露荀清甜,鎮江淆肉的做法與我之前食過的有些不同味道但還不錯。主角佛跳牆的湯底非常清甜,鮑魚、海參、黃耳、雞肉、瘦肉的份量很多又美味,實在是大快朵頤。蟹粉釀蟹蓋是和賽螃蟹crossover 版,非常有趣的一道菜。松子魚都一樣出色,魚肉炸起身很嫩滑,無魚腥味、甜酸汁和配料的味道恰到好處。鍋貼底部有點焦脆的,很好味不太油膩。小籠包皮薄餡多肉汁爆汁,最出色是她的佐料:瑤柱XO醬,醬香味滿滿,辣度剛好又惹味。甜品冰糖杞子燉雪梨,飲完喉嚨都被滋潤了。最驚喜的是有壽桃包,包餡居然是豆沙餡料而且甜而不膩。平時吃到的都是蓮蓉餡的,有驚喜。感恩今晚二姐夫請客,讓我們一家人能夠開心的相聚。
家姐推薦和邀請我們試試這間上海菜館。

松子魚都一樣出色,魚肉炸起身很嫩滑,
無魚腥味、甜酸汁和配料的味道恰到好處。
鍋貼底部有點焦脆的,很好味不太油膩。

甜品冰糖杞子燉雪梨,飲完喉嚨都被滋潤了。
感恩今晚二姐夫請客,讓我們一家人能夠開心的相聚。
2025-06-16
$700 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 冰糖杞子燉雪梨
  • 白露荀
  • 小籠包
  • 松子魚
  • 鍋貼
2025-06-17 3201 views
夜上海餐廳以其獨特的上海風味和優雅的環境而聞名,行出露天位置仲可以睇到尖沙咀和維港一帶的景色菜單上有多款經典上海菜,如小籠包和紅燒肉等…也有一些有新意的上海菜,如牛油果素鴨卷1. 牛油果素鴨卷新鮮口感,牛油果與素鴨的搭配,清爽又營養,令人驚喜,可惜中間未解夠凍,有些冰感。2. 獨蒜紅燒肉醇厚的醬汁,獨特的蒜香,肉質軟嫩3. 八寶辣醬炒年糕香辣可口,八寶配料增添層次感,年糕彈牙,偏鹹左少少4. 干戈菜花清脆的菜花,搭配香辣醬汁,口感爽脆5. 鮮肉小籠包湯汁豐富,肉餡鮮嫩,薄皮包裹,吃上一口幸福感滿滿。6. 蛋白杏仁茶香滑順口,杏仁香氣撲鼻,淡淡甜味,完美的結尾餐廳的服務態度友善,氣氛輕鬆,適合與朋友聚餐或家庭聚會,不過價格略高,但考慮到食材的新鮮度和菜品的質量,還好吧😹

1. 牛油果素鴨卷

2. 獨蒜紅燒肉
醇厚的醬汁,獨特的蒜香,肉質軟嫩

3. 八寶辣醬炒年糕
香辣可口,八寶配料增添層次感,年糕彈牙,偏鹹左少少

4. 干戈菜花
清脆的菜花,搭配香辣醬汁,口感爽脆

5. 鮮肉小籠包
湯汁豐富,肉餡鮮嫩,薄皮包裹,吃上一口幸福感滿滿。

6. 蛋白杏仁茶
香滑順口,杏仁香氣撲鼻,淡淡甜味,完美的結尾

2025-06-11 3198 views
夜上海係一間米芝連中式餐廳,位於尖沙咀K11 Musea,位置非常方便。主打高品質既上海同江浙菜。餐廳設計以深色為主,散發住舊上海既味道,用餐環境舒適,而且位置寬敞,幾適合聚餐傾偈。今次就試左下午茶套餐,$498一個套餐,人均二百五十蚊左右,就可以試試米芝連餐廳既味道。同出面一般high tea set一樣,有鹹點甜點,不過d items就係偏向中式既,會有咖喱角、鴨蛋等中式點心。可以打電話/網上先預訂位置。

