2022-04-09 28 views
天氣超好最啱去試吓呢間喺旺角嘅鐵板燒🤣鵝肝鐵板燒($68)就係豪華嘅味道,微微焦糖的表面,鹹鹹甜甜,法包超級脆,仲有兩條蘆筍添🤣牛柳絲炒烏冬配一休醬油($38) 係家庭式嘅料理味道,加咗木魚好有日式嘅感覺~.Try this Teppanyaki at Mongkok! Their foie gras teppanyaki was thick and yummy, with slightly caramelized surface. The bread was also crispy with a lot of butter on it. The udon was made to order with Japanese style soya sauce.
成日經過呢條街都覺得好香😂今日終於忍唔住試下👅✨鵝肝鐵板燒✨ $68 🦢見到menu張圖已經好想食🤭估唔到實物同張圖真係一模一樣架鵝肝size都大過我🤚🏻手掌都幾厚身☺️入口即溶油香四溢🤤外面仲加左d甜甜地嘅醬汁好好味多士又煎得好香脆可以減膩👍🏻熱辣辣即場食真係世一🤩超推介呢個💕✨鐵板炒麵✨ $38 🥢呢個又係好抵食😆有得自己揀麵底醬汁同配料今日食左一休醬油牛柳炒烏冬✌🏻係好日式嘅味道😂因為加左d木魚碎好香😋仲有d雜菜絲同菇仔幾好味👅

成日經過呢條街都覺得好香😂

因為加左d木魚碎好香😋
仲有d雜菜絲同菇仔
幾好味👅
2022-04-09 21 views
宵夜場!😚鐵板炒面 $38 自由配搭面類配料同埋醬汁!雞絲烏冬配一休醬汁一休醬汁係自家秘製調味的~有點像日式照燒汁!甜甜的~牛柳拉麵配黑椒汁驚喜點係超級香濃黑椒味!有點微辣辣的~照燒帆立貝 $58鵝肝鐵板燒 $68一休鐵板燒 旺角通菜街121號6號舖#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控 #拍拖👫#打卡#黃店#香港#景點#打卡熱點#瑜伽#行山#影相#jessicafoodhunt#jessicafoodie
宵夜場!😚

鐵板炒面 $38
自由配搭面類配料同埋醬汁!

雞絲烏冬配一休醬汁
一休醬汁係自家秘製調味的~
有點像日式照燒汁!甜甜的~

牛柳拉麵配黑椒汁
驚喜點係超級香濃黑椒味!
有點微辣辣的~

照燒帆立貝 $58
鵝肝鐵板燒 $68

旺角通菜街121號6號舖

今次我哋嚟到一間喺旺角嘅鐵板燒外賣小店由旺角站行2分鐘就到,超級方便😍今次我因為一個人食,所以淨係叫咗一份炒烏冬同埋一份小食🤩⭐️ 一休醬油牛柳炒烏冬外賣攞到翻屋企仲係好熱辣辣👍 烏冬炒得好彈牙,唔會炒到碎晒師傅超大方,比咗好多牛柳絲,啖啖都係肉牛柳炒得啱啱好,一啲都唔會老😍仲加咗椰菜絲,紅蘿蔔同埋冬菇落去炒,口感一流我揀咗餐廳特別推薦嘅一休醬油,食落去好似日本嘅甜豉油,好惹味烏冬上面仲有啲木魚碎,又有另一番風味⭐️極上鵝肝鐵燒老闆娘好好人,提醒我一定要快啲翻屋企食,如果唔係會淋🥰鵝肝嘅口感細膩柔滑,師傅對鵝肝嘅的處理非常精細,搭配上烤麵包,口感層次豐富,肉質細膩,軟軟滑滑,入口即溶麵包上面塗滿甜甜地嘅醬,似係蜜糖蒜蓉醬,超入味👍仲有2條煎蘆筍解膩🥰環境小店淨係做外賣,啱曬係旺角掃街嘅你🥰老闆娘好好人,仲可以透過玻璃睇住老闆用鐵板燒煮嘢食添,包保食物新鮮製作👍

今次我哋嚟到一間喺旺角嘅鐵板燒外賣小店
由旺角站行2分鐘就到,超級方便😍

今次我因為一個人食,所以淨係叫咗一份炒烏冬同埋一份小食🤩

⭐️ 一休醬油牛柳炒烏冬
外賣攞到翻屋企仲係好熱辣辣👍 烏冬炒得好彈牙,唔會炒到碎晒
師傅超大方,比咗好多牛柳絲,啖啖都係肉
牛柳炒得啱啱好,一啲都唔會老😍
仲加咗椰菜絲,紅蘿蔔同埋冬菇落去炒,口感一流
烏冬上面仲有啲木魚碎,又有另一番風味

