2018-06-25 67 views
一直都在太子總店食,好味的;服務也正常。見最近在公司附近開了分店,便帶同事食了4次。除新開第一次光顧無問題外,之後每次食物都有壞。第二次,個菜甫辣醬酸'叔'了,壞了。細聲同個阿姐講,她便收起作罷。第三次,辣醬也微酸。第四次,即今日,湯也酸'叔',同事們也飲到,辣醬也微酸。最後換了湯,無酸,但也無味。整體比太子差好多,吖,不是差,是唔合格,很失望。(只有餃子相對無問題)
2018-06-23 58 views
某日係修頓睇完波, 去返街口見到"餃掂" 大大個招牌就比佢吸引左入去有任食的酸菜同調味料龍鳳松茸餃 (煎餃)煎到金黃色, 咬落脆卜卜至尊松茸豬肉餃 (烚)大大隻, 勁飽滿大大粒松茸係入面淡淡O既菇味, 幾特別朋友點O既玉米豬肉餃 (湯)D 湯就係傳說中O既狀元湯朋友話好飲喎...我就偷食左佢幾粒餃子入面勁多粟米, D 粟米又勁甜作為苟菜餃O既忠誠FANS O既我, 都不得不承認哩幾款餃子係好食O既最後一個四川涼麵辣辣地, 幾好味加埋麻醬仲好味見隔離飲,我又嗌O既山楂雪梨水
某日係修頓睇完波, 去返街口見到"餃掂" 大大個招牌
就比佢吸引左入去

有任食的酸菜同調味料
龍鳳松茸餃 (煎餃)
煎到金黃色, 咬落脆卜卜
至尊松茸豬肉餃 (烚)
大大隻, 勁飽滿
大大粒松茸係入面
淡淡O既菇味, 幾特別
朋友點O既玉米豬肉餃 (湯)
D 湯就係傳說中O既狀元湯
朋友話好飲喎...
我就偷食左佢幾粒餃子
入面勁多粟米, D 粟米又勁甜
最後一個四川涼麵
辣辣地, 幾好味
加埋麻醬仲好味

見隔離飲,我又嗌O既山楂雪梨水
  • 玉米豬肉餃
  • 龍鳳松茸餃 (煎餃)
2018-06-22 55 views
近一兩年多左雜誌介紹餃子店,朋友話灣仔開左餃掂(都幾多雜誌介紹過),lunch time成日排長龍,夜晚放左工就唔洗點排,所以揀左夜晚去試試。之前已經做定功課,知道餃掂出名嘅狀元九鼎湯,當然就一定要叫。仲有好多調味料另外,餐牌都算多選擇,我地左諗右諗,就叫左以下幾款:-至尊松茸豬肉餃(跟狀元九鼎湯)其實都幾貴,$105 (12隻),即係一隻要$9左右,所以我都幾猶疑叫唔叫好,不過一場黎到,點都試下鎮店之寶。果然名不虛傳,松茸獨有嘅香味,加埋豬肉做餡,12隻我地都嫌唔夠食!如果要我講美中不足嘅係可能餃子因為唔係放湯(狀元九鼎湯係另上),食落唔係熱辣辣嘅感覺。龍鳳松茸雙煎餃依個我地係食完至尊松茸豬肉餃之後後加,因為真係唔夠喉。佢係黑松露+白松露。餃子煎到熱辣辣奉上,唔會太油(好怕煎餃一咬落去成口油),有香濃嘅松露味,喺香港好少搵到(其實我唔知有冇其他地方有)。我地仲加左個上海麵,軟硬度適中,唔錯。,蜜餞雞翼(大)5隻$30性價比高,個汁好濃好香,小食嘅必食推介。豆漿有濃香嘅豆味,$15 可以接受。賣單$255,都可以接受,係高檔次既餃子

仲有好多調味料

另外,餐牌都算多選擇,我地左諗右諗,就叫左以下幾款:-

至尊松茸豬肉餃(跟狀元九鼎湯)

