以前都會去幫襯嘉寶漢堡,但尖沙咀店搬左之後一直都好想去試。今日就同一班同事去試下。去到新鋪,太開心喇!鋪頭大左,中午12點到可以直入唔駛排隊😎 但12:30左右就滿座了🤭❤️香辣煙肉蘑菇芝士牛堡 $52香辣汁加埋有炒過既洋蔥🧅塊牛肉有厚度又Juicy😋 好match好滿足❤️升級套餐 +$16 + 蕃薯條+$5蕃薯條炸得好通透,但又唔會無左蕃薯味🍠 好味道食物:❤️❤️❤️❤️❤️價錢:❤️❤️❤️❤️❤️環境:❤️❤️❤️❤️❤️位置:❤️❤️❤️❤️Overall:8.5/10價錢平民,位置方便,漢堡出色!

❤️香辣煙肉蘑菇芝士牛堡 $52

❤️升級套餐 +$16 + 蕃薯條+$5
蕃薯條炸得好通透,但又唔會無左蕃薯味🍠 好味道

食物:❤️❤️❤️❤️❤️
價錢:❤️❤️❤️❤️❤️
環境:❤️❤️❤️❤️❤️
位置:❤️❤️❤️❤️
Overall:8.5/10

價錢平民,位置方便,漢堡出色!

2021-02-27 682 views
💛良心本身試過尖沙咀舊店,今次黎新店坐得舒服好多!平日1點幾黎到唔洗等位就入得🤪嘉寶勝在價錢親民多選擇🥰一定有一款哂岩你!😝⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬🔺日式芥末蝦漢堡(💰45)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.5/5蝦堡既味道好balance🤤自家製既蝦餅好足粒,咬落好彈牙🤍中間閃住菜同菠蘿🍍食落即刻冇咁油膩😚但覺得包身咬落有啲乾😣🔺蕃薯條(+💰16)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.7/5套餐只要+💰16就可以自選一款小食同飲品喇🥰小食除左薯條、薯格,仲有特別啲既蕃薯條同炸燒賣🤤唔想咁heavy仲可以揀沙津!今次揀左蕃薯條🍠食落唔算好脆仲好實在😚🔺香脆粟米片雞塊(+💰10)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4/5呢款追加小食相當唔錯!炸到熱辣辣,粟米片好鬆脆,配埋蜜糖芥末醬好好食😋⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬🔸評分: 7.5/10💰人均消費: $100🚩 嘉寶漢堡尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
💛良心
⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬
🔺日式芥末蝦漢堡(💰45)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.5/5

🔺蕃薯條(+💰16)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.7/5

🔺香脆粟米片雞塊(+💰10)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4/5
⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬
🔸評分: 7.5/10
💰人均消費: $100
🚩 嘉寶漢堡
尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下
葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
2021-02-26 467 views
以前成日經過尖沙咀都見排隊,趕時間下從都無食過。而家轉左新地址,間店大左好多~今次中午來食,大概7成滿座。無用安心出行,直接寫紙仔投入箱。叫左牛同羊漢堡(忘記邊種),係好食,不過牛同羊的分別不太分到,羊肉味不太重,有點可惜,不過總括兩個漢堡都是好食的~加$16有套餐,可以有野飲同小食,叫左薯條同薯格,個人鐘意食薯條多點,可能因為個薯條岩岩炸好~重熱辣辣,好食~哈哈有一個角落自助拎茄汁好方便~又可以洗手,漢堡都好食~有機會會再來食