⭐️極上鵝肝鐵燒
老闆娘好好人,提醒我一定要快啲翻屋企食,如果唔係會淋🥰
麵包上面塗滿甜甜地嘅醬,似係蜜糖蒜蓉醬,超入味👍
仲有2條煎蘆筍解膩🥰

小店淨係做外賣,啱曬係旺角掃街嘅你🥰
2022-04-06
2022-04-08 415 views
呢間一休鐵板燒外賣店已經想黎朝聖好耐,最吸引我嘅就係見到介紹大大件嘅鵝肝,好肥美,本人超級鍾意食,另外仲有好多款唔同嘅鐵板小食,炒麵,炒飯,炒椰菜,大大份又好食,但係價錢平民,好多食過嘅朋友都高度推介。店舖地理位置非常方便,旺角地鐵站出口行1分鐘就到,我今日夜晚嚟買外賣,門口已經超級多人喺度等,遠遠聞到香味,而且買完外賣,隔住玻璃就可以睇到師傅一邊炒,環境一目了然,每個客人都隔住玻璃睇得好開心,好似睇表演咁,非常期待自己的外賣😋▪️鵝肝鐵板燒 (一件)$ 68見住師傅一邊整,已經知道一定好好味,鵝肝好大件,煎到外脆內軟,調味剛好,水準完全可以媲美高級日本餐廳,另外多士亦都煎得好香口,仲要有兩條蘆筍,非常精緻,重點係我由旺角返屋企大約需時半個鐘,食嗰陣時雖然唔係熱辣辣,但係仍然有呢個水準真係真心正▪️黑松露野菜 $ 38野菜有椰菜,紅蘿蔔絲,冬菇,仲有師傅毫不留手嘅黑松露醬,超級香,而且炒得好爽口,調味亦剛剛好,保留蔬菜嘅清甜,好食▪️鐵板炒麵 $ 38鐵板炒麵可以自選拉麵,烏冬或意粉,配料就可以揀豬,牛,雞,另外醬油可以選擇,照燒汁,黑椒汁同埋一休醬油。我就揀咗拉麵,牛肉,同埋一休醬油,炒麵

▪️鵝肝鐵板燒 (一件)$ 68

▪️黑松露野菜 $ 38

▪️鐵板炒麵 $ 38
我就揀咗拉麵,牛肉,同埋一休醬油,炒麵亦有很多蔬菜做配菜,炒得一啲都唔油,而且配料生熟程度啱啱好,拉麵好彈牙,最鍾意佢調味嘅一休醬油,類似照燒汁但係又冇咁甜,都係店舖推介,大大盒都係$38

▪️日式鰻魚炒飯 (期間限定)$ 39
鰻魚炒飯見住佢炒嗰陣時已經知道啲飯一定係日本珍珠米,鰻魚飯嘅配料很簡單,就係鰻魚,少許青豆同埋炒飯,面頭再鋪咗少少紫菜絲,重點係佢嘅鰻魚醬汁配落炒飯度好好味,炒飯嘅乾濕程度啱啱好,每粒飯都吸到鰻魚醬汁,簡單得來真係整得好好食,而且係期間限定,都係嗰句做得更好都只係$39,真心推介一定要食

✨必須回訪的小店,所有食物真係性價比超高,雖然是一間外賣店,但完全拍得住高級餐廳嘅水準,而且可以睇住師傅一邊整,好放心👍🏻👍🏻

• 鵝肝鐵板燒
  • 鐵板炒麵
  • 黑松露炒野菜
2022-04-07 21 views
經過旺角旺中附近,傳來一陣好香嘅炒嘢味,原來呢度開咗一間外賣鐵板燒嘅檔口,專賣炒麵同埋鐵板燒小食。炒麵有得揀拉麵、烏冬、意粉,再配上雞絲、牛柳或者豚肉,仲有三隻味照燒醬、黑椒或者一休醬油。一於試吓一休醬油炒牛柳拉麵,見住師傅即刻炒,火候十足。拎走返到屋企啲麵都係挺身入味。另外仲叫咗一份鵝肝,外脆內軟煮得啱啱好,加埋嗰塊脆法包,仲有少少蘋果醬,呢個真係必食見佢有個限定嘅鰻魚炒飯都$39,都幾平留返下次試吓佢。

