一休鐵板燒今日森仔去到旺角行街。行到肚餓就見到一間幾吸引嘅小食外賣店,叫做一休鐵板燒😎😎我被佢嘅香氣深深吸引住。雖然佢店舖都唔細,採用全玻璃,讓客人能夠清楚看到烹調過程。同時,玻璃也隔絕了街邊的塵埃,乾淨衛生!而佢的裝修新淨,光線充足,感覺舒服😌,也新潮🥰至於食物質素方面,更加係無得頂!😎😎森仔當日叫左鵝肝鐵板燒和鐵板炒麵。兩個都好頂級,超好味😍😍😍等我逐個講下😚🥇鵝肝鐵板燒($68)此個真係超級好味😋一定要黎試下。佢個鵝肝大大件,而且質素高級優質。食落口,肥美可口,入口即溶😻而佢外面煎得香口,內𥚃軟軟juicy 😋配上香濃燒汁,真係正正子😌搭配香脆蒜蓉包和蘆筍,100分😎😎😎🥈鐵板炒麵($38)佢性價比極高 ,自由度也高,可自由配搭配料,麵底和醬汁😋當日森仔叫左一休醬油炒雞肉拉麵🍜😍😍廚師👨‍🍳用鐵板炒燒,將麵底和醬汁炒得十均勻,一休醬汁味濃烈,惹味非常!而佢個配料亦都不少,雞肉份量也不少!鍾愛重口味嘅森仔食不停口😎😎$38食到此正式的日本🇯🇵鐵板炒麵,正!
一休鐵板燒
今日森仔去到旺角行街。
行到肚餓就見到一間幾吸引嘅小食外賣店,叫做一休鐵板燒😎😎
我被佢嘅香氣深深吸引住。

雖然佢店舖都唔細,採用全玻璃,讓客人能夠清楚看到烹調過程。
同時,玻璃也隔絕了街邊的塵埃,乾淨衛生!
而佢的裝修新淨,光線充足,感覺舒服😌,也新潮🥰

至於食物質素方面,更加係無得頂!😎😎
森仔當日叫左鵝肝鐵板燒和鐵板炒麵。
兩個都好頂級,超好味😍😍😍
等我逐個講下😚

🥇鵝肝鐵板燒($68)
此個真係超級好味😋一定要黎試下。
佢個鵝肝大大件,而且質素高級優質。
食落口,肥美可口,入口即溶😻
而佢外面煎得香口,內𥚃軟軟juicy 😋
配上香濃燒汁,真係正正子😌
搭配香脆蒜蓉包和蘆筍,100分😎😎😎

🥈鐵板炒麵($38)
佢性價比極高 ,自由度也高,可自由配搭配料,麵底和醬汁😋
當日森仔叫左一休醬油炒雞肉拉麵🍜😍😍
而佢個配料亦都不少,雞肉份量也不少!
鍾愛重口味嘅森仔食不停口😎😎
$38食到此正式的日本🇯🇵鐵板炒麵,正!

• 鐵板炒麵
2022-03-13 39 views
旺角日本鐵板燒炒麵外賣去旺角行街經過見到呢間外賣店好多人幫襯,仲有炒麵價錢唔貴,所以都幫襯埋一份😂餐廳餐牌款式唔多,炒麵有得個性化自選配搭,還有很多小食,圖文並茂,非常吸引😍一個人食唔到多,所以點了一份炒麵主食加一個小食#鵝肝鐵板燒 $68厚切鵝肝充滿油香,多汁,軟腍,配上黑醋多士,味道一流!邪惡好味,有驚喜,推介~#鐵板炒面 $38炒麵的外賣盒有手抽🤣非常方便。第一步可以選拉麵、烏冬、意炒,第二部揀材料可以選雞柳、牛肉、豬肉,第三寶醬汁可以選黑椒汁、一休醬油、照燒汁。鐵板炒麵我選了牛肉拉麵🍜配一休醬油,拉麵爽口彈牙,還有椰菜、蘑菇等配料,好香~不過味道比較清淡健康,下次叫佢落多啲調味料先🤣服務質素:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
旺角日本鐵板燒炒麵外賣

