Iby又去搵食喇!今次黎到葵芳邨嘅一間café試吓傳聞中嘅意粉天花板,睇吓係咪真係咁正😋驟眼睇門面已經覺得非常靚,好似去咗赤柱咁,睇埋入面⋯⋯成個餐廳環境都好適合打卡!😋 芫荽辣茄汁海鮮貝殼粉 🌕🌕🌕🌕🌕 168hkd醬汁熬煮超過兩小時,甜酸辣度平衡,加上芫荽及打碎了的蒜頭,整體香口又惹味,海鮮種類豐富,包括:蜆、帶子、蝦、魷魚圈等,非常足料。料多粉少的比例亦非常適合女生。😋 慢煮雞肉白松露意大利飯 🌕🌕🌕🌕🌗 118hkd雞胸肉未到最滑,意大利飯雖然看起來過濕,但吃起來Al Dente,剛剛好。白松露刨絲放在意大利飯表面,配合完美調味,使菜式更上一層樓。😋 炸薯條配黑松露蛋黃醬 🌕🌕🌕🌑🌑 +20hkd並非我們喜歡的幼薯條,但炸得還可以,旁邊的黑松露蛋黃醬及茄汁味道都不錯。😋 忌廉菠菜 🌕🌕🌕🌑🌑 +20hkd 忌廉汁煮得十分美味。😋 開心果雪糕阿芙佳朵 🌕🌕🌕🌕🌕 68hkd自家製的開心果雪糕,香滑而開心果味濃郁,非常好。旁邊的阿芙佳朵咖啡味重,配合甜點可達中和作用,個人建議先試味再逐少加入。😋 女神莫希托 (無酒精) 🌕🌕🌕🌕🌑 58hkd青檸、香草,加上乳酸及梳打水,味道剛剛

😋 芫荽辣茄汁海鮮貝殼粉 🌕🌕🌕🌕🌕 168hkd

慢煮雞肉白松露意大利飯

😋 慢煮雞肉白松露意大利飯 🌕🌕🌕🌕🌗 118hkd

粗薯條配黑松露蛋黃醬及忌廉菠菜

😋 炸薯條配黑松露蛋黃醬 🌕🌕🌕🌑🌑 +20hkd

😋 忌廉菠菜 🌕🌕🌕🌑🌑 +20hkd
忌廉汁煮得十分美味。

😋 開心果雪糕阿芙佳朵 🌕🌕🌕🌕🌕 68hkd

女神莫吉托

😋 女神莫希托 (無酒精) 🌕🌕🌕🌕🌑 58hkd
青檸、香草,加上乳酸及梳打水,味道剛剛好。

味道 🌕🌕🌕🌕🌗
服務 🌕🌕🌕🌕🌕
環境 🌕🌕🌕🌕🌕
性價比 🌕🌕🌕🌕🌕
回頭率 🌕🌕🌕🌕🌕

人均248.6hkd(連加一)。

❣️Roise
葵涌葵富路葵芳邨地下(葵芳站D出口步行2分鐘)
📞 5501 5100
慢煮雞肉白松露意大利飯
粗薯條配黑松露蛋黃醬及忌廉菠菜
女神莫吉托
  • 開心果雪糕阿芙佳朵
2023-08-04 139 views
ROSIE係隱藏喺屋村商場入面既pasta cafe,開業一段時間仍然吸引好多人慕名到訪😍店內白色木調為主,燈光柔和,令人坐得舒服。餐牌主打意粉菜式,亦有不同小食、三文治等選擇,顏值高之餘味道都唔錯!🔸龍蝦濃湯蟹肉帶子麵滿滿龍蝦濃湯圍住意粉,湯頭鮮味濃郁,濃稠度煮得剛剛好可以佈滿每一條墨魚麵條上,掛湯力超強!一粒帶子同埋大量蟹肉鋪係意粉上面,份量足夠撈匀成碟意粉,每一口都可以食到蟹肉鮮味同埋濃郁龍蝦湯,推薦🏅🔸香濃芝士卡邦尼亞扁意粉Carbonara充滿蛋香,唔會好似坊間咁用忌廉做出creamy口感。煙肉煎至乾身為意粉增添鹹香,再加上芝士提味🤤🔸蝦多士加$20可以加配兩件蝦多士,估唔到有驚喜🥹一般蝦多士會將蝦同麵包一齊炸,但ROSIE版本就用上烘得香脆既多士,上面再放用蕃茄蒜頭調味既蝦粒,一啖擺落口味道層次豐富!🔸炸薯條配黑松露蛋黃醬粗身薯條炸得香脆份量多,旁邊有黑松露蛋黃醬同茄汁兩款沾醬