見佢有個限定嘅鰻魚炒飯都$39,都幾平留返下次試吓佢。
  • 鵝肝鐵板燒
2022-03-29 61 views
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️喺旺角行完街有啲肚餓又唔想食正餐🤤不妨試吓呢一間即叫即製嘅鐵板燒小店🔥❶鐵板炒麵 $38我哋可以根據自己嘅喜好揀唔同嘅麵類、肉類同埋醬汁🍝而我今次就揀咗烏冬+雞肉+黑椒汁🐥落單後 店員會即時將食材擺喺熱辣辣嘅鐵板上面炒呀炒呀炒🤣值得一讚嘅就係呢個黑椒汁🖤黑椒味相當濃郁 但同時又唔會食到好口渴👍🏻下次有機會嘅話或者會試吓一休醬汁😈係由小店自己調製嘅 好似都幾吸引👻❷熊本一口牛🇯🇵 $58每份一口牛有九粒🐮油脂分布都相當平均 有少少入口即溶嘅感覺🐄$58來講都冇乜挑剔嘅地方💸面頭仲鋪上少量嘅炸蒜粒🤙🏻令口感即刻upgrade咗🆙
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

喺旺角行完街有啲肚餓又唔想食正餐🤤
不妨試吓呢一間即叫即製嘅鐵板燒小店🔥

❶鐵板炒麵 $38
我哋可以根據自己嘅喜好揀唔同嘅麵類、肉類同埋醬汁🍝
而我今次就揀咗烏冬+雞肉+黑椒汁🐥

油脂分布都相當平均 有少少入口即溶嘅感覺🐄
$58來講都冇乜挑剔嘅地方💸
面頭仲鋪上少量嘅炸蒜粒🤙🏻
令口感即刻upgrade咗🆙

旺角一間新開主打日本料理嘅外賣小店見有好多附近返工嘅人都嚟買外賣因為佢係平民價😆抵食啊👍🏻即叫即整 隔住個玻璃就可以睇到師傅整嘅過程😼🍝鐵板炒麵💲3️⃣8️⃣我地就揀咗烏冬+雞絲+照燒汁💓食第一啖食覺得好似曾相識🤯有啲似百味冷麵🤣因為有蒜蓉~蒜蓉味好香 食落好開胃(≧▽≦)忍唔住一啖接一啖整體味道 唔會太咸 岩岩好👅雞絲食落都幾滑 但份量就比較少❗️仲有啲菇.椰菜.紅蘿蔔絲做配料🥕面頭仲有啲木魚碎做點綴🇯🇵份量就夠曬1個食 如果食唔飽仲可以加啲小食添🤤鵝肝鐵板燒💲6️⃣8️⃣見到呢個鵝肝好多人叫🤩前面幾個人都叫咗~咁岩又望到玻璃窗師傅整緊好吸引🫣就試下佢!大大舊嘅鵝肝只係平民價🥰鵝肝好厚 煎到有兩邊有小小焦脆🔥食落好有油脂感 但唔係膩嗰隻🤤再配埋塊牛油脆多士 吸哂鵝肝啲汁同油脂😈另外佢仲有兩條蘆筍裝飾 夠曬儀式感( ˘ ³˘)♥︎
旺角一間新開主打日本料理嘅外賣小店
見有好多附近返工嘅人都嚟買外賣
因為佢係平民價😆抵食啊👍🏻
即叫即整 隔住個玻璃就可以睇到師傅整嘅過程😼

🍝鐵板炒麵💲3️⃣8️⃣
我地就揀咗烏冬+雞絲+照燒汁💓
食第一啖食覺得好似曾相識🤯
有啲似百味冷麵🤣因為有蒜蓉~
蒜蓉味好香 食落好開胃(≧▽≦)忍唔住一啖接一啖
整體味道 唔會太咸 岩岩好👅
雞絲食落都幾滑 但份量就比較少❗️
仲有啲菇.椰菜.紅蘿蔔絲做配料🥕
面頭仲有啲木魚碎做點綴🇯🇵
份量就夠曬1個食 如果食唔飽仲可以加啲小食添🤤

鵝肝鐵板燒💲6️⃣8️⃣
見到呢個鵝肝好多人叫🤩前面幾個人都叫咗~
咁岩又望到玻璃窗師傅整緊好吸引🫣就試下佢!
大大舊嘅鵝肝只係平民價🥰
鵝肝好厚 煎到有兩邊有小小焦脆🔥
食落好有油脂感 但唔係膩嗰隻🤤
再配埋塊牛油脆多士 吸哂鵝肝啲汁同油脂😈
另外佢仲有兩條蘆筍裝飾 夠曬儀式感( ˘ ³˘)♥︎