可以打電話/網上先預訂位置。
2025-03-23
$280 (Tea)
2025-06-08 2731 views
環境好.食物好.服務好.不愧米芝蓮一星👍👍👍👍👍👍唯一個甜品可能本人不太喜歡.(雪梨人參)脆鳝好食.牛肋骨好淋👍佛跳牆好味值得再食😋😋😋值得推薦👍仲有翻枱不錯.
佛跳牆套餐
佛跳牆套餐
  • 小籠包
  • 鎮江肴肉
  • 醉雞
2025-06-04 2521 views
那天在K11 Musea逛得累了,走進「夜上海」想找點溫暖。店裡燈光昏黃,木桌椅散發老上海的氣息,讓人瞬間放鬆。我點了蟹粉釀蟹蓋和鮮肉小籠包。蟹粉釀蟹蓋端上來時熱氣撲面,蟹膏香濃,混著蟹肉和蛋白,鮮甜得像個小驚喜,吃下去心裡暖暖的。小籠包皮薄如紙,湯汁在嘴裡散開,肉香溫柔地撫慰疲憊,像是老朋友的問候。還試了上海粗炒,麵條油亮,醬香撲鼻,吃著吃著就想起小時候的味道。靠窗坐著,維港夜景就在眼前,服務員輕聲招呼,態度親切,讓人覺得被照顧。這裡的食物沒什麼浮誇,但有種踏實的溫情,像是給忙碌一天的自己一個小港灣。吃完離開時,心情都輕鬆了不少。
2025-05-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
每月我都來1-2次,因為環境舒適,員工服務適中的殷勤友善、認真投入服務客人態度及食物質素好,上海點心及粵式包點都非常好味,花雕醉雞、鮮肉小籠包、鍋貼、蔥香泡椒脆蝦球…吃得出食材講究。但今日親歷職員質素下降了,女侍應們態度似未瞓醒沒精打彩,對客人愛理不理,行動緩慢冷漠,但清枱非常之急快,我尚未清碟的食物,她們急於清枱,令我非常有催促感及冇禮的感覺,但見只有4-5枱客人。希望有所改善,因為服務態度非常重要 !
希望有所改善,因為服務態度非常重要 !
2025-05-26
Waiting Time
4 Minutes (Dine In)
$280 (Lunch)
2025-05-01 1955 views
朋友經常來這家,跟她來試試,深色木質傢俬配上柔和燈光,牆上有些復古裝飾,像是老上海的縮影。我點了蟹粉小籠包和蒜泥白肉。小籠包熱氣騰騰,外皮薄得透光,蟹粉和豬肉餡混搭,鮮香中帶點肉汁的甜,咬下去挺滿足。蒜泥白肉是冷盤,五花肉切得薄如紙,口感軟嫩,蒜泥和醬油調得剛好,香而不膩,吃起來很清爽。還試了上海粗炒,麵條炒得油亮,醬油香氣明顯,配料簡單但味道協調。店內環境舒適,靠窗的位子能看到維港,晚上氣氛特別好。只是座位間距稍窄,高峰期可能有點壓迫感。服務員態度溫和,效率高,整體用餐體驗不錯。
2025-04-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
想坐得舒服d 去嘆下茶 或靜靜地傾下計的話,呢度係一個唔錯既選擇,除咗有window seat 望海景,仲有卡位座,環境舒適。不過食物質素就唔算好 outstanding.我地無叫套餐,散叫以下點心,冷菜:1. 筍尖鮮蝦餃 💰$68/4pcs個皮好簿,蝦亦好新鮮,但唔算大隻2. 江南脆鱔 💰$118呢個超好食😋用咗鎮江骨既做法,炸咗既鱔出面掛住鎮江汁酸酸甜甜,食咗一條停唔到口,掛咗汁但又夠脆卜卜,好開胃, 成為我下次既必點菜色👍🏻👍🏻3. 沙律香芒蝦卷 💰$53/3pcs細細條但裡面包咗芒果肉同蝦肉,蝦肉好爽口,芒果夠甜,配埋沙律醬,感覺好清新4. 鮮肉小籠包 💰$68/4pcs呢個點心同普通食既差不多,無乜特別。。。5. 蘿蔔絲酥餅 💰$48/2pcs一心以為裡面係蘿蔔絲,但咬落去似蘿蔔蓉🙃,變得好黏,令成個酥餅既口感變得淋咗,個人覺得一般6. 花雕醉雞 💰$108花雕味唔算濃,同雞比較少肉,唔夠入味7. 龍華寺素鴨 💰$80素鴨無論點整都好食😋如果厚切會更佳👍🏻8.椒鹽小黃魚 💰?😬唔記得幾錢,鐘意食魚既人都鐘意食,用鹽醃咗有少少喊喊地,外面皮邊位有d 脆口,魚肉就嫩口,我唔識食細

