🌕🌕🌕🌑🌑🍽芝士牛堡 ($40)😋兩塊包都烘得好香脆,有牛油味🙂牛肉好軟腍,唔係紮實嗰隻漢堡扒🙂牛味唔濃,都無咩特別調味🙁落左好多千島醬,浸淋晒個包🌕🌕🌕🌕🌑🍽脆薯牛堡 ($40)🙁同上一模一樣嘅牛肉漢堡扒,無咩驚喜🙁薯餅炸得比較油,唔夠香脆,少少油味🙌🏻除此之外無咩特別,薯餅又唔係好出色,唔使特別試🌕🌕🌕🌕🌑🍽套餐 小食加飲品 (+$16)😋薯條薯格都好新鮮,即炸熱辣辣😋薯條連薯皮,有薯味🙁薯格比較鹹,食完過一排好口渴🌕🌕🌕🌕🌗🍽凍咖啡 (+$2)😋奶味濃,好似用係沖奶茶嗰啲淡奶🌕🌕🌕🌕🌑🍽罐裝汽水😋都有好多款揀,Coke Plus、Jolly Sandy都有‼️下次再食一定會嗌少醬👍🏻見到有人食蝦堡,入面有原隻蝦,唔單止係蝦膠,下次試👍🏻有提供啤酒,都斟得幾靚
🌕🌕🌕🌑🌑
🍽芝士牛堡 ($40)
😋兩塊包都烘得好香脆,有牛油味
🙂牛肉好軟腍,唔係紮實嗰隻漢堡扒
🙂牛味唔濃,都無咩特別調味
🙁落左好多千島醬,浸淋晒個包
芝士牛堡

🌕🌕🌕🌕🌑
🍽脆薯牛堡 ($40)
🙁同上一模一樣嘅牛肉漢堡扒,無咩驚喜
🙁薯餅炸得比較油,唔夠香脆,少少油味
🙌🏻除此之外無咩特別,薯餅又唔係好出色,唔使特別試
脆薯牛堡  走醬

🌕🌕🌕🌕🌑
🍽套餐 小食加飲品 (+$16)
😋薯條薯格都好新鮮,即炸熱辣辣
😋薯條連薯皮,有薯味
🙁薯格比較鹹,食完過一排好口渴
薯格

🌕🌕🌕🌕🌗
🍽凍咖啡 (+$2)
😋奶味濃,好似用係沖奶茶嗰啲淡奶

🍽罐裝汽水
凍咖啡

‼️下次再食一定會嗌少醬
👍🏻見到有人食蝦堡,入面有原隻蝦,唔單止係蝦膠,下次試
👍🏻有提供啤酒,都斟得幾靚
Type of Meal
Dinner
脆薯牛堡  走醬
凍咖啡
2021-05-21 138 views
由尖沙咀舊鋪搬到寶勒巷,店鋪大左 位置都多左~但lunch時間都係長期滿坐 唯有外賣嘉寶有多款Burger選擇,仲可以加$16轉套餐(包飲品同小食)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鍾意食羊既朋友可以叫孜然香辣羊堡($44)!🤤成個包都好juicy,唔乾身個汁仲辣辣地 同個羊好夾 會愈食愈開胃小食除左薯條 , 仲有炸燒賣揀~都有8粒嫁 份量一啲都唔少如果唔夠仲可以加$10追加小食 推薦香脆栗米片雞塊 (3件)外層係平時早餐栗米片,炸到超脆🤤

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
鍾意食羊既朋友可以叫孜然香辣羊堡($44)!🤤
孜然香辣羊堡

成個包都好juicy,唔乾身
個汁仲辣辣地 同個羊好夾 會愈食愈開胃

小食除左薯條 , 仲有炸燒賣揀~都有8粒嫁 份量一啲都唔少
炒燒賣

如果唔夠仲可以加$10追加小食

推薦香脆栗米片雞塊 (3件)
外層係平時早餐栗米片,炸到超脆🤤
2021-04-13
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$70 (Lunch)
孜然香辣羊堡
炒燒賣
OpenRice寫12:00開,我11:50到左,去到12:00門口已經有7至8個人等,但去到12點仲見到員工施施然準備,由得D客人在街上32度🌞在出面等到12:13先開門😞 如果openrice營業時間有出入,希望可以更改🙏🏻其實客人預算12點開門,係已經ready買野😞我前面個太太講到唔會再來,因為佢覺得服服態度差,但我真心入到去職員態度都OK。我員能就是待客之道有待改善😊食物包整體好味😋除了芝士條是空心