2022-03-27 81 views
疫情期的人們都多了外賣, 我自己都係,外賣有時點飯類有啲悶,今日行完旺角的t.o.p. Mall 後又有啲肚餓, 對面行通菜街見到有間小店,看到啲menu 海報好像不錯,加上見到師傅廚師煮得香噴噴的, 忍唔住都買了份照燒帆立貝!照燒帆立貝,可配埋數款選擇,我選了炒烏冬豬肉配一休醬油 !師傅熱乎乎炒起,帆立貝兩大粒,十分有咬口,配上自家皇牌一休醬油炒著豬肉烏冬,盒子內裝得都幾多,食得飽肚,豐富又美味!一休鐵板燒 旺角通菜街121號6號地下

照燒帆立貝,可配埋數款選擇,我選了炒烏冬豬肉配一休醬油 !

旺角通菜街121號6號地下
2022-03-27 60 views
有位朋友平時在旺角落車時發現有間外賣店新開張,價錢大約六十元便可以選擇一個套餐,幫襯後發現是平民高層鐵板燒,佢的介紹下我都食下,果然有驚喜!這間是廚師即叫即整熱辣辣的外賣鐵板燒,尤其皇牌是燒「鵝肝多士」,我自己覺得真心好好食,$68 有它加選麵類,十分之吸引!鵝肝多士大大塊鵝肝新鮮熱辣,放在充滿牛油🧈的多士上,鵝肝燒得剛剛好,咬下有滿口油香和獨特的鵝肝味,冇得輸!一休鐵板燒 旺角通菜街121號6號舖

鵝肝多士

旺角通菜街121號6號舖
有無諗過可以將街頭日式鐵板炒麵帶返屋企?#即叫即炒😍放左工真係好累仲要諗食乜📸發現旺角開咗一間"一休"鐵板燒外賣店,旺角地鐵站一出就到,可以喺櫥窗外面睇到師傅炒麵😍嘅情況,睇到佢用火槍燒魷魚🦑外賣盒都係沿用日本🇯🇵街頭小食嘅盒仔,將日式街頭風味帶返屋企🤤#自選炒麵即叫即炒 牛柳炒烏冬配一休醬汁 $38炒烏冬比較濕,味道溫和,不太油膩,牛柳亦偏向乾身,就算拎到返屋企🏡都唔會淋晒🌟用上了冬菇等配料令味道提升更滋味鰻魚炒飯$39鰻魚炒飯炒到一粒粒分明,乾身夾口,而且味道惹味,醬汁香濃,鰻魚粒肉質細軟,價錢只需$39係咁多個食物最抵食醬汁燒魷魚千祈唔好比炒魷魚鬚望落好細碟,其實入邊有好多條,條條煙韌,爽口彈牙;利用鐵板燒加上醬汁惹味得來又冇咁油膩,非常之適合送日本燒酒🍶烤鵝肝 $68我係為咗鵝肝吸引而來,佢哋嘅鐵板鵝肝果然冇令我失望,首先非常大嚿厚料,燒鵝肝嘅醬汁甜甜地感覺清新,而且鵝肝本身一啲腥味或內臟味都冇,利用鐵板燒唔會好似平時食鵝肝覺得好由粒粒嘅感覺,而且咁大舊只需$68,CP值好高😍唔好以為我食咁多鐵板食會好熱氣,我哋食嘅時候都唔需要飲汽水或者飲了,亦都覺得唔油膩,買返屋企食都唔會覺
有無諗過可以將街頭日式鐵板炒麵帶返屋企?
#即叫即炒😍

#自選炒麵即叫即炒
牛柳炒烏冬配一休醬汁 $38

鰻魚炒飯$39

醬汁燒魷魚

烤鵝肝 $68

唔好以為我食咁多鐵板食會好熱氣,我哋食嘅時候都唔需要飲汽水或者飲了,亦都覺得唔油膩,買返屋企食都唔會覺得好Heavy
2022-03-17 52 views
平民化鐵板燒外賣店🔥小店食物款式唔算多,只有炒麵同數款小食不過落完單後可以隔住玻璃睇師傅手勢😆*極上鵝肝鐵板燒 $68鵝肝好厚身,煎至外面微微焦脆,咬落去啲油脂香流曬出黎,入口即溶🤤 多士亦燒得好香脆,配埋露筍可以中和咗油膩感😍*鐵板炒麵 $38 🍝(烏冬、牛柳、一休醬油)熱辣辣好夠鑊氣,而且炒得夠乾身,牛柳食落都好嫩,裹面仲有有木魚絲、椰菜絲、蘿蔔絲🥕同菇菌做配菜 醬油帶有微甜,唔會太咸,屬於輕型版📍一休鐵板燒旺角通菜街121號6號舖
平民化鐵板燒外賣店🔥