龍鳳松茸雙煎餃
我地仲加左個上海麵,軟硬度適中,唔錯。

蜜餞雞翼(大)5隻$30
性價比高,個汁好濃好香,小食嘅必食推介。

豆漿
有濃香嘅豆味,$15 可以接受。

賣單$255,都可以接受,係高檔次既餃子
2018-06-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$125 (Dinner)
2018-06-18 67 views
叫咗一碟龍鳳松茸雙煎餃 ,85蚊有八隻, 搭雖然價錢唔算平,但係有黑同白松露做配料, 真係值回票價!嗰個味道同其他餃子比優勝好多, 有黑松露嘅香味, 松露味幽幽的,同豬肉配合得好好,成功帶出肉鮮, 裏面肉汁有不少皮薄餡靚就係呢種另外叫咗自家製山楂雪梨水,有山楂片,有雪梨,有甘草,冰糖,味道酸酸地, 有啲甜,  夏天放暑熱嘅情況之下, 飲一口, 十分之解渴叫咗蜜餞雞翼, 五隻三十蚊, 蜜餞令雞翼嘅味道生色不少, 我相信一個人食曬五隻都唔算太過份, 因為真係好好食!肉質嫩滑蜜餞嘅味道冇得彈!

2018-06-17 109 views
呢間餐廳開左一排,成日都好長龍,今日終於約埋班同事一齊試下。餐廳唔算多位,十二點三左右到都要排一陣,我地5個人應該等左十五分鐘左右就有枱。我地五個人叫左五款餃子加一份四川涼麵一齊食。四川涼麵有啲炒花生同麻醬加埋都幾香口灼至尊松茸豬肉餃(大碗)因為係灼,所以湯係另上。好香嘅松茸味,但食落都有啲淡。個湯又真係無咩味精,係唔錯嘅!粟米豬肉餃都幾大隻,大碗有十隻食完都有啲飽! 粟米同豬肉比例相若,比松茸香甜啲!椰菜雲耳豬肉餃清淡得黎加埋椰菜嘅爽口,又健康又好食。果道都算淡我地嘅焦點放在煎芝士餃同韮菜豬肉餃度!芝士餃其實唔多芝士,不過即叫即煎,所以非公上枱都仲係流心同脆!!最驚喜係芝士餃都有粟米咖,唔會好漏!韮菜餃就同平時食果啲差不多,但好多韮菜!整體黎講,煎軟心芝士餃最吸引!喜歡清淡嘅都可以試下椰菜雲耳餃同粟米餃。 松茸餃則有少少名過於實,不過一試無妨。

我地五個人叫左五款餃子加一份四川涼麵一齊食。
四川涼麵有啲炒花生同麻醬加埋都幾香口
四川涼麵

灼至尊松茸豬肉餃(大碗)

粟米豬肉餃(大碗)

雲耳椰菜豬肉餃(大碗)

我地嘅焦點放在煎芝士餃同韮菜豬肉餃度!
煎軟心芝士餃和煎韮菜豬肉餃

2018-06-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$68 (Lunch)
灼至尊松茸豬肉餃(大碗)
粟米豬肉餃(大碗)
雲耳椰菜豬肉餃(大碗)
煎軟心芝士餃和煎韮菜豬肉餃
2018-06-15 1040 views
身為"餃怪"的我,差不多已吃過太子餃子重鎮的所有小店,對"餃掂"已經有相當好的印象。灣仔比太子總店更貼心,因為有二人或四人方枱,兩個人來吃也能坐得舒適。點了"至尊松茸豬肉餃"($72/中碗8只, 跟狀元九鼎湯)應該是這家店子首創的!先看餃子的外觀,餃皮的縐摺相當工整,而外皮也做得夠薄,可以看到內裡餡料的顏色。餃子粒粒漲卜卜,內餡飽滿。餡料有矜貴的松茸,除了有獨特的香氣外,更有一連串的功效,如有護膚,提升免疫力,防癌等功效。松茸切成粒粒,混入在豬肉餡料內,可以食到一粒一粒的口感,絕不是只用碎濕濕的松露醬胡混了事。每咬一口,松茸的香氣便散發出來。而豬肉餡亦是味鮮而多汁。龍鳳松茸雙灼餃(跟湯,$85/ 8只)一半是白松露餡,一半是黑松露餡。平時食松露多數是混入意粉,pizza 等西式食品內,用作包餃子真的很有特色。從薄薄的外皮中透現出黑松露的顏色,證明松露下得夠多。菇菌的香氣比"至尊松茸餃"還要香濃多一倍。狀元九鼎湯呈奶白色,有粉葛,鰂魚,鯪魚,羅漢果,豬骨等味道,飲完喉嚨非常舒服。非一般餐廳的例湯可比擬。九鼎狀元湯無加味精之餘,亦無落鹽,可以依自己的喜好去落鹽。大白菜豬肉餃 ($45/ 8