食物包整體好味😋除了芝士條是空心

2021-05-20
TakeAway
2021-05-14 184 views
嘉寶漢堡我諗好多人都識得啦,出曬名高質得黎價錢貼地,一路都冇機會去試,見佢尖沙咀搬左新鋪,鋪頭大啲,諗住應該唔洗排隊排得咁誇張,就約左朋友去試,果日平日晏就去到,都要排一陣隊點餐,餐廳入面都坐滿曬人,果然真係人氣店舖☺️不過好彩唔係排左好耐。  嘉寶有好多款漢堡都好出名,好似佢既菠蘿雞堡、烤菇芝士牛堡、蝦堡,今次我同朋友都嗌左佢既黑松露芝士牛堡,好好味好正🥰 1️⃣黑松露芝士牛堡($52)漢堡係即叫即做既,所以點左餐之後都要等多一陣先有得食🍔一見到個漢堡,覺得佢比我想像中厚,包係有烘過既,黑松露醬比得好慷慨,基本上每一啖都可以食到濃濃既黑松露味🤤牛肉唔算好重牛肉味,不過厚身,配埋融融地既芝士、蕃茄、淋左少少沙律醬既生菜,同埋超香既黑松露醬,好好味👍  呢個漢堡如果係出面啲漢堡店到賣我諗起碼都要八九十蚊,呢度真係勁抵食🤤  2⃣️薯條+凍伯爵茶(升級套餐+$16)(凍飲+$2)本身想食薯格或者蕃薯條,但係店員今日呢兩樣都冇😔咁唯有嗌薯條食啦,薯條好少見係咁粗既。粗身同扁身啲,不過味道就冇乜特別。伯爵茶係分開冰同茶,都幾好,可以自己浸濃啲啲茶先再倒落杯冰到🧊  3⃣️炸燒賣+凍檸茶(升級套餐+$16)(

1️⃣黑松露芝士牛堡($52)

2⃣️薯條+凍伯爵茶(升級套餐+$16)(凍飲+$2)

3⃣️炸燒賣+凍檸茶(升級套餐+$16)(凍飲+$2)
炸燒賣好食啲,不過份量就比薯條少,炸燒賣食得出椒鹽味,面頭炸得幾脆。  好味:7.3/10 環境:7/10 性價比:9/10  嘉寶漢堡 Kabo Burger 📍地址: 尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下 📌有兩間分店,另一間係葵涌
2021-05-02 232 views
係尖沙咀做完野都8點幾9點,超肚餓,呢個時候行過寶勒巷,見到有間食店,落地玻璃,令到門面都幾光猛,就吸引左過去。舖面都幾大,原來係少有既港式 漢堡專門店。緊係入去試下,所有食物都係即叫即整,熱辣辣,香噴噴,比起其他大型連鎖餐廳,預熱住口感真係差得遠。我叫左個脆薯牛堡餐,牛肉又厚又大件,加埋塊脆卜卜薯餅。覺得佢最好係有埋蕃茄同生菜,對比起平時其他連鎖快餐少得可憐既蔬菜,呢個真係有益D🤣。薯條係粗身,堅好味👍🏻下次食漢堡包識得 揀嘢食。嘉寶漢堡尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下

嘉寶漢堡
尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下
星期日又係時候出動搵好西食😋經過尖沙咀 發現嘉寶漢堡搬左 舖頭大左 容納到好多人 假期去都唔洗排隊😊依然保持高質漢堡🤤🌟 芝士牛堡 ($40) / 是拉差芝士蛋牛堡 ($44) 🌟Burger麵包非常鬆軟 係烘底麵包🥯牛肉juicy入味 有厚度 有口感 絕對冇hea食客🤤軟淋淋嘅牛肉加芝士 融為一體好正😋底層加埋生菜 大大減低肥膩感 好似韓燒加生菜進食嘅感覺😙唔好太濟 又感覺上相對做到飲食均勻😜成個burger好大個 我一大啖咬都咬唔晒 非常足料🤣🌟 薯格 (+$16升級套餐) 🌟香脆薯格 唔好炸得太硬 一食就知唔係用萬年油炸😋 未至於好出色 同市面薯格味道差唔多但依然係食burger時小食首選🤤🌟 炸燒賣 (+$16升級套餐) 🌟好特別嘅炸燒賣😙 炸粉好薄 表面輕微嘅香脆感增添食burger時食燒賣嘅合拍炸完嘅燒賣唔會太硬 保留到原汁原味可以一試😎我個人對比薯格/炸燒賣嘅情況下 認為薯格比較優勝🤩整體嚟講 burger層次豐富 整得十分出色價錢唔貴 Cp值高 想不停回購🥰❤️大家經過尖沙咀 又試食抵食burger不妨一試🤩
星期日又係時候出動搵好西食😋