🔸龍蝦濃湯蟹肉帶子麵

🔸香濃芝士卡邦尼亞扁意粉

🔸蝦多士

🔸炸薯條配黑松露蛋黃醬
粗身薯條炸得香脆份量多,旁邊有黑松露蛋黃醬同茄汁兩款沾醬
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【葵芳屋邨白屋cafe |木系裝修名氣打卡熱點📸】小編覺得味道不過不失,但葵芳有更多更平更好食嘅打卡美食🥲所以我又唔會特別想encore, 但如果你想搵一個比較靜嘅地方,休閒坐耐嘅傾下計,哩間先會係你嘅選擇啦🤣.🐨龍蝦濃湯蟹肉帶子麵推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個麵絕對係呢間餐廳嘅招牌菜,嗰日每枱人都有叫到🤣又真係好好食😍😍份量好多,龍蝦醬汁又好香濃,蟹肉一絲絲好有鮮味配埋墨魚汁麵食,好正😋.🐨慢煮雞肉白松露意大利飯推薦度:⭐️⭐️️️佢寫住係新品,加上有個👍🏻喺餐牌上面,所以就叫咗。不過就有啲失望🥲雞肉煮得太淋,加埋個汁冇咬口,而且白松露醬汁偏淡....🐨黑松露薯條推薦度:⭐️⭐️️️⭐️⭐薯條炸到外脆內軟,加埋濃郁嘅黑松露蛋黃醬或茄汁,好惹味,而且有口感~.🐨蝦多士 跟餐$20推薦度:⭐️⭐️多士烘得好脆,上面加咗鮮蝦,但蝦味道唔算太出🫣.🐨青檸綠茶、朱古力咖啡推薦度:⭐️️️⭐️⭐️青檸綠茶似係綠茶加青檸汁,青檸汁味道較出,沒有回甘味,甜甜酸酸咁🤔朱古力咖啡朱古力味較淡,不過不失~唔係難飲😂-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----
.#foodie #hk #hkfoodie
🐨黑松露薯條
推薦度:⭐️⭐️️️⭐️⭐
🐨蝦多士 跟餐$20
推薦度:⭐️⭐️
多士烘得好脆,上面加咗鮮蝦,但蝦味道唔算太出🫣
🐨青檸綠茶、朱古力咖啡
推薦度:⭐️️️⭐️⭐️
ROSIE
📍地址:葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號鋪
🐨推薦度:😋😋😋/5
💰人均價格:$100-200
📸打卡度:💡💡💡💡💡/5
🛠️分類:#HTB葵芳 #HTBcafe #HTB意大利菜
#葵芳美食 #葵芳 #意大利 #意大利菜 #意粉 #美食推介 #打卡 #打卡Cafe
青檸綠茶
黑松露薯條
2023-07-15
$150 (Lunch)
  • 蝦多士
門口見到好靚! 樓底好高 坐得闊落 拱門嘅牆身設計 滲著擺放不同的手工陶藝每一樣食品都好精美 睇得又食得 睇過介紹話呢度係pasta cafe 所以特登過嚟試吓佢個pasta🤍柚子胡椒汁青口大管粉 $138Cream sauce 好濃郁 大管粉 唔係一般可以食到質地有咬口 感受到麵粉嘅味道原來食落都好飽肚拌有好大粒青口🤍秘製流心蛋治 👍🏻 $88Garlic香味好正 一份蛋治呢個價錢係有啲貴但係一口咬落去再知道呢個價錢都真係好值得 好厚 無論香氣 口感材料 都真係有秘製嘅味道 獨一無二 超級有份量添Drink 🤍雜莓沙冰 $68🤍士多啤梨鮮奶 (冷) $52
門口見到好靚!