2021-02-25 382 views
🍔BBQ菠蘿雞扒堡+🍠🍟蕃薯條+🍯熱薑蜜(HKD$40+$16升級套餐+$5蕃薯條)🍠🍟蕃薯條形狀粗長,即叫即炸,♨️新鮮熱辣,外層炸得金黃香脆,咬下去蕃薯味香濃,軟糯甜蜜🧡。🍔麵包有輕輕烤過,香脆鬆軟,雞扒外皮酥脆,肉質嫩滑,配上特製醬汁和沙律醬,味道鹹香,帶微微辛辣,十分惹味。此外,🍔漢堡中間夾有菠蘿、🥬生菜、🍅蕃茄和🧅洋蔥等餡料,菠蘿酸酸甜甜,能中和雞扒的油膩感,愈吃愈開胃,可是蔬菜會慢慢出水,令麵包漸漸變濕,水份略多,吃到最尾汁液更會流到滿手皆是🤲🏻。 🍯熱薑蜜十分夠薑,喝到一條條薑絲,真材實料,能一解油膩,不錯👍🏼。
🍔BBQ菠蘿雞扒堡+🍠🍟蕃薯條+🍯熱薑蜜

2021-02-25 302 views
以前的金巴利道店真的很小,座位又少又窄,坐得很不舒服,在那里一般买外卖。现在搬了新店,地方宽敞了不少,可以舒舒服服地用餐。经过时看到有小人龙在排队点下单,跟着大队5分钟才轮到我。先下单,然后等通知才取餐。地方干净和宽阔了很多,还设有洗手间,环境比以前提昇了不少。由于喜欢吃牛,就选了芝士牛堡,再加16元连薯条和汽水。包内的牛肉是一流,由于是慢煮,锁住了肉汁,可以吃到香喷喷的牛肉。包内同时也有蕃茄和生菜等配菜,加上大量酱汁,吃得更滋味。如果包内可以干身点,口感会更好,

现在搬了新店,地方宽敞了不少,可以舒舒服服地用餐。

经过时看到有小人龙在排队点下单,跟着大队5分钟才轮到我。

先下单,然后等通知才取餐。

地方干净和宽阔了很多,还设有洗手间,环境比以前提昇了不少。

芝士牛堡套餐

由于喜欢吃牛,就选了芝士牛堡,再加16元连薯条和汽水。

2021-02-25
Waiting Time
59 Minutes (Dine In)
芝士牛堡套餐
2021-02-25 230 views
“烤布利芝士牛堡套餐”($52+$16+$6特飲)之前一路都好想試呢間嘉寶漢堡🍔但次次行過都大排長龍宜家尖沙咀分店搬咗舖大間好多😍終於唔駛等就入到去食啦😝呢道漢堡種類好多🤩牛🐮雞🐔豬🐷羊🐐蝦🦐連素食漢堡都有提供揀咗一陣決定試吓呢個烤布利芝士牛堡🧀🐮首先食落個包超級鬆軟塊布利芝士好似一片菠蘿🤣面頭烤到有啲金黃色而入面係溶溶地嘅質感好得意食落仲冇普通車打芝士咁溜☺手打牛肉夠哂厚身juicy😋以呢個價錢嚟講真心幾高質☺套餐方面小食要咗炸燒賣😍一袋入面有8粒真係好佛心😆如果落返啲椒鹽會更正😝唔怪得呢間漢堡包店長期都咁多捧場客😆
“烤布利芝士牛堡套餐”($52+$16+$6特飲)
之前一路都好想試呢間嘉寶漢堡🍔
一袋入面有8粒真係好佛心😆
如果落返啲椒鹽會更正😝
唔怪得呢間漢堡包店長期都咁多捧場客😆
2021-02-12 767 views
終於與朋友去咗我一直想食而又未食到嘅嘉寶漢堡🍔BBQ菠蘿雞扒堡($40 + $16升級套餐 + $6特飲)朋友話漢堡加菠蘿好好食,所以我就點咗呢款😆漢堡包有烘過,雞扒本身幾juicy,而菠蘿就酸甜多汁,兩者一齊食就更加juicy😋朋友果然無介紹錯👍🏻套餐揀咗薯條及柚子梳打,柚子梳打就無乜特別,反而薯條係新鮮即炸,而且仲係我最鍾意嘅粗身薯條😍蜜糖芥茉菠蘿雞堡($40 + $16升級套餐 + $6特飲)朋友揀咗另一款菠蘿雞堡,除咗醬汁嘅分別外,味道基本上同另一款一樣😋但可能醬汁比較少,唔係好食到蜜糖芥末味!套餐揀咗薯格及凍檸樂,同樣地凍檸樂冇乜特別,薯格份量都幾多,食落熱辣辣又香脆,真係食唔停口😋炸芝士(追加小食:$10/ 2件)芝士炸至金黃色,又拉到超長拉絲,真係好邪惡🤤同朋友一人一件真係唔夠食😆食物味道一如預期,推薦👍🏻
終於與朋友去咗我一直想食而又未食到嘅嘉寶漢堡🍔