龍鳳松茸雙灼餃(跟湯,$85/ 8只)
一半是白松露餡,一半是黑松露餡。

九鼎狀元湯無加味精之餘,亦無落鹽,可以依自己的喜好去落鹽。
大白菜豬肉餃 ($45/ 8只)
煎餃更凸顯外皮的薄!外皮煎得金黃香脆。豬肉餡味鮮,大白菜夠爽脆。
2018-06-07
  • 龍鳳松茸雙灼餃
2018-06-12 72 views
今晚嚟到灣仔,想食得簡單啲,跟住就見到呢間餃掂!六點幾去到仲有位。餐廳唔算細,樓底仲好高添!餐牌裏面選擇唔多,啱晒我呢啲有選擇困難症嘅人!佢力sell自己個碗狀元九鼎湯係不惜工本,古法虔製,絕無味精,如果單叫都要$20碗!最後我哋揀咗兩碗餃子(都跟狀元九鼎湯既!)同埋麻辣皮蛋。枱面上有一樽醃白蘿蔔俾你隨便食。而家已經好少餐廳仲有呢啲醃白蘿蔔食,我好鍾意食,見到真係好興奮,蘿蔔唔會太細粒,醃得酸甜適中,超好食!枱上面有一系列嘅醬料任君選擇,好貼心呀!菜甫豆豉醬超好食,唔會太辣,一定要試!四川辣椒醬就麻麻地喇。先黎麻辣松花皮蛋,佢個麻辣汁做得好好食,唔會太辣,一定要試。應該有六件的,太心急食咗一件先記得影相。其中一碗係雙拼湯餃子十隻:大白菜豬肉餃拼粟米豬肉餃各五隻。第一次嚟食,覺得好食喎!餃皮厚薄適中又有光澤,餡料份量好足,調味亦剛好。湯餃係用狀元九鼎湯浸住出黎,湯味滲入左塊餃子皮度,令到塊皮都有味,好好食!另一款係龍鳳松茸雙灼餃,即係黑松露松茸同埋白松露松茸餃。各有四隻共有八隻。太好味食咗四隻先記得影相。今次呢款碗湯係另上,塊皮冇咁有味,不過本身松露味都好香,兩款都好食。狀元九鼎湯另上,

餐廳唔算細,樓底仲好高添!

醃蘿蔔

麻辣松花皮蛋

雙拼湯餃子(大白菜豬肉餃拼粟米豬肉餃)

另一款係龍鳳松茸雙灼餃,即係黑松露松茸同埋白松露松茸餃。各有四隻共有八隻。太好味食咗四隻先記得影相。今次呢款碗湯係另上,塊皮冇咁有味,不過本身松露味都好香,兩款都好食。狀元九鼎湯另上,變相湯味濃好多,我哋有飲晒碗湯!
龍鳳松茸雙灼餃(跟湯)
兩個人兩碗餃食咗$165,夠哂飽!簡單得來又好食,碗湯又落足料,環境寬敞,坐得舒服。晚餐時間都幾多人,人流絡繹不絕。
一定會再光顧的餐廳!
2018-06-11
$83 (Dinner)
醃蘿蔔
麻辣松花皮蛋
雙拼湯餃子(大白菜豬肉餃拼粟米豬肉餃)
龍鳳松茸雙灼餃(跟湯)
依間餃子🥟店,成日都好多人,因為好好食。睇戲前搵個地方食下野,餃子店係一流既地方,因為可以睇你個胃食到幾多就點幾多,之後可以食爆谷😆✨一開始點左前菜,麻辣松花皮蛋同埋回味手拍青瓜,皮蛋微辣,唔係好辣。而青瓜就脆脆地,酸酸地,好開胃,依兩樣係不可缺少既前菜至尊松茸豬肉餃,可以點8隻或者12隻,唔想食太飽可以簡8隻,佢仲有碗狀元九鼎湯飲,佢d餃子睇得出佢用心整,因為佢唔會整到個皮好厚或者好薄,令到d餡料溢出黎,賣相好靚😆😆✨❗️加上佢豬肉好新鮮,亦都品嘗到松茸香濃的味道。飲埋碗狀元湯,真係唔洗醫生開藥方🤨原來佢無落味精,咁真係又幾健康!韭菜豬肉餃,外面層皮佢煎得好脆,入面就包左韭菜,好足料同好爽脆,可以點醋,更加可口。😋😋之後點了四川涼面,因為見到周圍既人都有點,佢上面係有芝麻醬、花生同蔥粒等等。將佢撈埋一齊,食落口麵條涼涼地,都幾易入口,同埋係夏天食一流☀️☀️☀️!依度出名山楂雪梨水,大熱天時消暑解渴最啱🤓✨🧚🏻‍♀️,酸酸甜甜咁,開胃又解渴👍🏻🤤又幾潤喉👍🏻幾中意依個味道🤓總括而言,一間餃子店可以咁多人黎食一定有佢既突色同埋真係好食,價格又平民化,下次會再食過👌🏻✔️❤️☺️
依間餃子🥟店,成日都好多人,因為好好食。