Drink
🤍雜莓沙冰 $68

🤍士多啤梨鮮奶 (冷) $52
2023-08-01 75 views
屋村隱世文青cafe龍蝦濃湯蟹肉帶子麵呢個有驚喜!本身以為係平時普通比較濃會掛醬汁係嗰種意粉,但佢係好濃嘅湯意粉!龍蝦湯嘅杰度啱啱好,超濃好鮮!蟹肉份量勁多!食落真係好滿足!不過如果帶子都多少少就好了( ̄∇ ̄)食落煎得啱啱好唔會太乾,呢個可以一試!秘製流心蛋治其實係俾呢個吸引而來的,不過食落就冇咩驚喜~就係溏心蛋加蛋碎可以想像到嘅味道,不過多士甜甜的,而且好香脆好香牛油味,不錯的好似加咗價ಥ_ಥ但食物是不錯的
屋村隱世文青cafe

好似加咗價ಥ_ಥ但食物是不錯的
2023-08-01 66 views
😊生活可以好簡單,開心就好,得閒聽吓歌周圍打卡食吓野,用心感受下身邊嘅美好,一定都會令人身心愉快。🌈葵芳廣場地下嘅呢間Rosie系我好鐘意嘅Paste Cafe ,提供pasta 、risotto 、coffee、bread 。門口同室內牆上都設計成拱門效果,柔和嘅燈光、舒緩嘅音樂、有氣質嘅裝修,都深深吸引咗我😊好鐘意佢哋用咗好多特式波西米亞風格吊燈去裝飾環境,令人有悠閑放鬆好似在渡假的感覺。餐廳中間仲有個大圓凳,周邊用咗大地色點綴,門口仲設有簡單枱凳,我得閒嘅時候都鐘意黎呢度放空一下自己。龍蝦濃湯蟹肉帶子麵💰188HKD賣相非常吸引,龍蝦濃湯浸住d墨魚汁麵,墨魚汁麵口感軟硬適中亦十分掛汁,湯底龍蝦味濃郁,同啲面頭蟹肉好夾,刺身級帶子大粒鮮甜。蟹肉份量非常有驚喜,將龍蝦湯、蟹肉、墨魚汁麵撈埋一齊食,口感層次非常豐富!主食加💰20蚊就可以有小食:炸薯條配黑松露蛋黃醬金黃香脆可口嘅薯條,外脆內軟,點沾黑松露醬同茄汁,相當惹味!秘製流心蛋治💰88 HKD招牌!我每次都會同朋友介紹食呢個蛋治,佢個多士口感勁酥脆,夾住非常澎湃嘅碎蛋沙律,上面再加隻流心蛋,輕輕一壓已經爆餡,實在太好味!薄荷青檸綠