小店食物款式唔算多,只有炒麵同數款小食
不過落完單後可以隔住玻璃睇師傅手勢😆

*極上鵝肝鐵板燒 $68

多士亦燒得好香脆,配埋露筍可以中和咗油膩感😍

*鐵板炒麵 $38 🍝
(烏冬、牛柳、一休醬油)

醬油帶有微甜,唔會太咸,屬於輕型版

📍一休鐵板燒
2022-03-17 59 views
《一休鐵板燒》食得屋企嘢多,耐唔耐都會想出街食下嘢!近排見到呢間外賣鐵板燒既鵝肝多士勁吸引,而且依家食外賣比較安全,出開旺角就行去試下!🍭鵝肝多士($68)為咗呢款小食而來!佢地啲鐵板燒即叫即整熱辣辣!個鵝肝好大舊,可以鋪滿成件牛油多士😍 而且好香!鵝肝燒得兩邊焦脆,一啖咬落去真係滿口油香,入口即融好好食!配埋件多士真係香口到爆!🍭炒烏冬牛柳配一休醬油($38)除左小食,佢地仲有幾款鐵板炒麵既配搭,我本身好鍾意食炒烏冬,就喺拉麵/烏冬/意粉入面揀左烏冬!加牛柳,再加佢地既皇牌一休醬油~ 份量都唔少,而且烏冬炒得軟硬度剛好!醬油幫到提味,好食!值得一讚佢地既外賣盒好方便拎!
《一休鐵板燒》

🍭鵝肝多士($68)

🍭炒烏冬牛柳配一休醬油($38)

2022-03-16 40 views
勁抵食外賣鐵板燒平時食鐵板燒都係比較貴同埋慢慢坐住嘆,但有時候自己一個突然好想食,又趕時間嘅話,不妨試吓呢間外賣舖,就係旺角先達後面,好方便。尋日見到都好多人排隊買,生意好好。熊本一口牛肉,$58推薦大家試呢個一口牛肉,同平時食到好難咬嘅一口牛唔同,佢好易入口但係牛味十足,越嚼越香。唔知係咪因為有用火槍燒過,熟度啱啱好,好好味。牛柳絲炒意粉,$38佢有炒飯又有炒麵,因為未試過鐵板炒麵,所以揀咗意粉嚟試,配上佢嘅招牌醬汁,好惹味呀,不過相比起一口牛,牛柳絲就遜色少少。估唔到一間小店可以做到咁嘅質素,果然係平民鐵板燒。下次路過我要試鰻魚炒飯呀🤣
勁抵食外賣鐵板燒

熊本一口牛肉,$58

牛柳絲炒意粉,$38

2022-03-16 592 views
📍 一休鐵板燒 旺角新開超近地鐵站嘅日式外賣店😋 價錢又唔貴 $38就有一個炒麵🤭 鵝肝鐵板燒 $68鵝肝食落去超香😍 好肥美!嗰邊食落去仲有少少脆🥰 入口即溶 如果煎得冇咁燶就更好🙈下面嗰塊多士咬落去都好脆口 吸晒鵝肝嘅油脂 食落邪惡得黎又好味😋鐵板炒麵 $38呢款好抵食🤭 可以自己揀咩面底、咩餸同咩汁🥰小編就揀咗一休醬油牛柳拉麵😋拉麵食落去乾身 好惹味 仲有唔少木魚絲、椰菜、冬菇等 增添口感😋-大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎綜合食評📝外觀:★ ★ ★ ★ ☆回頭率:★ ★ ★ ★ . 5抵食指數:★ ★ ★ ★ ☆✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎想睇相關食物?!?😋可以參考🙊⇊ ⇊#loeyfoodies日式想睇相關地區?!?🤤可以參考🙊⇊ ⇊#loeyfoodies旺角-地址:旺角通菜街121號6號舖- #旺角 #旺角美食推介 #炒麵 #外賣 #旺角美食 #食好西 #一休鐵板燒#hkfoodies 🇭🇰 #米奇吃貨日常😋
📍 一休鐵板燒
旺角新開超近地鐵站嘅日式外賣店😋
價錢又唔貴 $38就有一個炒麵🤭

鵝肝鐵板燒 $68
鵝肝食落去超香😍 好肥美!
嗰邊食落去仲有少少脆🥰 入口即溶 如果煎得冇咁燶就更好🙈
鵝肝鐵板燒

鐵板炒麵 $38
呢款好抵食🤭 可以自己揀咩面底、咩餸同咩汁🥰
小編就揀咗一休醬油牛柳拉麵😋
鐵板炒麵