去旺角行街經過見到呢間外賣店好多人幫襯,仲有炒麵價錢唔貴,
所以都幫襯埋一份😂

餐廳餐牌款式唔多,
炒麵有得個性化自選配搭,
還有很多小食,圖文並茂,非常吸引😍
一個人食唔到多,所以點了一份炒麵主食加一個小食

#鵝肝鐵板燒 $68

#鐵板炒面 $38

服務質素:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2022-03-12
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$120 (Dinner)
2022-03-12 397 views
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5晚市禁堂食,不經不覺已兩個月了 🥲 我自己就連午市都禁自己堂食,小心為上嘛!所以每天很努力地全天候自家製,不過總有懶惰的時候 😅 前幾天晚上不想再吃住家飯了,於是叫老公下班後隨意買些東西回來吃,想不到有驚喜啊!剛開業不久的一休鐵板燒,旨在讓高級鐵板燒平民化,店主研發了特製「一休醬油」,加上各式日本食材,如熊本牛、鵝肝、三文魚扒等,製作出多款鐵板炒麵及日式小食,是名副其實的特色小店。點了餐就能直接從窗口看見師傅在拼命做鐵板燒,老公說買的時候客人也不少,而且特別盛讚店主服務態度一流呢!👍🏻💋 熊本一口牛 ($58)用上日本熊本牛,肉質軟腍,肉味濃,肉汁也滿滿,再加上大量脆蒜,味道惹味,香氣撲鼻~💋 一休醬油牛柳拉麵 ($38)價錢相當實惠的鐵板炒麵,可揀選拉麵、烏冬或意粉,肉類有雞、牛、豬選擇,醬汁三選一:一休醬油、照燒汁或黑椒汁。點了比較少吃到的炒拉麵,有鑊氣、夠乾身,特製醬油味道甜甜的很惹味,牛柳超軟腍,配料有椰菜絲、冬菇絲、紅蘿蔔絲和木魚絲,口感味道都很
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 熊本一口牛 ($58)

💋 一休醬油牛柳拉麵 ($38)
價錢相當實惠的鐵板炒麵,可揀選拉麵、烏冬或意粉,肉類有雞、牛、豬選擇,醬汁三選一:一休醬油、照燒汁或黑椒汁。點了比較少吃到的炒拉麵,有鑊氣、夠乾身,特製醬油味道甜甜的很惹味,牛柳超軟腍,配料有椰菜絲、冬菇絲、紅蘿蔔絲和木魚絲,口感味道都很豐富,而且份量也不少呢!

✨ 整體:CP值高平民版日式鐵板燒 ✨
✅ 價錢實惠,CP值高,份量足
✅ 用料上乘,用心製作,服務一流
❎ 即叫即做,外賣需時
2022-03-05
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
2022-03-11 59 views
旺角新開鐵板燒小店!!以往去食鐵板燒,看師傅在眼前即席把燒物炒好燒好,最便宜都要三、四百元一客午餐吧!通菜街新開小店,「一休鐵板燒」,所有燒物炒飯炒麵都是即叫即炒,由牛柳拉麵到 鰻魚炒飯,由 魷魚鬚到鵝肝多士都有得選擇, 質素比美日本師傅之餘, 最重要是價錢超級相宜,三十多元起已經吃到鐵板燒的火焰焰的 鑊氣,這個價錢,自己炒也炒不到吧!-拉麵牛柳照燒汁光看師傅快火猛炒已經讓人猛吞口水, 拉麵 條條炒得夠鑊氣 , 還有大量蔬菜和 菇菌 ,日式照燒汁更加是提鮮,牛肉絲及麵條的味道層次也昇華了,炒得帶有一點焦,一夾起拉麵已經覺得香氣十足。-醬燒魷魚鬚嘩,是噴火龍啊!呢碟 魷魚鬚我覺得齋睇表演都已經好誇張好吸引! 師傅用噴槍嗰一刻火焰猛咁升上嚟, 好似係大坑舞火龍嘅微型版。企起旺角街頭睇噴火咪話唔吸睛。講返魷魚鬚, 咁猛嘅火焰之下梗係條條帶焦香! 炒得爽口 而且仲非常入味,食過一條停唔到口lor!