價錢唔貴 Cp值高 想不停回購🥰❤️
大家經過尖沙咀 又試食抵食burger不妨一試🤩
2021-03-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2021-04-30 2835 views
🍔大滿足嘅漢堡🍔推介指數 ❤️❤️❤️❤️❤️寶勒巷除咗有唔少食肆仲有唔同嘅娛樂場所,出名夜生活嘅地方。响1997年曾經發生香港史上最嚴重縱火兇殺案。當年香港電影公司改編成電影,傳聞拍聞期間發生有唔少靈異事件,直至而家間中都有發生。靈異事件,信則有不信則無,都係講返食先!嘉寶漢堡飽已經由金巴利道搬咗去寶勒巷,地方大咗好多,座位闊落,價錢仍然大衆化!漢堡選擇有牛、雞、豬、蝦、羊同素,可以追加配料加蛋加菠蘿加薯餅,加HKD16升級套餐配指定小食一款同飲品,想試多啲仲可以優惠價再追加小食!✨B5 香辣煙肉蘑菇芝士牛堡新鮮即製份量十足,牛肉味濃郁,煙肉唔會過燶,蘑菇好新鮮,醬汁剛剛好,整體啖啖juicy,大滿足!✨C3 BBQ菠蘿雞扒堡BBQ汁夾有洋蔥,菠蘿多汁唔乾身,雞扒肉質軟滑,大概有菠蘿減少罪疚感,好滿意!無聊度一度,個雞堡成罐汽水咁高😂✨薯條:味道較叫淡,但粗薯條份外加分。✨薯格:比薯條更出色,本身已經夠味,鹹鹹哋又脆口。✨飲品:凍咖啡味道平穩,值得一提汽水係罐裝唔係平時其他快餐嘅汽水機汽水,又加分啦!高質素嘅香港人漢堡包,絕對值得一試、再試!尖沙咀邊有CP值咁高㗎?唔食包都仲有好多小食試,例如
🍔大滿足嘅漢堡🍔
推介指數 ❤️❤️❤️❤️❤️

✨B5 香辣煙肉蘑菇芝士牛堡
C3 BBQ菠蘿雞扒堡

✨C3 BBQ菠蘿雞扒堡
B5 香辣煙肉蘑菇芝士牛堡
C3 BBQ菠蘿雞扒堡

✨薯條:味道較叫淡,但粗薯條份外加分。

✨薯格:比薯條更出色,本身已經夠味,鹹鹹哋又脆口。

高質素嘅香港人漢堡包,絕對值得一試、再試!尖沙咀邊有CP值咁高㗎?唔食包都仲有好多小食試,例如炸芝士、炸燒賣⋯

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️❤️
環境 ❤️❤️❤️❤️❤️
服務 ❤️❤️❤️❤️❤️
餐廳:嘉寶漢堡 (尖沙咀)
地址:尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下
  • B5 香辣煙肉蘑菇芝士牛堡
  • C3 BBQ菠蘿雞扒堡
  • 薯條
  • 薯格
2021-04-29 115 views
好耐之前已經想食葵x嘅店, 次次見到好多人排隊都卻步, 今次經過門口見到啱啱開門,,人又唔多, 所以就試下。 買咗黑松露牛堡,加16蚊套餐,炸燒賣 啲牛的確非連鎖快餐店好, 但係咪真係非常好食呢????我就覺得言過其實。 不過60蚊左右食一個咁嘅餐,都值得嘅, 唔會食垃圾冰鮮牛。a simple lunch..... 重點:只係等咗五分鐘😁😁😁😁😁 依家人越嚟越多,就唔夠膽包啦 總括嚟講:可以返check嘅,如果人多就不了🙈🙈