龍蝦濃湯蟹肉帶子麵💰188HKD

主食加💰20蚊就可以有小食:
炸薯條配黑松露蛋黃醬

秘製流心蛋治💰88 HKD

薄荷青檸綠茶
口感清新爽口,冰冰涼涼的感覺非常適合夏天飲用。

📍 Rosie
葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖
(港鐵葵芳站 D 出口, 步行約2分鐘)
1K
2023-07-30 97 views
喺葵芳一個比較屋村商場嘅地方居然有一間裝修好有心思嘅文青Cafe去呢間餐廳😻食物質素都相當高👍🏻同大家推介一下==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🥙牛油果滑蛋治 賣相夠晒震撼 兩個女仔share都夠👯‍♀️個蛋炒得好滑 特別個包烘得好香牛油味🧈🧇紫白配牛角酥窩夫 靚靚擺盤🫧女仔一定會心心眼💜即烤嘅窩夫配埋奶茶味雪糕係絕配😍☕️骯髒咖啡 特別嘅外型令到成杯對Dirty非常IGable📸🦋藍水母 飲品做到咁有層次 成個藝術品咁樣 非常欣賞👏🏻==============================📸集環境&美食於一身 咁特別嘅餐飲體驗 推介大家試吓💁🏻‍♀️
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌
🦋藍水母 飲品做到咁有層次 成個藝術品咁樣 非常欣賞👏🏻
說起葵芳的美食,大家想到的地方都可能是葵芳廣場,這次和朋友到葵芳覓食,意外發現葵芳廣場附近的屋邨中,竟隱藏了一家小清新咖啡店 - Rosie,食物質素還挺不錯,下次來葵芳,有多一個選擇了。小店以純白和淺木色為主調,給人一種舒服的感覺。✧ 秘製流心蛋治這個流心蛋治可是店裡的人氣,幾乎是來店必點,頂頭的流心蛋個頭很大,裡面的雞蛋沙律滿的快要溢出來,吃起來軟軟的,和脆脆的厚吐司很搭,但吐司面包是甜甜的,個人還是比較喜歡吃鹹味的吐司。✧ 古法卡邦尼意粉個人十分推介這個卡邦尼意粉,只看賣相就能看到豐富的蛋液包裏著意粉。一入口,是濃濃的蛋漿味道,吃起來相當濕潤,配合煙肉碎,咸香夾雜濃濃的奶香,吃一口便已上癮!✧ 蝦多士點了主食後,可追加小份的蝦多士小吃,上面有原粒的小蝦,鹹鹹的,配上香脆的多士,一口一個,相當滿足。✧ 紫薯/抹茶牛奶不想喝咖啡的朋友也可以嘗嘗這個紫薯牛奶,牛奶有不同選擇,可選擇燕奶或多奶。一杯有拉花的淡紫色牛奶飄著香氣端來,上面一層厚厚的奶泡,紫薯的甜香加上牛奶的順滑,以足夠的熱度保證牛奶的香氣。Rosie📍地址:興芳路177號葵芳廣場地下18號舖

✧ 秘製流心蛋治

✧ 古法卡邦尼意粉

✧ 蝦多士

✧ 紫薯/抹茶牛奶

Rosie
📍地址:興芳路177號葵芳廣場地下18號舖
2023-07-22 343 views
次次去親葵芳都會好順便咁去葵廣掃街今次就黎呢間ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ咗好耐係葵廣後面嘅ʀᴏꜱɪᴇ (同是ʀᴏꜱʏ所以留意咗好耐哈哈( ᵕᴗᵕ )ᴄᴀꜰᴇ以白色木系為主調 少有係屋村內嘅文青ᴄᴀꜰᴇ食物質素無論主食定甜品都好唔錯啊(*´˘`*)𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒❀ 龍蝦濃湯蟹肉帶子麵♡呢個意粉特別在於係係西式嘅湯意粉 唔係平時普通個啲醬汁意粉龍蝦湯嘅杰度啱啱好 而且味道超濃郁𖤐ˊ˗加埋大量蟹肉真係好滿足 如果有多一粒帶子就更好了❀ 秘製流心蛋治♡本身就係俾呢個吸引而來的(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)鐘意食蛋嘅我見到溏心蛋實在係不能抗拒多士鬆軟得黎香脆 而且好香牛油味 加埋滿滿嘅特製蛋沙律 好好味(⁎˃ᴗ˂⁎)♡❀ 炸薯條配黑松露蛋黃醬薯條比較普通 而且本人本身比較喜歡粗薯(笑)❀ 蝦多士有驚喜.ᐟ坊間好多蝦多士會將蝦同多士同步焗但呢度嘅蝦多士明顯係分開烹調再組合多士焗到非常脆口之餘仲好濃郁嘅香蒜味面頭嘅蝦煎得非常彈牙 熟度同調味都啱啱好❀ 開心果雪糕阿芙佳朵♡開心果控必試.ᐟ 第一次試呢個配搭開心果同ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ嘅味道非常夾 甜度啱啱好❀ 梳乎厘泡沫咖啡咖啡上面有好似雲一般嘅梳乎厘泡沫( *˙0˙*)飲

