忽然好想食漢堡包,那就想起又平民價又超好食的嘉寶漢堡,這才發現它們搬了新鋪位。新店位於尖沙咀寶勒巷,面積大了四倍有多,完全變成一間大型漢堡快餐店的模樣。這天中午時間來到外面還有人龍排隊呢,非常誇張。尖沙咀的分店搬了鋪位,新店位於寶勒巷,唔好行錯錯鋪啊!新店裝修有高級快餐廳的感覺,室內燈光光猛,顏色線條簡單舒服,一入門口就係點餐櫃台。相比起細細間的舊鋪,這裡座位多了四倍有多,個裝飾又幾新潮,好似去左外國大品牌連鎖漢堡店一樣。自助茄汁、餐具及紙巾檯,最犀利係有埋自助洗手機,我上次見到這部機係在 IFC Shake Shack,高級高級。廚房採用開放式,不過油煙沒有太飄出來,可以望住點整又幾放心。餐牌同以往差唔多,亦依舊提供兩款素食漢堡,Impossible漢堡只賣HK$62,算係全香港CP值最高。漢堡可以升級小食炸物和飲品,我上次食過薯格,今次要加錢食下番薯條。 V2) Impossible素肉芝士漢堡 HK$62 / 升級套餐+HK$16 番薯條+HK$5 / 熱奶茶素漢堡賣得唔貴,但都幾足料架,入面有齊番茄、生菜、芝士和烤洋蔥,不過我覺得上次吃的時候比較有鑊氣,可能新鋪個爐未夠

尖沙咀的分店搬了鋪位,新店位於寶勒巷,唔好行錯錯鋪啊!

素漢堡賣得唔貴,但都幾足料架,入面有齊番茄、生菜、芝士和烤洋蔥,不過我覺得上次吃的時候比較有鑊氣,可能新鋪個爐未夠火喉(?)。番薯條亦不過不失,都食到少少番薯甜點架。

作為一間 Comfort Food 專門店,嘉寶漢堡絕對平民價又好好食,最重要係有佛心素漢堡滿足唔想食肉的人。
2021-02-11