旺角新開鐵板燒小店!!

由牛柳拉麵到 鰻魚炒飯,由 魷魚鬚到鵝肝多士都有得選擇,
 質素比美日本師傅之餘, 最重要是價錢超級相宜,
拉麵牛柳照燒汁

光看師傅快火猛炒已經讓人猛吞口水,
 拉麵 條條炒得夠鑊氣 , 還有大量蔬菜和 菇菌 ,

日式照燒汁更加是提鮮,牛肉絲及麵條的味道層次也昇華了,

炒得帶有一點焦,一夾起拉麵已經覺得香氣十足。
醬燒魷魚鬚

講返魷魚鬚, 咁猛嘅火焰之下梗係條條帶焦香!

炒得爽口 而且仲非常入味,食過一條停唔到口lor!
2022-03-10 57 views
#街頭日式鐵板炒麵🥡🥢#即叫即炒😍掛住日本🇯🇵梗掛住佢嘅街頭小食😋原來旺角開咗一間"一休"鐵板燒外賣店,等我懷念一下家鄉嘅味道😛😛#自選炒麵即叫即炒 可以自選麵底💁🏻‍♀️烏冬、拉麵、意粉🍝+ 自選肉類💁🏻‍♀️雞絲、牛柳、豬肉🐖+自選醬汁💁🏻‍♀️燒汁、黑椒汁、一休醬汁任選配搭都係 $38另外仲有六款小食,個魷魚鬚實在太吸引,所以順手嗌埋$48🥡😛。可以喺櫥窗外面睇到師傅炒麵😍嘅情況,睇到佢用火槍燒魷魚🦑睇到都覺得正呀🤤🤤我嗌咗牛柳炒烏冬配一休醬汁,份量都非常足夠,麵條🍝炒得乾身又入味,就算拎到返屋企🏡都唔會淋晒🌟🌟🌟#醬汁燒魷魚 好有日本風味🤤仲好爽口彈牙👍🏻最特別係佢個外賣盒🥡,真係沿用日本🇯🇵街頭小食嘅盒仔,老闆好有心思👍🏻👍🏻👍🏻
#街頭日式鐵板炒麵🥡🥢
#即叫即炒😍

#自選炒麵即叫即炒
可以自選麵底💁🏻‍♀️
烏冬、拉麵、意粉🍝+
自選肉類💁🏻‍♀️
雞絲、牛柳、豬肉🐖+
自選醬汁💁🏻‍♀️
燒汁、黑椒汁、一休醬汁
任選配搭都係 $38

#醬汁燒魷魚 好有日本風味🤤仲好爽口彈牙👍🏻

2022-03-07
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$43 (Dinner)
2022-03-10 45 views
旺角新開鐵板燒外賣店鐵板炒麵 $38自選三部曲 烏冬牛柳一休醬汁 由麵條配料醬汁都可以任自己配搭夠晒free style即叫即炒所以熱辣辣夠晒鑊氣入邊有牛柳絲木魚絲冬菇椰菜等等都夠撈個烏冬至於個醬汁度有少少似燒汁味唔會太甜太鹹性價比幾高見到佢有寫字加辣粉下次一定要試吓先鵝肝鐵板燒 $68鵝肝又肥又香 外層有少少脆 咬落去一啖油香衝擊味蕾而且入口即溶下面舊多士仲吸收晒鵝肝嘅油脂 配埋蘆筍豐富晒成個口感層次 推介!一休鐵板燒 (旺角)旺角通菜街121號6號舖
旺角新開鐵板燒外賣店