我地無叫套餐,散叫以下點心,冷菜:

1. 筍尖鮮蝦餃 💰$68/4pcs
個皮好簿,蝦亦好新鮮,但唔算大隻

2. 江南脆鱔 💰$118

3. 沙律香芒蝦卷 💰$53/3pcs

4. 鮮肉小籠包 💰$68/4pcs
呢個點心同普通食既差不多,無乜特別。。。

5. 蘿蔔絲酥餅 💰$48/2pcs

6. 花雕醉雞 💰$108
花雕味唔算濃,同雞比較少肉,唔夠入味

7. 龍華寺素鴨 💰$80
素鴨無論點整都好食😋如果厚切會更佳👍🏻

8.椒鹽小黃魚 💰?😬
唔記得幾錢,鐘意食魚既人都鐘意食,用鹽醃咗有少少喊喊地,外面皮邊位有d 脆口,魚肉就嫩口,我唔識食細骨魚都可以handle 到

9. 干戈菜花 💰$168
份量唔多,干戈煮法偏重口味,但呢度炒得唔夠味,好一般

10. 蔥油海蜇頭 💰$128
海蜇頭唔夠味。。。要額外沾醋or 辣油。

11. 生磨蛋白杏仁茶 💰$52
杏仁茶每啖都有蛋白😋好濃好香,蛋白亦增加咗口感👍🏻

Type of Meal
Lunch
  • 脆鱔
2025-04-14 1998 views
中國菜式博大精深,我們不懂煮,所以很喜歡外出吃中菜🤤🤤🤤夜上海 是很有驚喜的菜館👍🏻👍🏻👍🏻吃一口脆鱔,好味😋再喝一口湯,再吃鱔,呀! 更多層次不得了!吃一口茄子,再嘗脆鱔,鮮味又更突出🤤正呀!兩人食得很飽很飽😗環境較暗,配有輕音樂,很適合聊天前菜是江南脆鱔 推薦推薦!份量十足,從頭吃到尾,令我們回味無窮鮑魚雞煲 不要看它份量不多,但用料十足鮑魚易入口 粟子很甜 雞肉很滑汁較濃 令人易飽😗湯湯小籠包 正常發揮魚香茄子 正常發揮整頓飯很滿意 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
中國菜式博大精深,我們不懂煮,
所以很喜歡外出吃中菜🤤🤤🤤

夜上海 是很有驚喜的菜館👍🏻👍🏻👍🏻

吃一口脆鱔,好味😋
再喝一口湯,再吃鱔,呀! 更多層次
不得了!
吃一口茄子,再嘗脆鱔,鮮味又更突出🤤

正呀!

兩人食得很飽很飽😗

環境較暗,配有輕音樂,很適合聊天

前菜是江南脆鱔 推薦推薦!
份量十足,從頭吃到尾,令我們回味無窮

鮑魚雞煲
不要看它份量不多,但用料十足
鮑魚易入口 粟子很甜 雞肉很滑
汁較濃 令人易飽😗