由3位入廚數十年嘅師傅開設👨🏻‍🍳, 將高檔嘅鐵板燒結合便當🍱, 帶來價錢親民嘅鐵板燒美食! 𓌈‎⸝⸝⸝鵝肝鐵板燒推介👍🏻! 鵝肝好厚身, 外表煎至焦香, 帶點黑椒味, 油香十足, 有滑膩入口嘅感覺 ! 配上脆多士, 好滋味 •͈౿•͈ 𓌈‎⸝⸝⸝鐵板炒麵Step 1: 拉麵/ 烏冬/ 意粉Step 2: 雞絲/ 牛柳/ 豬肉Step 3: 照燒汁/ 黑椒汁/ 一休醬油《黑椒汁、牛柳、拉麵》炒得好有鑊氣, 當中有牛柳片、椰菜絲、紅蘿蔔絲🥕, 醬汁香濃又惹味, 整個炒麵唔會太油膩。

𓌈‎⸝⸝⸝鵝肝鐵板燒

𓌈‎⸝⸝⸝鐵板炒麵
Step 1: 拉麵/ 烏冬/ 意粉
Step 2: 雞絲/ 牛柳/ 豬肉
Step 3: 照燒汁/ 黑椒汁/ 一休醬油
《黑椒汁、牛柳、拉麵》
TakeAway
日式鐵板燒外賣店疫情期間,好想將日本鐵板燒帶返屋企,但係又冇鐵板燒工具,更加唔想收工去買食材。點樣先可以收工後即刻食到熱辣辣嘅日式鐵板燒呢? 旺角嘅一休鐵板燒幫到你😘餐廳位置非常易搵,旺角站B3出口或者(ToP mall 附近)就見到㗎啦!其實我都係咁啱經過,見到有咁多人排隊就心郁郁想試吓!見到姐姐一邊落單,師傅一邊係咁炒係咁炒! 好有feel, 食物賣相又好吸引。一於試下!食物種類非常吸引:鵝肝鐵板燒、燒雞泡魚乾、熊本一口牛、醬燒魷魚鬚、照燒帆立貝、黑松露野菜。最後我就試吓鵝肝鐵板燒。雖然要等一陣,但收到嘅時候覺得非常值得,因為鵝肝好大塊😍😍再傾配埋底下蜜糖秘製多士(外脆內軟,帶點甜)配埋鹹味嘅鵝肝,一流!下次經過一定會再叫哩款菜!$38即抄抄麵😍抵食!佢哋煮食仲有炒麵烏都等等全部都係自己配搭想食乜嘢就食乜嘢而且價錢總之係$38非常合理!以幾十蚊就食到好味既日式鐵板燒,認真唔錯!👍🏻👍🏻👍🏻一休鐵板燒地址: 旺角通菜街121號6號舖
日式鐵板燒外賣店

$38即抄抄麵😍抵食!

以幾十蚊就食到好味既日式鐵板燒,認真唔錯!👍🏻👍🏻👍🏻

一休鐵板燒
地址: 旺角通菜街121號6號舖
2022-01-25 48 views
呢排夜晚無左堂食真係食少左野🥲下晝去完旺中掃完街無理由夜晚又掃架😆行過附近有間新開鐵板燒外賣店😳門口見有啲人龍 就決定試下🤤餐牌有分主食同埋炒麵🥡一望餐牌已經鎖定呢個必叫主食🤤▫️鵝肝鐵板燒🔥 ($68)店舖雖小 但主角鐵板就放正喺中間 隔住玻璃睇住師傅燒係幾吸引有Omakase嘅感覺😍 鵝肝好厚身 煎到好香🤤入口滿滿油脂😍配左一塊法包脆多士同埋露筍 減低油膩感塊多士有牛油蜜糖味 好好食😋▫️熊本一口牛🔥 ($58)令我諗起台灣夜市嘅骰子牛😍肉質夠腍 油香味都幾重 仲有啲蒜粒幾惹味▫️鐵板炒麵🥡🥢 ($38)有拉麵、烏冬同意粉三款可以揀我就鍾意配拉麵多啲 麵質較粗有口感自家製一休醬油 鮮味幾出 配落炒麵唔錯👍我好鍾意佢個包裝盒 直頭係睇外國劇啲主角拎住個Chinese Food個樣😂
呢排夜晚無左堂食真係食少左野🥲
下晝去完旺中掃完街無理由夜晚又掃架😆
行過附近有間新開鐵板燒外賣店😳
門口見有啲人龍 就決定試下🤤
餐牌有分主食同埋炒麵🥡
一望餐牌已經鎖定呢個必叫主食🤤
鵝肝鐵板燒