至於個醬汁度有少少似燒汁味唔會太甜太鹹
性價比幾高

見到佢有寫字加辣粉下次一定要試吓先

鵝肝鐵板燒 $68

一休鐵板燒 (旺角)
旺角通菜街121號6號舖

TakeAway
💁🏻‍♀️路過旺角見到鐵板燒外賣店,所有食物即叫即製,價錢亦唔貴。師傅唔使10分鐘就極速整好炒麵同小食。🥢鵝肝鐵板燒 $68厚厚嘅鵝肝燒得香口,內裏口感豐腴。多士表面鋪滿砂糖,略略燒過所以顆粒感唔重。適當嘅甜味中和咗油膩感。🥢鐵板炒麵 $38鐵板炒麵簡直係祭典必食食品,簡單好味又飽肚。呢度嘅麵底、食材、醬汁都有得揀。今次試咗拉麵、牛柳、一休醬油,感覺比較似喺祭典攤當買到嘅炒麵。麵條條條分明又保持到一定韌度,沾滿醬油後濃郁帶酸甜。椰菜絲、蘿蔔絲爽脆清甜。加入鰹魚碎味道更豐富。

🥢鵝肝鐵板燒 $68

🥢鐵板炒麵 $38
2022-03-09 44 views
鵝肝鐵板燒 $68超肥美嘅厚切鵝肝🤤煎到外脆內軟👍🏻入口即溶油脂滿滿加咗醬汁減低油膩感配埋好香脆嘅牛油多士同蘆筍一齊食好有層次感又邪惡又滿足💕鐵板炒麵 $38好抵食呀👍🏻👍🏻鐵板炒麵可以自己揀食咩麵 咩材料同埋醬汁小編今次揀咗一休醬油牛柳拉麵唔好睇個盒好細 其實佢份量十足😂炒面炒都好乾身牛柳絲好嫩加埋椰菜冬菇紅蘿蔔木魚絲配一休醬油好惹味🤤好有日式風味🇯🇵Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟
鵝肝鐵板燒 $68

📌好味程度:🌟🌟🌟🌟
📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
近排疫情咁嚴峻,有時都會買外賣返屋企食,上星期行旺角經過呢間平民價鐵板燒外賣小店,仲可以隔住小店玻璃睇到廚師即場喺大鐵板到烹調,好吸睛!🤩 一於買外賣番屋企做晚餐~😌1. 🔥鵝肝鐵板燒 ($68)鵝肝肥厚甘香,煎至外面微微焦脆,一口咬下去滿滿油香,入口即化!🤤😍 配上蘆筍和牛油脆多士,脆多士吸收哂鵝肝嘅油脂,食落好有層次感,好邪惡!!!😈😌2. 🍝鐵板炒麵 ($38)可以自選麵條、配料和醬汁,我今次選了拉麵、牛柳和一休醬油,即叫即炒,熱辣辣,好有鑊氣!😎🔥🔥拉麵炒得乾身,再加上牛柳絲、木魚絲、椰菜和冬菇絲,配上秘製一休醬油,味道有啲似燒汁,非常惹味!😋 份量都好多,幾抵食!😙👍 不過拉麵鹼水味就重咗少少🙊

1. 🔥鵝肝鐵板燒 ($68)

鵝肝鐵板燒

2. 🍝鐵板炒麵 ($38)

2022-02-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
鵝肝鐵板燒
2022-03-07 73 views
🔥新開平民鐵板燒店🔥推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍繼續 #heaeat外賣 位於旺角T.O.P. 商場斜對面的鐵板燒小店,隔住玻璃睇到師傅炒麵同煎炒小食,即叫即製只係等幾分鐘🥡鐵板炒麵 HKD38✨點選拉麵、豬肉配自家製一休醬油,配料仲有冬菇絲同菜絲。炒得唔會過腍且不油膩,醬汁甜甜哋好夾🥩熊本一口牛 HKD58✨份量不少,牛油蒜香口惹味,熟成剛好,食落唔韌等候期間師傅煎緊鵝肝,用牛油法包盛載更加上露筍,忍唔住錄低~ 下次經過點鵝肝先🤤.··🚪 一休鐵板燒 🪑旺角通菜街121號6號舖
🔥新開平民鐵板燒店🔥
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

