2019-04-01
今朝係尖沙咀睇完醫生諗住食個 brunch ,點知間間都未開😣 openrice 見到附近有間冰室就入去醫下肚先🍽餐牌上食物唔算多唔算少,有通粉、有三文治、有公仔麵、有麥皮,算係咩都有d囉🤨女朋友叫咗個早餐A,午餐肉粒有啲心思炸過,蕃茄湯底好濃郁好似羅宋湯🍅不過女朋友覺得早餐黎講濃味咗少少🤭我就叫咗個早餐B,望落去係平平無奇嘅鮑魚火腿絲通粉,不過湯底有驚喜😲 有淡淡既忌廉味,結果女朋友食到後期同我交換咗個通粉黎食🙎🏻♂️ 格離飯香兩個餐都包多士同滑蛋,而家3.6牛奶都已經唔係最滑,呢間用咗4.3牛奶炒😂 不過又真心幾滑個厚多士就一般般啦見到枱上個餐牌有奶油豬仔包,又心思思想叫黎試下,點知原來個餐都可以加$5蚊將厚多士轉豬仔包😣 不過下次唔洗再叫,個豬仔包一d都唔脆好失望🙍🏻♂️
早餐A - 特濃番茄湯餐肉粒通粉
早餐B - 鮮忌廉鮑魚火腿絲通粉