次次去親葵芳都會好順便咁去葵廣掃街
今次就黎呢間ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ咗好耐係葵廣後面嘅ʀᴏꜱɪᴇ
(同是ʀᴏꜱʏ所以留意咗好耐哈哈( ᵕᴗᵕ )
ᴄᴀꜰᴇ以白色木系為主調 少有係屋村內嘅文青ᴄᴀꜰᴇ
食物質素無論主食定甜品都好唔錯啊(*´˘`*)

𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒

❀ 龍蝦濃湯蟹肉帶子麵♡
呢個意粉特別在於係係西式嘅湯意粉
唔係平時普通個啲醬汁意粉
龍蝦湯嘅杰度啱啱好 而且味道超濃郁𖤐ˊ˗
加埋大量蟹肉真係好滿足
如果有多一粒帶子就更好了

❀ 秘製流心蛋治♡
本身就係俾呢個吸引而來的(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
鐘意食蛋嘅我見到溏心蛋實在係不能抗拒
多士鬆軟得黎香脆 而且好香牛油味
加埋滿滿嘅特製蛋沙律 好好味(⁎˃ᴗ˂⁎)♡
炸薯條配黑松露蛋黃醬

❀ 炸薯條配黑松露蛋黃醬
薯條比較普通 而且本人本身比較喜歡粗薯(笑)

❀ 蝦多士

開心果控必試.ᐟ 第一次試呢個配搭
開心果同ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ嘅味道非常夾 甜度啱啱好
梳乎厘泡沫咖啡

❀ 梳乎厘泡沫咖啡
咖啡上面有好似雲一般嘅梳乎厘泡沫( *˙0˙*)
飲咖啡之前可以就咁食咗啲泡先
泡沫柔滑入口即溶 咖啡味道就正常
推薦俾平時鐘意飲ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ 嘅朋友
Espresso  Tonic

❀ ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ ᴛᴏɴɪᴄ
呢度嘅ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ ᴛᴏɴɪᴄ落多咗少少ᴄɪᴛʀᴜꜱ味嘅ꜱʏʀᴜᴘ
令到成杯飲品嘅果味都好出 好開胃
開心果雪糕阿芙佳朵
2023-07-21 225 views
这家咖啡店整体是简约木质的装修 看上去就很高级的样子!超适合小姐妹来打卡!今个中午就和小伙伴试试~藏在屋邨当中需要导航来找一找!我们点了三个主食龙虾浓汤蟹肉带子面/慢熟鸡胸肉白松露饭/古法卡邦尼意粉🍝每一道颜值都超高,但是份量真的偏小份!白松露饭味道很重我觉得很正!蟹肉带子面蟹肉很足但主食就中间一戳🤣个人感觉女宝们真的很难有饱腹感!古法卡邦尼意粉和其他店略有不同采用的是烟肉,吃不惯整体感觉偏咸我不推荐点小食总体不错👍虾多士 酥脆料足 💰20一份 性价比可以蒜香鸡翼 也是炸的外酥里嫩甜品点了招牌紫白配牛角酥窝夫🧇,外表有牛角包的酥脆底又很松软!是我觉得这家店最好吃的一道!搭配的泰式奶茶雪糕也是👍这家店优缺点很明显!很适合打卡拍照适合姐妹聚餐聊天!每道菜都做的超级精致~主食味道总体一般!🤣🤣🤣

我们点了三个主食
龙虾浓汤蟹肉带子面/
慢熟鸡胸肉白松露饭/
古法卡邦尼意粉🍝
每一道颜值都超高,但是份量真的偏小份!