🥡鐵板炒麵 HKD38

🥩熊本一口牛 HKD58
✨份量不少,牛油蒜香口惹味,熟成剛好,食落唔韌

🚪 一休鐵板燒
🪑旺角通菜街121號6號舖
  • 熊本一口牛
  • 鐵板炒麵
2022-03-06 66 views
係晚市禁堂食日子久了,有時外賣想食特別少少, 係旺角嘅 一休外賣鐵板燒就可以幫你過過口癮,而且價錢仲非常大眾化👍🏻 由三位熱愛烹調嘅年輕人創辦,目標係想將平時高級嘅日本鐵板燒食物以更貼地嘅形式帶俾大家👏🏻 落左order 後大家可以透過櫥窗見住師傅即場幫你燒🔥非常有風味😬.🌟($68) 呢個係必試小食,非常高質! 鵝肝份量大份 肥美多汁,師傅燒到火喉啱啱好保持鮮嫩,配上甜甜嘅燒汁,下底托以香脆嘅多士一齊食,豐富了口感層次,令人一想再食😜.($38)炒麵三部曲,麵底可選拉麵、烏冬、意粉,配料可選牛、豬、雞另自己選擇醬料, 我就揀左 拉麵+豬肉+一休醬油, 呢個價錢呢講份量非常多,對得住價錢,而且亦係師傅即場鐵板炒所以好有鑊氣💯鍾意食辣朋友仲可以加埋佢地嘅‘一休地獄辣粉撈埋食’🌶🔥.($58)、($38) 另再叫了兩款小食,一口牛燒至5/6成熟左右入口非常腍👍🏻, 雞泡魚乾亦都係睇住師傅由半透明燒至金黃色👏🏻 整體都唔錯👍🏻.香港難得一見嘅特色外賣小店,而且睇得出非常有heart,價錢質素合理,值得支持😎

🌟[鵝肝鐵板燒]($68) 呢個係必試小食,非常高質! 鵝肝份量大份 肥美多汁,師傅燒到火喉啱啱好保持鮮嫩,配上甜甜嘅燒汁,下底托以香脆嘅多士一齊食,豐富了口感層次,令人一想再食😜

[鐵板炒麵]($38)炒麵三部曲,麵底可選拉麵、烏冬、意粉,配料可選牛、豬、雞另自己選擇醬料, 我就揀左 拉麵+豬肉+一休醬油, 呢個價錢呢講份量非常多,對得住價錢,而且亦係師傅即場鐵板炒所以好有鑊氣💯鍾意食辣朋友仲可以加埋佢地嘅‘一休地獄辣粉撈埋食’🌶🔥

[熊本一口牛]($58)、[燒雞泡魚乾]($38) 另再叫了兩款小食,一口牛燒至5/6成熟左右入口非常腍👍🏻, 雞泡魚乾亦都係睇住師傅由半透明燒至金黃色👏🏻 整體都唔錯👍🏻

2022-03-04 44 views
可以預先打電話外賣,等候時間大概10分鐘(當然多人嗌外賣要等耐啲),即叫即整。鵝肝$68-大舊好食(超級推介)一口牛$58-生熟程度啱啱好另外地理位置雖然內街,但唔難搵 會再幫襯!!

鵝肝$68-大舊好食(超級推介)
一口牛$58-生熟程度啱啱好
另外地理位置雖然內街,但唔難搵

會再幫襯!!