買咗黑松露牛堡,加16蚊套餐,炸燒賣

重點:只係等咗五分鐘😁😁😁😁😁
依家人越嚟越多,就唔夠膽包啦

總括嚟講:可以返check嘅,如果人多就不了🙈🙈
黑松露burger
2021-04-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$68 (Lunch)
黑松露burger
2021-04-24 208 views
呢日搵到間好吃漢堡餐,個包大之餘又多饀,唔夠仲可以配埋啲小食。炸燒賣是必點的,外脆之餘又唔乾,番薯條梗係要點埋啦,熱辣辣吃、加上甜甜地,會吃唔停口!B5 香辣煙肉蘑菇芝士牛肉堡個皮會有少少燶,唔冇影響到啲味。我鐘意食少少辣,所以對啲鐘意,但又唔食得辣嘅人嚟講,都係唔錯嘅選擇。牛肉唔會好咸,仲會有少少淡,勝在有煙肉同辣醬搭夠番薯條炸燒賣,好懷舊嘅味。p.s 店內有洗手機,啱晒食之前同後,方便洗手👍🏼

B5 香辣煙肉蘑菇芝士牛肉堡

番薯條

炸燒賣,好懷舊嘅味。

p.s 店內有洗手機,啱晒食之前同後,方便洗手👍🏼
恆常嘅長龍店今日lunch嚟到居然唔使等有位🤩點左B5香辣煙肉蘑菇芝士牛堡,即點即整熱辣辣😎重點係個汁!勁香超級惹味,直頭想另外叫嚟點薯條🤤至於塊burger patty都不錯嘅,不過就唔好預期係美式中間粉紅好juicy嗰種,但質地都軟嫩唔會乾柴嘅。跟餐叫左薯條再加左雞翼,薯條係粗條,個人喜好問題一般般,而雞翼都無咩特別不過不失啦一定會再嚟食返個B5!下次要再試埋佢嘅sweet potato fries 同炸燒賣👍🏻
恆常嘅長龍店今日lunch嚟到居然唔使等有位🤩

• 香辣煙肉蘑菇芝士牛堡
2021-04-22 122 views
呢間餐廳係好似快餐店咁,先係counter 落order ,再自己攞嘢食嘅!最令我有驚喜係impossible 素肉芝士漢堡,因為impossible 素肉本身成本都好貴,食過間間餐廳都比好少份量,估唔到呢間餐廳係會咁不計成本,比咁大舊impossible 素肉,真係好感動😂😂食落口真係同真嘅牛肉係冇分別,加埋佢有啲洋蔥醬汁,令到成個漢堡包好惹味,一啲都冇罪惡感!朋友叫咗個黑松露芝士牛堡,牛肉漢堡處理得好好,漢堡唔會好乾身,咬落去爆曬啲牛肉汁,同埋啲生菜好fluffy,咬落去索索聲,唔會軟瀨瀨咁瞓喺塊牛肉上邊😍😍小食方面當然叫咗炸燒賣啦,好香脆,超多粒爭啲食唔晒☺️👍👍食完嘢記住自己執返啲托盤啊,因為店舖都係以自助嘅形式運作!😊😊

小食方面當然叫咗炸燒賣啦,好香脆,超多粒爭啲食唔晒☺️👍👍

1K
2021-04-22 165 views
嘉寶漢堡香辣煙肉蘑菇芝士漢堡 套餐(薯格)炸燒賣價錢💲: $52+16/ $12好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.3/5環境🗾: 3.3/5性價比🥢: 5/5回頭率😚: 4.3/5-講到夠平民貼地,點會諗唔到嘉寶漢堡🍔 佢地搬左去大鋪之後真係好坐好多,變返間有規模的快餐店咁😬 之前食過一次覺得好抵食,所以如果咁啱係附近肚餓我都會首選佢。-今次叫左香辣煙肉蘑菇芝士漢堡😳見到咁多餸真係太吸引。包就稱唔上好大個,同埋佢地的包身偏硬同粗糙,雖然有烘過🧐入面的漢堡扒用牛肋條剁碎而成,食落牛味足,煎得好香但小小乾😌 呢個包最緊要係其他配料!煙肉煎到有小小脆身,蘑菇同洋蔥都炒得好香!洋蔥甚至係有甜味🧅 加上熱融的芝士,真係好滿足🥰 不過呢個包偏重口味同有D辣,鍾意濃味的先好叫呀🤪-套餐揀左脆薯格,因為個人鍾意薯格多過薯條🍟新鮮炸出來,香脆有調過味,正🤩 炸燒賣都係我次次會加既野,因為佢外脆內煙韌😚$12有成6-8粒,幾抵食。個質地我好中意,如果佢比個汁或者可以加啲椒鹽既話會更好😆 整體性價比係冇得輸,味道上面都絕對係平均水準之上,所以大大力支持💛
嘉寶漢堡
環境🗾: 3.3/5
性價比🥢: 5/5
回頭率😚: 4.3/5