小食总体不错👍
虾多士 酥脆料足 💰20一份 性价比可以
蒜香鸡翼 也是炸的外酥里嫩

2023-07-18 134 views
🍴葵芳出名多野食,除左葵芳廣場之外,最近發現對面屋村入面既商場,開左間打卡cafe📸,襯放假就去朝聖下🔸秘製流心蛋治份量足夠兩個人share,🍞麵包好厚身,成塊烘到好脆,麵包有少少甜甜地,入面夾住蛋沙律同一隻流心蛋🥚蛋沙律既份量好多,略嫌調味淡左少少🔸蒜香雞翼雞翼外層炸到好香脆,仲要唔會油膩,🧄蒜蓉味好香濃,外脆內肉嫩,又香口又惹味😋🔸紫白配牛角酥窩夫招牌甜品,用左紫色同白色忌廉做點綴,面頭有少少雜莓,顏色好豐富,紫色係既藍莓味🫐,白色既係原味,🥐牛角酥窩夫好酥脆,則邊既雪糕係珍珠奶茶味😍🔸Latte咖啡係偏Nutty,牛奶同咖啡比例岩岩好🔸Chocolate Milk朱古力奶做左分層,面頭有可可粉、🍫朱古力醬同白朱古力碎做裝飾,朱古力味濃,唔會甜

🔸秘製流心蛋治

🔸蒜香雞翼

🔸紫白配牛角酥窩夫

🔸Latte
咖啡係偏Nutty,牛奶同咖啡比例岩岩好

🔸Chocolate Milk

Type of Meal
Tea
  • 紫白配牛角酥窩夫
2023-07-18 137 views
#搞串個pantry今次就嚟到一間位於#葵芳 一個屋邨內嘅一間Cafe☕️。Cafe嘅門面簡約,裡面好有空間感🤩,唔會坐得好逼。今次就嗌咗🔴龍蝦濃湯蟹肉帶子麵(跟set蝦多士 $218)、🟠秘製流心蛋治($88)、🟤焦糖咖啡($60)、🔵藍水母($68)。龍蝦濃湯蟹肉帶子麵🌟🌟🌟🌟高度推薦呢個麵🙌🏻!上面舖咗大量蟹肉🦀,可以做到啖啖肉嘅感覺!麵就用咗墨汁意粉🍝,食落軟硬適中,而且配埋龍蝦濃湯🦞,非常鮮味。另外,個帶子都煎到剛好🔥,外邊食落香口,入面食落鮮甜😋!秘製流心蛋治🌟🌟🌟外層嘅麵包🍞烤到金黃鬆脆,食落有牛油蒜味🧈。裡面就夾住滿滿嘅碎蛋沙律🥗,食落甜甜地又滿蛋香味🍳!而上面嘅流心蛋就略嫌熟咗啲,如果中間蛋黃再流心啲會再正啲😚!蝦多士🌟🌟呢個蝦多士用咗蝦仁🦐,食落爽脆。而下面嘅多士都非常脆口,再灑上炸蒜調味,食落都唔差🥳。呢間cafe嘢食都好打卡able📸,嘢食都有花心機,不過價錢就的確偏貴💸。大家如果有舖cafe癮,都不妨嚟試下啦💕!
#搞串個pantry