2022-03-04
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
2022-02-27 52 views
鐵板燒平民化🎀位於旺中對面的外賣小店🎈抵吃而好味的鐵板燒,雖然食物種類不算多,但很高級的感覺!每款也很想吃!🥰🥰🥰《鐵板炒麵》$38三部曲,有三款麵、食材和醬汁供選擇,我選了烏冬、牛柳和一休醬油。烏冬大大碗,除了牛柳,更加入冬菇、菜等食材一起炒,一休醬油很配搭!好吃!抵吃!👍🏻小食方面也相當吸引!《鵝肝鐵板燒》$68大大件的鵝肝,煎得香口,厚厚的,配上多士,好吃!🔥《照燒帆立貝》$58超大塊的帆立貝,煎得剛剛好,軟腍腍,好味道!總結:抵吃的鐵板燒外賣店,高級享受!😎
鐵板燒平民化🎀

位於旺中對面的外賣小店🎈

《鐵板炒麵》$38

小食方面也相當吸引!
《鵝肝鐵板燒》$68
大大件的鵝肝,煎得香口,厚厚的,配上多士,好吃!🔥

《照燒帆立貝》$58
超大塊的帆立貝,煎得剛剛好,軟腍腍,好味道!

總結:抵吃的鐵板燒外賣店,高級享受!😎
2022-02-26 35 views
疫情期間我們更加需要之前每一間用心用力為大眾服務嘅小店舖這一間位於旺角市中心10分有誠意可以比香港人職場欣賞鐵板燒的視覺享受及品嚐其味道豬肉絲炒日本拉麵加上地獄辣粉非常嘢未鑊氣十足拉麵嘅軟硬度口感適中而且肉絲條條有咬口 另外一個炒烏冬同樣即叫即做現場處理而且價錢非常便宜同大家共同共渡時艱即叫即戰口口鵝肝外脆內軟再加上麵包之上減少油膩嘅感覺 唔係講笑一定要試吓兩大隻即叫即燒的帆立貝啖啖肉非常肥美食過嘅滿足感非同凡響下次去到一定要再食再食
疫情期間我們更加需要之前每一間用心用力為大眾服務嘅小店舖
這一間位於旺角市中心10分有誠意
可以比香港人職場欣賞鐵板燒的視覺享受及品嚐其味道

1K
2022-02-22 40 views
前幾日行旺角經過呢間鐵板燒小店🤩🤩小店主打平民價鐵板燒,以外賣為主~~落完單後可以隔住玻璃睇店員即場烹調,好吸引呢❤️❤️🔥鵝肝鐵板燒 $68✨賣相精緻!鵝肝好厚身,煎得香口🤤🤤而且入口即溶,滿滿油脂香!!另外配蘆筍同脆多士,口感豐富❤️❤️多士夠香脆,好香牛油味!仲索哂鵝肝既油脂,夠哂邪惡😆😆🍝鐵板炒麵 $38✨有得自選麵條、配料同醬汁,我就揀左烏冬、牛柳同照燒汁~~味道都唔錯!即叫即整熱辣辣🔥🔥烏冬炒得乾身,配照燒汁夠惹味!!另外仲有木魚絲、椰菜同冬菇絲等,份量都好多!幾抵食👍🏻👍🏻
前幾日行旺角經過呢間鐵板燒小店🤩🤩
小店主打平民價鐵板燒,以外賣為主~~
落完單後可以隔住玻璃睇店員即場烹調,好吸引呢❤️❤️

🔥鵝肝鐵板燒 $68✨
賣相精緻!鵝肝好厚身,煎得香口🤤🤤
而且入口即溶,滿滿油脂香!!
另外配蘆筍同脆多士,口感豐富❤️❤️
多士夠香脆,好香牛油味!仲索哂鵝肝既油脂,夠哂邪惡😆😆
🍝鐵板炒麵 $38✨
有得自選麵條、配料同醬汁,我就揀左烏冬、牛柳同照燒汁~~
味道都唔錯!即叫即整熱辣辣🔥🔥
烏冬炒得乾身,配照燒汁夠惹味!!
另外仲有木魚絲、椰菜同冬菇絲等,份量都好多!幾抵食👍🏻👍🏻