2018-06-09
2018-06-08 106 views
中國人坊間嘅四大發明,除左粥粉麵飯之外,各式包類、餃子🥟也是千變萬化,深受中外食客歡迎!特別係餃子,絕對是我的至愛,厚薄不一的餃子皮,配上不同食材餡料,變化出各式各樣的餃子,正正是我喜愛的原因!這間「搞掂」已經不是我第一次幫襯,他是在「我的最愛」餃子店其中之一間!好嘅嘢,人多就一定,又正正因爲多人幫襯,食材流轉速度快,咁新更加新鮮啦,呢個道理顯淺易明!11點幾到達已經唔算多人,大約等左10分鐘就有位,相信如果再遲少少就真係人龍見首不見尾特別喜歡這牌匾「天下第一餃」,有點武俠小說中的打遍天下無敵手,未食就已經覺得這裡的餃子🥟有一定水準吃餃子原來是可以過上好日子,食字食得咁好,心情都會特別開心😃松茸味道香濃獨特,小牒另上菇菌茸有點xo醬感覺,加上有益健康,必試👍以九種名貴食材,秘製古方餚製而成。對提高免疫力,補氣活血,養顏健身,促進大腦等甚有幫助!事實,老火湯入口順喉,沒有半點油份已成店舖皇牌溏心輭滑,灑上小辣花椒油,必點小食!即煎即食,真正外脆內軟,芫茜香肉汁甜,一咬爆破,超級好食👍纖體排毒,降血壓,健康少甜仲好好飲啊,Like爆🤩🤩🤩簡單的餃子款式選擇多,美味又飽肚,又可以輕身速食,早

松茸餃

狀元九鼎湯

麻辣松花皮蛋

溏心輭滑,灑上小辣花椒油,必點小食!
芫茜豬肉餃
即煎即食,真正外脆內軟,芫茜香肉汁甜,一咬爆破,超級好食👍
自家製山楂雪梨水

纖體排毒,降血壓,健康少甜仲好好飲啊,Like爆🤩🤩🤩
簡單的餃子款式選擇多,美味又飽肚,又可以輕身速食,早午晚時段都適合,黃金時間排隊等位在所難免啊,其實只要懂得識時走下位,食好野也不是太難。
2018-06-03
松茸餃
狀元九鼎湯
芫茜豬肉餃
自家製山楂雪梨水
2018-06-06 39 views
餃子係中國人傳統既美食,以前要到新年先有得呀,隨住時代既轉變,現家既餃子已經千奇百種,但係整得好味就真係要有啲技巧。知道男朋友最鐘意食餃子,我就梗係周圍打聽下邊度有高水準既餃子啦。幾經打聽之下,終於係同事口中得知呢間食松茸餃子聞名既餃子店撞正食飯時間,店內都滿坐嫁,好彩職員好快就準備左兩個住比我地。位置坐得好舒服,食物全部都即叫即製,新鮮熱辣。松茸具有獨特的濃郁香味,在日本被視為食用蕈中的極品,可以說松茸之於日本人就猶如松露之於法國人。頭盤叫左個黃金皮蛋開下胃先,呢種皮蛋都係第一次食喳,色澤金黃清透,好似啫喱甘呀仲要係「流心」嫁.......配上佢特制既醬汁,真係將我既胃口開曬終於等到松茸豬肉餃子啦,見到已經流曬口水,香噴噴熱辣辣,充滿住松茸特有既香味,我原本以為只黑松露先配答到餃子,原來松茸配餃子味道會更加出眾。餃子皮好薄,有咬口,清楚見到裹面既飴,大大粒又軟滑。豬肉鮮甜味濃亦唔會蓋過松茸香味。原來呢碗就係傳說中既「狀元湯」,睇落一啲都吾起眼,但係飲落真係充滿驚喜。入口清甜,充滿魚既鮮甜味,吾會覺到喊,而且無味精,飲完吾覺得口乾,男朋友話我蠢要飲多兩碗「狀元湯」喎⋯⋯龍鳳松茸雙煎餃係

龍鳳松茸雙煎餃係依度既招牌作,
一客有八隻煎餃,每一隻都煎到色澤金黃,而且聞起嚟唔會有油益味,賣相已經加分!