龍蝦濃湯蟹肉帶子麵🌟🌟🌟🌟

秘製流心蛋治🌟🌟🌟

蝦多士🌟🌟

2023-07-17
Type of Meal
Tea
  • 龍蝦濃湯蟹肉帶子麵
這家感覺不推薦就對不起自己!🥺 雖然位置有點難找,在屋邨裏,但完全沒有想到給我這個大的驚喜🥹,再難找我也會再去!🔅龍蝦濃湯蟹肉帶子麵($1️⃣9️⃣8️⃣)其實這家是一間專做pasta的cafe,雖然價錢定位看起來有點高,但絕對物有所值!就好像這一款意粉,面頭鋪滿了蟹肉😍,龍蝦濃湯比平時吃的龍蝦湯更濃稠,我直接用來點薯條吃😏,意粉也夠煙韌。🔅黑松露薯條($2️⃣0️⃣)這是加配的小食,與平常吃到的差不多,喜歡黑松露味的也可以試試。🔅蝦多士($2️⃣0️⃣)這個也是加倍的,但是這個和平時吃的很不同。多士烤到脆卜卜,然後再加上蒜片蝦,又是另一番滋味。🔅牛油果滑蛋治($9️⃣8️⃣)比我想像中的大份… 我覺得一個人很難吃完,最好和朋友分享🤣!麵包甜甜的,有輕微烘過,滑蛋超多,放到最低也有😆,如果多啲沙律醬更好。🔅梳乎厘泡沫咖啡($5️⃣2️⃣)掙扎了很久,最後選擇了這個!面頭是很厚的泡泡,然後灑上了朱古力粉,因為泡泡會塌下來,所以一定要趁熱喝~值得一提,這一間Cafe的裝修風格也很舒服,樓高偏高,以白色為主調,亦有少量打卡位,超喜歡這種風格!

🔅龍蝦濃湯蟹肉帶子麵($1️⃣9️⃣8️⃣)

🔅黑松露薯條($2️⃣0️⃣)

🔅蝦多士($2️⃣0️⃣)

🔅牛油果滑蛋治($9️⃣8️⃣)

🔅梳乎厘泡沫咖啡($5️⃣2️⃣)

人生第一次去到一間餐廳激動到需要寫評語,本身以為係寵物友善餐廳,帶狗仔們和家人過來品嚐晚餐,但店員服務太差限制太多,仲以法例來告訴我佢哋要執正嚟行,所以寵物不可以在餐廳內,狗仔即使在寵物車內也不可以伸出部份頭部。請問為什麼要開這個寵物友善餐廳呢?o咗咀
2023-07-15 97 views
其實而家Cafe真係好多地方都有今次同閨蜜試左聞名已久嘅Rosie之後可以順便去新都會葵涌廣場行吓街其實佢真係好唔襯舊舊地嘅葵芳邨因為一入門口就好似去咗第二度咁其實佢環境真係好好好啱打卡首先去到Cafe梗係要嗌杯咖啡我叫咗iced latte咖啡味都夠唔會比牛奶味蓋喎都可以我朋友就叫咗杯得意d嘅mock tail 佢話飲落幾fresh食完野飲返啖無咁膩黑松露醬薯條我黑松露醬係超好食忍唔住每條都點勁多醬好邪惡龍蝦濃湯蟹肉帶子麵雖然佢價錢貴啲但係我哋最尾都係揀咗佢足料湯好濃勁多蟹肉我覺得一啲都唔該值回票價意粉嘅硬度剛好每一啖都沾上濃濃嘅湯汁超好食秘製流心蛋治上枱嘅時候我哋已經忍唔住嘩一聲賣相打卡已經可以呃到好多like佢仲要有內涵食落啲蛋好滑塊多士有輕輕嘅牛油味好香我想講真係好好食價錢又唔貴必點呢間我哋平日去都座無虛席就證明佢係幾好食我哋下次都會再嚟試其他嘢
其實而家Cafe真係好多地方都有
今次同閨蜜試左聞名已久嘅Rosie