2023-08-01 66 views
😊生活可以好簡單,開心就好,得閒聽吓歌周圍打卡食吓野,用心感受下身邊嘅美好,一定都會令人身心愉快。🌈葵芳廣場地下嘅呢間Rosie系我好鐘意嘅Paste Cafe ,提供pasta 、risotto 、coffee、bread 。門口同室內牆上都設計成拱門效果,柔和嘅燈光、舒緩嘅音樂、有氣質嘅裝修,都深深吸引咗我😊好鐘意佢哋用咗好多特式波西米亞風格吊燈去裝飾環境,令人有悠閑放鬆好似在渡假的感覺。餐廳中間仲有個大圓凳,周邊用咗大地色點綴,門口仲設有簡單枱凳,我得閒嘅時候都鐘意黎呢度放空一下自己。龍蝦濃湯蟹肉帶子麵💰188HKD賣相非常吸引,龍蝦濃湯浸住d墨魚汁麵,墨魚汁麵口感軟硬適中亦十分掛汁,湯底龍蝦味濃郁,同啲面頭蟹肉好夾,刺身級帶子大粒鮮甜。蟹肉份量非常有驚喜,將龍蝦湯、蟹肉、墨魚汁麵撈埋一齊食,口感層次非常豐富!主食加💰20蚊就可以有小食:炸薯條配黑松露蛋黃醬金黃香脆可口嘅薯條,外脆內軟,點沾黑松露醬同茄汁,相當惹味!秘製流心蛋治💰88 HKD招牌!我每次都會同朋友介紹食呢個蛋治,佢個多士口感勁酥脆,夾住非常澎湃嘅碎蛋沙律,上面再加隻流心蛋,輕輕一壓已經爆餡,實在太好味!薄荷青檸綠

龍蝦濃湯蟹肉帶子麵💰188HKD

主食加💰20蚊就可以有小食:
炸薯條配黑松露蛋黃醬

秘製流心蛋治💰88 HKD

薄荷青檸綠茶
口感清新爽口,冰冰涼涼的感覺非常適合夏天飲用。

📍 Rosie
葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖
(港鐵葵芳站 D 出口, 步行約2分鐘)