煎餃當中一半係加咗白色松茸既肉餡,而另一半係加咗黑色松茸既肉餡。

白色松茸味道比較淡身,食落非常清香,好適合我口味!
而黑色松茸味道相當突出,喜歡松茸/松露味道既朋友,相信唔會失望!
餃子皮厚薄適宜,食落香脆可口,而且肉餡亦覺新鮮,相信係同即叫即煎有關!

因為怕男朋友唔飽,所以叫咗一個四川涼麵食。個麵除咗配上麻辣醬,亦配上芝麻醬,食落非常開胃!

雪梨水係自家制既,梨味清新香味,消暑解渴一流。
2018-06-04 58 views
午餐來過輕食,三個同事來吃個餃子。見到一些很特別的餃子也是用從松茸弄,的而且餐廳推介一個狀元湯,沒有細心留意是用什麼中藥造成的。中藥湯再加上松茸餃子好像十分健康。由於三個人來吃所以兩個餃子不夠,再加了個上海麵另有兩個小食一個位手拍青瓜,另外是同事喜歡吃的燒雞翼。松茸豬肉夾中藥湯一起來了,松茸豬肉餃淡淡的帶有一些菇香味,肉略嫌多了點。而他的狀元湯一點味精也沒有,而且沒有很多的 鹽,非常的健康。另外叫了一個松露餃子,就是黑松露餃子跟白松露餃子白,松露餃子跟松茸餃子相似,比較淡,而黑松露餃子質比較濃味。上海麵的湯底非常有趣,是一個帶點酸味的湯底。手拍青瓜不是只是把青瓜浸在涼伴中,而是浸了很久的手拍青瓜,十分不錯。最後是蜜汁雞翼,雞翼少少炸的,而且蜜糖十足。我們亦叫了一瓶山楂雪梨水,山楂雪梨水的山楂味十分足夠,應該用了十分多材料去煲,鍾意酸味的朋友不能錯過。
午餐來過輕食,三個同事來吃個餃子。

2018-06-04 46 views
之前係太子食過一次既餃子店原來已經開分店開到黎灣仔岩哂我因為好近我公司呢度我記得最出名同最好味既就係佢既松茸狀元湯不但止足料, 而且好香甜既味道, 我飲完一次都仲記得所以就馬上叫左碗黎飲下先果然保持到一貫既水準鮮甜得黎又冇味精既味道龍凰松茸雙煎餃呢個就係我每次食都必點既煎餃佢有兩種口味一種係白松露另一種就係黑松露兩種我都鐘意但要我選既話我鐘意一定係黑松露, 因為香味較濃, 超好味重慶鮮肉雲吞我選左既係小辣, 雲吞SIZE唔算大但勝在皮薄肉多, 連埋個辣湯食落去超好味野味酸辣雲耳我地人數多, 所以都叫左有小吃食呢個我好推介一黎酸酸辣辣好開胃蜜餞雞翼比起炸雞翼健康得多甜甜的外皮, 加上好嫩滑既雞肉都幾正~一班人share就岩哂唔會太溜
之前係太子食過一次既餃子店
原來已經開分店開到黎灣仔
岩哂我因為好近我公司