炸芝士(追加小食:$10/ 2件)

食物味道一如預期,推薦👍🏻
Type of Meal
Tea
忽然好想食漢堡包,那就想起又平民價又超好食的嘉寶漢堡,這才發現它們搬了新鋪位。新店位於尖沙咀寶勒巷,面積大了四倍有多,完全變成一間大型漢堡快餐店的模樣。這天中午時間來到外面還有人龍排隊呢,非常誇張。尖沙咀的分店搬了鋪位,新店位於寶勒巷,唔好行錯錯鋪啊!新店裝修有高級快餐廳的感覺,室內燈光光猛,顏色線條簡單舒服,一入門口就係點餐櫃台。相比起細細間的舊鋪,這裡座位多了四倍有多,個裝飾又幾新潮,好似去左外國大品牌連鎖漢堡店一樣。自助茄汁、餐具及紙巾檯,最犀利係有埋自助洗手機,我上次見到這部機係在 IFC Shake Shack,高級高級。廚房採用開放式,不過油煙沒有太飄出來,可以望住點整又幾放心。餐牌同以往差唔多,亦依舊提供兩款素食漢堡,Impossible漢堡只賣HK$62,算係全香港CP值最高。漢堡可以升級小食炸物和飲品,我上次食過薯格,今次要加錢食下番薯條。 V2) Impossible素肉芝士漢堡 HK$62 / 升級套餐+HK$16 番薯條+HK$5 / 熱奶茶素漢堡賣得唔貴,但都幾足料架,入面有齊番茄、生菜、芝士和烤洋蔥,不過我覺得上次吃的時候比較有鑊氣,可能新鋪個爐未夠

尖沙咀的分店搬了鋪位,新店位於寶勒巷,唔好行錯錯鋪啊!

素漢堡賣得唔貴,但都幾足料架,入面有齊番茄、生菜、芝士和烤洋蔥,不過我覺得上次吃的時候比較有鑊氣,可能新鋪個爐未夠火喉(?)。番薯條亦不過不失,都食到少少番薯甜點架。

作為一間 Comfort Food 專門店,嘉寶漢堡絕對平民價又好好食,最重要係有佛心素漢堡滿足唔想食肉的人。
2021-02-11
我在2018 Jan 10 已經食過嘉寶在金巴利道的慢煮Burger, 今次move 到Prat Avenue, 地方更加大,Burger和飲品選擇更加多, 質素仍然保留,今次再食慢煮burger 和考貝利芝士漢堡,肉汁豐富,地方清潔,還有自動洗手機,看到老闆的細心 ,如去尖沙咀是值得一試的 burger 店
2021-02-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
  • Cheese burger
2021-02-08 515 views
剛剛得知嘉寶搬了大舖,就立即約朋友來開餐!本以為人手多了可以快一點,可能大家趕着在開店不久就衝來買午餐,加上收銀機只有一台,所以都等了一會先才下到單。如果店舖加一台收銀機,可能會比較好…不過下單後,等了5分鐘左右就有東西吃了!蜜糖芥末菠蘿牛堡 $40本來是豬來的,我喜歡吃牛就轉了,而且+$16就可以升級做套餐,有薯條和汽水~Burger就是要這樣配搭吧,嘿嘿。基本上整個組合就很夾,牛很juicy,份量充足剛剛好。薯條就感覺份量好似比以前少了,而且有一點淋,明明應該是剛剛整好的?(圖中大概是一半左右的薯條,為了拍照把它們放在漢堡的旁邊。)脆薯牛堡$40朋友則點了這個,他覺得牛好吃,但薯餅則有一點乾身。雖然他是第一次來,但也想再來encore 試孜然羊堡!
剛剛得知嘉寶搬了大舖,就立即約朋友來開餐!