▫️鵝肝鐵板燒🔥 ($68)
店舖雖小 但主角鐵板就放正喺中間
隔住玻璃睇住師傅燒係幾吸引
有Omakase嘅感覺😍
塊多士有牛油蜜糖味 好好食😋
熊本一口牛

▫️熊本一口牛🔥 ($58)
令我諗起台灣夜市嘅骰子牛😍
肉質夠腍 油香味都幾重 仲有啲蒜粒幾惹味
鐵板炒麵

▫️鐵板炒麵🥡🥢 ($38)
有拉麵、烏冬同意粉三款可以揀
我就鍾意配拉麵多啲 麵質較粗有口感
自家製一休醬油 鮮味幾出 配落炒麵唔錯👍
我好鍾意佢個包裝盒 直頭係睇外國劇啲
主角拎住個Chinese Food個樣😂
鵝肝鐵板燒
熊本一口牛
鐵板炒麵
2022-01-25 19 views
💖今晚食外賣🥡,見旺角開左間新店,竟然係鐵板燒😳!平時係餐廳吧檯望住師傅燒,食得又睇得,而家變成係旺角買到嘅外賣、街頭小食,同樣有高質嘅和牛🐂同鵝肝,但價錢就平民左好多!1⃣️鵝肝鐵板燒🦢 $68💖鵝肝好肥厚,油香味重,超級邪惡😈,而且真係又厚身又大塊,夠曬揼本,以鵝肝黎講呢個價好抵食。煎多士🍞拎到番屋企外皮仲係好香脆,入面就吸收左鵝肝嘅油脂,變得好香軟🤤。面頭有爽脆嘅燒蘆筍,成個賣相都好靚,番去擺係塊靚碟度同餐廳無分別!2⃣️鐵板炒麵🍜 $38💖可以自選麵底(拉麵/烏冬/意粉)、肉類🥩(雞絲/牛柳/豬肉)同醬汁(照燒汁/黑椒汁/一休醬油)。我要左烏冬配牛柳🐂,再加佢地推薦嘅自家醬油汁⚫️。份量夠食,烏冬煙靭有咬口,配上鹹甜嘅一休醬油更提味,仲食到黑椒嘅微辣🌶️。牛柳鮮軟,炒完都幼嫩!配菜有蘿蔔絲🥕、冬菇🍄、椰菜🥬同柴魚片🐟,口感豐富。💖 店面成塊玻璃,可以望著師傅燒🔥,等外賣都開心🥳(啲路人🚶‍♀️經過都停低望,個個等外賣都無走開🤣),係平民價嘅高質鐵板燒!

1⃣️鵝肝鐵板燒🦢 $68

2⃣️鐵板炒麵🍜 $38

黎到旺角行街發現有間一休鐵板燒外賣店試業主打日式自選配料鐵板炒麵、及即製鐵板小食!比較新穎嘅係通常鐵板燒都出現係高消費嘅餐廳,香港好似比較少有呢種平民鐵板做外賣。鐵板炒麵$38可選拉麵/烏冬/意粉 +雞絲/牛柳/豬肉 作配料配照燒汁/黑椒汁/一休醬油紙盒的骰嘅外賣包裝選左豬肉烏冬加一休醬油醬油甜甜地幾惹味另外點了一款小食 煎鵝肝增添左兩條蘆筍係裝飾!墊塊多士吸走油分!鵝肝煎到外層焦香脆口,內層入口即溶 油香滋味
黎到旺角行街發現有間一休鐵板燒外賣店試業

紙盒的骰嘅外賣包裝

選左豬肉烏冬加一休醬油

醬油甜甜地幾惹味

另外點了一款小食 煎鵝肝

增添左兩條蘆筍係裝飾!墊塊多士吸走油分!

鵝肝煎到外層焦香脆口,內層入口即溶 油香滋味

2022-01-23
TakeAway
$68 (Tea)
  • 鵝肝
2022-01-23 38 views
呢兩日同朋友去咗旺角行街, 係T.O.P附近見到呢間新開嘅鐵板外賣專門店, 趁住巴士未到站, 外賣啲嘢食返屋企慢慢嘆<鵝肝鐵板燒>一休嘅鵝肝鐵板燒係即叫即整嘅, 雖然運咗返屋企已經有少少凍左, 但味道依然保持得到大大嚿嘅鵝肝上下煎到窿窿地, 配搭法式多士, 入口肥美回甘仲有兩條蘆筍做伴碟, 有返啲誠意<鐵板炒面>鐵板炒面可以自己揀面底、肉類同醬汁大食妹就揀咗一休醬汁雞絲烏冬, 炒麵份量都幾多, 而且係即係即炒嘅, 裏面仲有好多椰菜、紅蘿蔔、木魚絲等等嘅配料
<鵝肝鐵板燒>
大大嚿嘅鵝肝上下煎到窿窿地, 配搭法式多士, 入口肥美回甘
仲有兩條蘆筍做伴碟, 有返啲誠意
<鐵板炒面>
鐵板炒面可以自己揀面底、肉類同醬汁
  • 鵝肝鐵板燒
2022-01-23 24 views
甚少出街,咁啱行過旺角見到一間新開嘅舖頭,伸個頭去望一望,估唔到喺旺角內街,Top附近開咗間隱世鐵板燒,見佢紅紙都未滅,就嗌過魷魚鬚、一口牛。舖頭細細見佢前面聚集左一堆人,啱啱開張已經好有人氣,難得閒過緊嚟試吓啦。佢嗰醬燒魷魚鬚超級入味,加上佢個辣粉簡直食過返尋味。一口牛聽佢哋講係話日本返嘅,呢個價錢性價比真係高。食乜好充滿牛嘅鮮味,加上火槍燒到內外合度啱啱好。呢個直頭極級推介。呢間一休鐵板燒真係令人喜出望外!
佢嗰醬燒魷魚鬚超級入味,加上佢個辣粉簡直食過返尋味。

呢間一休鐵板燒真係令人喜出望外!
2022-01-22
Waiting Time
6 Minutes (TakeAway)
$50 (Dinner)
  • 熊本一口牛