呢度我記得最出名同最好味既就係佢既松茸狀元湯
不但止足料, 而且好香甜既味道, 我飲完一次都仲記得

所以就馬上叫左碗黎飲下先

一種係白松露
另一種就係黑松露
兩種我都鐘意

但要我選既話我鐘意
一定係黑松露, 因為香味較濃, 超好味

重慶鮮肉雲吞
我選左既係小辣, 雲吞SIZE唔算大

但勝在皮薄肉多, 連埋個辣湯食落去超好味

野味酸辣雲耳
我地人數多, 所以都叫左有小吃食
呢個我好推介
一黎酸酸辣辣好開胃

蜜餞雞翼
比起炸雞翼健康得多
甜甜的外皮, 加上好嫩滑既雞肉
都幾正~一班人share就岩哂唔會太溜
  • 重慶鮮肉雲吞
  • 龍凰松茸雙煎餃
  • 松茸狀元湯
2018-06-04 33 views
我係一個好鐘意食餃子既人呢度既食物就岩哂我有煎餃有蒸餃有雲吞淨係餃子都好多唔同既餡可以揀煎韮菜豬肉餃10隻我鐘意食煎多過煎, 畢竟煎係香口勁多呢個我最鐘意既就係佢煎完之後入面都勁JUICY真係小心辣親個咀!!入面既餡料都好多, 韮菜比我既感覺係新鮮同爽口既!!四川涼麵呢個菜式都幾特別, 係香港唔係度度有得食而我都係第一次見, 涼麵之上係放滿左有花生肉碎等等望落去好似好DRY, 但係撈埋哂之後又OK架WOR味道都幾獨特, 唔似我地平時係街食到既冷麵但係口感都幾似, 都係好爽口既麵質
我係一個好鐘意食餃子既人
呢度既食物就岩哂我
有煎餃有蒸餃有雲吞

淨係餃子都好多唔同既餡可以揀

煎韮菜豬肉餃10隻
我鐘意食煎多過煎, 畢竟煎係香口勁多

呢個我最鐘意既就係佢煎完之後入面都勁JUICY
真係小心辣親個咀!!
入面既餡料都好多, 韮菜比我既感覺係新鮮同爽口既!!

四川涼麵
呢個菜式都幾特別, 係香港唔係度度有得食
而我都係第一次見, 涼麵之上係放滿左有花生肉碎等等
望落去好似好DRY, 但係撈埋哂之後又OK架WOR

味道都幾獨特, 唔似我地平時係街食到既冷麵
但係口感都幾似, 都係好爽口既麵質
2018-05-18
Type of Meal
Dinner
2018-05-31 53 views
有一日早收工見得閑就去咗接阿媽收工睇吓阿媽公司樓下就有間餃子店裝修好靚 又見係大熱天時 所以就唔想行嚟行去 冇諗太多就入咗去食了見到有特別嘅黑松茸同白松茸餃就梗係想試吓啦咬落去陣陣嘅松茸味 喺口邊湧出果然唔係流料之後仲叫咗個香煎軟心芝士餃咬落去食到芝士煙銀嘅感覺好正 唔會好似平時嘅餃子咁單調而且入面仲有粟米 所以會有少少甜甜嘅感覺而且仲叫咗咁蜜餞雞翼 煮得好林 冇牙都食到大熱天時我哋仲叫咗呢個山楂雪梨水解渴甘甜嘅味道十分特別
有一日早收工見得閑就去咗接阿媽收工

而且仲叫咗咁蜜餞雞翼 煮得好林 冇牙都食到

大熱天時我哋仲叫咗呢個山楂雪梨水解渴
甘甜嘅味道十分特別
2018-05-29 975 views
朋友推介餃掂,餃子掂,松茸湯掂,環境掂,雪梨水店內經常滿坐枱上有任食的自家醃製酸蘿蔔,酸甜甜的,爽脆開胃,作為餐前小吃最適合黃金皮蛋 $28手拍青瓜 $25酸辣雲耳 $25混入惹味麻辣汁,更開胃至尊松茸豬肉餃 $72/ 中餃子隻隻都皮薄飽滿,餡料用瘦肉多,調味不多,食到松茸同豬肉鮮味。食完餃子飲埋清甜松茸湯,好滿足!松茸餃會附送一碗狀元九鼎湯,註明沿用古法煲製,不含味精,不加鹽。呷一口,清甜甘香,養顏降火,不過個人認為味道少少清淡,自己加一點點鹽帶可帶出湯味道煎餃 $60/ 雙拼外層煎得香脆入口香脆惹味,鮮爽Juicy,而且足料,咬開一粒栗米山楂雪梨水 $20自家製山楂雪梨水,清潤又不會太甜,酸酸甜甜好解渴.Menu

朋友推介餃掂,餃子掂,松茸湯掂,環境掂,雪梨水

店內經常滿坐

黃金皮蛋 $28
手拍青瓜 $25
酸辣雲耳 $25
混入惹味麻辣汁,更開胃

至尊松茸豬肉餃 $72/ 中

煎餃 $60/ 雙拼

山楂雪梨水 $20
自家製山楂雪梨水,清潤又不會太甜,酸酸甜甜好解渴

Menu