蜜糖芥末菠蘿牛堡 $40
基本上整個組合就很夾,牛很juicy,份量充足剛剛好。

蜜糖芥末菠蘿牛堡套餐

脆薯牛堡$40
朋友則點了這個,他覺得牛好吃,但薯餅則有一點乾身。
雖然他是第一次來,但也想再來encore 試孜然羊堡!
脆薯牛堡
2021-02-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
蜜糖芥末菠蘿牛堡套餐
2021-01-30 1397 views
嘉寶漢堡的尖沙咀店剛搬遷到寶勒巷新店店面闊落,環境乾淨舒適座位充足,比以前容納到更多客人了!🤗 💮BBQ菠蘿雞扒堡配薯條 💰$56這漢堡單點$40,跟餐配小食飲品+$16這次我點了他們的BBQ菠蘿雞扒堡接到餐點的第一感覺是“嘩!好巨的漢堡啊!”它的體型真的好大,吃完超級滿足!雞扒部分煎得很香很脆而且也有點juicy,值得一試!同樣菠蘿也有煎香過的受熱了的菠蘿會更甜更多汁和這個雞堡很搭,不過吃的時候會稍有一點狼狽🤣面包的部分也做得很好他們有烘香過包的表面頭幾口吃下去頗香脆的而蔬菜部分用料很新鮮帶有爽脆清新的口感! 至於薯條是即炸的熱呼呼吃得很過癮而下鹽的比例也剛剛好因為是粗薯的關係,有不少薯蓉在內挺好吃的!😋
嘉寶漢堡的尖沙咀店剛搬遷到寶勒巷
新店店面闊落,環境乾淨舒適
座位充足,比以前容納到更多客人了!🤗
💮BBQ菠蘿雞扒堡配薯條 💰$56
這漢堡單點$40,跟餐配小食飲品+$16
這次我點了他們的BBQ菠蘿雞扒堡
接到餐點的第一感覺是“嘩!好巨的漢堡啊!”
它的體型真的好大,吃完超級滿足!
雞扒部分煎得很香很脆
而且也有點juicy,值得一試!
同樣菠蘿也有煎香過的
受熱了的菠蘿會更甜更多汁
和這個雞堡很搭,不過吃的時候會稍有一點狼狽🤣
面包的部分也做得很好
他們有烘香過包的表面
頭幾口吃下去頗香脆的
而蔬菜部分用料很新鮮
帶有爽脆清新的口感!

至於薯條是即炸的
熱呼呼吃得很過癮
而下鹽的比例也剛剛好
因為是粗薯的關係,有不少薯蓉在內
挺好吃的!😋
2021-01-28 959 views
行出加連威老道成條街都係吉舖,寶勒巷都執咗好多間,不過有危就有機,嘉寶就細舖搬大舖,舊舖去過三次都食唔倒,得幾個位,lunch time無可能排倒,而家舖好大,有成幾十個位,有bar檯,啲位都濶落,仲有個corner 位洗手同攞餐具,洗手機值得體驗,洗手液,清水,紙巾,一條龍,好user friendly👍 , 疫市嚟講真心做得好💗。快餐,自己排隊order自己攞餐,點咗個牛堡加16轉餐,有薯格同飲品。牛堡個汁幾好味👍,除咗牛仲有芝士同洋蔥,菜都幾新鮮,薯格夠脆,不過唔夠香。

2021-01-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)