2021-04-21 132 views
一直都想試下人氣店【嘉寶漢堡】,不過佢未搬舖之前店面實在太細,每次經過都見到長長嘅人龍所以放棄。見佢早排搬咗新舖地方闊落咗,就揀咗weekend嘅中午時份過去食lunch😋🍔【黑松露芝士牛堡】漢堡中間夾住松露醬,估唔到連埋芝士同牛肉一齊食都幾match喎👍🏼牛肉同麵包...以呢個價位嚟講算係不過不失😌【烤菇芝士牛堡】雖然烤菇味比較啖,不過好juicy😯每咬一啖都有汁滴出嚟,攪到成手係...非常狼狽🤪呢度跟餐小食除咗例牌嘅薯條之外,竟然有炸燒賣😳😳😳個人覺得D炸燒賣係成個餐最好食嘅嘢😂雖然新舖環境比起舊舖大咗好多,但繁忙時間都係覺得有D迫😓而且自助醬料位/ 餐具位就喺正垃圾桶附近,客人食完嘢嘅餐盤同垃圾都放到勁近...衛生情況有D唔理想🥴

【黑松露芝士牛堡】
牛肉同麵包...以呢個價位嚟講算係不過不失😌

【烤菇芝士牛堡】
雖然烤菇味比較啖,不過好juicy😯
每咬一啖都有汁滴出嚟,攪到成手係...非常狼狽🤪

呢度跟餐小食除咗例牌嘅薯條之外,竟然有炸燒賣😳😳😳
個人覺得D炸燒賣係成個餐最好食嘅嘢😂

雖然新舖環境比起舊舖大咗好多,但繁忙時間都係覺得有D迫😓
烤菇芝士牛堡
炸燒賣,薯條
2021-04-20 130 views
港式手工漢堡包黃店💛呢到既漢堡有好多選擇由牛🐮雞🐔豬🐷蝦🦐羊🐑素食都有!我都揀左黑松露芝士牛堡 $52升級套餐+16配炸燒賣 罐裝汽水🥤價錢吾算平 不過上到黎個包都幾大份即叫即整所以熱辣辣黑松露味好香 再有沙律醬味道好獨特啲芝士重要溶溶地 加埋一齊好爽好夾咬落去啖啖咁juicy鎖住左啲肉汁 但吾會硬晒無口感推介!炸燒賣我覺得可以再架啲椒鹽等個燒賣無咁dry📍嘉寶漢堡 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下
港式手工漢堡包黃店💛
呢到既漢堡有好多選擇
由牛🐮雞🐔豬🐷蝦🦐羊🐑素食都有!

我都揀左黑松露芝士牛堡 $52

咬落去啖啖咁juicy鎖住左啲肉汁 但吾會硬晒無口感
推介!

炸燒賣
我覺得可以再架啲椒鹽等個燒賣無咁dry

📍嘉寶漢堡 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下
2021-04-19 90 views
經過漢堡店既時候會發現長期排哂長龍😆無論係未開店定係就關門既時候依然好多人😆今日終於有機會黎食啦 排左10-15分鐘左右就可以入到去order😌今次點既兩個漢堡都好好食😋以下食物嘅名稱因為我都唔係好記得所以自己比個名俾佢 大家可以參考吓其他人嘅食評或者餐牌嗰度睇返🤣黑松露漢堡真係好香黑松露味 熱辣辣 食落去覺得佢食材好新鮮👍🏻跟住係大啡菇芝士牛肉漢堡作為一個極鍾意食菇類既人 呢個漢堡簡直開正我個範 覺得個漢堡好多汁好好食 不過芝士味未夠重但都已經好好食😋😋😋跟餐既炸燒賣同薯條都好好食第一次發現原來炸燒賣咁好食 以前既我真係錯過左好多美食🤣佢既薯條食落去係充滿薯蓉既 又係我鐘意食既個一款薯條 真係十分滿意🤩之後係一款追加小食 粟米脆片炸雞塊食落去好香粟米味 不過無太大既驚喜 下次再黎食應該唔會加呢款小食總結黎講 如果經過我一定會再黎食 真係好好食 推介大家都黎試下
經過漢堡店既時候會發現長期排哂長龍😆
無論係未開店定係就關門既時候依然好多人😆